Trending:


Zahradní trpaslíci 21. června slaví svůj den. Užijte si s nimi jejich svátek

Ať už je považujete za kýč nebo roztomilou dekoraci do zahrady, trpaslíci slaví dokonce i svůj oficiální svátek, který vyhlásila Fronta za osvobození zahradních trpaslíků na 21. června. Možná se vám to zdá jako typicky česká recese, ale není tomu tak. Skupina byla založena ve Francii a později se rozpadla na několik menších skupin, rozesetých v několika evropských zemích. Podobná skupina funguje i v Americe.


Znáte bouclé? Pokud ne, je na čase to napravit

Design v dnešní moderní leč i uspěchané době mění trendy velmi rychle. Jedním z těch nových je i tzv. bouclé (česky občas psáno jako buklé) připomínající na první pohled prstence či jemné kudrlinky. Kdo má rád přirozenost, jednoduchý styl, vzdušnost a trochu elegance je na správném místě. Bouclé je jasným důkazem toho, že i obyčejné věci mohou dobře fungovat.


Zdravější alternativy kalorického jídla na párty

Sezóna večírků je před námi, ale to nemusí znamenat, že se vzdáte svých cílů v oblasti zdravého stravování - s těmito lahodnými alternativami tradičního občerstvení na párty se nemusíte omezovat. Místo toho, abyste si na talíř nacpali smažená jídla a nedostatek kalorií, můžete si místo toho dopřát chutné, ale zároveň zdravé varianty. V této galerii najdete keto, nízkosacharidové, bezlepkové a veganské varianty. A co je na tom nejlepší? Všechny tyto zdravé svačinky chutnají tak dobře, že hosté na večírku ani nepoznají, že jsou dietní, pokud jim to neřeknete! Jste připraveni zahájit (zdravou) párty? Prohlédněte si tuto galerii a objevte několik chutných zdravých alternativ jídla na párty.


Jak nejlépe krmit ptáky na dvorku?

Přilákat ptáky na zahradu je jednoduché. Stačí je nalákat na různé chutné potraviny. Pokud našim opeřeným přátelům nabídnete sezónní menu plné neodolatelných pochoutek, můžete z každé zahrady udělat celoroční ptačí restauraci! Zvláště v chladných zimních měsících, kdy je přirozené potravy málo. Odměnou vám budou pravidelné návštěvy hejn okřídlených a podivuhodných divokých zvířat, která vás svými komickými způsoby stolování a podivným zasedacím pořádkem budou bavit celé hodiny. Jak tedy nejlépe krmit ptáky na dvorku? Klikněte na tuto stránku a naplánujte si, jak si poradit s krmením.


Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v kondici

Lednice není úplně levná záležitost a rozhodně od ní očekáváte, že vydrží dobře sloužit spoustu let. Když se ale stane obětí nesprávného zacházení, dojde k výraznému zkrácení její životnosti. Dodržováním jednoduchých tipů můžete předejít poruchám a prodloužit tak funkčnost vašeho spotřebiče. Jak na to? Zvolte pro lednici vhodné umístění Lednička by měla mít kolem sebe dostatek […] The post Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v...


Denní horoskop na sobotu 22. 6. 2024: Vodnáře čeká nepříjemné hašteření s rodinou, Blíženci dostanou nové nabídky

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 22. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Syrečky: Hanácká pochoutka s více než čtyřsetletou tradicí je jediný původní český sýr

Milovaná hanácká specialita, na kterou většina místních nedá právem dopustit, si vysloužila chráněné zeměpisné označení: Olomoucké tvarůžky. Většinou se konzumují tvarůžky naslano, ale v Lošticích existuje úspěšná a oblíbená Tvarůžková cukrárna. Že nevěříte? Tak s chutí do čtení a potom třeba na výlet!


Špinavé věci, které uklízíme jen zřídka, ale potřebujeme je co nejdříve vyčistit

Většina z nás se při úklidu řídí určitou rutinou a často vykonává práce v určitém pořadí. Přitom však pravděpodobně existují věci, které vás nikdy předtím nenapadlo uklízet, nebo jste se jim aktivně rozhodli vyhnout. A tyto méně nápadné předměty skončí pokryté bakteriemi a špínou bez vaší pozornosti. Proto je na čase vyhrnout si rukávy a tyto věci důkladně vyčistit. Klikněte dále a objevte špinavé věci, které čistíme jen zřídka, ale měli bychom je začít drhnout co nejdříve.


Který pražský větrník je nejlepší: Ceny se pohybují od 82 Kč do 155 Kč, ne vždy ale dostanete dokonalý zákusek

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Katkou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k otestování větrníků. Větrníky jsou totiž český fenomén. Přitom se mezi sebou mohou dost lišit. Jak v kvalitě krému a odpalovaného těsta, tak v estetickém působení. Jak má vypadat ideální větrník a který se ideálu přiblížil nejvíc?


Příprava domu na léto

Je pravda, že mnozí z nás si během svátků zdobí své domovy sezónními motivy, tak proč to samé nedělat v každém ročním období? Chceme, aby naše domovy vypadaly a cítily se skvěle po celý rok, a skutečně existují úpravy dekorací, které mohou mít zásadní vliv. V létě chceme, aby vše bylo o něco světlejší, jasnější, chladnější a celkově živější. V této galerii vám ukážeme, jak přesně toho dosáhnout! Klikněte a prohlédněte si tyto nápady na letní výzdobu domova.


5 barev, které dělají pokoj vypadat dražší – podle designérů interiérů

Upravit pokoj tak, aby vypadal sofistikovaně a luxusně, nemusí být složité. Často stačí správná volba barev. O post 5 barev, které dělají pokoj vypadat dražší – podle designérů interiérů apareceu primeiro em DecorStyle.


Nejlepší destinace pro pánské jízdy

Od rozlučky se svobodou až po oslavy narozenin - vždycky se najde nějaká záminka, proč se sejít s kluky. Až se příště budete chtít sejít při nějaké zvláštní příležitosti, proč si neobjednat víkendový pobyt nebo dovolenou? Pokud vás láká historie, vydejte se do Chorvatska, ale pokud se chcete bavit, zamiřte do Las Vegas. Tato informativní galerie zahrnuje destinace pro všechny typy chlapských skupin a obsahuje několik užitečných tipů, které vám pomohou zorganizovat příští velkou sešlost. Klikněte na a zjistěte více.


Rostou víc za úplňku? Vliv Měsíce na houby odhaluje unikátní graf!

Má, nebo nemá Měsíc vliv na růst hub? Nad touto otázkou se přou generace mykologů, vědců i houbařů. Unikátní záznam pořídil V. Ptáčník z Plzně, který harmonogram růstu hub pečlivě zaznamenával, a to dokonce v předstihu na ten který rok! Právě v noci na sobotu nás navíc čeká velmi neobvyklý úplněk!


Zdravý jídelníček podle Pavla Berkyho z Masterchefa: Originální recepty nejen pro sportovní šampiony

Semifinalista MasterChef 2020 a módní návrhář Pavel Berky už nejednou ukázal svůj vrozený talent pro vytříbenou chuť a originální recepty, které si sám vymyslel. Exkluzivně pro Marianne vytvořil zdravý fit recept pro sportovce a připravil si několik rad, jak zpestřit náročný jídelníček farmářskými a bio surovinami.


Seznamte se, Julian Švédský (3): Nejrozkošnější princátko světa!

Roztomilý raubíř. Jen těžko by šlo jinak nazvat švédského prince Juliana (3) po zhlédnutí fotek, na kterých capart dovádí na dětském hřišti Naturum ve Varbergu.


Nikdy si v hotelovém pokoji nedávejte oblečení do polic a šuplíků, varuje lékař

Lidé jsou různí. Někdo přijede na dovolenou a veškeré své oblečení nechává v kufru a postupně si z něj vybírá, co zrovna potřebuje. Jiní zase okamžitě vše přeskládají do skříněk a zásuvek, které jsou v hotelových pokojích k dispozici. To ale není nejlepší nápad.


Co je to nenásilná komunikace a jak ji můžeme praktikovat?

Nenásilná komunikace (NVC) je dílem psychologa Marshalla Rosenberga, který ji začal rozvíjet v 60. letech 20. století. Podle teorie NVC je veškeré lidské chování diktováno potřebami, které jsou všem společné, a konflikt vzniká pouze tehdy, když naše strategie uspokojování těchto potřeb nejsou v souladu s pravidly. Model NVC zahrnuje čtyři klíčové oblasti: pozorování, pocity, potřeby a požadavky. Cílem modelu je poskytnout lidem mechanismus, který jim umožní navázat kontakt na hluboce emocionální úrovni a řešit konflikty, aniž by se uchylovali k taktikám, jako je manipulace. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak NVC praktikovat.


Kristy Jana už 12 let plní přání hendikepovaným dětem: Na začátku její cesty stál srdceryvný příběh malé Vanessky

I děti s hendikepem mají své sny a přání a jejich rodiče jim je chtějí splnit. Mnohdy to ale není v jejich silách. Moderátorka Bára Hlaváčková proto vyzpovídala v rámci tématu Nemoc dítěte mi změnila život Kristy Janu, která se rozhodla dětem s hendikepem jejich přání plnit a spoluzaložila za tím účelem organizaci Splněné dětské přání.


Recepty na ty nejlepší mléčné koktejly!

Mléčné koktejly jsou jedním z nejchutnějších vynálezů vůbec, že? Jistě, ne každý konzumuje mléčné výrobky, ale v dnešní době je lze snadno nahradit rostlinnými alternativami. V této galerii najdete celou řadu receptů – od klasických až po koktejly s alkoholem. A taky pár opravdu exotických chutí! Jste připraveni vyzkoušet něco nového? Pak klikněte na galerii a inspirujte se!


Pokojovky porostou rychlostí blesku: Babiččino škrobové hnojivo postaví na nohy i ty zubožené

Pokojovky porostou rychlostí blesku: Babiččino škrobové hnojivo postaví na nohy i ty zubožené. Mnohým se může zdát, že tempo růstu jejich milovaných pokojových rostlin je někdy až úzkostlivě pomalé. Co kdyby ale existoval jednoduchý, nečekaný kuchyňský základ, který by mohl nastartovat jejich růst?


Depresí přibývá a ostražitost je na místě. Viník možná číhá ve vaší kapse

Přes prázdniny by si děti měly jednoduše odpočinout. V cestě jim ale dnes často stojí digitální technologie. Jak a proč dětem dopřát "odpojené léto"?


Barvy malby mohou ovlivnit hodnotu vašeho domova?

Výběr barev malby domu nejen ovlivňuje estetiku a atmosféru prostředí, ale může mít také významný dopad na hodnotu nemovitosti. O post Barvy malby mohou ovlivnit hodnotu vašeho domova? apareceu primeiro em DecorStyle.


Špatná snídaně, dlouhý spánek nebo málo světla. Změňte ranní návyky, kvůli kterým nehubnete

Vyhýbáte se rychlému občerstvení a sladkostem, snažíte se večer nepřejídat a pravidelně cvičíte a přesto ručička na váze ne a ne se pohnout? Nebo číslo na displeji je dokonce vyšší? Vaše váha má také co dělat s ranními návyky, které jsou základem celého dne. Mají vliv i na fungování našeho těla, tedy i spalování. V čem tedy často chybujeme a na co bychom měli myslet?


Jak vychladit pivo? Zkuste běžné i neortodoxní způsoby

Klasik ví, že ze sedmého schodu chutná nejlépe. Pokud se neřadíte ke šťastným majitelům studeného sklepa, můžete pivo vychladit i jinak.


Celebrity, které byly profesionálními tanečníky

Přemýšleli jste někdy o tom, jak je možné, že některé celebrity mají najednou fantastické taneční pohyby ve filmech jako "Černá labuť" (2010), "Hříšný tanec" (1987) nebo "Step Up" (2006)? Není to náhoda - mnoho slavných osobností mělo od prvního dne touhu vystupovat, ale ne všechny jako herci a zpěváci. Mnohé z našich oblíbených hvězd začínaly ve světě tance a pohybovému umění se učily již od útlého věku. Zajímá vás, které z nich měly třpytivé prsty? Klikněte na tuto galerii a zjistěte to.


Tipy, jak proměnit zahradu v útočiště divoké zvěře

Chcete na svou zahradu přilákat ptáky, zvířata a hmyz a vytvořit z ní útočiště pro volně žijící živočichy? Dobrou zprávou je, že stačí na zahradu přidat několik nových prvků, které přilákají rozmanité druhy zvířat z širokého okolí. Prohlédněte si následující galerii a získejte několik tipů, jak svou zahrádku učinit přátelskou k divoké zvěři, bezpečnou a atraktivní pro všechny druhy zvířat!


Hovězí roštěná na houbách: Recept s grilovanými bramborami chutná celé rodině

Na přípravu perfektního jídla vám postačí voňavé lesní houby a šťavnaté roštěnky. Nejlepší roštěnky samozřejmě vařily naše babičky ale s naším receptem je zvládnete i vy.


Jak připravíte vždycky dobrý džem i bez receptu? Stačí znát pár pravidel

Domácí džem je skvělý způsob, jak zpracovat ovoce ze zahrady a uchovat jeho chuť na později. Připravit džem není věda, jeho příprava se odvíjí hlavně od druhu zpracovávaného ovce.


Domácí zmrzku zvládnete i bez zmrzlinovače. Z čerstvých jahod bude dokonalá

Připravte si domácí zmrzlinu, na níž si pochutná celá rodina. Navíc budete vědět, co přesně obsahuje a že do ní nebyly přidány chemické konzervanty. To prostě musíte vyzkoušet!


Jak používat technologie s rozvahou

Technologie hrají v našem každodenním životě velkou roli. Většina z nás má pocit, jako by nám chyběla končetina, když náhodou necháme telefon doma. Přestože moderní technologie přinášejí neuvěřitelné výhody a zlepšují kvalitu našeho života, mohou mít také negativní dopad na naše duševní zdraví a vztahy, pokud si nedáme pozor. V každém autobuse nebo vlaku budete obklopeni lidmi se sklopenou hlavou, kteří místo toho, aby se dívali z okna, zírají do obrazovky. Máme tendenci se obracet ke svým zařízením, abychom vyplnili jakoukoli malou mezeru v našem dni. Tím se zkracuje čas, který věnujeme vnímání svého okolí a tomu, jak se cítíme. Technologie jsou pro většinu lidí nepostradatelné, ale pokud si stanovíme určitá omezení, můžeme se stát všímavějšími a více přítomnými v každodenním životě. Klikněte na galerii a dozvíte se více o tom, jak se stát všímavým uživatelem technologií.


Nejlepší outfity léta 2024 pro milovnice minimalismu: Snadno je napodobíte a ještě ušetříte

Minimalismus byl v posledních letech velice oblíbený, a to nejen v bytovém designu, ale také v módě. Není se čemu divit, jelikož čisté linie a tlumené barvy všeobecně lahodí oku a vnášejí klid do duše. Navíc lidé, kteří mají tento vkus, vždy vypadají elegantně, upraveně a nadčasově. Pro někoho může být minimalismus nuda, někomu se v něm odráží celý životní styl. Podívejte se na pět snadných letních outfitů a pořiďte si nadčasové kousky, které...


Červnový úplněk podle čísel a hvězd: Dopoledne pozor na agresivitu, večer raději zůstaňte doma

Je tu další z řady úplňků roku 2024, tentokrát pod taktovkou ambiciózního Kozoroha. Jako obvykle jej doplní zajímavé číselné kombinace, které spolu s konzervativním zemským znamením vytvoří zcela unikátní příběh. Jaká témata na nás čekají, nač bude dobré dát si pozor a k čemu bude naopak 22. červen vhodný? Pokračujte ve čtení a dozvíte se víc.


Romantický trend fairy core ovládne léto 2024: Přenese vás do dětství, ale nosit ho můžete i do práce

Zavzpomínejte na chvíle, kdy jste jako malá holčička toužila po tom vypadat jako vaše oblíbená princezna či víla z pohádky. Přinášíme vám dobrou zprávu – do fashion průmyslu se zcela jistě probojoval trend fairy core, který je specifický svým éterickým designem. A ještě lepší zpráva je, že právě tento trend naprosto ovládne módní svět v sezóně 2024! Jste připravena stát se konečně pravou vílou?


Proč pijete hodně kávy, nebo ji naopak nepijete vůbec? Odpověď může záviset na vašich genech

Začínáte každý den šálkem kávy, bez kterého prostě „nenastartujete“? Nebo se kávě vyhýbáte, protože vás i pár doušků rozklepe a znervózní? Vědci už léta...


Trendy fasáda pro váš dům

Prosklené fasády se staly symbolem moderní architektury, a pokud hledáte materiál, který dodá vašemu domu estetický šmrnc a nabízí neuvěřitelnou variabilitu, hliník je jasnou volbou. Proč tedy zvolit hliník na prosklené fasády? Představte si svůj vysněný domov. Velká okna, spousta přirozeného světla a úžasný výhled. Prosklené fasády z hliníku vám přesně toto mohou nabídnout. Hliník je jako […] The post Trendy fasáda pro váš dům appeared first on...


Dita (45): Nepotrpím si na nákupy levného oblečení. Kolegyně mi to dávají pěkně sežrat

Dita má v životě jasné priority. Miluje cestování, kulturní akce a knihy. Oblečení si kupuje kvalitní, ale nosí ho klidně deset let. Ve skříni tak má jen pár kousků, což je trnem v oku jejím kolegyním.


Tipovací soutěž Topreceptů: Vyhrajte plynový zahradní gril a další věci, bez kterých se neobejde žádné grilování

Pokud rádi grilujete s rodinou či přáteli, určitě vám přijde vhod tipovací soutěž kulinářského webu Toprecepty o plynový gril Campingaz a další věci nezbytné ke grilování. Dopřejte si ještě lepší zábavu s letní tipovací soutěží, která probíhá od 20. do 24. června včetně.


Ubytujte se v jednom z nejkouzelnějších domků v Provence: Čeká na vás pravý francouzský sen

Maison Aumône je provensálský klenot, obklopený kopci a cedrovými lesy národního parku Petit Luberon. Tento krásně zrekonstruovaný dům nabízí vše, co si můžete přát – od autentické francouzské kuchyně po nádherné výhledy. Vydejte se na nezapomenutelnou dovolenou a zažijte pravý francouzský venkovský život.


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Vivaldi láká na Mail 2.0. Umí rychle odpovídat a do historie ukládá 200 kroků

Před třemi roky Vivaldi do své standardní výbavy zařadil e-mailový klient, aby se přiblížil svému duchovnímu předchůdci, tedy klasické Opeře. Vivaldi 6.8...


Zapomeňte na klasické černé brýle: Letním trendům 2024 vévodí nečekané retro modely

Šaty, šortky, lněné košile, volné kalhoty, plavky. Ty všechny patří k základním pilířům letního šatníku. Co dalšího byste ale měla zabalit na dovolenou? Samozřejmě nápadité sluneční brýle. Vybrali jsme pro vás čtveřici klíčových trendů, které kralují letošní sezóně a ve kterých budete stylová, i když si na sebe oblečete jen bílé tričko a džíny.


Jak se postarat o domácí mazlíčky během vlny veder

Díky globálnímu oteplování jsou vlny veder stále častější a trvají déle než kdykoli předtím. Každé léto padají po celém světě teplotní rekordy. Například v mnoha evropských zemích, které mají tendenci být spíše chladnější, nyní každoročně dosahují teploty 40 °C. Ne každý má klimatizaci, co tedy můžete udělat pro to, aby byl váš domácí mazlíček v těchto obdobích extrémních veder spokojený a v bezpečí? Klikněte na a najděte odpovědi!


Mladá rodina se s interiérem starého bytu popasovala na jedničku

Stoletý interiér se dočkal citlivé rekonstrukce, která ctí dobové detaily. Třípokojový byt je skvěle naplánovaný, a tak dnes dokonale slouží mladé rodině.


Nejkrásnější manikúra léta 2024: Vedou netradiční barvy i motiv šťavnatého ovoce

Léto a čas dovolených je tu! Pojďme si při této příležitosti shrnout klíčové trendy, které právě teď promlouvají do manikúry. Na své si přijdou milovnice elegantního minimalismu, šťavnatých motivů i barev, které bychom si s prázdninovými měsíci hned tak nespojili.


Skrytá funkce myčky: O co se jedná, kde se nachází a k čemu slouží

Myčka na nádobí je praktickým pomocníkem v kuchyni. Těžko se bez ní dnes obejdeme. Víte však, že má skrytou funkci, která dokáže ušetřit čas i naše nervy? O jakou funkci se jedná, kde se nachází a k čemu slouží?


Co všechno se dá udělat z rybízu? Připravte si rybízový džem, kynutý koláč, rybízové víno i omáčku k masu či sýru

Rybíz začíná dozrávat začátkem léta. Pokud nezaspíte, máte šanci jím naplnit spíž, sklep i mrazák. Možností, co udělat z rybízu, je opravdu nepřeberné množství. Připravte si rybízovou zavařeninu, sirup, falešné brusinky nebo si upečte senzační kynutý koláč s rybízem a drobenkou.


Velký horoskop na 2. polovinu roku 2024 prozradí, co čeká každé znamení zvěrokruhu

Druhá polovina roku 2024 přináší nové výzvy a příležitosti pro všechna znamení zvěrokruhu. Co vás čeká v oblasti lásky, práce a rodinných vztahů? Přečtěte si náš podrobný horoskop a zjistěte, na co se můžete těšit a na co si dát pozor.


Grilované špízy s bylinkovými párečky a zeleninou

Připravte si jednoduché špízy na gril. V hlavní roli je křupavá paprika všech barev, cibule a oblíbené bylinkové párečky. Marináda? Vyberte si tu, kterou máte rádi.


Esfahán: Perla Persie, kde se historie snoubí s uměním

Esfahán, často přezdívaný „Polovina světa“, je jedním z nejvýznamnějších a nejkrásnějších měst Íránu. Toto město, které je známé svými dechberoucími architektonickými skvosty, bohatou historií a kulturními poklady, láká návštěvníky z celého světa. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších aspektů tohoto fascinujícího města.


Langoše jako skvělé pohoštení pro spoustu lidí. Jak připravit ty nejlepší?

Stánky s nabídkou langošů patří v Česku mezi oblíbené stálice trhů, koupališť, poutí i festivalů. Populární maďarský street food si u nás získal své příznivce, byť je Češi většinou pojídají v prostších verzích než jsou k dostání v Maďarsku. Ať už máte rádi langoše na jakýkoli způsob, důležité je, aby byly krásně nadýchané. Jak si takové domácí langoše připravit?