PRáDLO JAKO NOVé? STAčí PřIDAT K PRášKU NA PRANí DOSTUPNé INGREDIENCE S JEDINEčNýM EFEKTEM

Praní prádla je běžnou součástí každodenního života. Jak mít prádlo čisté a stále jako nové? Není třeba pořizovat drahé prací prostředky. Stačí obyčejný prací prášek a použití běžně doma dostupných ingrediencí. Které to jsou? A jak je správně použít?

Jak mít prádlo krásně čisté a neutratit zbytečně peníze za dražší prostředky? Šetřete peněženku a využijte účinku běžně doma dostupných ingrediencí. Které to jsou a v čem jsou natolik účinné?

Malé množství soli vyřeší mnoho

Pokud jsou na oblečení skvrny od mastnoty, omáčky, trocha krve, vyřeší tento problém obyčejná kuchyňská sůl. Na skvrnu nasypte trochu soli, promněte v ruce, nechte chvíli působit. Případně můžete sůl rozpustit v nádobě s vodou a prádlo do této slané tekutiny na chvíli namočit. Potom už stačí vyprat na běžný prací cyklus v pračce. Pokud si chcete práci ještě více usnadnit, tak přidejte sůl přímo k pracímu prášku, díky tomu bude působit po celý prací cyklus.

Ocet pomůže se zapraným prádlem

Bílý ocet se postará o měkkost a hebkost prádla, ale má i mnohé další pozitivní účinky. Stačí ho přidat k praní. Konkrétně do namáčecí části pracího cyklu dát hrníček bílého octa. Není třeba se obávat jakéhokoli zápachu prádla, ale právě naopak. Vyprané oblečení bude pěkně vonět, přestože se to může zdát jako nemožné. Ocet k tomu osvěžuje barvy. Pakliže ho přidáte k bílému prádlu a necháte pár hodin působit, vyndáte z pračky zářivě bílé oblečení. Zašedlé prádlo bude minulostí. Ideální i na bílé ponožky, povlečení apod.

A ještě jeden efektivní trik. Jestliže jste si koupili oblečení, které pouští barvu a bojíte se, že při jeho praní dojde k obarvení veškerého prádla v pračce, tak ho namočte nejdříve do koncentrovanějšího roztoku octa. Tímto dojde k zafixování barvy.

Foto: Pixabay

Zázračná jedlá soda

Jedlá soda efektivně podpoří účinek běžného prášku na praní. Je však velmi účinná v odstraňování všelijakých pachů. Pakliže máte oblečení, které doslova páchne kouřem, stačí dát do pračky několik lžic jedlé sody. Po zápachu nebude památky. Soda si poradí obdobně jako sůl i s různými skvrnami na oblečení.

Zdroj: ireceptar.cz, prozeny.cz

Náhledové foto: Pixabay

The post Prádlo jako nové? Stačí přidat k prášku na praní dostupné ingredience s jedinečným efektem first appeared on Náš dům.

2024-07-01T04:11:46Z dg43tfdfdgfd