PAVLíNA (29): NECHALA JSEM SI NA POčEST MRTVéHO KAMARáDA INTUITIVNě POTETOVAT RUKU. VýSLEDEK Mě NAPROSTO šOKOVAL

Pavlína procházela velkým smutkem po sebevraždě svého nejlepšího kamaráda, chtěla si proto něco zvěčnit pomocí intuitivního tetování. Výsledek ji naprosto odzbrojil.

Když Šimon zemřel, padla na mě tma. Dlouho jsem se z toho dostávala a ku pomoci mi byla i šikovná tatérka a její intuitivní práce. Na potetované ruce jsem našla vzkaz od svého zesnulého kamaráda.

Martina (17): Měla jsem pocit, že mi nikdo nerozumí. Deprese mi pomohla zahnat až babička

Kamarád mi nechal dopis na rozloučenou

Můj nejlepší kamarád Šimon bojoval s depresí tak dlouho, co si ho pamatuji. Občas na tom byl lépe a já už doufala, že se blýská na lepší časy. Pak se vše horšilo a poslední roky se jeho stav nelepšil vůbec. Dalo by se říct, že byl chodící zombie. Věděla jsem, že uvažuje o sebevraždě a také to několikrát zkusil.

Přemlouvala jsem ho, aby raději bral vyšší dávky léků. On mi ale dokola vysvětloval, že pak už necítí vůbec nic a život mu připadá zbytečný. Byla jsem s ním hodně v kontaktu skoro až do konce. Jeho smrt mě nepřekvapila, ale i tak mě velmi zasáhla. Nemohla jsem se z toho vzpamatovat. V dopise na rozloučenou, který sepsal pečlivě všem blízkým, se mi pokoušel vše vysvětlit.

Na konci dopisu byl nakreslený čtyřlístek, takový náš soukromý podpis. Chápala jsem ho, přesto jsem si nemohla odpustit, že jsem mu nedokázala pomoci. Dokola jsem si v hlavě omílala, že je to částečně moje vina. Kolik let jsem přihlížela jeho trápení a poslouchala jeho řeči o sebevraždě? Pak jsem se rozhodla zajít na terapii, která mě dovedla ke zvláštnímu činu.

Klára (25): Přítel má velikou vášeň pro tetování. Tentokrát to vážně přehnal, je pro mě nepochopitelné

Nechala jsem se intuitivně potetovat

Nikdy jsem netoužila po tetování ve smyslu zkrášlování. Neměla jsem chuť vymýšlet motivy nebo něco podobného. Ne, že by se mi nelíbilo, jen jsem nebyla ten pravý typ, což jsem si myslela až donedávna. Kamarádka mě seznámila s tatérkou, která dělá intuitivní tetování.

Připadalo mi to zajímavé, jako takový rituál a zároveň památka. Propadla jsem tomu nápadu a najednou chtěla zvěčnit svoji lásku k Šimonovi. Objednala jsem si termín a těšila se na ten den, jako by se pro mě mělo něco změnit. Měla to být součást mojí cesty zármutkem a zároveň gesto směrem k mému příteli.

Tatérce jsem vyprávěla o Šimonovi a našem vztahu. Poté jsme se pustili do díla a já si během hodiny nechala potetovat celou ruku. Byly to různé smyčky, klikyháky a čmáranice, jak to pak popsala moje kamarádka. Já byla nadšená, opravdu jsem během toho procesu prošla něčím očistným. Umělkyně se do práce položila celým srdcem, jako by mě ani nevnímala.

Eva (29): Můj nejlepší kamarád si vysnil krásnou a úspěšnou ženu. Jenže sám je tak trochu ošklivý břídil

Doma mě v zrcadle čekalo překvapení

O pár dní později jsem sundala folii z tetování a konečně si ho pořádně prohlédla v zrcadle. V jednu chvíli jsem zůstala stát s otevřenou pusou, doslova jsem oněměla a sledovala jasné obrysy na rameni.

Čáry od lokte se sbíhaly jako kořen stromu až k jeho koruně, která měla tvar čtyřlístku. O našem znamení jsem tatérce nic neřekla a o tom, že se Šimon oběsil na stromě, už vůbec ne. Myslím, že její intuice byla opravdu silná.

Další příběhy ze života →

Pavel (45): Sebevraždu mi u kolejí „překazil“ přízrak, který mě pozval na pivo, dodnes tomu nerozumím

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na [email protected].

Související články

2024-06-19T17:23:16Z dg43tfdfdgfd