POCTIVý VýVAR, CHODSKé KOLáčE, PAšTIKY PODLE RODINNéHO RECEPTU: CO PODLE REDAKCE APETITU URčITě OCHUTNAT NA APETIT PIKNIKU

Těším se, že konečně pořádně oslavíme 20. narozeniny Apetitu a že si připijeme se čtenáři a příznivci, pro které chystáme několik překvapení. Také se těším na nové tváře v programu na hlavní stage, jako je Vojta Vrtiška z Peče celá země nebo cukrář Vlad Ryasnyy, a samozřejmě i na kuchařskou show naší redakce v 15:40, které se opět ujme náš foodstylista Marek a redaktorka Darinka,“ vypočítává šéfredaktorka Jana Kopecká.

Jedna z hvězd programu na hlavním pódiu, redaktorka Darina Sieglová, má také jasno v tom, které stánky určitě nemine. „Těším se na známé tváře, kteří s námi piknik dělají piknikem snad už od samého začátku: kluci z Konečně vývar, kteří mi hned ráno dají kelímek voňavého vývaru na posilněnou, Lelí a její cupcaky, které si tradičně dávám k první kávě, Tamarind Tree, kde v běhu vždy vdechnu bůčkové nebe a pár knedlíčků navrch, a v neposlední řadě Čongrády, u kterých si musím doplnit konzervy luncheonmeatu.“

No a pak se musím zastavit u Nesu Koláč na kus koláče k odpolední kávě, u Kampot.cz pro voňavé koření na všechno možné, rozhodně potřebuju ochutnat pizzu od Picošky a preclík od Mazaného preclíku a také potřebuju ukořistit lanýžovou sůl od Markéty,“ dodává záhy. Vzhledem k tomu, jak nabitý den ji na pikniku čeká, je to hodně ambiciózní plán, ale jestli někdo zvládne být na dvou místech najednou, je to právě Darina.

Redaktorka Katka přikyvuje a sama vypočítává: „Doplním zásoby u Fermato, které mi svými rychlými salátovými zálivkami zachránili nejeden oběd, a taky u True Shitake, protože jejich houbový prach je magická přísada, která vylepší v kuchyni skoro všechno!“ 

„A pak jsem zvědavá hlavně na nové objevy – těším se na pravé Mexiko u Tacotruckmex šéfkuchaře Radka Příhonského. Vím totiž, že Radek se autentickou mexickou kuchyni neučil z kuchařek, ale přímo v Mexiku na ulici, kde se projedl snad všemi typy tacos. Jsem si jistá, že ani u mě to u jednoho taca neskončí... A protože obecně miluju exotické chutě, zastavím u Clyde's Jamaica kitchen, abych se seznámila s tradiční jamajskou kuchyní a možná mi zbude i kus místa na rendang u Warung Indonesia,“ zasní se. 

Editorka Eva je zvědavá na Janu Florentýnu Pišovou, která nedávno sice oznámila, že končí se svým oblíbeným blogem Kuchařka pro dceru, ale avizovala, že chystá jinou novinku. A představí ji právě na Apetit pikniku! Grafička Radka neodolá skvělým paštikám rodinného podniku Čongrády a rozhodně nemine ani stánek Barčiny makronky. Milovnice avokáda, produkční Míša, vyrazí do Avocado bistra a určitě také půjde pozdravit paní Ludmilu do Joy Bakery, jejich chleba a bagety totiž pravidelně kupuje domů, ale také na focení našich receptů do Apetitu.

Nejvíc jsem zvědavá na Vojtu Vrtišku, byl mým favoritem v soutěži Peče celá země,“ přiznává art directorka Marcela Kouřilová. „U stage asi letos strávím hodně času, protože nevynechám ani vystoupení Josefa Maršálka a Pavla Berkyho. Také nakoupím, od předloňského pikniku toužím po ručním litinovém mlýnku od Českého mlýnku a letos nejspíš neodolám,“ doplňuje.

2024-06-13T15:14:36Z dg43tfdfdgfd