Trending:


Nutričně vyvážené svačinky zaženou chutě třeba při sledování televize. A nepřiberete po z nich

Kupříkladu takové večerní sledování televize mnohé přímo vybízí k tomu, aby u toho něco uzobávali. Pamlsky nás lákají tak neodolatelně, že pak může přijít vniveč celodenní snaha jíst zdravěji či dietněji. Naštěstí existuje celá řada snacků a svačinek, které si můžete dopřát, když to na vás přijde.


Velký horoskop na 2. polovinu roku 2024 prozradí, co čeká každé znamení zvěrokruhu

Druhá polovina roku 2024 přináší nové výzvy a příležitosti pro všechna znamení zvěrokruhu. Co vás čeká v oblasti lásky, práce a rodinných vztahů? Přečtěte si náš podrobný horoskop a zjistěte, na co se můžete těšit a na co si dát pozor.


Jak vychladit pivo? Zkuste běžné i neortodoxní způsoby

Klasik ví, že ze sedmého schodu chutná nejlépe. Pokud se neřadíte ke šťastným majitelům studeného sklepa, můžete pivo vychladit i jinak.


Plicní Uzlíky: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Malý růst plic, který může být nenáhosmus nebo rakovinný. Příznaky zahrnují kašel a dušnost nebo vykašlávání krve. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky mohou zahrnovat: Sípání Přetrvávající kašel Dušnost Bolest na hrudi Vykašlávání krve Hubnutí → Běžné možnosti léčby → J...


Špatná snídaně, dlouhý spánek nebo málo světla. Změňte ranní návyky, kvůli kterým nehubnete

Vyhýbáte se rychlému občerstvení a sladkostem, snažíte se večer nepřejídat a pravidelně cvičíte a přesto ručička na váze ne a ne se pohnout? Nebo číslo na displeji je dokonce vyšší? Vaše váha má také co dělat s ranními návyky, které jsou základem celého dne. Mají vliv i na fungování našeho těla, tedy i spalování. V čem tedy často chybujeme a na co bychom měli myslet?


Jen oběd pro koaly? Ne, krásně voňavý a léčivý eukalyptus můžete pěstovat i doma

V Austrálii, kde má svoji domovinu, dorůstá až do výšky sta metrů a je hlavní složkou potravy koal. Eukalyptus, známý také jako blahovičník, patří mezi nejvyšší dřeviny na světě. Víc než 700 druhů eukalyptů se navzájem liší vzrůstem i velikostí a tvarem listů. Exotický eukalyptus tak můžete mít jako keř na své zahradě a také doma v květináči jako pokojovou rostlinu. Bohaté využití má eukalyptus pro své pozitivní účinky na lidské zdrav i při...


Kalhoty? Ne, díky. Letos v létě nosíme boxerky

Loni jsme vzaly útokem trend kalhot ve vzhledu dámských spodních kalhotek, letos se pro změnu přikláníme k pánskému spodnímu prádlu. Boxer shorts jsou možná trochu kontroverzní, ale rozhodně neuvěřitelně pohodlné. A pokud jsou zkombinované se správnými kousky, jsou také zatraceně stylové. Sečteno podtrženo – letos v létě se opět obejdeme bez kalhot.


Červnový úplněk v nebezpečném aspektu varuje před nečekanými problémy

Úplněk 22. 6. je nebezpečný pro naše zdraví, proto pozor na jedy a nečekané infekce, které sice budou krátkodobé, ale mohou nám udělat nepříjemnou čáru přes plány. Na druhou stranu však zesiluje magickou Svatojánskou noc. Ta totiž vychází krásně na sobotu a den poté bude magická noc, která tím získává na síle a magii. I bylinky sbírané tuto noc o půlnoci budou mít pravděpodobně mnohem větší sílu než obvykle.


Nikdy si v hotelovém pokoji nedávejte oblečení do polic a šuplíků, varuje lékař

Lidé jsou různí. Někdo přijede na dovolenou a veškeré své oblečení nechává v kufru a postupně si z něj vybírá, co zrovna potřebuje. Jiní zase okamžitě vše přeskládají do skříněk a zásuvek, které jsou v hotelových pokojích k dispozici. To ale není nejlepší nápad.


Syrečky: Hanácká pochoutka s více než čtyřsetletou tradicí je jediný původní český sýr

Milovaná hanácká specialita, na kterou většina místních nedá právem dopustit, si vysloužila chráněné zeměpisné označení: Olomoucké tvarůžky. Většinou se konzumují tvarůžky naslano, ale v Lošticích existuje úspěšná a oblíbená Tvarůžková cukrárna. Že nevěříte? Tak s chutí do čtení a potom třeba na výlet!


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Tak jak je to se sexem ve vesmíru? Bylo někdy něco? Nebo bude?

Jak je to se sexem ve vesmíru? Proběhl někdy, nebo ne? | Odhalujeme roušku lechtivého kosmického tabu. | Jisté je, že pohlavní styk ve stavu beztíže bude komplikovaný.


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Hovězí roštěná na houbách: Recept s grilovanými bramborami chutná celé rodině

Na přípravu perfektního jídla vám postačí voňavé lesní houby a šťavnaté roštěnky. Nejlepší roštěnky samozřejmě vařily naše babičky ale s naším receptem je zvládnete i vy.


Nevšedně rychlý chutný a vyvážený recept do shonu všedních dní: barevné pity z pánve

Také milujete chutné, zdravé a snadné obědové recepty z pár ingrediencí, které jsou navíc do pár minut hotové? Oceníme je zejména přes týden, kdy se většině z nás u sporáku stát nechce, nebo na to prostě není čas. Náplň pit si můžete obměnit dle gusta, nebo dle toho, co se u vás v ledničce právě nachází. Nejen z těchto důvodů bude recept aspirovat na váš nový oblíbený oběd!


Jak nejlépe krmit ptáky na dvorku?

Přilákat ptáky na zahradu je jednoduché. Stačí je nalákat na různé chutné potraviny. Pokud našim opeřeným přátelům nabídnete sezónní menu plné neodolatelných pochoutek, můžete z každé zahrady udělat celoroční ptačí restauraci! Zvláště v chladných zimních měsících, kdy je přirozené potravy málo. Odměnou vám budou pravidelné návštěvy hejn okřídlených a podivuhodných divokých zvířat, která vás svými komickými způsoby stolování a podivným zasedacím pořádkem budou bavit celé hodiny. Jak tedy nejlépe krmit ptáky na dvorku? Klikněte na tuto stránku a naplánujte si, jak si poradit s krmením.


Agáta (40): Máme dvě děti, ale můj přítel přesto odolával svatbě. Po patnácti letech jsem zjistila, že jeho důvod má jméno

Agátin vztah s Tomášem byl dlouhá léta plný lásky i bez toho, aby se vzali. Když ale Agáta toto téma otevřela, Tomáš znervózněl. A pak jí prozradil své největší tajemství.


Co všechno se dá udělat z rybízu? Připravte si rybízový džem, kynutý koláč, rybízové víno i omáčku k masu či sýru

Rybíz začíná dozrávat začátkem léta. Pokud nezaspíte, máte šanci jím naplnit spíž, sklep i mrazák. Možností, co udělat z rybízu, je opravdu nepřeberné množství. Připravte si rybízovou zavařeninu, sirup, falešné brusinky nebo si upečte senzační kynutý koláč s rybízem a drobenkou.


Zdravý jídelníček podle Pavla Berkyho z Masterchefa: Originální recepty nejen pro sportovní šampiony

Semifinalista MasterChef 2020 a módní návrhář Pavel Berky už nejednou ukázal svůj vrozený talent pro vytříbenou chuť a originální recepty, které si sám vymyslel. Exkluzivně pro Marianne vytvořil zdravý fit recept pro sportovce a připravil si několik rad, jak zpestřit náročný jídelníček farmářskými a bio surovinami.


Nina (38): Jsem velký pes na hygienu. Příteli jsem kvůli smradlavým nohám dala kopačky

Možná si to neuvědomujeme, ale hygiena je klíčem nejen k lidskému zdraví, ale i lepšímu životu. Není potřeba mýt si ruce pětkrát za hodinu, ale zároveň není šťastné chovat se jako „prasátko“. Nina po svém okolí vyžaduje základní hygienické návyky, přesto má pocit, jako by chtěla zázrak.


Tipy, jak proměnit zahradu v útočiště divoké zvěře

Chcete na svou zahradu přilákat ptáky, zvířata a hmyz a vytvořit z ní útočiště pro volně žijící živočichy? Dobrou zprávou je, že stačí na zahradu přidat několik nových prvků, které přilákají rozmanité druhy zvířat z širokého okolí. Prohlédněte si následující galerii a získejte několik tipů, jak svou zahrádku učinit přátelskou k divoké zvěři, bezpečnou a atraktivní pro všechny druhy zvířat!


Princezna Kate použila šaty jako vzkaz. Kritici si všimli, že nejsou nové

Odborníci na královskou rodinu dál probírají dozvuky prvního veřejného vystoupení britské princezny Kate od oznámení, že trpí rakovinou. Módní kritici upozornili, že princezna vyslala volbou šatů, které vynesla na slavnost Trooping the Colour v Londýně, světu zprávu. Je ale pravděpodobné, že účast na velkém ceremoniálu Kate vyčerpala natolik, že nyní vynechá minimálně jednu z tradičních letních akcí, kterých se v předchozích letech zúčastňovala....


Kvíz: Poznáte české pohádky podle emotikon? Všechny dokáže určit jen opravdový odborník

Pohádky v dětství miloval snad každý. A ruku na srdce, jakmile televizní programy spustí každoročně svoji vánoční pohádkovou nálož, rádi se na některé z nich s nostalgickým úsměvem podíváme i v dospělosti. Pokud jste ten případ, máte šanci v tomto testu uspět!


Nejkrásnější manikúra léta 2024: Vedou netradiční barvy i motiv šťavnatého ovoce

Léto a čas dovolených je tu! Pojďme si při této příležitosti shrnout klíčové trendy, které právě teď promlouvají do manikúry. Na své si přijdou milovnice elegantního minimalismu, šťavnatých motivů i barev, které bychom si s prázdninovými měsíci hned tak nespojili.


Špatně v noci spíte? Himálajský mistr odhaluje dávná tajemství hlubokého spánku

Možná vám nedělá problém usnout, dokonce strávíte v posteli ukázkových osm hodin. I přesto se ráno budíte bez pocitu, že by vás spánek osvěžil, jste bez energie, psychicky rozladění. Na vině může být nedostatek opravdu hlubokého spánku.


Salát je skvělý pokrm (nejen) na léto. Jak připravit nejlahodnější zeleninové kombinace?

Salát se stal ve 20. století synonymem redukční diety. Neprávem se mu přičítá role pokrmu, který uždibují neurotické slečny toužící po kariéře modelky. Přitom může být stejně vydatným a hodnotným jídlem jako teplý hlavní chod. S grácií hraje roli chutné přílohy i předkrmu.


Jak připravíte vždycky dobrý džem i bez receptu? Stačí znát pár pravidel

Domácí džem je skvělý způsob, jak zpracovat ovoce ze zahrady a uchovat jeho chuť na později. Připravit džem není věda, jeho příprava se odvíjí hlavně od druhu zpracovávaného ovce.


Keramzit v zahradě: lepší propustnost půdy a zadržování vlhkosti

Keramzit běžně používáme u hrnkových květin. Věděli jste ale, že mají své využití i ve vaší zahradě? Jedná se o malé jílové kuličky, které jsou vypálené v peci při vysokých teplotách. Tím se vytvoří porézní materiál s voštinovou strukturou. Tato struktura je skvělá pro růst kořenů rostlin, protože jim zajišťuje dostatek vzduchu a také vlhkosti. Navíc je velmi lehký, takže ho snadno přepravíte tam, kam potřebujete. Je odolný, a proto ho můžete...


Řebříček - pro jednoho plevel, pro druhého lék

Úprava zahrady může být neskutečné dobrodružství, o tom jsme spolu již mnohokrát na Ženě-in mluvily. Ovšem vyšším stupněm je z mého pohledu poznávání vlastní zahrady, protože (a v tom se doufám se mnou shodnete) máte-li zahradu, je to odraz vás samotných, tak jako dům či byt.


Romana (55): Syn nám přivedl přestavit vážnou známost. Když jsem ji spatřila, myslela jsem, že hrůzou omdlím

Romana s manželem vychovali dvě děti. Oba synové jsou sportovci, bez tetování, nekuřáci a abstinenti. Starší syn nedávno přivedl rodičům ukázat svou přítelkyni a Romana byla v šoku. Slečna má potetované celé tělo včetně obličeje.


Návod, jak vzít psa na výlet

Výlety jsou zábava, a tak je přirozené, že při nich nechcete opustit svého čtyřnohého přítele. Psi jsou skvělými parťáky na cesty, ale je třeba se na ně pořádně připravit. Od toho, co udělat předem, až po zásadní věci, jako je co si zabalit a co dělat během cesty, to vše popisujeme v této galerii. Prohlédněte si našeho průvodce, jak vzít psa na výlet.


Proč vyrazit ven „naostro“? Snížíte riziko kožních alergií i poranění

22. června slavíme Mezinárodní den bez kalhotek, tudíž se nám nabízí skvělá příležitost vyzkoušet si, jaké to je být „naostro“. Tento výraz se používá pro označení stavu, kdy na sobě člověk nemá žádné spodní prádlo. Někdo tak chodí běžně, někomu to přijde přinejmenším zvláštní. Pokud jste to ještě nevyzkoušela, nechte v tento den kalhotky doma. Přináší to spoustu benefitů.


Proč potřebujeme více žen ve vědě?

Ženy na vědeckém poli čelí systémovým překážkám i zpátečnickým stereotypům, které se těžko bourají. Program L’Oréal-UNESCO Pro ženy ve vědě upozorňuje na důležitost ženské perspektivy ve vědě a finančně podporuje vybrané etablované vědkyně.


Jak zajistit rychlejší růst cibule, okurek či rajčat? Vsaďte na obyčejné koření

Venku je už opravdu teplo a mnozí z nás už chodí denně kontrolovat, jak se daří rostlinám na zahrádce. Pohled na mnohé z nich potěší a mnohdy už se nemůžeme dočkat, až ochutnáme sladké plody. Všichni bychom pochopitelně chtěli, aby se rostlinám dařilo co nejvíce a aby rostly doslova raketově. Pomoct jim můžeme jak různými hnojivy ze zahradnictví, tak i ryze přírodními produkty. Výbornou volbu představuje především kurkuma. Toto skvělé koření...


Seznamte se, Julian Švédský (3): Nejrozkošnější princátko světa!

Roztomilý raubíř. Jen těžko by šlo jinak nazvat švédského prince Juliana (3) po zhlédnutí fotek, na kterých capart dovádí na dětském hřišti Naturum ve Varbergu.


Retro zmrzliny: Polárka získala název po medvědovi, Míša se prodával v pergamenovém papíru

Eskymo, Míša, Ledňáček, mražená rybízová dřeň alias Táboráček… pamatujete? V redakci Apetitu jsme nostalgicky zavzpomínali na zmrzliny našeho dětství. A to nás přivedlo k nápadu napsat článek o historii zmrzliny v Česku. Kdy se začala vyrábět a jaké mražené pochoutky byly nejoblíbenější?


Trápí vás spálená kůže nebo sluneční vyrážka? Jak se správně chránit před sluncem vysvětluje dermatoložka

Možná vás nepříjemně zaskočila sluneční vyrážka nebo spálená kůže. Oslovili jsme dermatoložku, aby nám vysvětlila, jak se správně chránit před sluncem.


Krásná dcera Jiřího Dvořáka ukázala luxusní křivky. Anička odložila herectví a v roli modelky jen zářila

Anna Dvořáková (22) byla ozdobou módní přehlídky Martiny Pipkové Loudové. Poprvé v životě si vyzkoušela, jaké to je být modelkou. V hledišti seděl i její tatínek, herec Jiří Dvořák, který rozhodně má být na co pyšný. V rozhovoru pro eXtra.cz Anička zavzpomínala na své prarodiče, kteří už bohužel nejsou mezi námi, a prozradila, co zdědila po své babičce Janě Hlaváčové (†85).


Věci, které byste nikdy neměli kupovat v obchodě s potravinami

Může být velmi pohodlné udělat si jen jednu cestu do obchodu s potravinami pro všechny základní věci, ale ve skutečnosti vás to může stát více. A pokud se chcete vyhnout vyššímu účtu, pak existují určité věci, které byste v obchodě s potravinami nikdy neměli kupovat, například balené nakrájené ovoce nebo již balený salátový dresink. Takové položky sice šetří čas a další věci, ale při celkovém pohledu byste si jejich nákup měli dvakrát rozmyslet. Než se tedy vydáte do obchodu s potravinami, prohlédněte si tuto galerii. Klikněte dál!


Denní horoskop na 23. června 2024: Berany čeká nedorozumění, Střelce potíže v lásce

Denní horoskop nejen pro ženy na neděli 23. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


KVÍZ: Považujete se za ostřílené houbaře a jak se vyznáte se v houbách?

Jste houbaři a poznáte již z dálky každou houbu, která se sotva vyklubala? Víte, jak nasbírané lesní poklady nejlépe zužitkovat? Pokud jste odpověděli kladně, jistě víte, že houby se dají sbírat prakticky po celý rok. Každý druh má trochu jiné využití a chutná rozdílně, ale všechny jsou naprosto delikátní. Pojďte si tedy oživit svoje znalosti v článku a pak si zkuste kvíz.


Vítězka Top Image Look Lucie Cikrytová: Trendům v líčení 2024 vévodí přirozenost, na svatbu využijte pomoc profesionální vizážistky

Lucie Cikrytová, svatební vizážistka a stylistka, se svému oboru věnuje již více než 15 let. Bohaté zkušenosti získala při líčení nespočtu modelek na přehlídkových molech, což ji nakonec přivedlo až k zaměření na styling a vizáž nevěst. V exkluzivním rozhovoru pro Marianne.cz nám Lucie prozradila, proč je důležité ve svatební den využít služeb opravdových profesionálů.


Jak vylepšit brownies? Přidejte ořechy, čerstvé ovoce, sýr nebo sůl

Brownies patří mezi nejoblíbenější sladké pečivo. Mají bohatou čokoládovou chuť, jsou dokonale vláčné a jejich přípravu zvládnete velmi rychle. I když jsou klasické brownies vynikající, existují perfektní způsoby, jak je obměnit.


Vztahů, kde je žena starší, je o 30 procent víc. Přibývá také starších rodičů

Mladá žena po boku staršího zajištěného muže. To byli ještě nedávno typičtí nastávající rodiče. V současné době se ale trend začíná obracet a přibývá žen, které se zamilovaly do mladšího muže a rozhodly se s ním založit rodinu. Vidět je to zejména u klientů reprodukčních klinik, kam tyto páry směřují ve chvíli, kdy se jim nedaří počít dítě.


Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v kondici

Lednice není úplně levná záležitost a rozhodně od ní očekáváte, že vydrží dobře sloužit spoustu let. Když se ale stane obětí nesprávného zacházení, dojde k výraznému zkrácení její životnosti. Dodržováním jednoduchých tipů můžete předejít poruchám a prodloužit tak funkčnost vašeho spotřebiče. Jak na to? Zvolte pro lednici vhodné umístění Lednička by měla mít kolem sebe dostatek […] The post Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v...


Nejlepší omáčka na těstoviny? Ta bez vaření, říká účastnice MasterChefa a bývalá šéfredaktorka Apetitu Lucka Králová

Lucii Královou si můžete pamatovat z televizních obrazovek, účastnila se reality show MasterChef. Ve svém ročníku skončila na bronzové příčce a svět gastronomie ji natolik uchvátil, že už v něm zůstala. Stala se nejdříve produkční a později i šéfredaktorkou Apetitu. V roce 2021 odešla na rodičovskou dovolenou, ale do Apetitu se stále ráda vrací. Připravuje nové recepty a sepsala dvě kuchařky Apetit – Kuchařku pro začátečníky a...


Recepty na ty nejlepší mléčné koktejly!

Mléčné koktejly jsou jedním z nejchutnějších vynálezů vůbec, že? Jistě, ne každý konzumuje mléčné výrobky, ale v dnešní době je lze snadno nahradit rostlinnými alternativami. V této galerii najdete celou řadu receptů – od klasických až po koktejly s alkoholem. A taky pár opravdu exotických chutí! Jste připraveni vyzkoušet něco nového? Pak klikněte na galerii a inspirujte se!


Jak se postarat o domácí mazlíčky během vlny veder

Díky globálnímu oteplování jsou vlny veder stále častější a trvají déle než kdykoli předtím. Každé léto padají po celém světě teplotní rekordy. Například v mnoha evropských zemích, které mají tendenci být spíše chladnější, nyní každoročně dosahují teploty 40 °C. Ne každý má klimatizaci, co tedy můžete udělat pro to, aby byl váš domácí mazlíček v těchto obdobích extrémních veder spokojený a v bezpečí? Klikněte na a najděte odpovědi!


Krispy Kreme uvádí donuty k oslavě 30. výročí seriálu „Přátelé“, ale s jedním problémem

Síť Krispy Kreme uvedla řadu donutů k oslavě 30. výročí seriálu Přátelé, ale ne všichni jsou s tímto nadšení.


Znáte bouclé? Pokud ne, je na čase to napravit

Design v dnešní moderní leč i uspěchané době mění trendy velmi rychle. Jedním z těch nových je i tzv. bouclé (česky občas psáno jako buklé) připomínající na první pohled prstence či jemné kudrlinky. Kdo má rád přirozenost, jednoduchý styl, vzdušnost a trochu elegance je na správném místě. Bouclé je jasným důkazem toho, že i obyčejné věci mohou dobře fungovat.