Trending:


Recepty na ty nejlepší mléčné koktejly!

Mléčné koktejly jsou jedním z nejchutnějších vynálezů vůbec, že? Jistě, ne každý konzumuje mléčné výrobky, ale v dnešní době je lze snadno nahradit rostlinnými alternativami. V této galerii najdete celou řadu receptů – od klasických až po koktejly s alkoholem. A taky pár opravdu exotických chutí! Jste připraveni vyzkoušet něco nového? Pak klikněte na galerii a inspirujte se!


Salát je skvělý pokrm (nejen) na léto. Jak připravit nejlahodnější zeleninové kombinace?

Salát se stal ve 20. století synonymem redukční diety. Neprávem se mu přičítá role pokrmu, který uždibují neurotické slečny toužící po kariéře modelky. Přitom může být stejně vydatným a hodnotným jídlem jako teplý hlavní chod. S grácií hraje roli chutné přílohy i předkrmu.


Tipy, jak proměnit zahradu v útočiště divoké zvěře

Chcete na svou zahradu přilákat ptáky, zvířata a hmyz a vytvořit z ní útočiště pro volně žijící živočichy? Dobrou zprávou je, že stačí na zahradu přidat několik nových prvků, které přilákají rozmanité druhy zvířat z širokého okolí. Prohlédněte si následující galerii a získejte několik tipů, jak svou zahrádku učinit přátelskou k divoké zvěři, bezpečnou a atraktivní pro všechny druhy zvířat!


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Emocionálně nedostupní muži. Jak je včas odhalit?

Vídáte se již několik týdnů a stále máte pocit, jako byste, ač se snažíte sebevíc, nedokázala prolomit zeď, kterou kolem sebe staví, a porozumět jeho osobnosti? Možná jste narazila na emocionálně nedostupného muže.


Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v kondici

Lednice není úplně levná záležitost a rozhodně od ní očekáváte, že vydrží dobře sloužit spoustu let. Když se ale stane obětí nesprávného zacházení, dojde k výraznému zkrácení její životnosti. Dodržováním jednoduchých tipů můžete předejít poruchám a prodloužit tak funkčnost vašeho spotřebiče. Jak na to? Zvolte pro lednici vhodné umístění Lednička by měla mít kolem sebe dostatek […] The post Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v...


Nejdůležitější životní lekce, které se učíme od svých domácích mazlíčků

Pořízení domácího mazlíčka je skutečně obohacující zkušenost v nesčetných ohledech. Přestože si lidé často myslí, že jsou nejinteligentnějšími bytostmi na planetě, tak od malých zvířátek, se kterými sdílíme naše domovy, se toho můžeme mnoho naučit. Projděte si tuto galerii, která představuje jen některé z mnoha možností, kterými nás zvířata učí o tom, co je pro život nejdůležitější.


Znáte bouclé? Pokud ne, je na čase to napravit

Design v dnešní moderní leč i uspěchané době mění trendy velmi rychle. Jedním z těch nových je i tzv. bouclé (česky občas psáno jako buklé) připomínající na první pohled prstence či jemné kudrlinky. Kdo má rád přirozenost, jednoduchý styl, vzdušnost a trochu elegance je na správném místě. Bouclé je jasným důkazem toho, že i obyčejné věci mohou dobře fungovat.


6 nejinteligentnějších znamení zvěrokruhu: Zjistěte, kdo oplývá analytickým myšlením, sociálním cítěním či kreativní duší

Inteligence se projevuje mnoha způsoby – analytickým myšlením, kreativitou, sociálními dovednostmi či intuicí. Každé znamení zvěrokruhu přináší do života své jedinečné vlastnosti a schopnosti, které ovlivňují způsob myšlení a chování jedinců. Proč právě tato znamení vynikají svým intelektem, jak se jejich inteligence projevuje a jaké nevýhody mohou z těchto vlastností plynout?


Rozkošná fakta o zvířecích mláďatech, ze kterých vám roztaje srdce!

Každý miluje malá zvířátka, od huňatých štěňátek až po růžová prasátka! A my vám přinášíme pár rozkošných faktů o zvířecích mláďatech, které vám vykouzlí úsměv na tváři. Věděli jste například, že mláďata slonů neumí používat chobot? Nebo že všechna koťata se rodí s určitou barvou očí? Zvířecí říše je fascinující a těchto roztomilých faktů nebudete mít nikdy dost. Chcete se dozvědět víc? Tak se proklikejte touto galerií.


Kvíz: Poznáte české pohádky podle emotikon? Všechny dokáže určit jen opravdový odborník

Pohádky v dětství miloval snad každý. A ruku na srdce, jakmile televizní programy spustí každoročně svoji vánoční pohádkovou nálož, rádi se na některé z nich s nostalgickým úsměvem podíváme i v dospělosti. Pokud jste ten případ, máte šanci v tomto testu uspět!


Nebudete věřit, v čem všem se nachází želatina

Želatina se v různých podobách používá již od 15. století, původně jako surovina do vaření. Dnes se používá při výrobě široké škály výrobků, včetně potravin, kosmetiky, cukrovinek a léků. Želatina je kontroverzní substance, protože se vyrábí ze zvířat. Díky tomu, že nemá barvu a je bez chuti a zápachu je však velmi cennou a všestrannou složkou pro nejrůznější použití. A možná vás překvapí (i nepříjemně), až zjistíte, do čeho všeho se želatina přidává. Zajímá vás víc? Proklikejte se touto galerií a nechte se překvapit!


Nejlepší voda ke koupání je v rybníku Hejtman. Na Orlíku je to horší

Nejvhodnější voda pro koupání na jihu Čech je podle hygieniků v rybníce Hejtman na Jindřichohradecku a u pláže lipenské přehrady v Černé v Pošumaví. Vyplývá to z aktuálních rozborů. Voda na obou místech získala nejvyšší možné hodnocení.


Barvy malby mohou ovlivnit hodnotu vašeho domova?

Výběr barev malby domu nejen ovlivňuje estetiku a atmosféru prostředí, ale může mít také významný dopad na hodnotu nemovitosti. O post Barvy malby mohou ovlivnit hodnotu vašeho domova? apareceu primeiro em DecorStyle.


Špinavé věci, které uklízíme jen zřídka, ale potřebujeme je co nejdříve vyčistit

Většina z nás se při úklidu řídí určitou rutinou a často vykonává práce v určitém pořadí. Přitom však pravděpodobně existují věci, které vás nikdy předtím nenapadlo uklízet, nebo jste se jim aktivně rozhodli vyhnout. A tyto méně nápadné předměty skončí pokryté bakteriemi a špínou bez vaší pozornosti. Proto je na čase vyhrnout si rukávy a tyto věci důkladně vyčistit. Klikněte dále a objevte špinavé věci, které čistíme jen zřídka, ale měli bychom je začít drhnout co nejdříve.


Nevšedně rychlý chutný a vyvážený recept do shonu všedních dní: barevné pity z pánve

Také milujete chutné, zdravé a snadné obědové recepty z pár ingrediencí, které jsou navíc do pár minut hotové? Oceníme je zejména přes týden, kdy se většině z nás u sporáku stát nechce, nebo na to prostě není čas. Náplň pit si můžete obměnit dle gusta, nebo dle toho, co se u vás v ledničce právě nachází. Nejen z těchto důvodů bude recept aspirovat na váš nový oblíbený oběd!


Jak se postarat o domácí mazlíčky během vlny veder

Díky globálnímu oteplování jsou vlny veder stále častější a trvají déle než kdykoli předtím. Každé léto padají po celém světě teplotní rekordy. Například v mnoha evropských zemích, které mají tendenci být spíše chladnější, nyní každoročně dosahují teploty 40 °C. Ne každý má klimatizaci, co tedy můžete udělat pro to, aby byl váš domácí mazlíček v těchto obdobích extrémních veder spokojený a v bezpečí? Klikněte na a najděte odpovědi!


Poštípání od komárů lze vyřešit snadno a rychle: Pomůže levandulový olej

Poštípání od komárů lze vyřešit snadno a rychle: Pomůže levandulový olej. Levandule je velmi oblíbená a žádaná rostlina. Její specifická vůně dokáže navodit dobrou atmosféru a zklidnit mysl. Na druhou stranu může být využita i do mnoha jídel – od paštik po masa a saláty. Levanduli tedy nemusíme dlouze představovat. Přemýšleli jste někdy o tom, jaké výhody může mít takový levandulový olej? Rádi bychom vám několik výhod prozradili.


Mladá rodina se s interiérem starého bytu popasovala na jedničku

Stoletý interiér se dočkal citlivé rekonstrukce, která ctí dobové detaily. Třípokojový byt je skvěle naplánovaný, a tak dnes dokonale slouží mladé rodině.


Trendy 2024: Módě vládne 6 oblíbených materiálů. Které vás ochladí a které si ponechat až na podzim?

Rok 2024 přináší do světa módy svěží vítr v podobě různých materiálů a látek, které dominují přehlídkovým molům i ulicím světových metropolí. Vrací se oblíbené stálice, ale objevují se i novinky, které jdou ruku v ruce s udržitelností a technologickým pokrokem. Pojďme se podívat na nejpopulárnější módní látky tohoto roku a jak je můžete začlenit do svého šatníku.


Zákaz starých kotlů na uhlí je tu. Co dělat? Nejlevnější náhrada je pořád dřevo

Tepelné čerpadlo, kotel na dřevo či dřevěné pelety, elektrické přímotopy anebo plynový kondenzační kotel. To jsou příklady způsobů vytápění, jimiž lze nahradit neekologické kotle 1. a 2. třídy, jejichž provoz bude od 1. září letošního roku definitivně zakázán. Desítky tisíc domácností nyní stojí před otázkou, čím staré topení nahradit. Jaké jsou výhody i nevýhody jednotlivých variant, představuje Deník ve druhém dílu nového seriálu.


Velký horoskop na léto 2024: Blíženci, pozor na nevyžádané rady, Lvy čekají životní změny

Letošní astronomické léto 2024 začne už 20. června, přesně ve 22 hodin a 51 minut, kdy vstoupí Slunce do znamení Raka. Pro mnoho lidí odstartuje nejkrásnější období roku, plné výletů, zážitků, dovolených a poznávání. Zajímá vás, jaké léto na vás čeká podle horoskopu? Nahlédněte s námi do naší předpovědi, ať máte menší náskok.


Jak připravíte vždycky dobrý džem i bez receptu? Stačí znát pár pravidel

Domácí džem je skvělý způsob, jak zpracovat ovoce ze zahrady a uchovat jeho chuť na později. Připravit džem není věda, jeho příprava se odvíjí hlavně od druhu zpracovávaného ovce.


Romana (55): Syn nám přivedl přestavit vážnou známost. Když jsem ji spatřila, myslela jsem, že hrůzou omdlím

Romana s manželem vychovali dvě děti. Oba synové jsou sportovci, bez tetování, nekuřáci a abstinenti. Starší syn nedávno přivedl rodičům ukázat svou přítelkyni a Romana byla v šoku. Slečna má potetované celé tělo včetně obličeje.


Romantický trend fairy core ovládne léto 2024: Přenese vás do dětství, ale nosit ho můžete i do práce

Zavzpomínejte na chvíle, kdy jste jako malá holčička toužila po tom vypadat jako vaše oblíbená princezna či víla z pohádky. Přinášíme vám dobrou zprávu – do fashion průmyslu se zcela jistě probojoval trend fairy core, který je specifický svým éterickým designem. A ještě lepší zpráva je, že právě tento trend naprosto ovládne módní svět v sezóně 2024! Jste připravena stát se konečně pravou vílou?


Nejčastější chyby při výběru koberce: Nepodceňte tento důležitý prvek domova

Kusový koberec dokáže obývacímu pokoji dodat teplo, útulnost i potřebnou členitost. Pokud i vy plánujete prostor obýváku ozvláštnit kobercem, v dnešním článku vám přinášíme pár tipů, jak ho správně vybrat a zlepšit stávající vzhled vašeho interiéru. Když přijde na výběr podlahy do domácnosti, většinou vsázíme na takový materiál, který je odolný a snadno se udržuje. V kategorii […] The post Nejčastější chyby při výběru koberce: Nepodceňte tento...


Když jsem se zamilovala, udělala mi nejlepší kamarádka ze života peklo, tvrdí Kamila

Kamila a Eva byly už od základní školy nejlepšími a nerozlučnými kamarádkami. Skoro všechno dělaly společně, a dokonce spolu po škole bydlely jako spolubydlící. Všechno bylo super, ale jen do té doby, než si Kamila našla vážnou známost.


Princezna Kate použila šaty jako vzkaz. Kritici si všimli, že nejsou nové

Odborníci na královskou rodinu dál probírají dozvuky prvního veřejného vystoupení britské princezny Kate od oznámení, že trpí rakovinou. Módní kritici upozornili, že princezna vyslala volbou šatů, které vynesla na slavnost Trooping the Colour v Londýně, světu zprávu. Je ale pravděpodobné, že účast na velkém ceremoniálu Kate vyčerpala natolik, že nyní vynechá minimálně jednu z tradičních letních akcí, kterých se v předchozích letech zúčastňovala....


Špatná snídaně, dlouhý spánek nebo málo světla. Změňte ranní návyky, kvůli kterým nehubnete

Vyhýbáte se rychlému občerstvení a sladkostem, snažíte se večer nepřejídat a pravidelně cvičíte a přesto ručička na váze ne a ne se pohnout? Nebo číslo na displeji je dokonce vyšší? Vaše váha má také co dělat s ranními návyky, které jsou základem celého dne. Mají vliv i na fungování našeho těla, tedy i spalování. V čem tedy často chybujeme a na co bychom měli myslet?


Transformování vašeho domova na luxusní útočiště: trendy v interiérovém designu pro rok 2024

Vítejte ve světě luxusního interiérového designu! V roce 2024 svědčíme revoluci v trendech dekorací, které proměňují obyčejné domovy na opravdová útočiště sofistikace a pohodlí. O post Transformování vašeho domova na luxusní útočiště: trendy v interiérovém designu pro rok 2024 apareceu primeiro em DecorStyle.


Návod, jak vzít psa na výlet

Výlety jsou zábava, a tak je přirozené, že při nich nechcete opustit svého čtyřnohého přítele. Psi jsou skvělými parťáky na cesty, ale je třeba se na ně pořádně připravit. Od toho, co udělat předem, až po zásadní věci, jako je co si zabalit a co dělat během cesty, to vše popisujeme v této galerii. Prohlédněte si našeho průvodce, jak vzít psa na výlet.


Beauty Talk s... Hiroyukim Sasakim

Japonský vizionář, který stojí za revoluční značkou potravinových doplňků Pro Labo Concept, se soustředí na výzkum dlouhověkosti a neustále hledá způsoby, jak prožít ten nejdelší a zároveň nejkvalitnější život. I když to někdy v jeho případě znamená pít alkohol, ponocovat a druhý den se spravit pořádnou porcí rámenu. „Ale život vždycky musí být o balancu,“ řekl ELLE v exkluzivním rozhovoru.


Věnec z růží, bylinek, citrusů a doplněný kořením: krásná ozdoba na stůl, která odpudí komáry

Teplé a slunečné počasí je tady, a my si tak můžeme vychutnávat plnými doušky stolování na terase či na balkoně. Jen kdyby se k našemu stolu okamžitě neslétli všichni komáři z širokého okolí! Máme pro vás tip, jak vytvořit kouzelnou dekoraci, která bude navíc držet protivný bzučivý hmyz v uctivé vzdálenosti. Vytvořte si věnec z růží a doplňte je voňavými bylinkami a plátky citrusů. A nezapomeňte na hřebíček!


Ubytujte se v jednom z nejkouzelnějších domků v Provence: Čeká na vás pravý francouzský sen

Maison Aumône je provensálský klenot, obklopený kopci a cedrovými lesy národního parku Petit Luberon. Tento krásně zrekonstruovaný dům nabízí vše, co si můžete přát – od autentické francouzské kuchyně po nádherné výhledy. Vydejte se na nezapomenutelnou dovolenou a zažijte pravý francouzský venkovský život.


"Chceš mě, ale nejsi mi schopný dát, co si zasloužím?" ptá se nevěřícně Alena a neví, zda ve vztahu pokračovat

Každý vztah je složitá alchymie dvou lidí, kteří hledají nejen sami sebe, ale především jeden druhého. Učí se spolu fungovat, přijímat se takoví, jací jsou a nevzdat to po prvním nevydařeném zaváhání. Jenže kdy je dobré za vztah bojovat a jak poznat chvíli, kdy tím nejlepším, co jeden pro druhého můžeme udělat, je odejít?


Vivaldi láká na Mail 2.0. Umí rychle odpovídat a do historie ukládá 200 kroků

Před třemi roky Vivaldi do své standardní výbavy zařadil e-mailový klient, aby se přiblížil svému duchovnímu předchůdci, tedy klasické Opeře. Vivaldi 6.8...


Dyslexie: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Porucha učení, která ovlivňuje dovednosti spojené se čtením, pravopisem a psaním. Děti s tímto stavem budou mít normální inteligenci a normální vidění. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří Zpoždění řeči Problémy s vyvoláním nebo pojmenováním písmen, čísel a ba...


Proč pijete hodně kávy, nebo ji naopak nepijete vůbec? Odpověď může záviset na vašich genech

Začínáte každý den šálkem kávy, bez kterého prostě „nenastartujete“? Nebo se kávě vyhýbáte, protože vás i pár doušků rozklepe a znervózní? Vědci už léta...


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Špatně v noci spíte? Himálajský mistr odhaluje dávná tajemství hlubokého spánku

Možná vám nedělá problém usnout, dokonce strávíte v posteli ukázkových osm hodin. I přesto se ráno budíte bez pocitu, že by vás spánek osvěžil, jste bez energie, psychicky rozladění. Na vině může být nedostatek opravdu hlubokého spánku.


Ryba, jejíž maso vás může otrávit: Proč se jí fugu a jak se připravuje?

Říká se jí fugu a patří do čeledi čtverzubců. Ve světě je známá jako puffer fish, nejjedovatější ryba, která se dokáže nafouknout tak, až vypadá, že praskne. Přesto si jí lidé rádi zejména v japonských restauracích objednávají jako delikatesu.


Denní horoskop na sobotu 22. 6. 2024: Vodnáře čeká nepříjemné hašteření s rodinou, Blíženci dostanou nové nabídky

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 22. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Nina (38): Jsem velký pes na hygienu. Příteli jsem kvůli smradlavým nohám dala kopačky

Možná si to neuvědomujeme, ale hygiena je klíčem nejen k lidskému zdraví, ale i lepšímu životu. Není potřeba mýt si ruce pětkrát za hodinu, ale zároveň není šťastné chovat se jako „prasátko“. Nina po svém okolí vyžaduje základní hygienické návyky, přesto má pocit, jako by chtěla zázrak.


Co všechno se dá udělat z rybízu? Připravte si rybízový džem, kynutý koláč, rybízové víno i omáčku k masu či sýru

Rybíz začíná dozrávat začátkem léta. Pokud nezaspíte, máte šanci jím naplnit spíž, sklep i mrazák. Možností, co udělat z rybízu, je opravdu nepřeberné množství. Připravte si rybízovou zavařeninu, sirup, falešné brusinky nebo si upečte senzační kynutý koláč s rybízem a drobenkou.


Esfahán: Perla Persie, kde se historie snoubí s uměním

Esfahán, často přezdívaný „Polovina světa“, je jedním z nejvýznamnějších a nejkrásnějších měst Íránu. Toto město, které je známé svými dechberoucími architektonickými skvosty, bohatou historií a kulturními poklady, láká návštěvníky z celého světa. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších aspektů tohoto fascinujícího města.


Kalhoty? Ne, díky. Letos v létě nosíme boxerky

Loni jsme vzaly útokem trend kalhot ve vzhledu dámských spodních kalhotek, letos se pro změnu přikláníme k pánskému spodnímu prádlu. Boxer shorts jsou možná trochu kontroverzní, ale rozhodně neuvěřitelně pohodlné. A pokud jsou zkombinované se správnými kousky, jsou také zatraceně stylové. Sečteno podtrženo – letos v létě se opět obejdeme bez kalhot.


Namíchejte superlahodné nápoje sobě i přátelům a na pivo si nikdo ani nevzpomene

Období dlouhých letních večerů doslova vybízí k setkávání se s přáteli. Přemýšlíte, co v teplém večeru podávat k pití? Vyberte si z mnoha skvělých drinků, které vás a vaše hosty osvěží a potěší.


Svatojánská noc plná magie: Třem znamením zvěrokruhu přinese zvláštní energii a splní sny

Svatojánská noc nás čeká v neděli 23. června 2024. Je to noc, která hýří magií a dějí se podivuhodné věci. Podívejte se na tři znamení zvěrokruhu, která svatojánská noc ovlivní nejvíc.


Nejkrásnější manikúra léta 2024: Vedou netradiční barvy i motiv šťavnatého ovoce

Léto a čas dovolených je tu! Pojďme si při této příležitosti shrnout klíčové trendy, které právě teď promlouvají do manikúry. Na své si přijdou milovnice elegantního minimalismu, šťavnatých motivů i barev, které bychom si s prázdninovými měsíci hned tak nespojili.


Na návštěvě u Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových: Návrhářské duo matky s dcerou ohromuje originálními výšivkami

Magazín Lifee.cz tentokrát navštívil uznávané návrhařské duo Jaroslavu a Dominiku Sedláčkovy. K velmi úspěšné mamince se do tandemu přidala i dcera a úspěch sklízí společně. V exkluzivním rozhovoru nám dvojice prozradila zákulisí jejich společné tvorby a spolupráce, ve které se ale každá z nich věnuje svému pojetí módy.