Trending:


Dita (45): Nepotrpím si na nákupy levného oblečení. Kolegyně mi to dávají pěkně sežrat

Dita má v životě jasné priority. Miluje cestování, kulturní akce a knihy. Oblečení si kupuje kvalitní, ale nosí ho klidně deset let. Ve skříni tak má jen pár kousků, což je trnem v oku jejím kolegyním.


Co znamená úplněk v Kozorohu pro vaše znamení

V červnu nás čeká úplněk ve znamení Kozoroha. Úplněk v tomto měsíci nastává v době, kdy se slaví svatojánská noc a představuje tak vrcholný bod pro cíle a záměry, které jsme si stanovili na konci roku 2023. V době, kdy na severní polokouli nastává nejdelší den a nejkratší noc v roce, vychází úplněk, aby osvětlil cestu, po které jdeme. Je čas provést nezbytné změny a uvolnit to, co už pro nás není vhodné. Klikněte na galerii a zjistěte, co tento úplněk znamená pro vaše hvězdné znamení!


Účinky čínského liči: Zdravotní přínosy a zajímavosti

Liči (Litchi chinensis), často nazývané také „čínské liči“, je exotické ovoce původem z jižní Číny, které si získává popularitu po celém světě nejen díky své sladké chuti, ale i pro své významné zdravotní přínosy. Toto malé, červené ovoce s drsnou kůrou a šťavnatým, průhledným dužnatým vnitřkem je bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Tento článek se podrobně zaměřuje na účinky liči na zdraví a přináší zajímavé informace o tomto...


Co všechno se dá udělat z rybízu? Připravte si rybízový džem, kynutý koláč, rybízové víno i omáčku k masu či sýru

Rybíz začíná dozrávat začátkem léta. Pokud nezaspíte, máte šanci jím naplnit spíž, sklep i mrazák. Možností, co udělat z rybízu, je opravdu nepřeberné množství. Připravte si rybízovou zavařeninu, sirup, falešné brusinky nebo si upečte senzační kynutý koláč s rybízem a drobenkou.


Účes, který dodá objem všem strukturám vlasů: Na nic nečekejte a pořiďte si nový letní sestřih

V péči o vlasy se staráme především o jejich zdraví, ovšem z vizuálního hlediska pro většinu z nás hrají zásadní roli lesk a objem. Právě s objemem vlasů mnoho z nás bojuje úplně nejvíc a ať s vlasy uděláme cokoliv, opravdového volume efektu jako z reklamy docílíme jen těžko. Existuje ale účes, který slibuje dokonalý objem všem typům vlasů. Jste připravena na svůj nový letní sestřih?


Nina (38): Jsem velký pes na hygienu. Příteli jsem kvůli smradlavým nohám dala kopačky

Možná si to neuvědomujeme, ale hygiena je klíčem nejen k lidskému zdraví, ale i lepšímu životu. Není potřeba mýt si ruce pětkrát za hodinu, ale zároveň není šťastné chovat se jako „prasátko“. Nina po svém okolí vyžaduje základní hygienické návyky, přesto má pocit, jako by chtěla zázrak.


Zdravější alternativy kalorického jídla na párty

Sezóna večírků je před námi, ale to nemusí znamenat, že se vzdáte svých cílů v oblasti zdravého stravování - s těmito lahodnými alternativami tradičního občerstvení na párty se nemusíte omezovat. Místo toho, abyste si na talíř nacpali smažená jídla a nedostatek kalorií, můžete si místo toho dopřát chutné, ale zároveň zdravé varianty. V této galerii najdete keto, nízkosacharidové, bezlepkové a veganské varianty. A co je na tom nejlepší? Všechny tyto zdravé svačinky chutnají tak dobře, že hosté na večírku ani nepoznají, že jsou dietní, pokud jim to neřeknete! Jste připraveni zahájit (zdravou) párty? Prohlédněte si tuto galerii a objevte několik chutných zdravých alternativ jídla na párty.


Jak zajistit rychlejší růst cibule, okurek či rajčat? Vsaďte na obyčejné koření

Venku je už opravdu teplo a mnozí z nás už chodí denně kontrolovat, jak se daří rostlinám na zahrádce. Pohled na mnohé z nich potěší a mnohdy už se nemůžeme dočkat, až ochutnáme sladké plody. Všichni bychom pochopitelně chtěli, aby se rostlinám dařilo co nejvíce a aby rostly doslova raketově. Pomoct jim můžeme jak různými hnojivy ze zahradnictví, tak i ryze přírodními produkty. Výbornou volbu představuje především kurkuma. Toto skvělé koření...


Věnec z růží, bylinek, citrusů a doplněný kořením: krásná ozdoba na stůl, která odpudí komáry

Teplé a slunečné počasí je tady, a my si tak můžeme vychutnávat plnými doušky stolování na terase či na balkoně. Jen kdyby se k našemu stolu okamžitě neslétli všichni komáři z širokého okolí! Máme pro vás tip, jak vytvořit kouzelnou dekoraci, která bude navíc držet protivný bzučivý hmyz v uctivé vzdálenosti. Vytvořte si věnec z růží a doplňte je voňavými bylinkami a plátky citrusů. A nezapomeňte na hřebíček!


Proč vyrazit ven „naostro“? Snížíte riziko kožních alergií i poranění

22. června slavíme Mezinárodní den bez kalhotek, tudíž se nám nabízí skvělá příležitost vyzkoušet si, jaké to je být „naostro“. Tento výraz se používá pro označení stavu, kdy na sobě člověk nemá žádné spodní prádlo. Někdo tak chodí běžně, někomu to přijde přinejmenším zvláštní. Pokud jste to ještě nevyzkoušela, nechte v tento den kalhotky doma. Přináší to spoustu benefitů.


Návod, jak vzít psa na výlet

Výlety jsou zábava, a tak je přirozené, že při nich nechcete opustit svého čtyřnohého přítele. Psi jsou skvělými parťáky na cesty, ale je třeba se na ně pořádně připravit. Od toho, co udělat předem, až po zásadní věci, jako je co si zabalit a co dělat během cesty, to vše popisujeme v této galerii. Prohlédněte si našeho průvodce, jak vzít psa na výlet.


Tmavé pečivo nemusí být vždy celozrnné. Poradíme, jak poznat, že kupujete opravdu zdravé pečivo

Všude se píše a mluví o tom, že pokud chcete začít žít zdravým životním stylem, je třeba vyměnit bílé pečivo za celozrnné. Jenže v obchodech častěji narazíte na obarvené pečivo než na celozrnné. Nenechte se nachytat a přečtěte si, jak poznat opravdu zdravé celozrnné pečivo, které bude prospěšné vašemu zdraví.


Velký horoskop na 2. polovinu roku 2024 prozradí, co čeká každé znamení zvěrokruhu

Druhá polovina roku 2024 přináší nové výzvy a příležitosti pro všechna znamení zvěrokruhu. Co vás čeká v oblasti lásky, práce a rodinných vztahů? Přečtěte si náš podrobný horoskop a zjistěte, na co se můžete těšit a na co si dát pozor.


Nejdůležitější životní lekce, které se učíme od svých domácích mazlíčků

Pořízení domácího mazlíčka je skutečně obohacující zkušenost v nesčetných ohledech. Přestože si lidé často myslí, že jsou nejinteligentnějšími bytostmi na planetě, tak od malých zvířátek, se kterými sdílíme naše domovy, se toho můžeme mnoho naučit. Projděte si tuto galerii, která představuje jen některé z mnoha možností, kterými nás zvířata učí o tom, co je pro život nejdůležitější.


Salát je skvělý pokrm (nejen) na léto. Jak připravit nejlahodnější zeleninové kombinace?

Salát se stal ve 20. století synonymem redukční diety. Neprávem se mu přičítá role pokrmu, který uždibují neurotické slečny toužící po kariéře modelky. Přitom může být stejně vydatným a hodnotným jídlem jako teplý hlavní chod. S grácií hraje roli chutné přílohy i předkrmu.


Připravte si třešňovou vodku: Vypadá božsky v koktejlech a je skvělá jako dárek

Připravte si podle našeho receptu z vodku z třešní. Kromě svělé chuti i krásně vypadá, takže se hodí se jako dárek pro dospělé nebo základ osvěžujících letních drinků. Domácí třešňová vodka může být sofistikovaný doplněk moderního barového menu.


Proč potřebujeme více žen ve vědě?

Ženy na vědeckém poli čelí systémovým překážkám i zpátečnickým stereotypům, které se těžko bourají. Program L’Oréal-UNESCO Pro ženy ve vědě upozorňuje na důležitost ženské perspektivy ve vědě a finančně podporuje vybrané etablované vědkyně.


3 ingredience, které dokonale vyčistí pleť

Kdo chce mít krásnou, a především zdravou, pleť, ten ji musí každý den čistit. Jak ale vybrat správný cleanser? Řiďte se nejen svým typem pleti, ale i ingrediencemi, které odličovací produkty obsahují. Některé totiž vaší pokožce přinesou mnohem víc benefitů než ty ostatní. Pokud z tváře neodstraníte make-up, odumřelé kožní buňky, maz a nečistoty, bude zanesená, zašedlá, a začne tíhnout k pupínkům i rychlejší tvorbě vrásek. Při výběru vhodného...


Skrytá funkce myčky: O co se jedná, kde se nachází a k čemu slouží

Myčka na nádobí je praktickým pomocníkem v kuchyni. Těžko se bez ní dnes obejdeme. Víte však, že má skrytou funkci, která dokáže ušetřit čas i naše nervy? O jakou funkci se jedná, kde se nachází a k čemu slouží?


Nejlepší outfity léta 2024 pro milovnice minimalismu: Snadno je napodobíte a ještě ušetříte

Minimalismus byl v posledních letech velice oblíbený, a to nejen v bytovém designu, ale také v módě. Není se čemu divit, jelikož čisté linie a tlumené barvy všeobecně lahodí oku a vnášejí klid do duše. Navíc lidé, kteří mají tento vkus, vždy vypadají elegantně, upraveně a nadčasově. Pro někoho může být minimalismus nuda, někomu se v něm odráží celý životní styl. Podívejte se na pět snadných letních outfitů a pořiďte si nadčasové kousky, které...


Nejlepší voda ke koupání je v rybníku Hejtman. Na Orlíku je to horší

Nejvhodnější voda pro koupání na jihu Čech je podle hygieniků v rybníce Hejtman na Jindřichohradecku a u pláže lipenské přehrady v Černé v Pošumaví. Vyplývá to z aktuálních rozborů. Voda na obou místech získala nejvyšší možné hodnocení.


Recepty na ty nejlepší mléčné koktejly!

Mléčné koktejly jsou jedním z nejchutnějších vynálezů vůbec, že? Jistě, ne každý konzumuje mléčné výrobky, ale v dnešní době je lze snadno nahradit rostlinnými alternativami. V této galerii najdete celou řadu receptů – od klasických až po koktejly s alkoholem. A taky pár opravdu exotických chutí! Jste připraveni vyzkoušet něco nového? Pak klikněte na galerii a inspirujte se!


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Nejlepší omáčka na těstoviny? Ta bez vaření, říká účastnice MasterChefa a bývalá šéfredaktorka Apetitu Lucka Králová

Lucii Královou si můžete pamatovat z televizních obrazovek, účastnila se reality show MasterChef. Ve svém ročníku skončila na bronzové příčce a svět gastronomie ji natolik uchvátil, že už v něm zůstala. Stala se nejdříve produkční a později i šéfredaktorkou Apetitu. V roce 2021 odešla na rodičovskou dovolenou, ale do Apetitu se stále ráda vrací. Připravuje nové recepty a sepsala dvě kuchařky Apetit – Kuchařku pro začátečníky a...


Jak zabránit sousedovic kočce, aby vstupovala na vaši zahradu?

Kočky potřebují k životu svobodu. Zavřít je můžete jedině doma, což řada z nás dělá, ale zejména pro smíšené rasy to je za trest. Pokud je to tedy jen trochu možné, necháváme tato jemná stvoření svobodně běhat, což se zase nemusí líbit sousedům. Patříte mezi ně? Pak máme pro vás dobrou zprávu. Kočky totiž můžete ze svého […] The post Jak zabránit sousedovic kočce, aby vstupovala na vaši zahradu? appeared first on HomeInCube.


Tipy, jak proměnit zahradu v útočiště divoké zvěře

Chcete na svou zahradu přilákat ptáky, zvířata a hmyz a vytvořit z ní útočiště pro volně žijící živočichy? Dobrou zprávou je, že stačí na zahradu přidat několik nových prvků, které přilákají rozmanité druhy zvířat z širokého okolí. Prohlédněte si následující galerii a získejte několik tipů, jak svou zahrádku učinit přátelskou k divoké zvěři, bezpečnou a atraktivní pro všechny druhy zvířat!


Špatná snídaně, dlouhý spánek nebo málo světla. Změňte ranní návyky, kvůli kterým nehubnete

Vyhýbáte se rychlému občerstvení a sladkostem, snažíte se večer nepřejídat a pravidelně cvičíte a přesto ručička na váze ne a ne se pohnout? Nebo číslo na displeji je dokonce vyšší? Vaše váha má také co dělat s ranními návyky, které jsou základem celého dne. Mají vliv i na fungování našeho těla, tedy i spalování. V čem tedy často chybujeme a na co bychom měli myslet?


Tak jak je to se sexem ve vesmíru? Bylo někdy něco? Nebo bude?

Jak je to se sexem ve vesmíru? Proběhl někdy, nebo ne? | Odhalujeme roušku lechtivého kosmického tabu. | Jisté je, že pohlavní styk ve stavu beztíže bude komplikovaný.


Znáte bouclé? Pokud ne, je na čase to napravit

Design v dnešní moderní leč i uspěchané době mění trendy velmi rychle. Jedním z těch nových je i tzv. bouclé (česky občas psáno jako buklé) připomínající na první pohled prstence či jemné kudrlinky. Kdo má rád přirozenost, jednoduchý styl, vzdušnost a trochu elegance je na správném místě. Bouclé je jasným důkazem toho, že i obyčejné věci mohou dobře fungovat.


Jak připravíte vždycky dobrý džem i bez receptu? Stačí znát pár pravidel

Domácí džem je skvělý způsob, jak zpracovat ovoce ze zahrady a uchovat jeho chuť na později. Připravit džem není věda, jeho příprava se odvíjí hlavně od druhu zpracovávaného ovce.


Grilované špízy s bylinkovými párečky a zeleninou

Připravte si jednoduché špízy na gril. V hlavní roli je křupavá paprika všech barev, cibule a oblíbené bylinkové párečky. Marináda? Vyberte si tu, kterou máte rádi.


Váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení

Už teď se na vesmír obracíme s mnoha dotazy - na barvu síly, na nejlepší parfém nebo na to, jak lépe spát. Proč ne styl? Osobní styl je pro každého jedinečný a vy můžete využít své hvězdné znamení k tomu, abyste se dozvěděli, která módní volba vám pomůže cítit se silněji. Objevit svůj osobní styl může chvíli trvat a může to být složité. Když se poradíte s hvězdami, bude o něco snazší upřesnit vlastní oblíbenou estetiku. Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký je váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení.


Jak se zbavit vosího hnízda na půdě?

Že se u vás uhnízdily vosy nepřehlédnete. Zbavit se jich je náročné, o to víc, když si udělají hnízdo na půdě. Jak se ho i tady definitivně zbavit? Nejprve místo najděte Pokud jste si jisti, že se vosy usadily na vaší půdě, jděte na jistotu a hnízdo najděte. Vosy si hnízdo vytvoří většinou v dutém zábradlí, […] The post Jak se zbavit vosího hnízda na půdě? appeared first on HomeInCube.


Emocionálně nedostupní muži. Jak je včas odhalit?

Vídáte se již několik týdnů a stále máte pocit, jako byste, ač se snažíte sebevíc, nedokázala prolomit zeď, kterou kolem sebe staví, a porozumět jeho osobnosti? Možná jste narazila na emocionálně nedostupného muže.


Který pražský větrník je nejlepší: Ceny se pohybují od 82 Kč do 155 Kč, ne vždy ale dostanete dokonalý zákusek

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Katkou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k otestování větrníků. Větrníky jsou totiž český fenomén. Přitom se mezi sebou mohou dost lišit. Jak v kvalitě krému a odpalovaného těsta, tak v estetickém působení. Jak má vypadat ideální větrník a který se ideálu přiblížil nejvíc?


Retro zmrzliny: Polárka získala název po medvědovi, Míša se prodával v pergamenovém papíru

Eskymo, Míša, Ledňáček, mražená rybízová dřeň alias Táboráček… pamatujete? V redakci Apetitu jsme nostalgicky zavzpomínali na zmrzliny našeho dětství. A to nás přivedlo k nápadu napsat článek o historii zmrzliny v Česku. Kdy se začala vyrábět a jaké mražené pochoutky byly nejoblíbenější?


Kalhoty? Ne, díky. Letos v létě nosíme boxerky

Loni jsme vzaly útokem trend kalhot ve vzhledu dámských spodních kalhotek, letos se pro změnu přikláníme k pánskému spodnímu prádlu. Boxer shorts jsou možná trochu kontroverzní, ale rozhodně neuvěřitelně pohodlné. A pokud jsou zkombinované se správnými kousky, jsou také zatraceně stylové. Sečteno podtrženo – letos v létě se opět obejdeme bez kalhot.


Letní trendy 2024: Nejlepší klobouky a čepice, které vás stylově ochrání před sluncem

Léto je tady a s ním přichází i nové módní trendy v oblasti pokrývek hlavy. Letos se návrháři zaměřili na pohodlí, udržitelnost a jedinečnost, což se promítá do pestré nabídky stylových kousků, které můžete nosit na pláž, do města nebo na zahradní party. Podívejme se na to, co je letos v módě a jakými klobouky a čepicemi oslníte své okolí.


Vítězka Top Image Look Lucie Cikrytová: Trendům v líčení 2024 vévodí přirozenost, na svatbu využijte pomoc profesionální vizážistky

Lucie Cikrytová, svatební vizážistka a stylistka, se svému oboru věnuje již více než 15 let. Bohaté zkušenosti získala při líčení nespočtu modelek na přehlídkových molech, což ji nakonec přivedlo až k zaměření na styling a vizáž nevěst. V exkluzivním rozhovoru pro Marianne.cz nám Lucie prozradila, proč je důležité ve svatební den využít služeb opravdových profesionálů.


KVÍZ: Považujete se za ostřílené houbaře a jak se vyznáte se v houbách?

Jste houbaři a poznáte již z dálky každou houbu, která se sotva vyklubala? Víte, jak nasbírané lesní poklady nejlépe zužitkovat? Pokud jste odpověděli kladně, jistě víte, že houby se dají sbírat prakticky po celý rok. Každý druh má trochu jiné využití a chutná rozdílně, ale všechny jsou naprosto delikátní. Pojďte si tedy oživit svoje znalosti v článku a pak si zkuste kvíz.


Věra Zajfertová, majitelka obchodu s luxusní vintage módou: Proč se vyplatí investovat do kvalitního kousku z minulosti?

V dnešní době je stále obtížnější rozpoznat, zda kupujete skutečně značkový kousek, nebo padělek. Co však stojí za rostoucí popularitou vintage a outletové módy? Tajemství investice do kvalitních oděvních kousků z minulosti exkluzivně pro Marianne odhaluje Věra Zajfertová, majitelka La Belle Boutique Praha.


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Špatně v noci spíte? Himálajský mistr odhaluje dávná tajemství hlubokého spánku

Možná vám nedělá problém usnout, dokonce strávíte v posteli ukázkových osm hodin. I přesto se ráno budíte bez pocitu, že by vás spánek osvěžil, jste bez energie, psychicky rozladění. Na vině může být nedostatek opravdu hlubokého spánku.


Mladá rodina se s interiérem starého bytu popasovala na jedničku

Stoletý interiér se dočkal citlivé rekonstrukce, která ctí dobové detaily. Třípokojový byt je skvěle naplánovaný, a tak dnes dokonale slouží mladé rodině.


Romana (55): Syn nám přivedl přestavit vážnou známost. Když jsem ji spatřila, myslela jsem, že hrůzou omdlím

Romana s manželem vychovali dvě děti. Oba synové jsou sportovci, bez tetování, nekuřáci a abstinenti. Starší syn nedávno přivedl rodičům ukázat svou přítelkyni a Romana byla v šoku. Slečna má potetované celé tělo včetně obličeje.


Rodinný byt pro milovníky klasického stylu

Tapety, kvalitní textil, vhodně vybrané dekorace. Díky těmto jednoduchým trikům přetvořili manželé svůj třípokojový byt v harmonické místo plné pohody.


Řebříček - pro jednoho plevel, pro druhého lék

Úprava zahrady může být neskutečné dobrodružství, o tom jsme spolu již mnohokrát na Ženě-in mluvily. Ovšem vyšším stupněm je z mého pohledu poznávání vlastní zahrady, protože (a v tom se doufám se mnou shodnete) máte-li zahradu, je to odraz vás samotných, tak jako dům či byt.


Jak se postarat o domácí mazlíčky během vlny veder

Díky globálnímu oteplování jsou vlny veder stále častější a trvají déle než kdykoli předtím. Každé léto padají po celém světě teplotní rekordy. Například v mnoha evropských zemích, které mají tendenci být spíše chladnější, nyní každoročně dosahují teploty 40 °C. Ne každý má klimatizaci, co tedy můžete udělat pro to, aby byl váš domácí mazlíček v těchto obdobích extrémních veder spokojený a v bezpečí? Klikněte na a najděte odpovědi!


Romantický trend fairy core ovládne léto 2024: Přenese vás do dětství, ale nosit ho můžete i do práce

Zavzpomínejte na chvíle, kdy jste jako malá holčička toužila po tom vypadat jako vaše oblíbená princezna či víla z pohádky. Přinášíme vám dobrou zprávu – do fashion průmyslu se zcela jistě probojoval trend fairy core, který je specifický svým éterickým designem. A ještě lepší zpráva je, že právě tento trend naprosto ovládne módní svět v sezóně 2024! Jste připravena stát se konečně pravou vílou?


Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v kondici

Lednice není úplně levná záležitost a rozhodně od ní očekáváte, že vydrží dobře sloužit spoustu let. Když se ale stane obětí nesprávného zacházení, dojde k výraznému zkrácení její životnosti. Dodržováním jednoduchých tipů můžete předejít poruchám a prodloužit tak funkčnost vašeho spotřebiče. Jak na to? Zvolte pro lednici vhodné umístění Lednička by měla mít kolem sebe dostatek […] The post Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v...