Trending:


Z čeho se vyrábí oblečení: jaké rostliny se zpracovávají na textilní vlákna

Redakce Naše krásná zahrada vám opět připravila víkendové odpočinkové čtení tentokrát na téma: z jakých rostlin se vyrábí látky pro naše oblečení. Jistě vás jako první napadla bavlna nebo len. Možná si také vzpomenete na milou postavičku Krtečka od ilustrátora Zdeňka Milera. Pohádka Jak krtek ke kalhotám přišel nás provedla celým procesem výroby lněného plátna až po ušití kalhotek (pochopitelně) s kapsami, aby si Krteček mohl do nich dávat své...


Jak na zamlžování zrcadel v koupelně? Pomůže pěna na holení, šampon i brambora

Zamlžování zrcadla v koupelně je přirozeným a zcela normálním fyzikálním jevem, kterému nelze zabránit. Zejména v případě, že si rádi užíváte dlouhé teplé koupele. Poradíme vám triky, jak problém se zamlžováním co nejvíce minimalizovat.


Helena Vondráčková exkluzivně: Jak se stala českou popovou ikonou a které zásady ji k tomu pomohly

Zpěvačka Helena Vondráčková (77) navštívila talkshow Miluše Bittnerové, Na kafeečko. Prozradila detaily ohledně své výstavy šatů v Tančícím domě, ale nahlédnout nás nechala také do své kosmetické rutiny. Jak se rodil její osobitý módní styl a jak se stará o svoji pleť? Které perly dlouho ukrývala ve svém šatníku? Má drahocenné šperky, které nikomu nechce ukázat? A kterou barvu by na sebe nikdy neoblékla?


Socha na poště budí pozdvižení


Tchyně mi stále přerovnává a uklízí věci. Psycholog poradil šikovnou taktiku – nesmím jí říkat ne

Tchyně mi stále přerovnává a uklízí věci. Psycholog poradil šikovnou taktiku – nesmím jí říkat ne. Společná chata nemusí být vždy tak bezproblémová, stačí, když ji sdílíte s tchyní. Mohla bych o tom vyprávět.


Horoskop od 24. června: Lvi čeká úspěšný týden, Berani se mají uvolnit

Také tento týden přinášíme originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Nadcházejících sedm dnů ukáže, jak důležité bývají někdy detaily, a prověří naši schopnost naslouchat a všímat si zdánlivě nepodstatných věcí. Vždyť mnohdy jsou to právě maličkosti, které nakonec naše rozhodování zásadním způsobem nasměrují. Jaká další témata na nás čekají, se dozvíte v následujících řádcích.


Příznaky, že se nacházíte v toxickém vztahu

Skoro každý z nás se někdy v životě dostala do toxického vztahu, ať už v osobní, nebo pracovní sféře - a bez ohledu na to, zda jsme o tom v té době věděli, nebo ne. Žádný vztah samozřejmě není dokonalý, ale jsou lidé, pro které je zdravý vztah nedosažitelný a vy z něj prostě musíte odejít. Zatímco dobré vztahy poskytují pocit bezpečí, štěstí, úctu a svobodu, toxické vztahy se ve vás šíří jako jed z rukou lidí, kterým jde jen o sebe, a mohou z vás udělat někoho, koho možná ani nebudete poznávat. Ať už se jedná o vztahy na pracovišti, mezi přáteli nebo v milostném vztahu, pokud se cítíte bez energie a radosti, je čas tyto vztahy přehodnotit. Podívejte se do této galerie na některé varovné signály.


Intimnosti po šedesátce jsou běžné, i když o nich média nemluví, říká Kubíčková

Proč si většina z nás nedokáže a vlastně ani nechce představovat během intimních hrátek dvě vrásčitá těla? Jako by sex po dosažení určitého věku totálně přestal navenek existovat. Nikdo se nechce bavit o intimním životě po šedesátce, přitom v dnešní době už šedesátka dávno není, co bývala. O tom, proč je sex ve vyšším věku tabu a jak se mění naše tělo, promluvila sexpertka Veronika Kubíčková.


Kadeřníci radí: Chyby v péči o vlasy a 5 účesů, kvůli kterým budete po 50 vypadat starší

Nejen vrásky a povolující kontury dokážou nelítostně prozradit váš věk. Snažíte-li se působit mladší, zaměřte se i na vlasy. S přibývajícími roky slábnou a mění se jejich struktura, lichotit vám nemusí i nevhodný účes. Které střihy jsou podle kadeřníků po padesátce smrtící volbou, a co vám naopak dodá žádoucí šmrnc?


Zpěvačka Adele koupila dům za víc jak miliardu korun od Stallona a nechala ho celý přestavět. Jak luxusní rezidence vypadá?

Zpěvačka Adele, celým jménem Adele Laurie Blue Adkins, nejen krásně zpívá, ale má vkus i na nemovitosti. Jeden z pohádkových domů, který vlastní, se nachází v Beverly Hills. Koupila ho v roce 2022 za částku přesahující miliardu korun od herce Sylvestera Stallona. Nechala ho kompletně přestavět a vzniklo sídlo hodné ženy se zlatem v hrdle. Slavné Beverly Hills je […] The post Zpěvačka Adele koupila dům za víc jak miliardu korun od Stallona a...


Jen oběd pro koaly? Ne, krásně voňavý a léčivý eukalyptus můžete pěstovat i doma

V Austrálii, kde má svoji domovinu, dorůstá až do výšky sta metrů a je hlavní složkou potravy koal. Eukalyptus, známý také jako blahovičník, patří mezi nejvyšší dřeviny na světě. Víc než 700 druhů eukalyptů se navzájem liší vzrůstem i velikostí a tvarem listů. Exotický eukalyptus tak můžete mít jako keř na své zahradě a také doma v květináči jako pokojovou rostlinu. Bohaté využití má eukalyptus pro své pozitivní účinky na lidské zdrav i při...


Zákaz starých kotlů na uhlí je tu. Co dělat? Nejlevnější náhrada je pořád dřevo

Tepelné čerpadlo, kotel na dřevo či dřevěné pelety, elektrické přímotopy anebo plynový kondenzační kotel. To jsou příklady způsobů vytápění, jimiž lze nahradit neekologické kotle 1. a 2. třídy, jejichž provoz bude od 1. září letošního roku definitivně zakázán. Desítky tisíc domácností nyní stojí před otázkou, čím staré topení nahradit. Jaké jsou výhody i nevýhody jednotlivých variant, představuje Deník ve druhém dílu nového seriálu.


Cake Pops jsou hitem dětských oslav. Jak připravit dokonalá dortová lízátka?

Cake pops bývají zpravidla to první, po čem děti na oslavě sáhnou. Není divu, dortová lízátka nebo špíše kousátka lákají barevností. Vsaďte na jistotu a připravte na dětskou party dezert, po kterém všechny děti touží.


Získejte si ho na základě toho, co platí na jeho znamení zvěrokruhu

Máte za sebou nevydařený vztah, ale stále přemýšlíte, jak u svého bývalého partnera opět vyvolat zájem a získat druhou šanci? Poradíme vám, zda si sypat popel na hlavu, tvářit se nedostupně, nebo šokovat přímočarostí. Jak si ho získat zpět na základě jeho znamení zvěrokruhu?


Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický ráj

Pěstování exotického ovoce ve skleníku je dnes nejen možné, ale také velmi populární i v našich českých zahradách kvůli stále většímu oteplování. Díky moderním technologiím a dostupnosti kvalitních skleníků můžeme úspěšně pěstovat různé druhy tropických a subtropických plodin. Podívejte se na to, jaké druhy ovoce lze pěstovat, jaké podmínky je třeba zajistit a jak se o […] The post Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický...


Letní trendy 2024: Nejlepší klobouky a čepice, které vás stylově ochrání před sluncem

Léto je tady a s ním přichází i nové módní trendy v oblasti pokrývek hlavy. Letos se návrháři zaměřili na pohodlí, udržitelnost a jedinečnost, což se promítá do pestré nabídky stylových kousků, které můžete nosit na pláž, do města nebo na zahradní party. Podívejme se na to, co je letos v módě a jakými klobouky a čepicemi oslníte své okolí.


Nepotřebuje prince Harryho? Experti mají o Meghan jasno!

Ačkoliv je Meghan Markle připisována sláva především na základě manželství s princem Harrym, ve skutečnosti se proslavila ještě dříve, a to jako úspěšná herečka. Nyní se spekuluje o tom, že svou zašlou solovou kariéru obnoví, ovšem bez Harryho.


Krispy Kreme uvádí donuty k oslavě 30. výročí seriálu „Přátelé“, ale s jedním problémem

Síť Krispy Kreme uvedla řadu donutů k oslavě 30. výročí seriálu Přátelé, ale ne všichni jsou s tímto nadšení.


Grilované špízy s bylinkovými párečky a zeleninou

Připravte si jednoduché špízy na gril. V hlavní roli je křupavá paprika všech barev, cibule a oblíbené bylinkové párečky. Marináda? Vyberte si tu, kterou máte rádi.


Věci, které byste nikdy neměli kupovat v obchodě s potravinami

Může být velmi pohodlné udělat si jen jednu cestu do obchodu s potravinami pro všechny základní věci, ale ve skutečnosti vás to může stát více. A pokud se chcete vyhnout vyššímu účtu, pak existují určité věci, které byste v obchodě s potravinami nikdy neměli kupovat, například balené nakrájené ovoce nebo již balený salátový dresink. Takové položky sice šetří čas a další věci, ale při celkovém pohledu byste si jejich nákup měli dvakrát rozmyslet. Než se tedy vydáte do obchodu s potravinami, prohlédněte si tuto galerii. Klikněte dál!


Účes, který dodá objem všem strukturám vlasů: Na nic nečekejte a pořiďte si nový letní sestřih

V péči o vlasy se staráme především o jejich zdraví, ovšem z vizuálního hlediska pro většinu z nás hrají zásadní roli lesk a objem. Právě s objemem vlasů mnoho z nás bojuje úplně nejvíc a ať s vlasy uděláme cokoliv, opravdového volume efektu jako z reklamy docílíme jen těžko. Existuje ale účes, který slibuje dokonalý objem všem typům vlasů. Jste připravena na svůj nový letní sestřih?


Něco jsme našli, a nevíme, co to je. Je to staré, má to tištěný spoj a točí se to. Pomůžete?

Při vyklízení zapadlého koutu redakce jsme narazili na zajímavou věc. Pak jsme přišli na to, že těch věcí je více a vzájemně jsou propojené kabely. Zapojené...


6 způsobů, jak v létě nosit obyčejnou košili: Kdy ji zastrčit a kdy nechat volně vlát?

Košile, základní pilíř dámského i pánského šatníku, kterou nosíme po celý rok. Jednou dotváří náš pracovní look, jindy zase poslouží jako přehoz přes plavky. Jak ji nosit během léta s kalhotami, šortkami a sukněmi? A kdy nám bude slušet volně vlající a kdy zase spořádaně zastrčená v pase? Nechte se inspirovat šesticí outfitů.


Jak využít a zužitkovat rybíz: Zkuste klasiku našich babiček kynutý rybízový koláč, nebo netradiční skládaný dort

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na zimu, máme pro vás několik tipů na jejich zpracování.


Červenec je obdobím, kdy kvetou hortenzie. S barvou těch růžových si můžete hrát

Hortenzie patří mezi nejkrásnější rostliny, díky svým velkým pastelově zabarveným květenstvím. Když jim poskytnete potřebnou péči, kvetou každoročně od července až do září. Zatímco barvu těch bílých či červených neovlivníte, s těmi růžovými si můžete hrát.


Ryby by si měly dovolit dělat věci po svém. A nejen Ryby. Co vás čeká a nemine v příštím týdnu se dozvíte v našem horoskopu

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Tak jak je to se sexem ve vesmíru? Bylo někdy něco? Nebo bude?

Jak je to se sexem ve vesmíru? Proběhl někdy, nebo ne? | Odhalujeme roušku lechtivého kosmického tabu. | Jisté je, že pohlavní styk ve stavu beztíže bude komplikovaný.


5 barev, které dělají pokoj vypadat dražší – podle designérů interiérů

Upravit pokoj tak, aby vypadal sofistikovaně a luxusně, nemusí být složité. Často stačí správná volba barev. O post 5 barev, které dělají pokoj vypadat dražší – podle designérů interiérů apareceu primeiro em DecorStyle.


Pivo v české kuchyni: Nové možnosti ve slaných i sladkých receptech

Náš národní nápoj nejlépe chutná pořádně vychlazený. Když však orosený půllitr pro jednou vyměníte za hrnec či pekáč, nebudete litovat. Ve slané i sladké kuchyni umí zázraky.


Domácí postřik proti mšicím: Zabojujte s nimi levně a bez silné chemie

Mšice se živí mízou rostlin, což může vést k jejich oslabení, nemocem, a dokonce zániku. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak mšice eliminovat. Nemusí jít ani o chemické přípravky z obchodu, vyzkoušejte vlastní výrobu domácích postřiků, které jsou navíc šetrné k životnímu prostředí.


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Starou kamennou kapli přestavěli v překvapivě útulné a romantické ubytování

Posaďte se k praskajícímu krbu a užijte si dechberoucí výhled na divoké pobřeží britského Cornwallu. V útulném domku, který v sobě snoubí skandinávské, rustikální i francouzské prvky, budete jako v bavlnce.


Řebříček - pro jednoho plevel, pro druhého lék

Úprava zahrady může být neskutečné dobrodružství, o tom jsme spolu již mnohokrát na Ženě-in mluvily. Ovšem vyšším stupněm je z mého pohledu poznávání vlastní zahrady, protože (a v tom se doufám se mnou shodnete) máte-li zahradu, je to odraz vás samotných, tak jako dům či byt.


Velryby: Proč je milujeme a potřebujeme?

Keporkaci jsou jedni z nejkrásnějších a nejoblíbenějších mořských tvorů. Jsou monolitické a tajemné a díky své náklonnosti k pobřeží jsou oblíbené u pozorovatelů velryb po celém světě. Jejich podmanivé velrybí zpěvy a majestátní vyplouvání z vody vzbuzují úctu téměř u každého, kdo má to štěstí a stráví čas v blízkosti těchto nádherných mořských mamutů. Pro mnohé však může být překvapením, že keporkaci jsou jedním z našich největších spojenců v boji proti změně klimatu. Keporkaci jsou více než jen neuvěřitelná stvoření, ale také pomáhají udržovat naše oceány a ovzduší co nejčistší. Chcete vědět jak? Čtěte dál a dozvíte se to.


Retro zmrzliny: Polárka získala název po medvědovi, Míša se prodával v pergamenovém papíru

Eskymo, Míša, Ledňáček, mražená rybízová dřeň alias Táboráček… pamatujete? V redakci Apetitu jsme nostalgicky zavzpomínali na zmrzliny našeho dětství. A to nás přivedlo k nápadu napsat článek o historii zmrzliny v Česku. Kdy se začala vyrábět a jaké mražené pochoutky byly nejoblíbenější?


Hovězí roštěná na houbách: Recept s grilovanými bramborami chutná celé rodině

Na přípravu perfektního jídla vám postačí voňavé lesní houby a šťavnaté roštěnky. Nejlepší roštěnky samozřejmě vařily naše babičky ale s naším receptem je zvládnete i vy.


Jak často si myjete vlasy? Příliš časté mytí může být škodlivé

Lidé si často myjí vlasy ze zvyku. Když jdou do sprchy, rovnou si umyjí i vlasy. Tato praktika se ale nemusí vyplatit. I když můžete získat vlasy čisté, z dlouhodobého hlediska je oslabujete. V případě mytí vlasů tedy neplatí rovnice: čím častěji, tím lépe. Co může příliš časté mytí vlasů způsobit?


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Cuketa a bohaté množství plodů: fazole a kukuřice pro její lepší růst

Cuketa patří mezi teplomilné rostliny, které vyžadují stanoviště na plném slunci. Půda by měla dobře odtékat, protože přílišná vlhkost zejména na listech způsobuje plesnivění. Cukety vyžadují hodně živin a také spoustu vody, zejména v období vývoje plodů. Vyplatí se pro ně nainstalovat kapkovou závlahu, aby byly zalévány dlouho a přímo k základně. To pak voda odtéká ke kořenům, aniž by namočila listy rostliny. Kromě správné péče ale můžete...


Nejsladší letní parfémy roku 2024 podle Marianne: Zamilujte si vůně svěžích květin a čerstvého ovoce

Lidé, především pak ženy, se dělí na dvě skupiny. Buď patříte mezi ty, které mají jeden nejoblíbenější parfém, jenž používáte celoročně bez výjimky, nebo patříte do druhé skupiny, jejichž polička na kosmetickém stolku je plná několika flakonů. Každá vůně je ideální pro jiný typ příležitosti a především pak pro jiné roční období. Na podzim a v zimě většinou tíhneme k těžším vůním, naopak v teplejších měsících máme raději lehčí varianty. Pokud...


Zdeněk (56): Kategoricky odmítám sušičku prádla. Manželce to vadí a tuším, že na mě chystá nějakou habaďůru

Zdeněk s Ditou nemají důvod se hádat. V manželství jsou oba spokojení. Až na jednu věc, a tou je sušička prádla. Zdeněk koupi tohoto domácího spotřebiče kategoricky odmítá.


Keramzit v zahradě: lepší propustnost půdy a zadržování vlhkosti

Keramzit běžně používáme u hrnkových květin. Věděli jste ale, že mají své využití i ve vaší zahradě? Jedná se o malé jílové kuličky, které jsou vypálené v peci při vysokých teplotách. Tím se vytvoří porézní materiál s voštinovou strukturou. Tato struktura je skvělá pro růst kořenů rostlin, protože jim zajišťuje dostatek vzduchu a také vlhkosti. Navíc je velmi lehký, takže ho snadno přepravíte tam, kam potřebujete. Je odolný, a proto ho můžete...


Jamie Oliver začínal jako umývač nádobí v hospodě svých rodičů, kvůli dyslexii nechtěl psát kuchařky

Co se vám vybaví, když se řekne britská kuchyně? Nám spousta skvělých kuchařů a kuchařek, od kterých se necháváme rádi inspirovat. Věděli jste, jak svou kariéru začal Gordon Ramsay, Jamie Oliver nebo Heston Blumenthal?


Prozkoumejte s námi venkovské sídlo ze 14. století v Jižních Čechách: Skrytý klenot s historickým šarmem a moderním komfortem

V srdci České Sibiře, v klidné obci Sudoměřice, se nachází jedinečné venkovské sídlo s historickou atmosférou. Vznik historické budovy se datuje až do konce 14. století a v minulosti sloužila jako mejtovna – místo pro vybírání mýtného, zájezdní hostinec i honosný zámeček pro každodenní bydlení.


Syndrom Slepé Smyčky: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Vyskytuje se, když jídlo nesleduje normální cestu a obchází smyčku vytvořenou v tenkém střevě. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Ztráta chuti k jídlu Nevolnost otok nadýmání Bolest břicha Pocit plnosti Hubnutí Průjem/steatorrhea (tučná stolice) → Běžné mož...


Účinky čínského liči: Zdravotní přínosy a zajímavosti

Liči (Litchi chinensis), často nazývané také „čínské liči“, je exotické ovoce původem z jižní Číny, které si získává popularitu po celém světě nejen díky své sladké chuti, ale i pro své významné zdravotní přínosy. Toto malé, červené ovoce s drsnou kůrou a šťavnatým, průhledným dužnatým vnitřkem je bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Tento článek se podrobně zaměřuje na účinky liči na zdraví a přináší zajímavé informace o tomto...


Jak uspořádat dokonalé grilování na zahradě

Léto je ideálním obdobím pro grilování na zahradě, kde můžete trávit čas s rodinou a přáteli, užívat si slunečních paprsků a dobrého jídla. Pokud chcete uspořádat grilování, které bude mít úspěch a na které budou všichni vzpomínat, zde je několik tipů, jak na to.


Patrizia Reggiani: Kde je konec ženě, která přivedla ke zkáze módní značku Gucci a nechala zabít manžela

Logo se dvěma propojenými písmeny G a typický červený pruh ohraničený dvěma zelenými zná dnes téměř každý. Značka Gucci ale již dávno s rodinou Gucci nemá nic společného. Svůj podíl na tom má i Patrizia Reggiani, bývalá manželka jednoho z dědiců značky Maurizia Gucciho. Ta, který si objednala vraždu svého manžela.


Šikovné tipy pro pěstování mrkve, které by měl znát každý – od výsevu semen až po péči těsně před vývojem kořenů

Šikovné tipy pro pěstování mrkve, které by měl znát každý – od výsevu semen až po péči těsně před vývojem kořenů. K vymezení řádků mrkve použijte značkovací semena, například ředkvičky nebo špenátu. Tyto rychle klíčící rostliny slouží jako vodítko, usnadňují péči o sazenice mrkve a zajišťují rovné a uspořádané řádky.


Chiromantie: Podívejte se do dlaně a zjistěte, jestli je dobrý milenec

Výkladem čar z dlaně se šamanka Markéta zabývá dlouhá léta. Markéta, šamanka z Háje, nám prozradila, že jednou z věcí, kterou lze vyčíst z ruky velmi snadno, je sexuální náruživost dané osoby. Její postřehy a rady mohou být inspirací, kterou můžete použít při kontaktu s mužem. Prozkoumejte mu ruku – hned budete vědět, jakou náruživost mu dala příroda do vínku.