Finance

Trending:


Mějte vítr pod kontrolou: Jak efektivně využít větrolamy na zahradě a terase

Vytvoření ideálního venkovního prostoru je umění, ve kterém hrají klíčovou roli nejen rostliny a nábytek, ale i promyšlené architektonické prvky, jako jsou větrolamy. Ty představují nejen praktickou bariéru proti větru, ale také skvělý způsob, jak zvýšit soukromí a estetickou hodnotu zahrady či terasy. Prozkoumejte, jak můžete větrolamy využít k maximalizaci pohodlí a funkčnosti zahrad či teras, […] The post Mějte vítr pod kontrolou: Jak...


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Petra (35): Sousedka mě požádala, abych jí hlídala dům. Co jsem našla u ní ve sklepě, mě šokovalo

Petra se chtěla zachovat jako správná sousedka a vypomoct starší paní s hlídáním domu, ale co tam našla, ji bude děsit ve snech ještě dlouho.


Může se Meghan a Kate někdy usmířit? Expert promluvil!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Vytvořte si minizahrádku se sukulenty. Nenáročná dekorace rozzáří balkon, terasu i byt

Patříte mezi hodně zaměstnané lidi s nedostatkem volného času a často odjíždíte na delší výlet či dovolenou, a máte proto pocit, že by ve vaší nepřítomnosti všechna zeleň na balkoně uschla? Je pravda, že většina rostlin vyžaduje pravidelnou zálivku – až na čestnou výjimku, a tou jsou sukulenty. Vyskytují se v různých variantách a snadno se pěstují. Z malých sukulentů lze snadno sesázet působivé bytové krajinky a skalky či minizahrádky na balkon.


Přilákejte do zahrady hady. Vyženou hlodavce, slimáky a hmyz. Potřebují však hadník

Pokud se nebojíte plazů, přilákejte na svou zahradu užovky, slepýše a ještěrky. Přirozeně ochrání vaši úrodu před invazivními nájezdy drobných hlodavců, slimáků i hmyzu a udrží vaši zahradu ve skvělé kondici. Postavte hadník, který dodá hadům pocit bezpečí a poslouží ke kladení vajíček. Poradíme vám, jak na to.


Štíři by se měli odvázat a Váhy naopak být na sebe opatrné. Jak hvězdy ovlivní naše životy v příštím týdnu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Proč starší ženy často chtějí mladšího partnera? Jedním z důvodů je nová energie a touha po změně

Vztahy a láska jsou témata, která se neustále vyvíjejí a přizpůsobují modernímu světu. Jedním z fenoménů, který si v poslední době získává na popularitě, je randění starších žen s mladšími muži. Tento trend, který byl dříve tabuizovaný, dnes nachází stále více zastánců a otevřenější přístup společnosti. Co stojí za touto změnou a proč se stále více žen rozhoduje pro vztahy s mladšími partnery?


Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou

Styl Japandi kombinuje elegantní jednoduchost severského designu s klidem a minimalismem charakteristickým pro japonskou estetiku. Když je aplikován v koupelnách, tento styl vytváří klidné a útulné prostory ideální k relaxaci a obnově. O post Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou apareceu primeiro em DecorStyle.


Zapomněli jste si koupit deodorant? Zkuste limetku

V létě, kdy se všichni více potíme a slunce se opírá o pokožku čím dál více, musíme řešit následky. Potní žlázy produkují při horku i fyzické námaze stále více potu, který po čase nelibě zapáchá. Cítit se celý den svěže je snem téměř každého. Nemusíte proto ale běžet hned do obchodu a kupovat drahé antiperspiranty, které navíc nemusí každému vonět. Zkuste během léta obyčejnou limetku.


Úžasné destinace ideální pro dvoutýdenní dovolenou

Začátek roku je fantastickým obdobím plným potenciálu a možností, protože získáte nové dny dovolené, které můžete strávit podle svého uvážení. Ačkoli kratší dovolené mohou být oživením, dva týdny jsou ideální dobou na úplné odpojení od práce a ponoření se do nového prostředí. Udělejte si laskavost a vynechejte monotónní a předražené letovisko, ale také se vyhněte přetížení cesty tím, že byste se vydali někam, kde to za pouhé dva týdny nemůžete prozkoumat. Klikněte a podívejte se na místa, která vaši dovolenou naplní dokonalou kombinací dobrodružství a odpočinku.


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Leoš Mareš a Monika Marešová: Blond Affair

V ELLE Beauty Lounge jsme měli vzácnou návštěvu, Leoše Mareše a Moniku Marešovou. Přišli se připravit na večírek, během kterého určitě byli hvězdami večera. Leoš odešel s razantní vlasovou proměnou, nechal se odbarvit na blond. Co ho k takovému nápadu přivedlo a jaká byla reakce jeho manželky Moniky?


Když okurky žloutnou: Co dělat, aby okurky na rostlině zůstávaly zelené

Pěstování okurek je v našich končinách poměrně rozšířené, a to jak nakládačky, tak salátové odrůdy. Někdy se stane, že okurky začnou během růstu žloutnout. Příčin může být hned několik a problém lze poměrně jednoduše řešit.


Všechny přísavky světa do Varů. Přívěsky celebrit trpí většími manýry

Jde o filmový svátek, který u nás nemá obdoby. Na jednom místě potkáváme hvězdy stříbrného plátna, které nemáte jinde šanci potkat. Pak jsou tu polobrity, které se snaží na festivalu jenom přiživit. Vary totiž táhnou a každý se snaží ukrást si špetku slávy jenom pro sebe.


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Kvíz: jak byste obstáli v testu ze zeměpisu? Když dáte 8 z 10, jste skvělí

Ať už jste zeměpis ve škole milovali nebo nesnášeli, některé znalosti Vám nejspíš v hlavě zůstaly. Znalost hlavních měst možná patří mezi ně. Nebo je to jinak?


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Cestujeme po Česku: Kam za chaloupkami jako z pohádky? Do Lužických hor

Lužické hory jsou výletníky tak trochu opomíjeným místem. Přitom si pozornost rozhodně zaslouží. Na své si totiž přijdou milovníci dechberoucích přírodních scenérií, historie i lidové architektury. To všechno najdete například v jedné z místních vesniček.


Velký horoskop na červenec: Štíři si povinně naplánují dovolenou a Rybám se zase konečně vrátí hravost

Po rychlém a divokém tempu, kterému vládli v červnu Blíženci, se můžeme těšit, že se tzv. vyčistí vzduch a celá atmosféra kolem se zněžní. Budeme se moci odtrhnout od každodenních starostí a zaměřit se na to, že si zasloužíme žít vlastní sny.


Kráskám ve Varech narostla křídla: Rozevláté rukávy si zamilovala Petra Nesvačilová i Miss Adéla Štroffeková

Nejen flitry zaplavily Vary. Dalším hitem, který dominuje střihům opulentních rób i večírkových kreací je prvek netopýřích či motýlích křídel v podobě dlouhých rukávů, nekonečných vleček a jiných rozevlátých modelací, které nelze minout pohledem.


Dovolená s domácím mazlíčkem: Pozor na stres, v zahraničí musí splnit tři základní podmínky

S letními dovolenými se každý rok vrací také úvahy, jestli vzít do vysněné destinace i svého domácího mazlíčka. Je třeba to pečlivě zvážit, protože cestování může být pro pejsky nebo kočičky velkým stresem. Navíc při cestách do vzdálených oblastí se náš chlupatý parťák může setkat s nemocemi, které u nás nejsou běžné.


Ne každý dokáže vyřešit tento jednoduchý rébus: Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


Nejlepší venkovní práce pro ty, kteří neradi zůstávají doma

Pokud rádi chodíte do přírody, je pravděpodobné, že i vy rádi pracujete venku. Ve skutečnosti je pro vás nejhorší noční můrou být celý den zavřený za stolem a nasávat klimatizovaný vzduch. Potřebujete práci snů pod širým nebem, profesi, která vás vyvede z očistce do nedotčeného světa polí, lesů, hor, řek a oceánů. Hledáte volné místo? Projděte si následující galerii, kde najdete nápady na zaměstnání, které vás zavedou do přírody.


Samosběr nakládaček 2024: Kde si můžete sami nasbírat kilo okurek za 28 korun a kde vás na pole nepustí

Samosběry jsou v posledních letech oblíbenou činností, která lidem nabízí ekonomicky výhodné získání populárního ovoce či zeleniny. Po jahodách, které jsou zřejmě nějvětším hitem, přichází období okurek - nakládaček. Toprecepty.cz zjišťovaly, kam si jde pro oblíbenou zeleninu zajet a nasbírat si ji.


Nejlepší tipy proti stárnutí od nejkrásnějších celebrit

Standardy krásy v Hollywoodu jsou velmi vysoké. Tlak na to, aby zůstaly mladé a svěží, musí být nesnesitelný, přesto existuje řada fantastických žen, které se stárnutím nebojují a vypadají naprosto úžasně. Poměrně hodně žen, které vypadají, že mají vážný případ Benjamina Buttona, si ani na sobě nenechaly udělat žádnou změnu (nebo to alespoň tvrdí). Každá žena na tomto seznamu je podle všech měřítek krásná, ale mnohé z nich vypadají o dobrých 20 let mladší, než ve skutečnosti jsou. Pojďme zjistit jejich tajemství. Klikněte do galerie a začněte.


Sezóna komárů je tu: Podněty, které komáry skutečně přitahují, vyhněte se jim

Koupání, grilování, nebo třeba zahradní párty, to jsou nejpříjemnější činnosti, které k létu neodmyslitelně patří. Takové radovánky nám však dokáží pěkně znepříjemnit nezvaní hosté, a to komáři. Pojďme se podívat na to, co komáry skutečně přitahuje a co je pouze mýtus.


V jednoduchosti je krása: Jak si sestavit stylový letní outfit pouze ze 3 komponentů

Asi všichni víme, že méně je někdy více. Občas sice máme tendence kombinovat různé kousky oblečení a k nim přidat všelijaké doplňky, když se ale následně podíváme na výsledek, zjistíme, že je poměrně přeplácaný. Proto pro vás máme tipy, jak sestavit jednoduchý, ale dokonale stylový letní outfit, ve kterém naprosto zazáříte.


Přátelství celebrit s velkými věkovými rozdíly

Generační rozdíly mohou ve skutečnosti vytvářet zajímavá přátelství. To je skutečně případ mnoha celebrit, které mají opravdu blízké kamarády, kteří jsou mnohem starší nebo mladší než oni. Některá z těchto přátelství jsou také dost nepravděpodobná, ale nějakým způsobem fungují opravdu dobře. Klikněte na následující galerii a seznamte se s přátelstvími celebrit s obrovskými věkovými rozdíly.


Denní horoskop na 5. července 2024: Raci se rozhodnou riskovat, Střelci si dopřejí malou radost

Denní horoskop nejen pro ženy na pátek 5. 7. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Funguje jedlá soda proti komárům? Zjistit to!

Je obvyklé, že lidé používají neemový olej ve své zahradě k vytváření domácích sprejů na odrazení škůdců, včetně komárů. Některé zahradnické blogy navíc naznačují, že samotný sodík bikarbonát, zejména když je kombinován s octem a/nebo tekutým mýdlem na nádobí, může komáry zabíjet nebo je odstraňovat. O post Funguje jedlá soda proti komárům? Zjistit to! apareceu primeiro em DecorStyle.


Nejkrásnější šaty z letních slev: Vybrali jsme 20 stylových kousků, které pořídíte za zlomek ceny

Léto je v plném proudu a s ním se nabízí spousta příležitostí, kam vynést stylové šaty: dovolená, zahradní party, svatba kamarádky nebo třeba večerní rande na zahrádce oblíbené restaurace. Je tedy jasné, že tolik možností nás láká obohatit svůj módní arzenál o nové kousky. Kde sehnat krásné letní šaty v právě probíhajících výprodejích a na co si dát při jejich nákupu pozor? Máme pro vás odpovědi.


Retro beauty trendy: Do módy se vrací ikonický make-up plný barev a třpytu inspirovaný 90. lety

Devadesátá léta se vrací do módy nejen v oblékání, ale i v líčení. Pokud chcete držet krok s aktuálními beauty trendy, je načase si osvojit několik ikonických prvků této éry. Od modrých očních stínů po tmavé rty, devadesátky nabízejí mnoho inspirace, jak dodat svému vzhledu moderní nádech nostalgie. Pojďme se podívat na to, jak můžete začlenit prvky devadesátkového líčení do svého každodenního make-upu.


Dítě před utopením může zachránit i barva plavek. Pod vodou dobře uvidíte oranžovou a žlutou

Napadlo vás někdy přemýšlet nad barvou plavek jako nad faktorem, který může ovlivnit bezpečnost při koupání? Až uvidíte srovnání na fotce, možná výběr plavek přehodnotíte. Některé totiž pod hladinou nejsou vůbec vidět.


Na skok do lékárny a drogerie: Mravence bleskově zlikviduje domácí recept z běžných surovin

Na skok do lékárny a drogerie: Mravence bleskově zlikviduje domácí recept z běžných surovin. Než začnete míchat jakýkoli domácí odpuzovač mravenců, je důležité pochopit, s čím máte co do činění. Mravenci jsou společenský hmyz, což znamená, že žijí ve velkých koloniích a spolupracují, aby kolonii uživili. Přitahuje je vše, co může být zdrojem potravy, včetně sladkostí, masa a tuků.


Řasy a obočí nemáme jen pro krásu. Hlavně nás chrání. Díky obočí se mezi sebou poznáme

Úloha řas a obočí není jen estetická – společně oko chrání před nečistotami, potem nebo dešťovými kapkami. Obočí má i identifikační úlohu, řasy zase fungují jako senzor nebezpečí.


Deset ikonických filmových hrdinek, které inspirují nás všechny

Od Elle Woods po Amy March, ženské filmové ikony ztělesňují různé aspekty síly, ženskosti, inteligence a odvahy. Tyto postavy nejenže boří stereotypy, ale také inspirují generace mladých dívek k tomu, aby byly samy sebou a věřily si.


Slaný bramborový koláč máte hotový za chvíli a skoro zadarmo: Využijete zbytky a přitom vykouzlíte báječně šťavnaté jídlo

Slaný koláč je v české kuchyni oblíbenou záležitostí hned z několika důvodů. Především se jedná o jednoduchou přípravu, ale také možnost využití zbytků, které byste jinak možná vyhodili do koše. Bramborový koláč, na který nabízíme recept, je navíc chuťově skvělý a rozhodně se stane oblíbeným pokrmem vaší rodiny.


Suchá kůže kolem nehtů: použijte kokosový nebo olivový olej

Suchá kůže kolem nehtů je častým problémem v zimě, může se ale vyskytnout i v létě – například v důsledku chloru z plaveckých bazénů či používané kosmetiky. Nejedná se pouze o problém se vzhledem vašich rukou – může to být dost bolestivé. Vzhledem k tomu, že své prsty používáme velice často, je to velmi nepříjemné. Naštěstí existují poměrně levná řešení, která mohou suchou kůži v okolí nehtů odstranit.


Znáte černuchu? Pokud ne, napravte to. Dokáže být užitečná

Černucha připomíná na první pohled o něco větší zrnka setého máku. Lidé si často tuto rostlinu pěstují doma. Jedná se totiž o léčivku, která dokáže působit nejen protizánětlivě. Zbavit dokáže vaše tělo mikrobů. Semena jsou vzácná a působí podobně jako přírodní antibiotikum.


Jak připravit omáčku ke kuřecímu steaku? Jako základ můžete zvolit víno, smetanu či hořčici

Dobře ochucená omáčka nebo sós dovedou i z prostého kuřecího steaku udělat gurmánský zážitek. Chuť i strukturu kuřecího masa totiž skvěle doplní. Až budete příště připravovat kuřecí prsa jako minutku, už se nebudete muset potýkat s nevýraznou chutí a suchým masem.


Natrhejte si borůvky! Modročerné bobule skvěle chutnají a mají jedinečné léčivé účinky

Chcete udělat něco pro své zdraví? Tak šup do lesa na borůvky! Zaručeně si na nich báječně pochutnáte, protože borůvky jsou nejlepší v momentě, když se utrhnou z keříčku. A kdo to ještě neví, tak plody i listy mají léčivé účinky, mimo jiné pomáhají diabetikům, zvyšují imunitu a zpomalují stárnutí. Ozdravný efekt se dostaví už při užívání jedné hrsti borůvek třikrát týdně!


Začněte den správně: Ranní rutiny, které zlepší vaši fyzickou i mentální pohodu

Začátek dne hraje klíčovou roli v tom, jak se budete cítit a jak úspěšný bude váš den. Ranní rutiny mohou výrazně zlepšit vaši fyzickou i mentální pohodu, zvýšit produktivitu a dodat vám energii na celý den. Tento článek vám představí několik jednoduchých, ale účinných rituálů, které můžete začlenit do svého rána, abyste se cítili svěže, motivovaní a připraveni čelit výzvám, které vám den přinese.


7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku

Snížení nepořádku doma často začíná hodnocením produktů, které používáme každodenně. Výměnou určitých položek za více organizované a efektivní alternativy můžeme proměnit náš prostor na klidnější a organizované prostředí. O post 7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku apareceu primeiro em DecorStyle.


Britové mají Haryyho a Meghan plné zuby? Prozradili, co si o královském páru myslí!

Harry a Meghan předloni opustili řady pracujících členů britské královské rodiny a pouto mezi nimi a monarchií se dále trhá. Ukazují to i dva průzkumy, v nichž hvězdná dvojice nedopadla zrovna nejlépe.


Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku

Čeká vás dovolená na chalupě? Pak jistě přemýšlíte, co budete vařit pro celou rodinu, aby nebyl hlad, všichni se dobře najedli a vy přitom nestrávili celé dny v kuchyni? I rodinný šéfkuchař si zaslouží dovolenou. Poradíme vám, jak na jednoduchá a výživná chalupářská jídla, která připravíte raz dva.


Týrané kachny


Panna cotta s jahodami: Připravte si tento lahodný italský dezert podle videonávodu

Patříte mezi milovníky italských dezertů? Pak určitě musíte vyzkoušet tento recept na lahodný dezert do skleničky - panna cottu se šťavnatými jahodami. Její příprava je velmi snadná a podle našeho videonávodu ji zvládne i úplný začátečník.


Jak posílit oslabenou imunitu: Komplexní průvodce

Zejména v době, kdy se po světě šíří různé viry a bakterie, je důležité věnovat zvláštní pozornost posilování naší imunity. Silný imunitní systém je klíčem k ochraně před infekcemi a nemocemi. Tento článek vám poskytne několik praktických a ověřených tipů, jak posílit svůj imunitní systém.


Báječné borůvky v nejlepších receptech: Upečte si rychlý koláč, dort nebo uvařte kynuté knedlíky

Prozradíme vám na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl mezi lesní a kanadskou borůvkou. A podělíme se s vámi i o naše nejlepší recepty na borůvkové koláče kynuté i hrnkové, borůvkové knedlíky i borůvkovou bábovku.