Lifestyle

Trending:


Špatné hygienické návyky, které nevíte, že máte

Pokud se denně sprchujete a čistíte si zuby běžně, asi si myslíte, že jste čistotná a hygienická osoba. Ale je tu velká šance, že zanedbáváte pár oblastí, které můžou mít velký vliv na vaše dlouhodobé zdraví. Proklikejte si galerii pro a podívejte se na některé běžný návyky v hygieně, které jsou špatné.


"Vychovala mě macecha, přesto mi dala vše, co jsem potřebovala. Na vlastní matku si ani nevzpomenu," říká Ludmila

Rodina hraje v životě každého z nás zásadní roli. Rodinou však myslíme ty, kteří nás vychovali, pletli nám copánky a lepili náplasti na rozbitá kolena. Pramálo při tom záleží na tom, zdali jsou to ti, kteří nás zplodili nebo porodili. Paní Ludmilu vychovala nevlastní matka, ale měla vše, co potřebovala. Její biologická matka ji proto vůbec nezajímá.


Alena (65): Z manžela je v důchodu mrzutý stařec. Při pohledu na něj ztrácím chuť do života

Paní Alena se těšila na to, jak si s manželem budou v důchodu užívat a dělat věci, na které předtím nebyl čas. Jenže on si důchod představuje úplně jinak. Povede se jí probudit v něm život?


Jak snížit vlhkost v domácnosti

Vlhkost v interiéru může být opravdu nepříjemná, protože veškerá vodní pára se drží ve vzduchu a způsobuje, že se váš domov cítí jako vlhká houba. Kromě toho může vlhkost v domě způsobit vážná nebezpečí. Nadměrná vlhkost totiž může vést ke vzniku plísní a hnilobě povrchů, což je škodlivé nejen pro váš domov, ale i pro vaše zdraví. Ve vysoké vlhkosti se daří plísním, virům a bakteriím, které mohou zničit vaše věci a mít nepříznivé účinky na alergiky nebo osoby s dýchacími potížemi. Dobrou zprávou však je, že existuje několik způsobů, jak vlhkost ve vaší domácnosti zmírnit. Chcete vědět, jak na to? Pak si prohlédněte následující galerii.


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Usínáte se špatnou náladou? Vymalujte si ložnici

Ložnice je ideálním místem, kde můžete s velkým klidem většinu času pohodlně odpočívat. Spánek by ale nemělo vůbec nic rušit, ani tóny nevhodných barev, které vás často obklopují. I ty mohou mít vliv na kvalitu spánku. Je velmi dobře známo, že jemné barvy uklidňují. Příjemné jsou i pastelové odstíny či tlumené barvy. Pořiďte si je i vy do vaší ložnice, rozhodně nebudete litovat. I rozpoložení barev rozhodne o kvalitě a hloubce vašeho spánku.


Princezna Kate promluvila o boji s rakovinou: Bude to trvat měsíce, energii mi dávají děti

Britská princezna Kate (42) dál bojuje se zákeřnou chorobou, ale naznačila, že přeci jen nachází záblesky naděje. Velkou energii jí dává to, že má sílu pečovat o své děti.


Vypěstujte si černou ředkev. Léčí játra i kašel, její pikantní chuť je skvělá k pivu

Černá ředkev je uvnitř stejně bílá a křupavá jako ředkvička, a proto se jí dost často říká černá ředkvička. Černá ředkev se konzumuje méně než červená ředkvička, zřejmě proto, že je štiplavější a má křenu podobnou chuť. Ovšem právě její pálivost z ní dělá skvělou léčivou zeleninu, domácí šťáva a sirup jsou generacemi osvědčenými přírodními léky.


Vachta trojlistá: Podmínky pro pěstování rostliny, která je zajímavá v mnoha směrech

Trvalka, která je zajímavá v mnoha směrech. Jak vysazovat vachtu trojlistou? Jaké podmínky potřebuje ke zdárnému růstu? Rostlina, která je natolik vzácná, že byla zařazena mezi chráněné.


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Připravte suchou jíšku podle videonávodu. Je to snadné a jíška vydrží až půl roku

Do většiny polévek a omáček se přidává jíška. Může to být třeba právě suchá jíška, kterou připravíte během chvilky upražením hladké mouky. Ve videonávodu uvidíte, že je to velmi snadné. Suchou jíšku si navíc můžete připravit do zásoby.


Příznaky, že se nacházíte v toxickém vztahu

Skoro každý z nás se někdy v životě dostala do toxického vztahu, ať už v osobní, nebo pracovní sféře - a bez ohledu na to, zda jsme o tom v té době věděli, nebo ne. Žádný vztah samozřejmě není dokonalý, ale jsou lidé, pro které je zdravý vztah nedosažitelný a vy z něj prostě musíte odejít. Zatímco dobré vztahy poskytují pocit bezpečí, štěstí, úctu a svobodu, toxické vztahy se ve vás šíří jako jed z rukou lidí, kterým jde jen o sebe, a mohou z vás udělat někoho, koho možná ani nebudete poznávat. Ať už se jedná o vztahy na pracovišti, mezi přáteli nebo v milostném vztahu, pokud se cítíte bez energie a radosti, je čas tyto vztahy přehodnotit. Podívejte se do této galerie na některé varovné signály.


Udržitelné hračky, které udělají radost dětem i planetě: Podívejte se na půdu, ke kamarádům, nebo do půjčoven

Na jaké požadavky se zaměřujete, když pro své dítě vybíráte hračku? Je pro vás důležité, aby hračka blikala, vydávala zvuky a odpovídala nejnovějším trendům, nebo byste rádi, aby byla originální, dlouho vydržela a byla přívětivá k planetě? V našem článku se můžete inspirovat tím, jak na udržitelné hračky.


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Jarní vietnamské závitky chutnají báječně. Podle videonávodu je hravě zvládnete

Jarní vietnamské závitky nejen vypadají úžasně, ale také tak chutnají. Připravte si tuto lehkou delikatesu a pochutnejte si na ní z pohodlí vašeho domova. Závitky jsou lehce stravitelné, dodají vám potřebné množství bílkovin i zeleniny, a navíc vás velmi příjemně zasytí. Tak s chutí do toho.


KVÍZ: Kolik toho víte o víně. Mnohé vás v našem kvízu možná překvapí

„Vínečko bílé, si od mé milé, budu ťa pít, co budu žít, vínečko bílé, budu ťa pít, co budu žít, vínečko bílé,“ zpívá se ve známé lidové písničce. Víno je zkrátka oblíbeným alkoholickým nápojem. Pojďte o něm zjistit víc.


Horoskop štěstí na červenec: Býci si zvelebí bydlení, Blíženci se mohou těšit na romantiku

Štěstí je vedle lásky jednou z nejdůležitějších věcí, které nás zajímají v horoskopech. Tak nebudeme zdržovat a pojďme se rovnou podívat, jaké štěstí čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu v červenci.


Jak se vyrovnat se změnami ve vašem životě: Klíčové je přijmout je a naučit se být flexibilní

Život je plný změn. Některé přicházejí nečekaně, jiné plánovaně, ale každá změna může přinést pocit nejistoty a obav. Ať už se jedná o změnu práce, stěhování, rozchod nebo třeba příchod nového člena rodiny, všechny tyto situace vyžadují schopnost adaptace. Jak tedy zvládnout životní změny a přizpůsobit se novým situacím? Přinášíme vám několik praktických tipů.


Uspěli i přes průšvihy ve škole. Dejdar si vytrhl poznámku ze žákovské, Bilina se pral

Čas vysvědčení opět vybízí k zamyšlení, nakolik jsou známky důležité a vypovídající o kvalitách školáka, a jestli se z těch horších hned hroutit. Jistě, že ne! Uklidnit vás může i fakt, že celá řada úspěšných osobností si ve škole nevedla právě „na jedničku“. Kdo z populárních herců svůj talent rozvinul i bez školy nebo s poznámkami či třídní důtkou? Jak si vedli slavní a úspěšní ve škole, si pusťte také na videu hned v úvodu.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Komu patří plot mezi pozemky? Někdy stačí pro určení vlastnictví jeho směr, jindy je nutná dohoda

Komu patří plot mezi pozemky? Někdy stačí pro určení vlastnictví jeho směr, jindy je nutná dohoda. Ploty nejen vymezují hranice, ale přispívají i k estetickému a kulturnímu rázu sousedství.


Cake Pops jsou hitem dětských oslav. Jak připravit dokonalá dortová lízátka?

Cake pops bývají zpravidla to první, po čem děti na oslavě sáhnou. Není divu, dortová lízátka nebo špíše kousátka lákají barevností. Vsaďte na jistotu a připravte na dětskou party dezert, po kterém všechny děti touží.


Odložte vysoké podpatky a rozlučte se s nepohodlím: Letos zazáříte v pantoflích i v práci nebo na svatbě

Pantofle, kdysi považované za obyčejnou domácí obuv, se v posledních letech staly nedílnou součástí každodenního outfitu moderní ženy. V tomto článku vám představíme jejich nejžhavější trendy pro rok 2024 a poradíme, k čemu je nosit.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Vědci ukázali podobu nejstaršího Homo sapiens. Nález ostatků přepsal historii

Brazilský expert Cícero Moraes, který je známý rekonstrukcemi obličejů, vytvořil možnou podobu tváře nejstaršího známého moderního člověka. Pravděpodobnou lebku člověka moudrého (Homo sapiens), který žil před 315 tisíci lety, poskládal z ostatků několika lidí nalezených na marockém archeologickém nalezišti Jebel Irhoud.


Denní horoskop na neděli 30. 6. 2024: Berani propadnou depresím, Váhy si nevědí rady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 30. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Úžasný spalovač tuků? Švihadlo! Návod, jak správně skákat

Skákání přes švihadlo může účinně spalovat tuky, zlepšovat koordinaci těla, zlepšovat zdraví srdce, zvyšovat hustotu kostí a navíc zabaví děti i dospělé. Abyste všech těchto výhod dosáhli, je zapotřebí osvojit si správnou techniku skákání. K tomu je třeba vybrat si švihadlo, které je tak akorát dlouhé a naučit se základní přeskoky. Tento průvodce vás provede přes začátky práce se švihadlem.


Děti narozené v těchto znameních zvěrokruhu jsou výjimečné. Podívejte, možná k nim patří i to vaše

Každé dítě je jedinečné, ale některá vynikají díky svým zvláštním vlastnostem, které jim předurčilo znamení zvěrokruhu. Astrologie nám může pomoci pochopit specifické rysy a talenty našich dětí. Každé znamení zvěrokruhu má své vlastní charakteristiky, které ovlivňují osobnost a chování dětí.