POšTíPáNí OD KOMáRů LZE VYřEšIT SNADNO A RYCHLE: POMůžE LEVANDULOVý OLEJ

Poštípání od komárů lze vyřešit snadno a rychle: Pomůže levandulový olej. Levandule je velmi oblíbená a žádaná rostlina. Její specifická vůně dokáže navodit dobrou atmosféru a zklidnit mysl. Na druhou stranu může být využita i do mnoha jídel – od paštik po masa a saláty. Levanduli tedy nemusíme dlouze představovat. Přemýšleli jste někdy o tom, jaké výhody může mít takový levandulový olej? Rádi bychom vám několik výhod prozradili.

Výhody pro pokožku – léčba akné

Olej z levandule je účinným lékem pro nevzhledné akné. Působí protizánětlivě, antisepticky a bojuje proti bakteriím, které způsobují začervenalé vředy na obličeji. Jeho použití je jednoduché. Stačí, když na vatový tampon nakapete levandulový olej a natřete jej na akné. Používejte každý den. Krásně vám zvláční pokožku.

Léčba ekzému

Především atopický ekzém je snad nejhorším a dlouhodobým stavem pokožky. Zkuste na něj použít levandulový olej, který zmírňuje svědění a celkově zmírňuje ekzematické příznaky. Také zvláčňuje kůži a urychluje proces hojení. Takový olej je dosti silný, proto se doporučuje zředit například v olivovém oleji.

Foto: Pixabay

Pomoc po štípnutí hmyzem

Štípnutí od hmyzu není vážný problém, ale pokud štípne komár dítě, vymýšlíte vše možné, aby si dítě štípanec nerozškrábalo. Jednoduše potřete kousnutí od hmyzu levandulovým olejem a svědění i otok za malou chvíli zmizí nebo se sníží. Také lze olej použít jako repelent, který odláká komáry a mušky. Pokud chcete olej použít pro děti, ujistěte se, že je olej zředěný jiným olejem.

Léčba unavených svalů

Jestliže patříte mezi lidi, kteří celý den v práci stojí, jistě nám dáte za pravdu, že někdy přemýšlíte o prostředku, který vám dokáže ulevit od unavených svalů. Levandulový olej vám může pomoci, vyzkoušejte jej. Stačí, když si s ním namasírujete kolena či chodidla. Nebo si napusťte lavor teplou vodou a nakapejte do něj přibližně deset kapek levandulového oleje. Postavte lavor na zem, sedněte si na židli a vložte do něj nohy. Přibližně deset minut je zde nechte namočené – budete se cítit uvolnění a svěží.

Pomáhá s odstraněním vší

Levandulový olej působí antisepticky a může zahubit vši i hnidy ve vlasech. Stačí, když nakapete pár kapek oleje do vlasů a vmasírujete olej do pokožky hlavy. Tento postup proveďte přibližně půl hodiny před mytím vlasů.

 

Zdroj: https://www.prikryvky.cz/blog/vyuziti-levanduloveho-oleje/, https://www.prirodno.cz/esencialni-olej-levandule/, https://www.levandulezmoravy.cz/levandule-bio-etericky-olej-10-ml/, https://www.tetadrogerie.cz/clanky/krasa/telo/levandule-hoji-zklidnuje-i-leci-akne

Náhledové foto: Pixabay

The post Poštípání od komárů lze vyřešit snadno a rychle: Pomůže levandulový olej first appeared on Naše zahrada.

2024-06-19T23:12:07Z dg43tfdfdgfd