Trending:


Retro zmrzliny: Polárka získala název po medvědovi, Míša se prodával v pergamenovém papíru

Eskymo, Míša, Ledňáček, mražená rybízová dřeň alias Táboráček… pamatujete? V redakci Apetitu jsme nostalgicky zavzpomínali na zmrzliny našeho dětství. A to nás přivedlo k nápadu napsat článek o historii zmrzliny v Česku. Kdy se začala vyrábět a jaké mražené pochoutky byly nejoblíbenější?


Tipovací soutěž Topreceptů: Vyhrajte plynový zahradní gril a další věci, bez kterých se neobejde žádné grilování

Pokud rádi grilujete s rodinou či přáteli, určitě vám přijde vhod tipovací soutěž kulinářského webu Toprecepty o plynový gril Campingaz a další věci nezbytné ke grilování. Dopřejte si ještě lepší zábavu s letní tipovací soutěží, která probíhá od 20. do 24. června včetně.


Nina (38): Jsem velký pes na hygienu. Příteli jsem kvůli smradlavým nohám dala kopačky

Možná si to neuvědomujeme, ale hygiena je klíčem nejen k lidskému zdraví, ale i lepšímu životu. Není potřeba mýt si ruce pětkrát za hodinu, ale zároveň není šťastné chovat se jako „prasátko“. Nina po svém okolí vyžaduje základní hygienické návyky, přesto má pocit, jako by chtěla zázrak.


Chcete se přestěhovat do Itálie? Na vlastní dům vám stačí jediná stovka!

Pokud jste někdy snili o krásném cihlovém domku v idylickém sicilském městečku, možná přišla vaše šance. Město Sambuca di Sicilia se přidává k italskému trendu z posledních let a nabízí několik nemovitostí za pouhá tři eura!


Znamení zvěrokruhu, která stále myslí na své ex a nemohou se z bývalých vztahů dostat. Možná k nim patříte i vy

Rozchody nejsou nic jednoduchého. I když víme, že byl rozchod nutný, někdy umí pěkně potrápit, i když se člověk snaží, aby mu vše bylo jedno. Trvá dlouho než se člověk přenese přes svého ex, než zvládne a zpracuje pocit křivdy, opuštění, smutek, bolest, vztek a další emoce, které se vztahují k rozchodům. Jsou však znamení zvěrokruhu, která stále myslí na své ex. Jsou jimi přímo posedlá.


Emocionálně nedostupní muži. Jak je včas odhalit?

Vídáte se již několik týdnů a stále máte pocit, jako byste, ač se snažíte sebevíc, nedokázala prolomit zeď, kterou kolem sebe staví, a porozumět jeho osobnosti? Možná jste narazila na emocionálně nedostupného muže.


Úvodní průvodce péčí o pleť pro muže

Muži, poslouchejte, protože tohle je přesně pro vás! Možná jste vyrostli na tom, že ženy ve vašem životě denně pečují o svou pleť nebo o ní otevřeněji mluví. No, dnes je ten den, kdy jste do této konverzace zapojeni i vy! Péče o pleť je pro muže stejně důležitá a tento průvodce vám projde zákoutí toho, co to znamená a jak na to. Ať už se budete zabývat každým krokem v tomto průvodci, nebo si z něj odnesete jen pár poznatků, všechno je lepší než to, kde jste možná dnes. Zajímá vás, jak si udržet zdravý a mladistvý vzhled pleti po delší dobu? Klikněte na tuto stránku a prozkoumejte ji.


Denní horoskop na 23. června 2024: Berany čeká nedorozumění, Střelce potíže v lásce

Denní horoskop nejen pro ženy na neděli 23. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Duchovní význam letního slunovratu a jeho přínos pro jednotlivá znamení

Letní slunovrat je před námi a s ním začíná pravé léto! Tato událost má své kořeny v pohanském starověkém kultu, takže slunovrat má dlouholetý duchovní význam. Ale proč vlastně? A jak se tyto tradice slaví dnes? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký duchovní význam má letní slunovrat a co přináší pro jednotlivá znamení horoskopu.


Vztahů, kde je žena starší, je o 30 procent víc. Přibývá také starších rodičů

Mladá žena po boku staršího zajištěného muže. To byli ještě nedávno typičtí nastávající rodiče. V současné době se ale trend začíná obracet a přibývá žen, které se zamilovaly do mladšího muže a rozhodly se s ním založit rodinu. Vidět je to zejména u klientů reprodukčních klinik, kam tyto páry směřují ve chvíli, kdy se jim nedaří počít dítě.


Věnec z růží, bylinek, citrusů a doplněný kořením: krásná ozdoba na stůl, která odpudí komáry

Teplé a slunečné počasí je tady, a my si tak můžeme vychutnávat plnými doušky stolování na terase či na balkoně. Jen kdyby se k našemu stolu okamžitě neslétli všichni komáři z širokého okolí! Máme pro vás tip, jak vytvořit kouzelnou dekoraci, která bude navíc držet protivný bzučivý hmyz v uctivé vzdálenosti. Vytvořte si věnec z růží a doplňte je voňavými bylinkami a plátky citrusů. A nezapomeňte na hřebíček!


Kate se vrací do práce! Co na to říká princ William?

Britská princezna Kate před několika dny oznámila, že léčba její rakoviny postupuje dobře. Zúčastnila se také vojenské přehlídky Trooping the Colour, která se konala na počest narozenin krále Karla III. v Londýně. Šlo o její první veřejné vystoupení od začátku roku, uvedl Daily Mail.


Nejhorší trendy generace mileniálů: Bezbarvé rty, soví náhrdelníky i tenisky na klínu

Všem vám teď jistě přijdou zcela mimo, ale přiznejte si, všem (nebo alespoň některým) těmto trendům jste v určitou dobu podlehli také… tedy pokud patříte mezi mileniály. Jaké jsou ty nejhorší modely či doplňky, které se právě s touto generací pojí?


Vítězka Top Image Look Lucie Cikrytová: Trendům v líčení 2024 vévodí přirozenost, na svatbu využijte pomoc profesionální vizážistky

Lucie Cikrytová, svatební vizážistka a stylistka, se svému oboru věnuje již více než 15 let. Bohaté zkušenosti získala při líčení nespočtu modelek na přehlídkových molech, což ji nakonec přivedlo až k zaměření na styling a vizáž nevěst. V exkluzivním rozhovoru pro Marianne.cz nám Lucie prozradila, proč je důležité ve svatební den využít služeb opravdových profesionálů.


Nejlepší destinace pro pánské jízdy

Od rozlučky se svobodou až po oslavy narozenin - vždycky se najde nějaká záminka, proč se sejít s kluky. Až se příště budete chtít sejít při nějaké zvláštní příležitosti, proč si neobjednat víkendový pobyt nebo dovolenou? Pokud vás láká historie, vydejte se do Chorvatska, ale pokud se chcete bavit, zamiřte do Las Vegas. Tato informativní galerie zahrnuje destinace pro všechny typy chlapských skupin a obsahuje několik užitečných tipů, které vám pomohou zorganizovat příští velkou sešlost. Klikněte na a zjistěte více.


Jak zajistit rychlejší růst cibule, okurek či rajčat? Vsaďte na obyčejné koření

Venku je už opravdu teplo a mnozí z nás už chodí denně kontrolovat, jak se daří rostlinám na zahrádce. Pohled na mnohé z nich potěší a mnohdy už se nemůžeme dočkat, až ochutnáme sladké plody. Všichni bychom pochopitelně chtěli, aby se rostlinám dařilo co nejvíce a aby rostly doslova raketově. Pomoct jim můžeme jak různými hnojivy ze zahradnictví, tak i ryze přírodními produkty. Výbornou volbu představuje především kurkuma. Toto skvělé koření...


Váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení

Už teď se na vesmír obracíme s mnoha dotazy - na barvu síly, na nejlepší parfém nebo na to, jak lépe spát. Proč ne styl? Osobní styl je pro každého jedinečný a vy můžete využít své hvězdné znamení k tomu, abyste se dozvěděli, která módní volba vám pomůže cítit se silněji. Objevit svůj osobní styl může chvíli trvat a může to být složité. Když se poradíte s hvězdami, bude o něco snazší upřesnit vlastní oblíbenou estetiku. Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký je váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení.


Věci, které byste nikdy neměli kupovat v obchodě s potravinami

Může být velmi pohodlné udělat si jen jednu cestu do obchodu s potravinami pro všechny základní věci, ale ve skutečnosti vás to může stát více. A pokud se chcete vyhnout vyššímu účtu, pak existují určité věci, které byste v obchodě s potravinami nikdy neměli kupovat, například balené nakrájené ovoce nebo již balený salátový dresink. Takové položky sice šetří čas a další věci, ale při celkovém pohledu byste si jejich nákup měli dvakrát rozmyslet. Než se tedy vydáte do obchodu s potravinami, prohlédněte si tuto galerii. Klikněte dál!


Syndrom Slepé Smyčky: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Vyskytuje se, když jídlo nesleduje normální cestu a obchází smyčku vytvořenou v tenkém střevě. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Ztráta chuti k jídlu Nevolnost otok nadýmání Bolest břicha Pocit plnosti Hubnutí Průjem/steatorrhea (tučná stolice) → Běžné mož...


Agáta (40): Máme dvě děti, ale můj přítel přesto odolával svatbě. Po patnácti letech jsem zjistila, že jeho důvod má jméno

Agátin vztah s Tomášem byl dlouhá léta plný lásky i bez toho, aby se vzali. Když ale Agáta toto téma otevřela, Tomáš znervózněl. A pak jí prozradil své největší tajemství.


Tchyně mi stále přerovnává a uklízí věci. Psycholog poradil šikovnou taktiku – nesmím jí říkat ne

Tchyně mi stále přerovnává a uklízí věci. Psycholog poradil šikovnou taktiku – nesmím jí říkat ne. Společná chata nemusí být vždy tak bezproblémová, stačí, když ji sdílíte s tchyní. Mohla bych o tom vyprávět.


Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v kondici

Lednice není úplně levná záležitost a rozhodně od ní očekáváte, že vydrží dobře sloužit spoustu let. Když se ale stane obětí nesprávného zacházení, dojde k výraznému zkrácení její životnosti. Dodržováním jednoduchých tipů můžete předejít poruchám a prodloužit tak funkčnost vašeho spotřebiče. Jak na to? Zvolte pro lednici vhodné umístění Lednička by měla mít kolem sebe dostatek […] The post Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v...


Princezna Kate použila šaty jako vzkaz. Kritici si všimli, že nejsou nové

Odborníci na královskou rodinu dál probírají dozvuky prvního veřejného vystoupení britské princezny Kate od oznámení, že trpí rakovinou. Módní kritici upozornili, že princezna vyslala volbou šatů, které vynesla na slavnost Trooping the Colour v Londýně, světu zprávu. Je ale pravděpodobné, že účast na velkém ceremoniálu Kate vyčerpala natolik, že nyní vynechá minimálně jednu z tradičních letních akcí, kterých se v předchozích letech zúčastňovala....


Jak zabránit sousedovic kočce, aby vstupovala na vaši zahradu?

Kočky potřebují k životu svobodu. Zavřít je můžete jedině doma, což řada z nás dělá, ale zejména pro smíšené rasy to je za trest. Pokud je to tedy jen trochu možné, necháváme tato jemná stvoření svobodně běhat, což se zase nemusí líbit sousedům. Patříte mezi ně? Pak máme pro vás dobrou zprávu. Kočky totiž můžete ze svého […] The post Jak zabránit sousedovic kočce, aby vstupovala na vaši zahradu? appeared first on HomeInCube.


Proč vyrazit ven „naostro“? Snížíte riziko kožních alergií i poranění

22. června slavíme Mezinárodní den bez kalhotek, tudíž se nám nabízí skvělá příležitost vyzkoušet si, jaké to je být „naostro“. Tento výraz se používá pro označení stavu, kdy na sobě člověk nemá žádné spodní prádlo. Někdo tak chodí běžně, někomu to přijde přinejmenším zvláštní. Pokud jste to ještě nevyzkoušela, nechte v tento den kalhotky doma. Přináší to spoustu benefitů.


Kvíz: Poznáte české pohádky podle emotikon? Všechny dokáže určit jen opravdový odborník

Pohádky v dětství miloval snad každý. A ruku na srdce, jakmile televizní programy spustí každoročně svoji vánoční pohádkovou nálož, rádi se na některé z nich s nostalgickým úsměvem podíváme i v dospělosti. Pokud jste ten případ, máte šanci v tomto testu uspět!


Jahody jsou pro slimáky pochoutkou. Připravte jim „jedlý hotel“

Slimáci a hlemýždi jsou velkým nepřítelem většiny zahradníky. Na „lov“ se vydávají večer, takže může být těžké, chytit je při činu. Spořádají, na co přijdou. Nejde pouze o zelené listy vašich čerstvě vysazených sazeniček, saláty a jiné zelené části. Slimáci si rádi pochutnají také na květinách a ovoci. Jahody nejsou výjimkou. Naštěstí existují metody, jak se jich můžete zbavit a své plody tak ochránit.


Krispy Kreme uvádí donuty k oslavě 30. výročí seriálu „Přátelé“, ale s jedním problémem

Síť Krispy Kreme uvedla řadu donutů k oslavě 30. výročí seriálu Přátelé, ale ne všichni jsou s tímto nadšení.


Spánek je tajemstvím. Proč bychom neměli budit náměsíčníka

Spánek je něco, co spojuje všechny lidi. Bez něj se zkrátka nedá fungovat. Je důležitý k přežití, a to nemluvíme pouze o odpočinku. Spánek potřebujeme k životu. To je možná důvod, proč kolem něj vzniká tolik mýtů. Je dobré spát se zapnutým světlem? Potřebují teenageři více spánku? Mluvíme pravdu zatímco spíme? Pojďte odhalit, co je pravda a co je naopak lež.


Jamie Oliver začínal jako umývač nádobí v hospodě svých rodičů, kvůli dyslexii nechtěl psát kuchařky

Co se vám vybaví, když se řekne britská kuchyně? Nám spousta skvělých kuchařů a kuchařek, od kterých se necháváme rádi inspirovat. Věděli jste, jak svou kariéru začal Gordon Ramsay, Jamie Oliver nebo Heston Blumenthal?


Proč potřebujeme více žen ve vědě?

Ženy na vědeckém poli čelí systémovým překážkám i zpátečnickým stereotypům, které se těžko bourají. Program L’Oréal-UNESCO Pro ženy ve vědě upozorňuje na důležitost ženské perspektivy ve vědě a finančně podporuje vybrané etablované vědkyně.


Tak jak je to se sexem ve vesmíru? Bylo někdy něco? Nebo bude?

Jak je to se sexem ve vesmíru? Proběhl někdy, nebo ne? | Odhalujeme roušku lechtivého kosmického tabu. | Jisté je, že pohlavní styk ve stavu beztíže bude komplikovaný.


Nejkrásnější manikúra léta 2024: Vedou netradiční barvy i motiv šťavnatého ovoce

Léto a čas dovolených je tu! Pojďme si při této příležitosti shrnout klíčové trendy, které právě teď promlouvají do manikúry. Na své si přijdou milovnice elegantního minimalismu, šťavnatých motivů i barev, které bychom si s prázdninovými měsíci hned tak nespojili.


Nebudete věřit, v čem všem se nachází želatina

Želatina se v různých podobách používá již od 15. století, původně jako surovina do vaření. Dnes se používá při výrobě široké škály výrobků, včetně potravin, kosmetiky, cukrovinek a léků. Želatina je kontroverzní substance, protože se vyrábí ze zvířat. Díky tomu, že nemá barvu a je bez chuti a zápachu je však velmi cennou a všestrannou složkou pro nejrůznější použití. A možná vás překvapí (i nepříjemně), až zjistíte, do čeho všeho se želatina přidává. Zajímá vás víc? Proklikejte se touto galerií a nechte se překvapit!


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Mladá rodina se s interiérem starého bytu popasovala na jedničku

Stoletý interiér se dočkal citlivé rekonstrukce, která ctí dobové detaily. Třípokojový byt je skvěle naplánovaný, a tak dnes dokonale slouží mladé rodině.


Nikdy si v hotelovém pokoji nedávejte oblečení do polic a šuplíků, varuje lékař

Lidé jsou různí. Někdo přijede na dovolenou a veškeré své oblečení nechává v kufru a postupně si z něj vybírá, co zrovna potřebuje. Jiní zase okamžitě vše přeskládají do skříněk a zásuvek, které jsou v hotelových pokojích k dispozici. To ale není nejlepší nápad.


Červnový úplněk v nebezpečném aspektu varuje před nečekanými problémy

Úplněk 22. 6. je nebezpečný pro naše zdraví, proto pozor na jedy a nečekané infekce, které sice budou krátkodobé, ale mohou nám udělat nepříjemnou čáru přes plány. Na druhou stranu však zesiluje magickou Svatojánskou noc. Ta totiž vychází krásně na sobotu a den poté bude magická noc, která tím získává na síle a magii. I bylinky sbírané tuto noc o půlnoci budou mít pravděpodobně mnohem větší sílu než obvykle.


Který pražský větrník je nejlepší: Ceny se pohybují od 82 Kč do 155 Kč, ne vždy ale dostanete dokonalý zákusek

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Katkou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k otestování větrníků. Větrníky jsou totiž český fenomén. Přitom se mezi sebou mohou dost lišit. Jak v kvalitě krému a odpalovaného těsta, tak v estetickém působení. Jak má vypadat ideální větrník a který se ideálu přiblížil nejvíc?


Jak vylepšit brownies? Přidejte ořechy, čerstvé ovoce, sýr nebo sůl

Brownies patří mezi nejoblíbenější sladké pečivo. Mají bohatou čokoládovou chuť, jsou dokonale vláčné a jejich přípravu zvládnete velmi rychle. I když jsou klasické brownies vynikající, existují perfektní způsoby, jak je obměnit.


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Bazalka by vám doma neměla chybět. Je zdravá a vyrobíte z ní chutné pesto

Bazalka je jednou z nejpopulárnějších bylinek používaných v kuchyních po celém světě, i když typická je hlavně pro tu italskou. Je nejen chutná, ale také plná zdraví prospěšných látek. Pojďme se na tuto bylinku podívat blíže a zjistit, jak vyrobit lahodné bazalkové pesto.


KVÍZ: Považujete se za ostřílené houbaře a jak se vyznáte se v houbách?

Jste houbaři a poznáte již z dálky každou houbu, která se sotva vyklubala? Víte, jak nasbírané lesní poklady nejlépe zužitkovat? Pokud jste odpověděli kladně, jistě víte, že houby se dají sbírat prakticky po celý rok. Každý druh má trochu jiné využití a chutná rozdílně, ale všechny jsou naprosto delikátní. Pojďte si tedy oživit svoje znalosti v článku a pak si zkuste kvíz.


Trendy 2024: Módě vládne 6 oblíbených materiálů. Které vás ochladí a které si ponechat až na podzim?

Rok 2024 přináší do světa módy svěží vítr v podobě různých materiálů a látek, které dominují přehlídkovým molům i ulicím světových metropolí. Vrací se oblíbené stálice, ale objevují se i novinky, které jdou ruku v ruce s udržitelností a technologickým pokrokem. Pojďme se podívat na nejpopulárnější módní látky tohoto roku a jak je můžete začlenit do svého šatníku.


Z čeho se vyrábí oblečení: jaké rostliny se zpracovávají na textilní vlákna

Redakce Naše krásná zahrada vám opět připravila víkendové odpočinkové čtení tentokrát na téma: z jakých rostlin se vyrábí látky pro naše oblečení. Jistě vás jako první napadla bavlna nebo len. Možná si také vzpomenete na milou postavičku Krtečka od ilustrátora Zdeňka Milera. Pohádka Jak krtek ke kalhotám přišel nás provedla celým procesem výroby lněného plátna až po ušití kalhotek (pochopitelně) s kapsami, aby si Krteček mohl do nich dávat své...


Návod, jak vzít psa na výlet

Výlety jsou zábava, a tak je přirozené, že při nich nechcete opustit svého čtyřnohého přítele. Psi jsou skvělými parťáky na cesty, ale je třeba se na ně pořádně připravit. Od toho, co udělat předem, až po zásadní věci, jako je co si zabalit a co dělat během cesty, to vše popisujeme v této galerii. Prohlédněte si našeho průvodce, jak vzít psa na výlet.


Kardamom má mnohem více využití, než většina lidí tuší. Ten opravdu čerstvý voní po citrusech a pomůže třeba s krevním tlakem

Kardamom má mnohem více využití, než většina lidí tuší. Ten opravdu čerstvý voní po citrusech a pomůže třeba s krevním tlakem. Kardamom je aromatické koření pocházející z rodiny zázvorníkovitých rostlin. Jeho semena jsou malá a tmavě hnědá s ostrým, sladkým a lehce citrusovým aroma. Kardamom se používá v mnoha kuchyních po celém světě, včetně indické, blízkovýchodní, skandinávské a asijské kuchyně, kde se používá k dochucení kořeněných jídel,...


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Zákaz starých kotlů na uhlí je tu. Co dělat? Nejlevnější náhrada je pořád dřevo

Tepelné čerpadlo, kotel na dřevo či dřevěné pelety, elektrické přímotopy anebo plynový kondenzační kotel. To jsou příklady způsobů vytápění, jimiž lze nahradit neekologické kotle 1. a 2. třídy, jejichž provoz bude od 1. září letošního roku definitivně zakázán. Desítky tisíc domácností nyní stojí před otázkou, čím staré topení nahradit. Jaké jsou výhody i nevýhody jednotlivých variant, představuje Deník ve druhém dílu nového seriálu.


Špatně v noci spíte? Himálajský mistr odhaluje dávná tajemství hlubokého spánku

Možná vám nedělá problém usnout, dokonce strávíte v posteli ukázkových osm hodin. I přesto se ráno budíte bez pocitu, že by vás spánek osvěžil, jste bez energie, psychicky rozladění. Na vině může být nedostatek opravdu hlubokého spánku.