Trending:


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou

Styl Japandi kombinuje elegantní jednoduchost severského designu s klidem a minimalismem charakteristickým pro japonskou estetiku. Když je aplikován v koupelnách, tento styl vytváří klidné a útulné prostory ideální k relaxaci a obnově. O post Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou apareceu primeiro em DecorStyle.


Týdenní horoskop od 8. – 14. července 2024: Blíženci by se měli hlídat v jídle, na Panny se řítí chaos

Je tu další prázdninový týden, který se nese pod taktovkou vodního Raka. Buďte připraveni na to, že prožijete následující dny v trochu rozkolísaných emocích, což vám ale na druhou stranu umožní vhled do vlastního nitra. Na co se můžete těšit a čemu se vyhnout? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.


Co mužům vadí na ženách a co děláme špatně, že nás muži opouští

Vztahy jsou složité a vyžadují úsilí, porozumění a vzájemný respekt. Někdy mohou neúmyslné činy nebo chování vyvolat napětí a frustraci. Ačkoli je každý člověk jedinečný, určité chování muži běžně uvádějí jako důvod své nespokojenosti ve vztazích, které končí jediným: Nutným rozchodem. Co ženy dělají špatně, že je kvůli tomu muži opouští?


Dítě před utopením může zachránit i barva plavek. Pod vodou dobře uvidíte oranžovou a žlutou

Napadlo vás někdy přemýšlet nad barvou plavek jako nad faktorem, který může ovlivnit bezpečnost při koupání? Až uvidíte srovnání na fotce, možná výběr plavek přehodnotíte. Některé totiž pod hladinou nejsou vůbec vidět.


Sklízení cibule: nedopouštějte se nejčastějších chyb!

To, že je cibule připravená ke sklizni, poznáte podle stavu její natě. Odhadnout správnou dobu je důležité. Sklízet bychom měli ale též s ohledem na počasí. Pokud je půda mokrá, může být snadnější vytáhnout cibule ze země – nicméně budou špinavé od zeminy a navíc tím prodloužíte jejich sušení. A to může znamenat větší riziko hniloby či plísní. Toto je jen jedna z chyb, které se zahradníci dopouštějí. Jaké jsou ty ostatní?


Klobása, špekáček, salsiccia: Jak nejlépe připravit uzenářské hvězdy všech grilovaček

Nepatříte-li mezi ostřílené mistry grilu a na hovězí steak si zatím netroufáte, nezoufejte. I tak si můžete pochutnat na dobrotách opečených na ohni. Klobásy patří mezi nejsnadnější suroviny na přípravu, navíc jim stačí pár minut. A my vám navíc poradíme, jak dosáhnout skutečně dokonalého výsledku.


Dokonalé kalhoty na léto 2024, na které přísahají stylové Italky i elegantní Francouzky

Léto zdaleka nejsou jen prosluněné horké dny, kdy nosíme krátké šortky, rozevláté sukně a lehké šaty. Občas přijde období, které teplotami připomíná spíše začátek jara nebo podzimu. Právě pro tyto případy je dobré mít ve skříni letní kalhoty, které vypadají stylově, jsou prodyšné, ale zároveň dokonale splní svou funkci. A největší evropské módní ikony, tedy Francouzky a Italky, si letos oblíbily především jeden typ takových kalhot.


Prohlédněte si byt snů: Proč je skandinávský minimalismus klíčem k dokonalému domovu

Jednoduché linie, výrazné detaily, pečlivě vybraný nábytek i dekorace. Takový je současný skandinávský design, který si nelibuje v mnoha věcech, ale dává přednost kvalitě.


Jak přežít útoky zvířat

Zvířata jsou úžasná stvoření, ale mnohá z nich mohou být nebezpečná. Většina zvířat na vás sice bezdůvodně zákeřně nezaútočí, ale vždy je dobré vědět, jak v případě útoku reagovat. Klikněte na tuto stránku a zjistěte, co dělat (a co ne), pokud vás nějaké zvíře napadne.


Retro beauty trendy: Do módy se vrací ikonický make-up plný barev a třpytu inspirovaný 90. lety

Devadesátá léta se vrací do módy nejen v oblékání, ale i v líčení. Pokud chcete držet krok s aktuálními beauty trendy, je načase si osvojit několik ikonických prvků této éry. Od modrých očních stínů po tmavé rty, devadesátky nabízejí mnoho inspirace, jak dodat svému vzhledu moderní nádech nostalgie. Pojďme se podívat na to, jak můžete začlenit prvky devadesátkového líčení do svého každodenního make-upu.


Proč byste měli vědět o pasivním příjmu

Pro každého, kdo si chce vytvořit životní situaci, v níž se nebude muset tolik starat o peníze, je zásadní zavádění strategií, jak získat pasivní příjem. Jedná se o takový příjem, který vám vydělá dolary, aniž by vyžadoval vaši práci nebo čas. Může to být například pronájem vašeho auta v době, kdy ho nepoužíváte. Přesto si nepleťte pasivní příjem s vedlejším přivýdělkem, kdy obchodujete se svým časem a úsilím, abyste dostali zaplaceno. U pasivního příjmu vyděláváte peníze, které nejsou vázány na vaši aktivní účast. Chcete-li se o něm dozvědět vše a zjistit, jak můžete začít vydělávat pasivní příjem ještě dnes, klikněte na tuto galerii.


Kvíz: jak byste obstáli v testu ze zeměpisu? Když dáte 8 z 10, jste skvělí

Ať už jste zeměpis ve škole milovali nebo nesnášeli, některé znalosti Vám nejspíš v hlavě zůstaly. Znalost hlavních měst možná patří mezi ně. Nebo je to jinak?


Všechny přísavky světa do Varů. Přívěsky celebrit trpí většími manýry

Jde o filmový svátek, který u nás nemá obdoby. Na jednom místě potkáváme hvězdy stříbrného plátna, které nemáte jinde šanci potkat. Pak jsou tu polobrity, které se snaží na festivalu jenom přiživit. Vary totiž táhnou a každý se snaží ukrást si špetku slávy jenom pro sebe.


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Zralost melounu prozradí už jeho slupka

Meloun k létu neodmyslitelně patří. Radost z jeho koupě ale může vzápětí zkazit jeho chuť. Existuje ale několik tipů, díky kterým budete na cestě k nalezení dokonalého plodu zase o kousek blíž.


Mějte vítr pod kontrolou: Jak efektivně využít větrolamy na zahradě a terase

Vytvoření ideálního venkovního prostoru je umění, ve kterém hrají klíčovou roli nejen rostliny a nábytek, ale i promyšlené architektonické prvky, jako jsou větrolamy. Ty představují nejen praktickou bariéru proti větru, ale také skvělý způsob, jak zvýšit soukromí a estetickou hodnotu zahrady či terasy. Prozkoumejte, jak můžete větrolamy využít k maximalizaci pohodlí a funkčnosti zahrad či teras, […] The post Mějte vítr pod kontrolou: Jak...


Týrané kachny


Jak udělat polevu na Míša řezy? Musíme ji dokonale vymíchat, aby byla hladká

Míša řezy patří mezi klasiku české sladké kuchyně - přitom jde o obyčejnou kakaovou buchtu s krémem a polevou. Předlohou jí byl oblíbený tvarohový nanuk s čokoládou, který si zamilovaly všechny generace - děti i dospělí.


Sladcí Prachař se Sandevou, Adéla Elbel s rodinkou i stylová Smetana s Hajem. Kolonáda plná zamilovaných párů

Na karlovarské kolonádě to žije. Lázeňským městem si to denně štrádují desítky celebrit, které pendlují mezi Thermalem a Puppem. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, nouze nebyla ani o zamilované páry. Jako z reklamy na štěstí působili zejména krásná Sandeva s Prachařem.


Nejlepší venkovní práce pro ty, kteří neradi zůstávají doma

Pokud rádi chodíte do přírody, je pravděpodobné, že i vy rádi pracujete venku. Ve skutečnosti je pro vás nejhorší noční můrou být celý den zavřený za stolem a nasávat klimatizovaný vzduch. Potřebujete práci snů pod širým nebem, profesi, která vás vyvede z očistce do nedotčeného světa polí, lesů, hor, řek a oceánů. Hledáte volné místo? Projděte si následující galerii, kde najdete nápady na zaměstnání, které vás zavedou do přírody.


Nejkrásnější šperky z festivalu ve Varech: Vypůjčené diamanty za miliony, ale i vlastní klenoty s příběhem

Šperky, to je na filmovém festivalu v Karlových Varech každoročně velké téma. I letos se celebrity předhánějí, která vynese nejluxusnější model s cenovkou obtěžkanou mnoha nulami. Stejně zazářit ale lze i s vlastními kousky a modely z dostupných kolekcí.


Česnek už je sklizený. Po něm můžete vysít ještě jahody či luštěniny

Česnek sklízíme poměrně brzy – v závislosti na počasí to může být koncem června. Prostor, ve kterém jste ho pěstovali nemusí zůstat ladem. Ještě tento rok máte příležitost vysít na jeho místě nové plodiny, které budete sklízet ještě letos (popřípadě v zimě). Stejně jako existují rostliny, které po česneku porostou velice rychle, jsou i rostliny, které bychom po česneku nikdy pěstovat neměli. Tak například brambory nemají rády místo, kde předtím...


Recept na krásné vlasy, pleť i nehty: pomůže levná ingredience – droždí!

Potraviny, které máte v lednici, nemusíte používat pouze ke konzumaci. Poslouží i ke zkrášlování! Pro tyto účely se hodí i droždí. Kupujte si ale to, které je čerstvé – tedy kostkové. Instantní čili sušené droždí v prášku není příliš vhodné. Ty čerstvé totiž obsahují látky, ze kterých může prosperovat vaše pokožka, nehty i vlasy. Existuje několik způsobů, jak můžete droždí užívat pro dosažení krásného vzhledu.


Trendy bílá letos ovládla Vary: Dlouhé róby oblékla Vlasáková i Kašáková, letní minišaty předvedla Mátlová a Vignerová

Že bílá je nová černá, je známo už nějaký ten rok. Teprve letos na karlovarském filmovém festivalu se ale zdá, že to celebrity vzaly naplno na vědomí. V bílých šatech se tak při 58. ročníku prestižní akce objevily na červeném koberci hned celé zástupy dam. Zatímco herečka Elizaveta Maximová (32) sklidila za svou kreaci spíše kritiku, její kolegyně Lenka Vlasáková (52) nebo modelka Andrea Verešová (44) zářily jako komety. Výběr těch...


Zmrzlinové perličky – prozkoumejte zajímavosti, které jste o ledové pochoutce nevěděli

Zmrzlina patří mezi celosvětově oblíbené pochutiny a dávno nepatří jen k horkému létu. Tuto ledovou dobrotu si rádi dopřáváme kdykoliv během roku. Kde se jí sní nejvíc? A kde vůbec vznikla? Toto a spoustu dalšího se dozvíte v tomto článku.


Jak se oblékat v létě ve stylu Pařížanek: Na tyto kousky nedají Francouzky dopustit

Pařížanky už po generace udávají módní styl a trendy, které jsou naprosto nadčasové. Sázejí na jednoduché kousky oblečení, které se dají kombinovat do sofistikovaných outfitů. Jakmile přijde léto, své šatníky zaplní hravými, lehkými oblečky, které jsou nejen pohodlné, ale i neodolatelně šarmantní. Inspirujte se módními ikonami a prožijte léto jako pravá Pařížanka.


Štíři by se měli odvázat a Váhy naopak být na sebe opatrné. Jak hvězdy ovlivní naše životy v příštím týdnu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Panna cotta s jahodami: Připravte si tento lahodný italský dezert podle videonávodu

Patříte mezi milovníky italských dezertů? Pak určitě musíte vyzkoušet tento recept na lahodný dezert do skleničky - panna cottu se šťavnatými jahodami. Její příprava je velmi snadná a podle našeho videonávodu ji zvládne i úplný začátečník.


Petra (35): Sousedka mě požádala, abych jí hlídala dům. Co jsem našla u ní ve sklepě, mě šokovalo

Petra se chtěla zachovat jako správná sousedka a vypomoct starší paní s hlídáním domu, ale co tam našla, ji bude děsit ve snech ještě dlouho.


Jak na zápichy barevných květin z kovových zátek: máme pro vás přesný návod a foto postup. Zápichy budou slušet všem květináčům.

Jednoduché kytičky, sestavené z kovových zátek na láhve a nastříkané barevnými spreji zvládnete vyrobit během chvilky, jen bude pak potřeba počkat, až nastříkané barvy zaschnou. Květinky můžete zapíchnout mezi barevně kvetoucí pelargonie, stejně jako do květináčů s pokojovkami, které se do kvetení zrovna nehrnou.


Přilákejte do zahrady hady. Vyženou hlodavce, slimáky a hmyz. Potřebují však hadník

Pokud se nebojíte plazů, přilákejte na svou zahradu užovky, slepýše a ještěrky. Přirozeně ochrání vaši úrodu před invazivními nájezdy drobných hlodavců, slimáků i hmyzu a udrží vaši zahradu ve skvělé kondici. Postavte hadník, který dodá hadům pocit bezpečí a poslouží ke kladení vajíček. Poradíme vám, jak na to.


Vytvořte si minizahrádku se sukulenty. Nenáročná dekorace rozzáří balkon, terasu i byt

Patříte mezi hodně zaměstnané lidi s nedostatkem volného času a často odjíždíte na delší výlet či dovolenou, a máte proto pocit, že by ve vaší nepřítomnosti všechna zeleň na balkoně uschla? Je pravda, že většina rostlin vyžaduje pravidelnou zálivku – až na čestnou výjimku, a tou jsou sukulenty. Vyskytují se v různých variantách a snadno se pěstují. Z malých sukulentů lze snadno sesázet působivé bytové krajinky a skalky či minizahrádky na balkon.


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Může se Meghan a Kate někdy usmířit? Expert promluvil!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny

Hydrangea je rostlina známá svými bujnými květy, ale někdy může mít potíže s kvetením. O post Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny apareceu primeiro em DecorStyle.


5 nejlepších animovaných komedií, které vám okamžitě zvednou náladu

Hledáte-li způsob, jak si zlepšit náročný den, s vybranou pěticí animovaných komedií nemůžete sáhnout vedle. Přesvědčte se, že znáte všechny z nich.


Práce kojné ve středověku: Vlastní dítě musela opustit, držela celibát, důležitý byl správný tvar prsou

Umíte si představit nechat své dítě plakat doma hladem, zatímco kojíte potomka úplně cizích lidí? Takové situace musely kojné zvládat denně několik měsíců, aby uživily vlastní rodinu. Byly navíc nuceny projít přísným výběrem a k tomu se vzdát milostného života se svým manželem. Jaký byl život kojných ve středověku?


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Modelka Kristýna Schicková o modelingu, plastických operacích a výhodách malých prsou

Pozvání do pořadu Lifee Talk webu Lifee.cz přijala modelka, sestra fotbalisty Patrika Schicka, Kristýna Schicková. Ta se zde rozpovídala o svých názorech na plastické operace, estetické trendy poslední doby i o tom, jaké výhody vidí v tom, že má menší prsa. Srovnala také modeling v Čechách a v zahraničí, přičemž, ačkoliv se nechtěla nikoho dotknout, dle ní Česko v tomto ohledu zdaleka nedosahuje světové úrovně.


Znáte černuchu? Pokud ne, napravte to. Dokáže být užitečná

Černucha připomíná na první pohled o něco větší zrnka setého máku. Lidé si často tuto rostlinu pěstují doma. Jedná se totiž o léčivku, která dokáže působit nejen protizánětlivě. Zbavit dokáže vaše tělo mikrobů. Semena jsou vzácná a působí podobně jako přírodní antibiotikum.


Mohou komáři létat v dešti a za mlhy?

Komáři jsou ve výhodě díky nízké tělesné hmotnosti a odolnosti vůči zrychlení. Za určitých podmínek je pro ně však pohyb obtížný, jindy jsou naopak šťastní jako blechy. Jak to má tento dvoukřídlý hmyz s letem v dešti, těsně po něm a za mlhy?


Čištění pánví, které funguje – na jiné skvrny platí soda a na jiné kečup

Čištění pánví, které funguje – na jiné skvrny platí soda a na jiné kečup. Nápadů a triků, jak vyčistit připálené a špinavé nádobí jednoduše a za pomoci běžných surovin, který má každý doma, je plný internet. Ale kdo by chtěl zkoušet 50 vychytávek na jednu malou pánev? Proto jsme se rozhodli ty nejčastější pro vás otestovat. Jak dopadla opěvovaná jedlá soda, alobal nebo třeba i kečup?


V Česku začnou růst desítky nových druhů hub. Nechutnají, ale škodí zdraví

Se začátkem prázdnin zamíří do lesů větší počty lovců, kteří pátrají potom, kde rostou jedlé houby. Houbaři studují houbařské mapy, popisy jednotlivých druhů a připravují recepty. V posledních letech stoupá ale i zájem o další poznání, studium nepůvodních, invazních druhů hub. Odborníci nabádají, aby na ně lidé upřeli větší pozornost. Očekávají totiž, že se v Česku objeví desítky nových druhů. A zatímco gastronomický potenciál mají minimální,...


Úchvatná kultura a tradice Austrálie

Austrálie je proslulá svými nedotčenými plážemi, krásným vnitrozemím a pohodovým životním stylem. Víte ale něco o zvycích této země? Australská kultura je dynamická a stále se vyvíjí - od bohaté kultury domorodců a obyvatel ostrovů Torresova průlivu až po přistěhovalce, kteří sem přinesli nové tradice a jazyky. V této galerii se dozvíte něco nového o australské kultuře a zvycích, ledacos vás jistě překvapí! Stačí kliknout a pustit se do čtení.


7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku

Snížení nepořádku doma často začíná hodnocením produktů, které používáme každodenně. Výměnou určitých položek za více organizované a efektivní alternativy můžeme proměnit náš prostor na klidnější a organizované prostředí. O post 7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku apareceu primeiro em DecorStyle.


Nejlepší způsoby, jak naložit s paprikou: Naplňte ji, upečte ji, naložte ji nebo ji hoďte do leča

Paprika patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Není divu, díky široké paletě barev, tvarů a chutí nabízí téměř nepřeberné množství možností, jak ji v kuchyni zpracovat a vychutnat si ji. A mimochodem, věděli jste, že čerstvá paprika obsahuje dokonce více vitaminu C než citron? Dopřejte si proto i čerstvou.


Ne každý dokáže vyřešit tento jednoduchý rébus: Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


Při menstruaci se koupání bát nemusíte. Místo tamponu použijte raději kalíšek nebo speciální plavky

Stále velké množství českých žen má dojem, že při menstruaci hrozí větší riziko vaginálních infekcí, a tak je lepší se na několik dní vzdát koupání. Tento mýtus koluje často i na různých diskusích na internetu. Jak je tomu doopravdy?


Leoš Mareš a Monika Marešová: Blond Affair

V ELLE Beauty Lounge jsme měli vzácnou návštěvu, Leoše Mareše a Moniku Marešovou. Přišli se připravit na večírek, během kterého určitě byli hvězdami večera. Leoš odešel s razantní vlasovou proměnou, nechal se odbarvit na blond. Co ho k takovému nápadu přivedlo a jaká byla reakce jeho manželky Moniky?