Trending:


Pánské šortky 5x jinak: Stylistka naučí vaše muže oblékat šortky nejen na pláž, ale i do společnosti

V novém díle pořadu 3 minuty stylu si dnes přijdou na své muži, protože stylistka Nikola Marková připravila speciál pro ně. Pět outfitů, jejíchž základem jsou šortky a hodí se pro různé příležitosti od společenských až po volnočasové, si můžete prohlédnout přímo na modelovi.


Jak udělat šťavnatý hamburger? Prozradíme vám jeho tajemství

Také se vám stalo, že jste si plánovali neodolatelně šťavnaté hamburgery, se kterými ohromíte celou rodinu, ale maso nakonec bylo vysušené a rozpadalo se? Pak čtěte dál a dozvíte se, jak připravit šťavnatý a chutný hamburger.


Recepty na ty nejlepší mléčné koktejly!

Mléčné koktejly jsou jedním z nejchutnějších vynálezů vůbec, že? Jistě, ne každý konzumuje mléčné výrobky, ale v dnešní době je lze snadno nahradit rostlinnými alternativami. V této galerii najdete celou řadu receptů – od klasických až po koktejly s alkoholem. A taky pár opravdu exotických chutí! Jste připraveni vyzkoušet něco nového? Pak klikněte na galerii a inspirujte se!


Pražské mýty a pověsti

Praha je nepochybně okouzlující město plné dlážděných uliček a architektonických skvostů na každém rohu, jejichž historie sahá až do 9. století. Toto hlavní město České republiky je plné historie, ale také mystiky a zanechává ve svých návštěvnících pocit jakési magie ve vzduchu. Posbírali jsme pro vás několik pražských mýtů a pověstí, aby vás toto okouzlující město ještě více zaujalo. Prohlédněte si tuto galerii a dozvíte se o golemech a strašidlech, která se potulují po této evropské metropoli.


Vyrobte si originální držáky na šperky. Poslouží vám rámeček na fotky, větev i struhadlo

Povalují se vám doma na nejrůznějších místech šperky? Rozčilujete se nad zamotanými řetízky nebo nad hledáním druhé náušnice do páru? Udělejte si v nich jednou pro vždy pořádek a vyrobte si sami originální držáky na šperky. A to i z věcí, které máte doma. A tak vás to nebude stát skoro nic. Máme pro vás několik opravdu zajímavých tipů, tak se nechte inspirovat…


Beauty Talk s... Hiroyukim Sasakim

Japonský vizionář, který stojí za revoluční značkou potravinových doplňků Pro Labo Concept, se soustředí na výzkum dlouhověkosti a neustále hledá způsoby, jak prožít ten nejdelší a zároveň nejkvalitnější život. I když to někdy v jeho případě znamená pít alkohol, ponocovat a druhý den se spravit pořádnou porcí rámenu. „Ale život vždycky musí být o balancu,“ řekl ELLE v exkluzivním rozhovoru.


Módní policie z luxusní přehlídky: Dcera Jiřího Dvořáka ukázala holá záda, zářila i plus size modelka Debnárová

Módní přehlídka návrhářky Martiny Pipkové Loudové se pro tentokrát konala v netypických prostorách Masarykova nádraží. Na mole zazářily i hvězdy, které byste mezi modelkami nečekali - dcera Jiřího Dvořáka, Anna (22), například vynesla tmavě zelené flitrované šaty s odhalenými zády, a plus size modelka Natálie Debnárová (38) zazářila v rudé metalíze. Na mole se objevila také první žena Noida, modelka Gabriela Dvořáková (35), která vynesla rudý...


VIDEO: Jak na zelenou vodu v bazénu?

Léto je v plném proudu a ti, kteří mají bazén na zahradě ho využívají na maximum. Aby v něm byla voda stále průzračná je třeba se o ni správně starat, a to není úplně snadné. Tedy zejména v případě, že to děláme nesprávnými kroky a nevhodnými přípravky. Jak tedy správně postupovat, aby voda byla opravdu celou sezonu průzračná? […] The post VIDEO: Jak na zelenou vodu v bazénu? appeared first on HomeInCube.


Překvapivé povahové rysy, které svědčí o vysokém IQ

V průběhu času jsme v popkultuře vytvořili spoustu stereotypních postav, které jsou chytřejší než ostatní a chovají se nepříjemně nebo výjimečně. Pravdou však je, že lidé s vysokým IQ mají poměrně dost společných osobnostních rysů, které zpochybňují intelektuální stereotyp. Bez ohledu na to, jak jste chytří, vás však některé z těchto rysů mohou překvapit. Kliknutím zjistíte, zda máte rysy nadprůměrného IQ.


Bouřky mají v Českém Těšíně první oběť


Denní horoskop na 20. června 2024: Berani obdrží příznivé zprávy, Panny čeká dusná atmosféra

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 20. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád ještě nemáte zkušenost, pak pravděpodobně tápete, jaký druh želírovacího přípravku použít. Nebojte se, rozhodně v tom nejste sami!


Zrcadlový dům: Stavba, která se stala součástí lesa

Architektura, která usiluje o dokonalé propojení mezi budovou a jejím okolím, není nic nového. Nové jsou ale technologie, jak se dá této harmonie dosáhnout. Architekt Alex Nerovnya zvolil zcela nový přístup, kdy se příroda doslova zrcadlí ve fasádě budovy.


Protančete se létem. 10 nejlepších balerín, ve kterých tak učinit

Pěkné, pohodlné, praktické. Více než tato tři P v létě nepotřebujete a to vše v sobě ballet flats spojují. Ještě potřebujete argumenty k tomu, abyste balerínám věnovali svou pozornost? Máte je mít.


Proč mají růže v našich srdcích tak zvláštní místo?

Kromě toho, že je růže jedním z nejkrásnějších a nejvoňavějších druhů květin na světě, je spojována s kulinářským, lékařským a náboženským využitím. Dlouhá kulturní historie této květiny vedla k tomu, že se často používá jako symbol. Po růžích pojmenováváme sami sebe, stejně jako budovy, šperky a volně žijící zvířata. Slovo "růže" si našlo cestu i do hudby a filmu. Proč tedy mají růže v našich srdcích tak zvláštní místo? Klikněte a nechte se překvapit, co všechno je s touto vytrvalou kvetoucí rostlinou spojeno.


Vaječné skořápky nevyhazujte! Mají všestranné využití při péči o rostliny

Pokud nemáte slepice, pro které byste vaječné skořápky sušili, pravděpodobně je vyhazujete do odpadkového koše. To je ale škoda, protože mohou být velkým pomocníkem při péči o rostliny, a to venkovní i pokojové.


Tajemství dokonalé rekonstrukce historického bytu v Bubenči: Neuvěříte, jak vypadá nyní

Historický byt v Bubenči prošel kompletní rekonstrukcí, která mu vdechla nový život. Architekti ze studia Cosmo zachovali původní kouzlo a přidali moderní prvky, čímž vznikl prostor, který je stejně stylový jako funkční. Zjistěte, jak to dokázali!


Jaká bude cena brambor?


Nejchladnější okurkové recepty na léto

Okurka je úžasná zelenina a tajná superpotravina. Obsahuje vitamín B a C, železo, kyselinu listovou a vápník. Zkrátka vše, co potřebujete. Okurky jsou také velmi nízkokalorické, a tak vám mohou pomoci zhubnout. Kromě toho všeho jsou také extrémně hydratační, protože obsahují 95 % vody. Proto jsou ideální potravinou, když se dny začínají oteplovat. Díky následujícím receptům budete jíst a pít okurky k snídani, obědu i večeři! Klikněte a dozvíte se více.


Slow cities: co jsou zač a kde je najít

Život ve městě není pro všechny. Pro někoho jsou energie, vzrušení a růst velkoměst přitažlivými vlastnostmi, ale pro jiné je to noční můra. Mnohá velkoměsta ve světě představují také hrozbu pro životní prostředí, ničí divokou přírodu nekontrolovanými developerskými projekty, každoročně produkují tuny odpadků a vybízejí ke kultuře zaměřené na automobily, která vytváří obrovská mračna smogu. Existuje naštěstí skupina měst a malých obcí, které se spojily pod hlavičkou Cittaslow a zavázaly se aktivně bojovat proti všem negativním dopadům, které urbanizace může přinést. Tyto oblasti nazývané „slow cities“ jsou ideálním místem pro všechny, kteří upřednostňují život v pomalejším tempu na ekologičtějším místě. Přečtěte si o několika z mnoha slow cities po celém světě.


Co nás může Platón naučit o dobrém životě

Jen málo filozofů mělo takový vliv jako Platón. Tento Sokratův žák se narodil ve starověkém Řecku a stal se jednou ze základních postav západního filozofického myšlení. Na rozdíl od mnoha jiných západních myslitelů se však zaměřil spíše na metafyzickou než materiální formu. Platónova Akademie byla předchůdcem dnešních univerzit a jeho učení, někdy označované jako "platónský idealismus", žije dodnes. Poskytují univerzální zásady, které mohou sloužit jako návod, jak žít dobrý život. Zajímá vás to? Klikněte dále a objevte některá klasická, nadčasová Platónova moudra o tom, jak dobře žít.


Znáte bouclé? Pokud ne, je na čase to napravit

Design v dnešní moderní leč i uspěchané době mění trendy velmi rychle. Jedním z těch nových je i tzv. bouclé (česky občas psáno jako buklé) připomínající na první pohled prstence či jemné kudrlinky. Kdo má rád přirozenost, jednoduchý styl, vzdušnost a trochu elegance je na správném místě. Bouclé je jasným důkazem toho, že i obyčejné věci mohou dobře fungovat.


Nejvyhledávanější nohy celebrit na internetu

Jestli jsme se v moderní době něco naučili, pak to, že internet je jedním z nejpřesvědčivějších způsobů, jak nahlédnout do nejskrytějších částí lidské mysli. Vezměte si například Wikifeet, webovou stránku věnovanou výhradně (bez slovní hříčky!) nohám celebrit, která odhaluje, které fotografie nohou hvězd mají nejvíce zhlédnutí. Klikněte a podívejte se na hvězdy s nejoblíbenějšími nohami na internetu a zkuste uhodnout, komu patří!


Jahody potřebují ochránit před ptáky. Už jste zkoušeli „jahodové“ kameny?

Jahody jsou oblíbenou pochoutkou nejenom pro lidi, ale také pro různá zvířata. Zejména ptáci a slimáci si na nich rádi pochutnávají. Výjimkou ale nejsou ani vosy, mravenci a různí broučci. S nimi se o svou úrodu rozhodně dělit nechcete. Dobrou zprávou je, že ani nemusíte, pokud zavedete určitá opatření. Nenechte se jimi okrádat a vyzkoušejte metody, které fungují. Díky tomu můžete sklidit maximum plodů, o které jste se zasloužili.


Nejvýznamnější filozofické školy

Věděli jste, že za to, jak myslíme a jednáme, vděčíme z velké části několika slavným myšlenkovým směrům, které založili nejslavnější filozofové světových dějin? Filozofie je studium základní povahy poznání, reality a existence. Je to starobylá disciplína, která slouží jako vodítko chování. Největší filozofické tradice vznikly ve starověkém Řecku, ale od té doby se vyvinulo mnoho dalších forem filozofie. Jaké jsou tedy nejvýznamnější systémy učení a moudrosti? Klikněte na tuto stránku a získejte moudré informace o vývoji filosofie.


Droždí v receptech: Vyzkoušejte luxusní kvasnicovou pomazánku, knedlíčky nebo polévku

Chuť čerstvého droždí je hodně specifická. Používá se však hojně nejen k nakypření těsta, ale právě pro svou jedinečnou chuť například v pomazánkách či knedlíčcích do polévky. Jako všechny výrazné chutě i ta kvasnicová dělí lidi na dva tábory: Na ty, co ji milují, a ty, kteří ji nesnesou. Zcela určitě se k chuti droždí můžete projíst, pokud jste jí už dávno nepropadli. S našimi recepty to půjde snadno!


Poštípání od komárů lze vyřešit snadno a rychle: Pomůže levandulový olej

Poštípání od komárů lze vyřešit snadno a rychle: Pomůže levandulový olej. Levandule je velmi oblíbená a žádaná rostlina. Její specifická vůně dokáže navodit dobrou atmosféru a zklidnit mysl. Na druhou stranu může být využita i do mnoha jídel – od paštik po masa a saláty. Levanduli tedy nemusíme dlouze představovat. Přemýšleli jste někdy o tom, jaké výhody může mít takový levandulový olej? Rádi bychom vám několik výhod prozradili.


Kvíz: Slovenská slova, kterým Češi často nerozumí. Jak jste na tom s jejich znalostí vy?

Patříte-li do generace husákových dětí, jejich rodičů nebo prarodičů, vyrostli jste v Československu. Slovenština byla běžnou součástí našich životů, minimálně proto, že jsme ji všichni slýchali z televize a rádia. Po rozdělení republiky se ale tento krásný slovanský jazyk vytratil a slovíčka jsme pomalu začali zapomínat. Obzvlášť ta méně častá. Pokud vás zajímá, jak jste na tom se znalostmi slovenštiny vy, zkuste si vyplnit náš kvíz.


Tmavé pečivo nemusí být vždy celozrnné. Poradíme, jak poznat, že kupujete opravdu zdravé pečivo

Všude se píše a mluví o tom, že pokud chcete začít žít zdravým životním stylem, je třeba vyměnit bílé pečivo za celozrnné. Jenže v obchodech častěji narazíte na obarvené pečivo než na celozrnné. Nenechte se nachytat a přečtěte si, jak poznat opravdu zdravé celozrnné pečivo, které bude prospěšné vašemu zdraví.


Způsoby, jak vás může viktoriánská móda zabít

Viktoriánská móda může v dobových dramatech vypadat neuvěřitelně okouzlujícím způsobem, ale sukně s obručí a cylindry nejsou jen estetické. Viktoriánská móda byla také nebezpečná a mnohdy i smrtelně nebezpečná. Často se používaly toxické chemické sloučeniny a pak tu samozřejmě byly nemoci, které se šířily prostřednictvím látek. Ale je toho víc - mnohem víc. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, jak škodlivá byla móda ve viktoriánské éře.


Prázdniny ve školním roce 2024/2025: O Vánocích mají děti dva týdny volna, Velikonoční prázdniny přijdou později

Školní rok 2024/2025 začne v pondělí 2. září. Pokud chcete vědět, kdy budou mít děti prázdniny a kolik dnů volna je čeká, podívejte se na náš velký přehled.


Celebrity, které byly profesionálními tanečníky

Přemýšleli jste někdy o tom, jak je možné, že některé celebrity mají najednou fantastické taneční pohyby ve filmech jako "Černá labuť" (2010), "Hříšný tanec" (1987) nebo "Step Up" (2006)? Není to náhoda - mnoho slavných osobností mělo od prvního dne touhu vystupovat, ale ne všechny jako herci a zpěváci. Mnohé z našich oblíbených hvězd začínaly ve světě tance a pohybovému umění se učily již od útlého věku. Zajímá vás, které z nich měly třpytivé prsty? Klikněte na tuto galerii a zjistěte to.


Salát je skvělý pokrm (nejen) na léto. Jak připravit nejlahodnější zeleninové kombinace?

Salát se stal ve 20. století synonymem redukční diety. Neprávem se mu přičítá role pokrmu, který uždibují neurotické slečny toužící po kariéře modelky. Přitom může být stejně vydatným a hodnotným jídlem jako teplý hlavní chod. S grácií hraje roli chutné přílohy i předkrmu.


Denní horoskop na čtvrtek 20. 6. 2024: Ryby si musí dát pozor na zradu, Panny by si měly dopřát odpočinek

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 20. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Nummular Dermatitida: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Kožní stav charakterizovaný skvrnami nebo vyrážkami ve tvaru mince. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Léze ve tvaru mince na kůži na kufru, rukou a nohou Léze jsou hnědé, růžové nebo červené. Svědění a pálení lézí Léze se často jeví jako poranění kůže, jak...


Opravte prázdný prostor nad kuchyňskými skříňkami na úložný prostor

Je důležité pečlivě přemýšlet o vašich kuchyňských skříních, protože správné výběry kuchyňských skříní mohou zvýšit hodnotu vašeho domova, zatímco nevzhledné volby mohou dělat prostor nevzhledným. O post Opravte prázdný prostor nad kuchyňskými skříňkami na úložný prostor apareceu primeiro em DecorStyle.


Nejlepší outfity léta 2024 pro milovnice minimalismu: Snadno je napodobíte a ještě ušetříte

Minimalismus byl v posledních letech velice oblíbený, a to nejen v bytovém designu, ale také v módě. Není se čemu divit, jelikož čisté linie a tlumené barvy všeobecně lahodí oku a vnášejí klid do duše. Navíc lidé, kteří mají tento vkus, vždy vypadají elegantně, upraveně a nadčasově. Pro někoho může být minimalismus nuda, někomu se v něm odráží celý životní styl. Podívejte se na pět snadných letních outfitů a pořiďte si nadčasové kousky, které...


Domácí zmrzku zvládnete i bez zmrzlinovače. Z čerstvých jahod bude dokonalá

Připravte si domácí zmrzlinu, na níž si pochutná celá rodina. Navíc budete vědět, co přesně obsahuje a že do ní nebyly přidány chemické konzervanty. To prostě musíte vyzkoušet!


Pěstujte francouzské růže: původní, plané druhy růží krásně voní a sluší romantickým typům zahrad

Botanické růže, tedy původní, plané druhy růží, mezi které náleží i růže francouzské, bohatě a časně kvetou, krásně voní a na podzim vás potěší i pěkně vybarvenými, dekorativními šípky. Jsou sice prapředky dnešních moderních, velkokvětých typů růží, ale stále jim to v zahradách sluší. Byla by škoda na ně zapomínat.


Elegantní a romantická: Letní trendy 2024 ovládne sukně, která zastíní i oblíbený džínový model

Denimové sukně jsou hitem již druhou sezónu. Letos jim však v oblíbenosti výrazně šlape na paty jednoduchý romantický kousek, který můžete nosit v jakémkoli věku. Řeč je o dlouhé bílé sukni, kterou lze kombinovat téměř s čímkoli a ještě vám zajistí dostatek pohodlí.


Nejlepší omáčka na těstoviny? Ta bez vaření, říká účastnice MasterChefa a bývalá šéfredaktorka Apetitu Lucka Králová

Lucii Královou si můžete pamatovat z televizních obrazovek, účastnila se reality show MasterChef. Ve svém ročníku skončila na bronzové příčce a svět gastronomie ji natolik uchvátil, že už v něm zůstala. Stala se nejdříve produkční a později i šéfredaktorkou Apetitu. V roce 2021 odešla na rodičovskou dovolenou, ale do Apetitu se stále ráda vrací. Připravuje nové recepty a sepsala dvě kuchařky Apetit – Kuchařku pro začátečníky a...


Wellness probuzení: ranní rutina pro ženy, která změní váš život

Každé ráno je novým začátkem a časem, kdy se můžete chopit dne, než začne být opravdu hektický. Připravit si půdu pro to, co přijde, je pro každou ženu zásadní. Pečlivě sestavená ranní rutina může nejen proměnit vaše ráno v klidný začátek, ale také vám může dodat hodiny energie a větší soustředění po celý den. Ať už jste zaneprázdněná profesionálka, rodič, který zvládá více úkolů, nebo jejich kombinace, poznatky z této galerie vám pomohou dosáhnout každodenní produktivity a emocionální rovnováhy. Začněte využívat sílu svých rán s rutinou, která vám dodá sílu a inspiraci! Chcete se dozvědět více? Klikněte na galerii s průvodcem ranní rutinou pro ženy.


Lahodná inspirace na prázdniny: Právě vychází červencový Apetit

Červencové číslo Apetitu, které vychází 20. června, je od začátku do konce plné slunce a jednoduchých receptů ze surovin, které pod ním uzrály. Najdete v něm spoustu inspirace, co vařit během letních dnů, jak naložit s letní úrodou i čím se zchladit uprostřed vlny veder.


Pavlína (29): Nechala jsem si na počest mrtvého kamaráda intuitivně potetovat ruku. Výsledek mě naprosto šokoval

Pavlína procházela velkým smutkem po sebevraždě svého nejlepšího kamaráda, chtěla si proto něco zvěčnit pomocí intuitivního tetování. Výsledek ji naprosto odzbrojil.


Zkušený zahradník radí: Růst a kvalita okurek závisí na správném zaštipování

Pěstování okurek může být hračkou. Pokud dodržíte několik základních pravidel, čeká vás velká a chutná úroda. Klíčovým bodem je podle libereckého zahrádkáře Petra Dvořáka technika zaštipování. Právě ta totiž významně ovlivňuje růst i kvalitu okurek.


Nejpodivnější královské svatební dary

Přestože se většina královských rodin snaží vyhnout tradičním svatebním darům a místo toho žádá o charitativní dary na své jméno, nezabrání to lidem, aby je zasypali bizarními a nechtěnými dary. Co se týče bohatství a majetku, královská rodina rozhodně nemá nouzi. Kdo by vlastně vůbec věděl, co jim koupit, když si sami mohou koupit, co chtějí? Navzdory tomu se královská svatba vždy nese ve znamení přehnaných a svérázných darů od příbuzných, politických spojenců i široké veřejnosti. Klikněte do galerie a prohlédněte si některé z nejpodivnějších svatebních darů, které kdy královská rodina obdržela.


Nejšpinavější místa ve vaší domácnosti (a jak je vyčistit)

I když dbáte na pravidelný úklid, špína a nečistoty se mohou skrývat na těch nejneočekávanějších místech vašeho domova. Tato místa bývají hůře dostupná a práce na nich bývá časově náročnější, a proto nebývají zařazena na obvyklý seznam úklidu. Výsledkem jsou nánosy, které mohou být při přehlédnutí nechutné nebo dokonce nebezpečné. Proto je třeba i těmto místům věnovat náležitou pozornost. Klikněte tedy dále a zjistěte, kde se ve vaší domácnosti skrývá nejvíce nečistot a jak přesně jednotlivé oblasti vyčistit.


Nejčastější sny podle zemí (a jejich význam)

Když každý večer pomalu usínáme, naše myšlenky se zatoulají někam, kam jsme nechtěli. Naše podvědomé myšlenky se mohou promítnout do snů a nechat nás přemýšlet o jejich významu ještě dlouho po probuzení druhý den ráno. Ačkoli sny lze vykládat různě, tento průvodce vám poskytne nejrozšířenější vysvětlení nejčastějších snů. Jak se navíc liší témata snů v jednotlivých zemích? Ponořte se do nich a zjistěte, jaké jsou nejčastější sny v různých zemích a co pravděpodobně symbolizují. Zdál se vám některý z těchto snů? Klikněte na tuto stránku a prozkoumejte ji dále.


Velký horoskop na léto 2024: Blíženci, pozor na nevyžádané rady, Lvy čekají životní změny

Letošní astronomické léto 2024 začne už 20. června, přesně ve 22 hodin a 51 minut, kdy vstoupí Slunce do znamení Raka. Pro mnoho lidí odstartuje nejkrásnější období roku, plné výletů, zážitků, dovolených a poznávání. Zajímá vás, jaké léto na vás čeká podle horoskopu? Nahlédněte s námi do naší předpovědi, ať máte menší náskok.


Pochoutky Orion se vyrábějí už více než sto let: Která cukrovinka trhá žebříčky popularity napříč generacemi?

Když se řekne Ledové Kaštany nebo Banány v čokoládě, určitě vám okamžitě naskočí jejich chuť na jazyku. Řeč je pochopitelně o cukrovinkách značky Orion, která letos slaví 110. výročí.