Finance

Trending:


Čištění pánví, které funguje – na jiné skvrny platí soda a na jiné kečup

Čištění pánví, které funguje – na jiné skvrny platí soda a na jiné kečup. Nápadů a triků, jak vyčistit připálené a špinavé nádobí jednoduše a za pomoci běžných surovin, který má každý doma, je plný internet. Ale kdo by chtěl zkoušet 50 vychytávek na jednu malou pánev? Proto jsme se rozhodli ty nejčastější pro vás otestovat. Jak dopadla opěvovaná jedlá soda, alobal nebo třeba i kečup?


V Česku začnou růst desítky nových druhů hub. Nechutnají, ale škodí zdraví

Se začátkem prázdnin zamíří do lesů větší počty lovců, kteří pátrají potom, kde rostou jedlé houby. Houbaři studují houbařské mapy, popisy jednotlivých druhů a připravují recepty. V posledních letech stoupá ale i zájem o další poznání, studium nepůvodních, invazních druhů hub. Odborníci nabádají, aby na ně lidé upřeli větší pozornost. Očekávají totiž, že se v Česku objeví desítky nových druhů. A zatímco gastronomický potenciál mají minimální,...


Všechny přísavky světa do Varů. Přívěsky celebrit trpí většími manýry

Jde o filmový svátek, který u nás nemá obdoby. Na jednom místě potkáváme hvězdy stříbrného plátna, které nemáte jinde šanci potkat. Pak jsou tu polobrity, které se snaží na festivalu jenom přiživit. Vary totiž táhnou a každý se snaží ukrást si špetku slávy jenom pro sebe.


Víte, co je filírování masa? Filírované maso určitě dobře znáte, ani o tom nevíte

Zaujalo vás na jídelním lístku vyhlášené restaurace filírované maso, ale zábrany vám nedovolí zeptat se, co to vlastně znamená? Tenhle pojem může na první pohled budit dojem exotiky, jeho význam je ale poněkud prozaičtější. Pojďte se s námi ponořit do tajů filírování, přijdete mu na kloub a určitě i na chuť!


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Jak na zápichy barevných květin z kovových zátek: máme pro vás přesný návod a foto postup. Zápichy budou slušet všem květináčům.

Jednoduché kytičky, sestavené z kovových zátek na láhve a nastříkané barevnými spreji zvládnete vyrobit během chvilky, jen bude pak potřeba počkat, až nastříkané barvy zaschnou. Květinky můžete zapíchnout mezi barevně kvetoucí pelargonie, stejně jako do květináčů s pokojovkami, které se do kvetení zrovna nehrnou.


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Milia

Souhrn Hrboly, které se běžně objevují na obličeji, nose nebo tvářích dítěte a jsou obvykle malé a bílé. Příznaky Charakteristickým příznakem jsou kožní hrboly. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Způsobená zachycením keratinu pod povrchem kůže a je spojena s traumatem způsobeným vyrážkou, alergií nebo jin...


Ne každý dokáže vyřešit tento jednoduchý rébus: Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


Mozarella je italský jemný sýr, který má své stálé místo i v české kuchyni

Mozzarella se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Je to měkký sýr, který se musí uchovávat v miskách v syrovátkové tekutině. Dá se lehce krájet nožem a jeho uplatnění v kuchyni je velmi univerzální.


Líbání podle horoskopu: Tři znamení zvěrokruhu, která si mohou otevřít školu polibků

Světový den polibku si každý rok připomínáme 6. července. Proč jsou polibky tak důležité? Při líbání spalujeme kalorie, prohlubujeme pouto se svým miláčkem a je to také docela příjemné. Víte, která tři znamení zvěrokruhu jsou v líbání opravdovými mistry?


Bento3D je roztomilý webový generátor krabiček, které si vyrobíte na 3D tiskárně

Každý fanoušek japonské kuchyně zná skladné a modulární krabičky 弁当箱 (bentóbako), ve kterých si lidé berou svačinu do práce a do školy. Bentoboxy...


Druhy těsta: Víte, k čemu které použít? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Těsto je základní složkou pekařských a cukrářských výrobků. Jeho hlavními stavebními prvky jsou mouka a voda. Pomocí ostatních ingrediencí, dochucovadel a kypřidel získáme výrobek podle svých požadavků.


Nenápadný domek skrývá dokonalé bydlení uprostřed přírody

Dům na víkendové pobyty v přírodě, chata – tak na nás na první pohled působí tato dřevostavba. Když se podíváme do interiéru, uvědomíme si, že jen klame tělem. Pro milovníky přírody se klidně může stát plnohodnotným letním sídlem na velkou část roku nebo i místem pro trvalé bydlení. Nechybí zde vůbec nic – pracovna, dětský pokoj […] The post Nenápadný domek skrývá dokonalé bydlení uprostřed přírody appeared first on HomeInCube.


Andělská poselství na neděli: Blíženci, životní překážky vítejte s otevřenou náručí, Kozorozi, užijte si dobré zprávy naplno

Nedostatek duchapřítomnosti nám bere radost ze života. Přitom tento život žijeme jen jednou a měli bychom být vděčni za každé zpestření, pozitivní i to ne tak dobré. Bez těchto událostí by náš život byl černobílý, nudný.


Česnek už je sklizený. Po něm můžete vysít ještě jahody či luštěniny

Česnek sklízíme poměrně brzy – v závislosti na počasí to může být koncem června. Prostor, ve kterém jste ho pěstovali nemusí zůstat ladem. Ještě tento rok máte příležitost vysít na jeho místě nové plodiny, které budete sklízet ještě letos (popřípadě v zimě). Stejně jako existují rostliny, které po česneku porostou velice rychle, jsou i rostliny, které bychom po česneku nikdy pěstovat neměli. Tak například brambory nemají rády místo, kde předtím...


Mirka Myšička, Shu Uemura Art of Hair: Tvoříme styl nejen hvězdám

Mirka Myšička je kadeřnicí, hair stylistikou a ambasadorkou značky Shu Uemura Art of Hair a stálicí ELLE Beauty Lounge Red, kde připravuje hvězdy českého filmu na červený koberec. Jaké jsou její oblíbené produkty a jak se pozná zdravý vlas?


Jak připravit omáčku ke kuřecímu steaku? Jako základ můžete zvolit víno, smetanu či hořčici

Dobře ochucená omáčka nebo sós dovedou i z prostého kuřecího steaku udělat gurmánský zážitek. Chuť i strukturu kuřecího masa totiž skvěle doplní. Až budete příště připravovat kuřecí prsa jako minutku, už se nebudete muset potýkat s nevýraznou chutí a suchým masem.


Výklad andělských karet od 5. července 2024: Nesnažte se činit závažná rozhodnutí

Víkendové dny jsou plné naděje a důvěry v život. Můžete pocítit velkou touhu být sami v tichu svého srdce. Naslouchejte vnitřnímu vedení a následujte jemný hlas, který vás povede správným směrem. Co ještě andělské karty vzkazují?


Princ William před trápením oči nezavírá! S Kate má dobré srdce!

Kate Middleton a princ William nepřehlížejí ničivé následky počasí. Princ a princezna z Walesu poskytli soukromý finanční dar lidem v Karibiku, kteří byli postiženi hurikánem Beryl, a nadále pečlivě sledují vývoj situace.


Teplá léta jsou ideální pro pěstování melounů: Jak předejít žloutnutí listů a praskání plodů

Teplá léta u nás jsou čím dál lákající k pěstování vodního melounu. Není nad vlastní meloun. Jak na jeho pěstování? Jaké podmínky jsou zásadní? A jak předejít nejčastějším chybám?


Lidé jsou z 99,8 % stejní jako šimpanzi. Hlavní rozdíly přitom neznáte všechny

I když jsou šimpanzi našimi nejbližšími příbuznými, genetická shoda 98,8 procenta se může i tak zdát obrovská. Dělá lidi lidmi opravdu jen 1,2 procenta pro nás unikátních genů?


Znáte černuchu? Pokud ne, napravte to. Dokáže být užitečná

Černucha připomíná na první pohled o něco větší zrnka setého máku. Lidé si často tuto rostlinu pěstují doma. Jedná se totiž o léčivku, která dokáže působit nejen protizánětlivě. Zbavit dokáže vaše tělo mikrobů. Semena jsou vzácná a působí podobně jako přírodní antibiotikum.


Může se Meghan a Kate někdy usmířit? Expert promluvil!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Práce kojné ve středověku: Vlastní dítě musela opustit, držela celibát, důležitý byl správný tvar prsou

Umíte si představit nechat své dítě plakat doma hladem, zatímco kojíte potomka úplně cizích lidí? Takové situace musely kojné zvládat denně několik měsíců, aby uživily vlastní rodinu. Byly navíc nuceny projít přísným výběrem a k tomu se vzdát milostného života se svým manželem. Jaký byl život kojných ve středověku?


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Kráskám ve Varech narostla křídla: Rozevláté rukávy si zamilovala Petra Nesvačilová i Miss Adéla Štroffeková

Nejen flitry zaplavily Vary. Dalším hitem, který dominuje střihům opulentních rób i večírkových kreací je prvek netopýřích či motýlích křídel v podobě dlouhých rukávů, nekonečných vleček a jiných rozevlátých modelací, které nelze minout pohledem.


Jak se oblékat v létě ve stylu Pařížanek: Na tyto kousky nedají Francouzky dopustit

Pařížanky už po generace udávají módní styl a trendy, které jsou naprosto nadčasové. Sázejí na jednoduché kousky oblečení, které se dají kombinovat do sofistikovaných outfitů. Jakmile přijde léto, své šatníky zaplní hravými, lehkými oblečky, které jsou nejen pohodlné, ale i neodolatelně šarmantní. Inspirujte se módními ikonami a prožijte léto jako pravá Pařížanka.


Krásná Monika Marešová jako ozdoba Varů: Manželka Leoše ukázala nohy až do nebe

Málokterá celebrita si nechá ujít příležitost zastavit se alespoň na chvíli v Karlových Varech, kde právě probíhá oblíbený filmový festival. Atmosféru si nenechali ujít ani manželé Leoš a Monika Marešovi, kteří přijeli i se svou malou dcerkou Alex a svěřili se do rukou stylistů a vizážistů.


Nejvlivnější nemanželské děti historie

Po většinu historie a v mnoha kulturách bylo nemanželské narození velkým tabu. Morální systém trestal nemanželské potomky za něco, na čem neměli absolutně žádný podíl. Tyto nemanželské děti se musely prostě protloukat životem, jak nejlépe uměly, a zároveň se vyrovnávat se stigmatem spojeným s jejich narozením. Nebylo to však nutně obrovské strádání pro všechny. Někteří z nich dokonce změnili svět. Zde jsou některé z nejvlivnějších nemanželských dětí v historii - od admirálů přes generály až po umělce. Klikněte na ně a objevte je.


Úchvatná kultura a tradice Austrálie

Austrálie je proslulá svými nedotčenými plážemi, krásným vnitrozemím a pohodovým životním stylem. Víte ale něco o zvycích této země? Australská kultura je dynamická a stále se vyvíjí - od bohaté kultury domorodců a obyvatel ostrovů Torresova průlivu až po přistěhovalce, kteří sem přinesli nové tradice a jazyky. V této galerii se dozvíte něco nového o australské kultuře a zvycích, ledacos vás jistě překvapí! Stačí kliknout a pustit se do čtení.


Prohlédněte si byt snů: Proč je skandinávský minimalismus klíčem k dokonalému domovu

Jednoduché linie, výrazné detaily, pečlivě vybraný nábytek i dekorace. Takový je současný skandinávský design, který si nelibuje v mnoha věcech, ale dává přednost kvalitě.


Petra (35): Sousedka mě požádala, abych jí hlídala dům. Co jsem našla u ní ve sklepě, mě šokovalo

Petra se chtěla zachovat jako správná sousedka a vypomoct starší paní s hlídáním domu, ale co tam našla, ji bude děsit ve snech ještě dlouho.


Elle Beauty Lounge, Untold stories: Monika Marešová

V ELLE Beauty Lounge se to hemžilo outfity a beauty looky hvězd červeného koberce. Na chodbách, v pokojích a v místnostech Grandhotelu Pup se psali příběhy, inspirované filmem, módou, krásou a úchvatnými prostory grandhotelu. Jaký příběh s námi napsala Monika Marešová?


Štíři by se měli odvázat a Váhy naopak být na sebe opatrné. Jak hvězdy ovlivní naše životy v příštím týdnu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Rozhodla se babičku umístit do domova seniorů. „Byla to noční můra, musela jsem podat stížnost. Chci, aby babička byla šťastná," říká Eva

I když se někdy snažíme sebevíc, jsme na lidi kolem sebe milí a přívětiví, často se můžeme setkat s tím, že ostatní, kteří jsou fundovaní a které jsme poprosili o pomoc, jsou nakonec těmi, kdo nám přitíží. Totéž se stalo v případě paní Evy (46), která nám napsala o radu.


Nejkrásnější šperky z festivalu ve Varech: Vypůjčené diamanty za miliony, ale i vlastní klenoty s příběhem

Šperky, to je na filmovém festivalu v Karlových Varech každoročně velké téma. I letos se celebrity předhánějí, která vynese nejluxusnější model s cenovkou obtěžkanou mnoha nulami. Stejně zazářit ale lze i s vlastními kousky a modely z dostupných kolekcí.


Všechno, co jste chtěli vědět o koupacích sudech a báli se zeptat: Celoroční pohoda zaručena

Máte v plánu pořídit horký sud neboli hot tub? Zjistěte, jaké důležité parametry byste si měli hlídat, než vyrazíte do showroomu nebo prodejny. Koupání si navíc můžete užívat po celý rok!


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Víkendový horoskop: Ryby probudí svou kreativitu, Berani budou spontánní

První červencový prodloužený víkend je tady a po nepříznivých dnech je tu konečně lepší počasí. Možná však ne každý z nich bude mít radost. Jak na tom budete vy? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


5 nejlepších animovaných komedií, které vám okamžitě zvednou náladu

Hledáte-li způsob, jak si zlepšit náročný den, s vybranou pěticí animovaných komedií nemůžete sáhnout vedle. Přesvědčte se, že znáte všechny z nich.


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Hana (35): Moje energické děti všude šíří chaos. Kvůli tomu, co provedly, se stydím jít do obchodu

Hana miluje svoje dva syny, ale rovněž si uvědomuje, že jejich chování není obvyklé. Kluci jsou až moc energičtí a nikam nezapadají, nikdo si s nimi neumí poradit. Co z nich bude, až vyrostou?


Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny

Hydrangea je rostlina známá svými bujnými květy, ale někdy může mít potíže s kvetením. O post Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny apareceu primeiro em DecorStyle.


Panna cotta s jahodami: Připravte si tento lahodný italský dezert podle videonávodu

Patříte mezi milovníky italských dezertů? Pak určitě musíte vyzkoušet tento recept na lahodný dezert do skleničky - panna cottu se šťavnatými jahodami. Její příprava je velmi snadná a podle našeho videonávodu ji zvládne i úplný začátečník.


Mějte vítr pod kontrolou: Jak efektivně využít větrolamy na zahradě a terase

Vytvoření ideálního venkovního prostoru je umění, ve kterém hrají klíčovou roli nejen rostliny a nábytek, ale i promyšlené architektonické prvky, jako jsou větrolamy. Ty představují nejen praktickou bariéru proti větru, ale také skvělý způsob, jak zvýšit soukromí a estetickou hodnotu zahrady či terasy. Prozkoumejte, jak můžete větrolamy využít k maximalizaci pohodlí a funkčnosti zahrad či teras, […] The post Mějte vítr pod kontrolou: Jak...


Rychlý rosol podobný želatině snadno vykouzlíte z pudinkového prášku

Ovocné řezy nebo dortíky se želatinou jsou lákavé na pohled, chutné, ale bohužel ne úplně jednoduché na přípravu. Pokud máte z želatiny obavy, zkuste tuto jednoduchou a rychlou verzi z pudinkového prášku.


Pierre Cardin byl ikonický návrhář, ale také úspěšný podnikatel a majitel zámku po slavném markýzi

Spolu s Paco Rabannem a André Courrègesem byl, je a vždy bude považován za vynálezce futuristické módy 60. let. A právě pro svůj extrémně futuristický styl se zapsal do letopisů světové módy. A navíc díky jeho obchodním a podnikatelským schopnostem ještě více navýšil své jmění.


Kvíz: jak byste obstáli v testu ze zeměpisu? Když dáte 8 z 10, jste skvělí

Ať už jste zeměpis ve škole milovali nebo nesnášeli, některé znalosti Vám nejspíš v hlavě zůstaly. Znalost hlavních měst možná patří mezi ně. Nebo je to jinak?


Nejlepší šaty pro léto 2024 jsou neobyčejně obyčejné. Ihned si je zamilujete a jiné už nebudete chtít

Ačkoliv se v posledních dnech trochu ochladilo, ty pravé letní dny, na které se těšíme celý rok, opět co nevidět přijdou. Vysoké teploty jsou sice hezkou, ale mnohdy lehce nepříjemnou záležitostí. Právě proto je třeba zvolit takový outfit, ve kterém se budete cítit krásně, pohodlně a svěže celý den. Stačí sáhnout po jednom druhu šatů, které právě tento pocit zaručují, ať už je venku jakkoliv.