Trending:


Věra Zajfertová, majitelka obchodu s luxusní vintage módou: Proč se vyplatí investovat do kvalitního kousku z minulosti?

V dnešní době je stále obtížnější rozpoznat, zda kupujete skutečně značkový kousek, nebo padělek. Co však stojí za rostoucí popularitou vintage a outletové módy? Tajemství investice do kvalitních oděvních kousků z minulosti exkluzivně pro Marianne odhaluje Věra Zajfertová, majitelka La Belle Boutique Praha.


Jak uspořádat dokonalé grilování na zahradě

Léto je ideálním obdobím pro grilování na zahradě, kde můžete trávit čas s rodinou a přáteli, užívat si slunečních paprsků a dobrého jídla. Pokud chcete uspořádat grilování, které bude mít úspěch a na které budou všichni vzpomínat, zde je několik tipů, jak na to.


Nejlepší omáčka na těstoviny? Ta bez vaření, říká účastnice MasterChefa a bývalá šéfredaktorka Apetitu Lucka Králová

Lucii Královou si můžete pamatovat z televizních obrazovek, účastnila se reality show MasterChef. Ve svém ročníku skončila na bronzové příčce a svět gastronomie ji natolik uchvátil, že už v něm zůstala. Stala se nejdříve produkční a později i šéfredaktorkou Apetitu. V roce 2021 odešla na rodičovskou dovolenou, ale do Apetitu se stále ráda vrací. Připravuje nové recepty a sepsala dvě kuchařky Apetit – Kuchařku pro začátečníky a...


Zdravý jídelníček podle Pavla Berkyho z Masterchefa: Originální recepty nejen pro sportovní šampiony

Semifinalista MasterChef 2020 a módní návrhář Pavel Berky už nejednou ukázal svůj vrozený talent pro vytříbenou chuť a originální recepty, které si sám vymyslel. Exkluzivně pro Marianne vytvořil zdravý fit recept pro sportovce a připravil si několik rad, jak zpestřit náročný jídelníček farmářskými a bio surovinami.


Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v kondici

Lednice není úplně levná záležitost a rozhodně od ní očekáváte, že vydrží dobře sloužit spoustu let. Když se ale stane obětí nesprávného zacházení, dojde k výraznému zkrácení její životnosti. Dodržováním jednoduchých tipů můžete předejít poruchám a prodloužit tak funkčnost vašeho spotřebiče. Jak na to? Zvolte pro lednici vhodné umístění Lednička by měla mít kolem sebe dostatek […] The post Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v...


Jak se postarat o domácí mazlíčky během vlny veder

Díky globálnímu oteplování jsou vlny veder stále častější a trvají déle než kdykoli předtím. Každé léto padají po celém světě teplotní rekordy. Například v mnoha evropských zemích, které mají tendenci být spíše chladnější, nyní každoročně dosahují teploty 40 °C. Ne každý má klimatizaci, co tedy můžete udělat pro to, aby byl váš domácí mazlíček v těchto obdobích extrémních veder spokojený a v bezpečí? Klikněte na a najděte odpovědi!


Esfahán: Perla Persie, kde se historie snoubí s uměním

Esfahán, často přezdívaný „Polovina světa“, je jedním z nejvýznamnějších a nejkrásnějších měst Íránu. Toto město, které je známé svými dechberoucími architektonickými skvosty, bohatou historií a kulturními poklady, láká návštěvníky z celého světa. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších aspektů tohoto fascinujícího města.


3 ingredience, které dokonale vyčistí pleť

Kdo chce mít krásnou, a především zdravou, pleť, ten ji musí každý den čistit. Jak ale vybrat správný cleanser? Řiďte se nejen svým typem pleti, ale i ingrediencemi, které odličovací produkty obsahují. Některé totiž vaší pokožce přinesou mnohem víc benefitů než ty ostatní. Pokud z tváře neodstraníte make-up, odumřelé kožní buňky, maz a nečistoty, bude zanesená, zašedlá, a začne tíhnout k pupínkům i rychlejší tvorbě vrásek. Při výběru vhodného...


Denní horoskop na sobotu 22. 6. 2024: Vodnáře čeká nepříjemné hašteření s rodinou, Blíženci dostanou nové nabídky

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 22. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Tipy, jak proměnit zahradu v útočiště divoké zvěře

Chcete na svou zahradu přilákat ptáky, zvířata a hmyz a vytvořit z ní útočiště pro volně žijící živočichy? Dobrou zprávou je, že stačí na zahradu přidat několik nových prvků, které přilákají rozmanité druhy zvířat z širokého okolí. Prohlédněte si následující galerii a získejte několik tipů, jak svou zahrádku učinit přátelskou k divoké zvěři, bezpečnou a atraktivní pro všechny druhy zvířat!


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Věnec z růží, bylinek, citrusů a doplněný kořením: krásná ozdoba na stůl, která odpudí komáry

Teplé a slunečné počasí je tady, a my si tak můžeme vychutnávat plnými doušky stolování na terase či na balkoně. Jen kdyby se k našemu stolu okamžitě neslétli všichni komáři z širokého okolí! Máme pro vás tip, jak vytvořit kouzelnou dekoraci, která bude navíc držet protivný bzučivý hmyz v uctivé vzdálenosti. Vytvořte si věnec z růží a doplňte je voňavými bylinkami a plátky citrusů. A nezapomeňte na hřebíček!


Velký horoskop na 2. polovinu roku 2024 prozradí, co čeká každé znamení zvěrokruhu

Druhá polovina roku 2024 přináší nové výzvy a příležitosti pro všechna znamení zvěrokruhu. Co vás čeká v oblasti lásky, práce a rodinných vztahů? Přečtěte si náš podrobný horoskop a zjistěte, na co se můžete těšit a na co si dát pozor.


Kam schovat popelnice: elegantní řešení, které bude ladit s domem a předzahrádkou

Jestliže jste stavěli dům, určitě jste otázku hledání nejlepšího místa pro popelnice museli řešit. Zcela možná nemáte tuto situaci ještě vyřešenou a přemýšlíte, kde by bylo nejlepší umístit prostor pro odpad tak, aby to nenarušilo celkový dojem ze zahrady či předzahrádky. Někdy je to oříšek, ale jde to. Dokonce, přístřešek na popelnice nebo i na kola se může stát velmi zajímavým dekoračním prvkem, záleží na tom, jak to celé uchopíte. Poradíme...


Nebudete věřit, v čem všem se nachází želatina

Želatina se v různých podobách používá již od 15. století, původně jako surovina do vaření. Dnes se používá při výrobě široké škály výrobků, včetně potravin, kosmetiky, cukrovinek a léků. Želatina je kontroverzní substance, protože se vyrábí ze zvířat. Díky tomu, že nemá barvu a je bez chuti a zápachu je však velmi cennou a všestrannou složkou pro nejrůznější použití. A možná vás překvapí (i nepříjemně), až zjistíte, do čeho všeho se želatina přidává. Zajímá vás víc? Proklikejte se touto galerií a nechte se překvapit!


Nejlepší destinace pro pánské jízdy

Od rozlučky se svobodou až po oslavy narozenin - vždycky se najde nějaká záminka, proč se sejít s kluky. Až se příště budete chtít sejít při nějaké zvláštní příležitosti, proč si neobjednat víkendový pobyt nebo dovolenou? Pokud vás láká historie, vydejte se do Chorvatska, ale pokud se chcete bavit, zamiřte do Las Vegas. Tato informativní galerie zahrnuje destinace pro všechny typy chlapských skupin a obsahuje několik užitečných tipů, které vám pomohou zorganizovat příští velkou sešlost. Klikněte na a zjistěte více.


Váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení

Už teď se na vesmír obracíme s mnoha dotazy - na barvu síly, na nejlepší parfém nebo na to, jak lépe spát. Proč ne styl? Osobní styl je pro každého jedinečný a vy můžete využít své hvězdné znamení k tomu, abyste se dozvěděli, která módní volba vám pomůže cítit se silněji. Objevit svůj osobní styl může chvíli trvat a může to být složité. Když se poradíte s hvězdami, bude o něco snazší upřesnit vlastní oblíbenou estetiku. Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký je váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení.


Trendy fasáda pro váš dům

Prosklené fasády se staly symbolem moderní architektury, a pokud hledáte materiál, který dodá vašemu domu estetický šmrnc a nabízí neuvěřitelnou variabilitu, hliník je jasnou volbou. Proč tedy zvolit hliník na prosklené fasády? Představte si svůj vysněný domov. Velká okna, spousta přirozeného světla a úžasný výhled. Prosklené fasády z hliníku vám přesně toto mohou nabídnout. Hliník je jako […] The post Trendy fasáda pro váš dům appeared first on...


Letní trendy 2024: Nejlepší klobouky a čepice, které vás stylově ochrání před sluncem

Léto je tady a s ním přichází i nové módní trendy v oblasti pokrývek hlavy. Letos se návrháři zaměřili na pohodlí, udržitelnost a jedinečnost, což se promítá do pestré nabídky stylových kousků, které můžete nosit na pláž, do města nebo na zahradní party. Podívejme se na to, co je letos v módě a jakými klobouky a čepicemi oslníte své okolí.


Vivaldi láká na Mail 2.0. Umí rychle odpovídat a do historie ukládá 200 kroků

Před třemi roky Vivaldi do své standardní výbavy zařadil e-mailový klient, aby se přiblížil svému duchovnímu předchůdci, tedy klasické Opeře. Vivaldi 6.8...


Mladá rodina se s interiérem starého bytu popasovala na jedničku

Stoletý interiér se dočkal citlivé rekonstrukce, která ctí dobové detaily. Třípokojový byt je skvěle naplánovaný, a tak dnes dokonale slouží mladé rodině.


Vztahů, kde je žena starší, je o 30 procent víc. Přibývá také starších rodičů

Mladá žena po boku staršího zajištěného muže. To byli ještě nedávno typičtí nastávající rodiče. V současné době se ale trend začíná obracet a přibývá žen, které se zamilovaly do mladšího muže a rozhodly se s ním založit rodinu. Vidět je to zejména u klientů reprodukčních klinik, kam tyto páry směřují ve chvíli, kdy se jim nedaří počít dítě.


Keramzit v zahradě: lepší propustnost půdy a zadržování vlhkosti

Keramzit běžně používáme u hrnkových květin. Věděli jste ale, že mají své využití i ve vaší zahradě? Jedná se o malé jílové kuličky, které jsou vypálené v peci při vysokých teplotách. Tím se vytvoří porézní materiál s voštinovou strukturou. Tato struktura je skvělá pro růst kořenů rostlin, protože jim zajišťuje dostatek vzduchu a také vlhkosti. Navíc je velmi lehký, takže ho snadno přepravíte tam, kam potřebujete. Je odolný, a proto ho můžete...


Věci, které byste nikdy neměli kupovat v obchodě s potravinami

Může být velmi pohodlné udělat si jen jednu cestu do obchodu s potravinami pro všechny základní věci, ale ve skutečnosti vás to může stát více. A pokud se chcete vyhnout vyššímu účtu, pak existují určité věci, které byste v obchodě s potravinami nikdy neměli kupovat, například balené nakrájené ovoce nebo již balený salátový dresink. Takové položky sice šetří čas a další věci, ale při celkovém pohledu byste si jejich nákup měli dvakrát rozmyslet. Než se tedy vydáte do obchodu s potravinami, prohlédněte si tuto galerii. Klikněte dál!


Proč vyrazit ven „naostro“? Snížíte riziko kožních alergií i poranění

22. června slavíme Mezinárodní den bez kalhotek, tudíž se nám nabízí skvělá příležitost vyzkoušet si, jaké to je být „naostro“. Tento výraz se používá pro označení stavu, kdy na sobě člověk nemá žádné spodní prádlo. Někdo tak chodí běžně, někomu to přijde přinejmenším zvláštní. Pokud jste to ještě nevyzkoušela, nechte v tento den kalhotky doma. Přináší to spoustu benefitů.


Nejdůležitější životní lekce, které se učíme od svých domácích mazlíčků

Pořízení domácího mazlíčka je skutečně obohacující zkušenost v nesčetných ohledech. Přestože si lidé často myslí, že jsou nejinteligentnějšími bytostmi na planetě, tak od malých zvířátek, se kterými sdílíme naše domovy, se toho můžeme mnoho naučit. Projděte si tuto galerii, která představuje jen některé z mnoha možností, kterými nás zvířata učí o tom, co je pro život nejdůležitější.


Nina (38): Jsem velký pes na hygienu. Příteli jsem kvůli smradlavým nohám dala kopačky

Možná si to neuvědomujeme, ale hygiena je klíčem nejen k lidskému zdraví, ale i lepšímu životu. Není potřeba mýt si ruce pětkrát za hodinu, ale zároveň není šťastné chovat se jako „prasátko“. Nina po svém okolí vyžaduje základní hygienické návyky, přesto má pocit, jako by chtěla zázrak.


Kvíz: Poznáte české pohádky podle emotikon? Všechny dokáže určit jen opravdový odborník

Pohádky v dětství miloval snad každý. A ruku na srdce, jakmile televizní programy spustí každoročně svoji vánoční pohádkovou nálož, rádi se na některé z nich s nostalgickým úsměvem podíváme i v dospělosti. Pokud jste ten případ, máte šanci v tomto testu uspět!


Recepty na ty nejlepší mléčné koktejly!

Mléčné koktejly jsou jedním z nejchutnějších vynálezů vůbec, že? Jistě, ne každý konzumuje mléčné výrobky, ale v dnešní době je lze snadno nahradit rostlinnými alternativami. V této galerii najdete celou řadu receptů – od klasických až po koktejly s alkoholem. A taky pár opravdu exotických chutí! Jste připraveni vyzkoušet něco nového? Pak klikněte na galerii a inspirujte se!


Na návštěvě u Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových: Návrhářské duo matky s dcerou ohromuje originálními výšivkami

Magazín Lifee.cz tentokrát navštívil uznávané návrhařské duo Jaroslavu a Dominiku Sedláčkovy. K velmi úspěšné mamince se do tandemu přidala i dcera a úspěch sklízí společně. V exkluzivním rozhovoru nám dvojice prozradila zákulisí jejich společné tvorby a spolupráce, ve které se ale každá z nich věnuje svému pojetí módy.


Krispy Kreme uvádí donuty k oslavě 30. výročí seriálu „Přátelé“, ale s jedním problémem

Síť Krispy Kreme uvedla řadu donutů k oslavě 30. výročí seriálu Přátelé, ale ne všichni jsou s tímto nadšení.


Špatná snídaně, dlouhý spánek nebo málo světla. Změňte ranní návyky, kvůli kterým nehubnete

Vyhýbáte se rychlému občerstvení a sladkostem, snažíte se večer nepřejídat a pravidelně cvičíte a přesto ručička na váze ne a ne se pohnout? Nebo číslo na displeji je dokonce vyšší? Vaše váha má také co dělat s ranními návyky, které jsou základem celého dne. Mají vliv i na fungování našeho těla, tedy i spalování. V čem tedy často chybujeme a na co bychom měli myslet?


Proč pijete hodně kávy, nebo ji naopak nepijete vůbec? Odpověď může záviset na vašich genech

Začínáte každý den šálkem kávy, bez kterého prostě „nenastartujete“? Nebo se kávě vyhýbáte, protože vás i pár doušků rozklepe a znervózní? Vědci už léta...


Velryby: Proč je milujeme a potřebujeme?

Keporkaci jsou jedni z nejkrásnějších a nejoblíbenějších mořských tvorů. Jsou monolitické a tajemné a díky své náklonnosti k pobřeží jsou oblíbené u pozorovatelů velryb po celém světě. Jejich podmanivé velrybí zpěvy a majestátní vyplouvání z vody vzbuzují úctu téměř u každého, kdo má to štěstí a stráví čas v blízkosti těchto nádherných mořských mamutů. Pro mnohé však může být překvapením, že keporkaci jsou jedním z našich největších spojenců v boji proti změně klimatu. Keporkaci jsou více než jen neuvěřitelná stvoření, ale také pomáhají udržovat naše oceány a ovzduší co nejčistší. Chcete vědět jak? Čtěte dál a dozvíte se to.


Z čeho se vyrábí oblečení: jaké rostliny se zpracovávají na textilní vlákna

Redakce Naše krásná zahrada vám opět připravila víkendové odpočinkové čtení tentokrát na téma: z jakých rostlin se vyrábí látky pro naše oblečení. Jistě vás jako první napadla bavlna nebo len. Možná si také vzpomenete na milou postavičku Krtečka od ilustrátora Zdeňka Milera. Pohádka Jak krtek ke kalhotám přišel nás provedla celým procesem výroby lněného plátna až po ušití kalhotek (pochopitelně) s kapsami, aby si Krteček mohl do nich dávat své...


Nejhorší trendy generace mileniálů: Bezbarvé rty, soví náhrdelníky i tenisky na klínu

Všem vám teď jistě přijdou zcela mimo, ale přiznejte si, všem (nebo alespoň některým) těmto trendům jste v určitou dobu podlehli také… tedy pokud patříte mezi mileniály. Jaké jsou ty nejhorší modely či doplňky, které se právě s touto generací pojí?


Nafukovací kruhy a křidýlka určitě nejsou pro plavání vhodné a bezpečné. Přeceňování sil a alkohol jsou nejčastější důvody tonutí, varuje vodní záchranářka

Léto a koupací sezona se naplno rozjíždí. A tak většina z nás bude trávit hodně času u bazénu, na koupališti nebo se vydá na vodu. Bohužel tato místa přinášejí nejen zábavu, ale také velké riziko. Jak se chovat zodpovědně a bezpečně, aby nedošlo k nějakému velkému neštěstí? A co dělat v případě záchrany tonoucího? Podrobně jsme vyzpovídali záchranářku z Vodní záchranné služby, pobočného spolku Praha 6 a instruktorku plavání dětí Jitku Huškovou.


Svatojánská noc plná magie: Třem znamením zvěrokruhu přinese zvláštní energii a splní sny

Svatojánská noc nás čeká v neděli 23. června 2024. Je to noc, která hýří magií a dějí se podivuhodné věci. Podívejte se na tři znamení zvěrokruhu, která svatojánská noc ovlivní nejvíc.


Rodinný byt pro milovníky klasického stylu

Tapety, kvalitní textil, vhodně vybrané dekorace. Díky těmto jednoduchým trikům přetvořili manželé svůj třípokojový byt v harmonické místo plné pohody.


Příprava domu na léto

Je pravda, že mnozí z nás si během svátků zdobí své domovy sezónními motivy, tak proč to samé nedělat v každém ročním období? Chceme, aby naše domovy vypadaly a cítily se skvěle po celý rok, a skutečně existují úpravy dekorací, které mohou mít zásadní vliv. V létě chceme, aby vše bylo o něco světlejší, jasnější, chladnější a celkově živější. V této galerii vám ukážeme, jak přesně toho dosáhnout! Klikněte a prohlédněte si tyto nápady na letní výzdobu domova.


Barvy malby mohou ovlivnit hodnotu vašeho domova?

Výběr barev malby domu nejen ovlivňuje estetiku a atmosféru prostředí, ale může mít také významný dopad na hodnotu nemovitosti. O post Barvy malby mohou ovlivnit hodnotu vašeho domova? apareceu primeiro em DecorStyle.


Jak vychladit pivo? Zkuste běžné i neortodoxní způsoby

Klasik ví, že ze sedmého schodu chutná nejlépe. Pokud se neřadíte ke šťastným majitelům studeného sklepa, můžete pivo vychladit i jinak.


Jak se zbavit vosího hnízda na půdě?

Že se u vás uhnízdily vosy nepřehlédnete. Zbavit se jich je náročné, o to víc, když si udělají hnízdo na půdě. Jak se ho i tady definitivně zbavit? Nejprve místo najděte Pokud jste si jisti, že se vosy usadily na vaší půdě, jděte na jistotu a hnízdo najděte. Vosy si hnízdo vytvoří většinou v dutém zábradlí, […] The post Jak se zbavit vosího hnízda na půdě? appeared first on HomeInCube.


Anička (29): Máma mě celý život držela zkrátka. Všechno se změnilo díky kamarádce a dovolené v Itálii

Anička byla smířená s tím, že jí máma organizuje život. Pohár trpělivosti ale přetekl, když jí chtěla vnutit za manžela kluka od sousedů. Anička ho nesnášela. Tehdy našla odvahu a vydala se svou vlastní cestou.


Plicní Uzlíky: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Malý růst plic, který může být nenáhosmus nebo rakovinný. Příznaky zahrnují kašel a dušnost nebo vykašlávání krve. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky mohou zahrnovat: Sípání Přetrvávající kašel Dušnost Bolest na hrudi Vykašlávání krve Hubnutí → Běžné možnosti léčby → J...


Špatně v noci spíte? Himálajský mistr odhaluje dávná tajemství hlubokého spánku

Možná vám nedělá problém usnout, dokonce strávíte v posteli ukázkových osm hodin. I přesto se ráno budíte bez pocitu, že by vás spánek osvěžil, jste bez energie, psychicky rozladění. Na vině může být nedostatek opravdu hlubokého spánku.


Který pražský větrník je nejlepší: Ceny se pohybují od 82 Kč do 155 Kč, ne vždy ale dostanete dokonalý zákusek

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Katkou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k otestování větrníků. Větrníky jsou totiž český fenomén. Přitom se mezi sebou mohou dost lišit. Jak v kvalitě krému a odpalovaného těsta, tak v estetickém působení. Jak má vypadat ideální větrník a který se ideálu přiblížil nejvíc?


Zajímavé způsoby, jak propašovat zeleninu do jídla

Pokud jste jako většina lidí, překvapí vás pokaždé, když slyšíte doporučené množství zeleniny, které bychom měli denně zkonzumovat, a které se v různých zdrojích liší, ale obvykle se pohybuje kolem tří šálků denně. Dokonce i pro lidi, kteří rádi jedí zeleninu, se to může zdát jako výzva. Když se k tomu přidají vybíraví jedlíci (a nemluvíme jen o dětech), může se to zdát ještě těžší. Ale nebojte se! Existují různé chytré způsoby, jak zeleninu do pokrmů zakomponovat, aniž byste přišli o špetku chuti. Klikněte na několik záludných nápadů na jídla, která zeleninu buď skvěle skryjí, nebo ji promění v něco mnohem chutnějšího.


Spánek je tajemstvím. Proč bychom neměli budit náměsíčníka

Spánek je něco, co spojuje všechny lidi. Bez něj se zkrátka nedá fungovat. Je důležitý k přežití, a to nemluvíme pouze o odpočinku. Spánek potřebujeme k životu. To je možná důvod, proč kolem něj vzniká tolik mýtů. Je dobré spát se zapnutým světlem? Potřebují teenageři více spánku? Mluvíme pravdu zatímco spíme? Pojďte odhalit, co je pravda a co je naopak lež.


Ubytujte se v jednom z nejkouzelnějších domků v Provence: Čeká na vás pravý francouzský sen

Maison Aumône je provensálský klenot, obklopený kopci a cedrovými lesy národního parku Petit Luberon. Tento krásně zrekonstruovaný dům nabízí vše, co si můžete přát – od autentické francouzské kuchyně po nádherné výhledy. Vydejte se na nezapomenutelnou dovolenou a zažijte pravý francouzský venkovský život.