Lifestyle

Trending:


Tipy na nejkrásnější sandály léta 2024, které nebudete chtít celou sezónu sundat: Na platformě, páskové i robustní gladiátorky

S rostoucími teplotami a dlouhými letními večery je čas nechat nohy dýchat a volit obuv zajišťující styl a pohodlí. Nabídka sandálů na letošní léto uspokojí vkus i příležitost každého - od minimalistických vzorů až po odvážné kousky. Jaké jsou hlavní trendy sandálů a perfektní boty pro léto 2024, které nebudete chtít sundat?


Budoucnost české gastronomie v Prostřeno! Učni raději vaří pod dozorem učitelů

Repríza Prostřeno! bude tentokrát speciálně s budoucími kuchaři, možná šéfkuchaři. Jen jediná studentka odborné školy mezi čtyřmi studenty. Bude to souboj na nože. Půjde totiž nejen o vaření, ale také o budoucí kuchařskou čest.


Rozchodník: Robustní rostlina kvete i v těch největších vedrech

Rozchodník je univerzální rostlina. Existuje spousta druhů, které je možné využít jako půdopokryvnou, popínavou rostlinu, ale také jako lákadlo pro včely. To nejlepší na něm je, že přežije i vysoké teploty.


Zuzana Lešák Černá: Oblékat první dámu je skvělé, buklé sáčko nikdy z módy nevyjde

S návrhářkou Zuzanou Lešák Černou jsme se potkali na její autorské módní přehlídce, která se konala během 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Webu Prima Ženy poskytla rozhovor, v němž se rozpovídala o tom, jaké je oblékat první dámu Evu Pavlovou. Prozradila, jací jsou Češi v oblékání, a co by v módě zakázala.


Týdenní horoskop: Ryby čeká období plné vášně, Lvi budou řešit velké změny

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na druhý červencový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 8. do 14. července 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Hnědé kuličky na zahradě je potřeba zneškodnit co možná nejrychleji

Hromádka malých průhledných kuliček tam leží přes zimu až do jara, dokud se z nich nevylíhnou drobné larvičky. Budoucí krvelačné přenášeče nemocí byste si na své zahradě neměli nechat, natož hýčkat.


Kvíz: Zpíváme si s večerníčkem

Každý z nás má určitě svou oblíbenou písničku z večerníčku. Někdo třeba miluje písničku „Dobrý večer“ od zpěváka Karla Černocha, která začíná slovy: „Dříve než nám klesnou víčka těsně před spaním...“


Neplodí vám cuketa? Prořežte jí listy – lepší životabudič byste jí mohli dopřát jen těžko

Neplodí vám cuketa? Prořežte jí listy – lepší životabudič byste jí mohli dopřát jen těžko. Cukety patří do čeledi tykvovitých (Cucurbitaceae), kam se řadí také okurky a melouny. Mají centrální stonek, ze kterého vyrůstají postranní větve a listy. Květy jsou buď samčí, nebo samičí, přičemž z těch druhých se po opylení vyvinou plody.


Anežka (30): Rodiče se ke mně chovají jako k puberťačce. Nechápou, že chci žít podle sebe

Třicetiletá Anežka se na nějakou dobu vrátila k rodičům. Rychle se ukázalo, že každý má jinou představu o životě. Ona si ráda ráno pospí a chce klid na práci, její máma zase začíná den brzy a nosí Anežce snídani do postele.


Zabiják břišního tuku: Vyzkoušejte snadný recept na lahodné wrapy vyrobené pouze ze 3 ingrediencí

Léto je již v plném proudu. Je tedy nejvyšší čas zahnat poslední kila navíc a zapracovat na svém individuálním vysněném těle. I když je nějaký tuk na břiše naprosto nezbytný pro přežití – a je více než v pořádku nebýt kost a kůže, vaše motivace k hubnutí by měla být odměněna požitkem. Znáte proteinové wrapy?


Kuchyňské potřeby, kterých byste se měli zbavit ještě dnes

V našich domovech se hromadí spousta nepotřebných věcí a kuchyně nejsou výjimkou. Už se vám někdy stalo, že jste otevřeli skříňku a narazili na lavinu plastových nádob? Nejste sami. Ale nemusí to tak být. Postupujte podle těchto tipů a vdechněte své kuchyni nový život. Klikněte na následující galerii a zjistěte, kterých věcí byste se měli zbavit ještě dnes.


Nejzajímavější melounové recepty, o kterých jste možná doteď neslyšeli

Červená dužina vodního melounu představuje v horku vítané osvěžení. Podívejte se, jaké dobroty z ní můžete připravit.


Horoskop od 8. Července: raci se budou topit v lásce, váhy nesmí ztrat

Týden bude krásně prázdninový. Pokud jste si v tento čas vzali dovolenou, udělali jste dobře. Tohle je jedna z nejlepších konstelací toto léto, tak si užívejte krásných letních chvil. Pokud musíte do práce, tak po ní pospěšte za přáteli nebo na koupaliště a užívejte si!


Jak se zbavit břicha: Proč „panděro“ není jen o kráse a proč ohrožuje zdraví

Mezi břišním tukem a smrtí existuje přímá linka. Typický pivní pupek není jen otázkou estetického vnímání. V případě, že se jedná o nebezpečný viscerální tuk, je do značné míry ovlivněno i zdraví a život jako takový. Je dobré vědět, jak poznat, že se jedná o viscerální tuk a jak ho změřit, i to, proč je tuk na břiše tak nebezpečný. Podívejte se na rady, jak zhubnout v oblasti břicha.


Na čem si pochutnával bájný Horymír? Maso se pomalu peklo v popelu, běžná byla kvašená zelenina a chleba s tvarohem

K prázdninovým návštěvám Prahy patří nepochybně i Vyšehrad. Většinou se nám přitom vybaví vladyka Horymír a jeho kůň Šemík, který svého pána zachránil před popravou skokem z vyšehradských skal do Vltavy. Co ale víme o tom, jak v 9. století žili vladykové, příslušníci nižší šlechty?


Cikánské kuře: Jemně pikantní a šťavnaté maso pečené společně s bramborami hraje rozmanitými chutěmi všech ingrediencí

Dostali jste chuť na kuře plné chutí, které je báječně šťavnaté a lahodné? Upečte si cikánské kuře. Maso se peče s bramborem v jednom pekáčku, tedy o příloze je už jasno.


Tajemství outfitu Elišky Křenkové: Na zakončení festivalu oblékla zlaté šaty od Krále, vypadala jako Audrey Hepburn

Filmový festival ve Varech je oficiálně zakončen. Ceny byly předány a fanoušci už mohou vyhlížet další ročník. Slavnostního ceremoniálu v Thermalu se zúčastnila řada celebrit jako například herečka Eliška Křenková (34), která vynesla vskutku krásné šaty se sametovými klopami na zádech. Návrhář Boris Král redakci eXtra.cz model rozebral podrobněji.


Fenomén aperitivo: Naučte se namíchat si vlastní osvěžující spritz

Populární aperol spritz všichni dobře známe. Oblíbený oranžový nápoj je už řadu let synonymem léta, uvolněných prázdninových večerů z přáteli a bezstarostné pohody. Ale co ostatní typy hořkých likérů? Seznámíme vás s jejich historií a naučíme vás namíchat i další lehké letní drinky typu spritz.


ELLE Beauty Lounge: Hvězdy posledního červeného koberce

Karlovarský festival byl včerejším večerem oficiálně ukončen. Nejvyšší cenu, Křišťálový glóbus, 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu získal film Náhlý záblesk hlubších věcí. V ELLE Beauty Lounge se poslední večer blýskalo róbami hvězd. Jak vypadalo vyvrcholení festivalu a opravdu poslední červený koberec?


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Milia

Souhrn Hrboly, které se běžně objevují na obličeji, nose nebo tvářích dítěte a jsou obvykle malé a bílé. Příznaky Charakteristickým příznakem jsou kožní hrboly. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Způsobená zachycením keratinu pod povrchem kůže a je spojena s traumatem způsobeným vyrážkou, alergií nebo jin...


Existuje multivesmír? Paralelní světy fungují v několika hypotézách

Jedním z nejoblíbenějších konceptů fantastické fikce je teorie mnohovesmíru, tedy možnost existence paralelních realit, v nichž najdeme alternativní verze sebe sama nebo jen jinak fungující společnost. Zároveň jde o seriózní vědecký koncept, jenž řadu let trápí astrofyziky.


Největší rodinné spory v historii mezi slavnými osobnostmi

Ve světě slávy a bohatství často nahlížíme do zákulisí života celebrit, a to včetně soukromých záležitostí, které se týkají jejich rodinných sporů. Od napětí mezi dětmi a rodiči až po sourozeneckou rivalitu - ve skutečnosti nic nezůstává utajeno. Zajímá vás to? Klikněte na následující galerii a odhalte některé z těchto známých rodinných sporů.


Jak upéct banánový chlebíček? V tomto báječném receptu zužitkujeme přezrálé banány

Banánový chlebíček je výtečný a vláčný moučník, který se hodí jak k snídani, tak i k odpolední kávě. Na tento moučník můžeme perfektně zužitkovat již přezrálé banány, které zajistí přiměřenou sladkost moučníku.


Proč vysadit gauru do zahrady: nenápadná a jemná trvalka dlouho kvete a bez úhony zvládne horko i sucho

Na první pohled nenápadná gaura neboli svíčkovec vykvétá sice drobnými květy v bílé či růžové barvě, ale je to přesně ta skromná trvalka, která dokáže podpořit krásu ostatních květin ve svém sousedství. Vysaďte ji do záhonu spolu s dalšími suchomilnými rostlinami nebo ji pěstujte ve větším květináči na balkoně.


Andělský týdenní horoskop: Lvi by si měli udělat čas na své vlastní zájmy, Štíři budou hrozbou pro ty, kteří se je budou snažit změnit

Tento týden máme hodně možností k osobnímu růstu, avšak okolnosti většinou nebudou tak pozitivní. Většina z nás se zasekne na jednom místě místo toho, abychom se poučili a zlepšili svůj život. Jak jste na tom vy?


Stav rukou, jejich pokožky a nehtů vypovídá o našem zdraví. Automasáž může pomoci rukám vrátit pružnou pokožku

Ruce jsou naší vizitkou, vypovídají o naší osobnosti a o tom, jak dobře se o sebe staráme. Ačkoli je pokožka rukou velmi namáhaná, na její péči se často zapomíná. Přečtěte si, jak nejlépe se o své ruce starat, abyste udělali skvělý dojem již při prvním podání rukou.


Letní dezert: Nadýchaná malinová bábovka

Bábovka, to je snad nejtradičnější moučník, který můžete upéct. Ať už na jaře, v zimě nebo v létě. Pokaždé může být trochu jiná, ovoce přizpůsobte sezóně a pozvěte si hosty.


Iva z Ulice: Snad změna účesu přinese i změnu dějové linky a z ufňukané, nesnesitelné Ivy se stane normální ženská

Hana Baroňová, představitelka Ivy Klímové z Ulice, už dlouho toužila po šmrncovní ofině. Dodává ale, že v seriálu bude vlasy nadále nosit stáhnuté dozadu, jak mívá její postava ve zvyku, a tak si diváci téhle změny k lepšímu možná ani nevšimnou.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Jak sušit česnek: nedělejte zbytečné chyby, které ho znehodnotí a zkrátí trvanlivost. Udělejte si zásobu této zdravé zeleniny

Starší zkušení zahrádkáři si možná pamatují dobu, kdy se tradovalo, že česnek musí ze země na svatého Jakuba 25.7. Dokonce známe staré přísloví: Jakub, Jakub, česnek nakup, na tvůj svátek Evžene, těžko se už sežene. To vše už dávno neplatí a obzvláště v tomto roce. Sklizeň česneku je již v plném proudu. Kterých chyb se při sušení vyhnout, abyste si udělali jeho dostatečnou zásobu, která vám vydrží až do jara příštího roku?


Klobása, špekáček, salsiccia: Jak nejlépe připravit uzenářské hvězdy všech grilovaček

Nepatříte-li mezi ostřílené mistry grilu a na hovězí steak si zatím netroufáte, nezoufejte. I tak si můžete pochutnat na dobrotách opečených na ohni. Klobásy patří mezi nejsnadnější suroviny na přípravu, navíc jim stačí pár minut. A my vám navíc poradíme, jak dosáhnout skutečně dokonalého výsledku.


Princ William před trápením oči nezavírá! S Kate má dobré srdce!

Kate Middleton a princ William nepřehlížejí ničivé následky počasí. Princ a princezna z Walesu poskytli soukromý finanční dar lidem v Karibiku, kteří byli postiženi hurikánem Beryl, a nadále pečlivě sledují vývoj situace.


Jitka (35): Na dovolené bez manžela jsem otěhotněla. Ukázalo se, že on má také jedno tajemství

Jitka se dlouho snažila otěhotnět, ale nešlo to. A pak, na dovolené bez manžela, potkala sympatického muže, který ji okouzlil. Po této krátké aférce zjistila, že je v tom. Její manžel to přijal chladně a Jitka později zjistila, že to souvisí s jeho velkým tajemstvím.


Pozor na salmonelu z melounu! Hrozí hlavně u těch nakrájených, ale i u melounů doma špatně skladovaných

Zažívací problémy vám v létě nemusí způsobit jen zmrzliny, majonézové saláty nebo nedostatečně tepelně upravené maso, ale třeba i melouny. Na nich se totiž mohou vyskytovat nebezpečné bakterie, způsobující choroby jako je salmonelóza či dokonce úplavice. Jak ale předejít riziku nakažení?


Pět jednoduchých letních drinků: Kokosová Margarita s plátkem zázvoru, mangový Mango Mule nebo nealko bublinky na ledu

Léto patří večírkům pod širým nebem, posezením u plážového baru nebo různým festivalům. Nějaké osvěžující více či méně alkoholické drinky se k nim báječně hodí. S těmito pěti koktejly budou vaše prázdniny dokonalé bez ohledu, zda je strávíte na pláži třeba v Itálii nebo u jihočeského rybníka.


Vše, co potřebujete vědět o kousání nehtů, a jak s ním přestat

Kousání nehtů, známé také jako onychofagie, je nutkavý návyk kousání nehtů. Předpokládá se, že jen ve Spojených státech jej provádí až 30 % jedinců. Zvyk často začíná v dětství; kousání nehtů je vyvoláno stresem, úzkostí, nudou nebo dokonce perfekcionismem. A přestože se může zdát, že je tento zlozvyk neškodný, může vést k fyzickým problémům, jako jsou infekce, problémy se zuby a poškození nehtů, a také ke společenským rozpakům. V této galerii najdete příčiny kousání nehtů a různé strategie, které vám pomohou se tohoto zlozvyku nadobro zbavit.


Češi u vaření zbytečně utrácí, říká Těhotnej kuchař. Vyprošťovák je mýtus, poradil svůj recept

Projekt Těhotnej kuchař je částečně dílem pandemie covidu, kdy musel jeho autor Jaroslav Vajgl zavřít své provozovny a peníze mu postupně docházely. S vařením měl zkušenosti bohaté, ale s natáčením na sociální sítě žádné. Teď už jeho videorecepty s vtipným komentářem sleduje v součtu okolo 1,5 milionu lidí. Co práce Těhotnýho kuchaře obnáší a jakou největší chybu podle něj Češi při vaření dělají?


Slaný bramborový koláč máte hotový za chvíli a skoro zadarmo: Využijete zbytky a přitom vykouzlíte báječně šťavnaté jídlo

Slaný koláč je v české kuchyni oblíbenou záležitostí hned z několika důvodů. Především se jedná o jednoduchou přípravu, ale také možnost využití zbytků, které byste jinak možná vyhodili do koše. Bramborový koláč, na který nabízíme recept, je navíc chuťově skvělý a rozhodně se stane oblíbeným pokrmem vaší rodiny.


Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na kuchyni v mátové barvě

Často doma hledáme prostor pro odpočinek nebo jen takovou vlastní „zašívárnu“, kde nás nikdo nebude rušit. Přesně o tom snila mladá rodina, která oproti současnému zvyku rozčlenila otevřený prostor v bytě nejrůznějšími policovými systémy, polopříčkami či skleněnou stěnu. Pojďte se s námi podívat do bytu plného zajímavých nápadů. Byt disponuje dvěma obývacími pokoji, přičemž jeden slouží pro […] The post Útulný byt, ve kterém se stočí zrak na...


Nejlepší šaty Andrey Bartoškové v průběhu let: Ve Varech vynesla tylové volánky, šaty se zlatými aplikacemi i duhovou róbu

Je skvělé, když někdo ví, co mu sluší a nebojí se podle toho oblékat. Andrea Bartošková se našla v jednoduchosti, eleganci, ale zároveň se nebojí čas od času zaexperimentovat se střihy či barvami. Pojďme se podívat na to nejlepší, co tato žena předvedla v průběhu let na červeném koberci v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.


Největší mýty o psech

Psi jsou našimi věrnými společníky již po staletí, přesto o nich stále kolují mýty. Jistě, možná si myslíte, že vaše znalosti o psech jsou na špičkové úrovni, ale pravdou je, že některá fakta, která jste za ta léta slyšeli, nejsou vůbec pravda. U většiny těchto "lží" to problém není, ale některé mylné představy mohou být nebezpečné jak pro vás, tak i pro vašeho psa. Proto je velmi důležité oddělit fakta od výmyslů, abyste měli jistotu, že se vašemu štěněti dostane té nejlepší péče a výcviku. Zajímá vás víc? Tak klikněte na tento článek a zjistěte, co jsou mýty a co fakta.


Aby vám levandule letos vykvetla v plné parádě ještě jednou, musíte ji právě teď správně seříznout. Pomůže technika „na lišáka“

Aby vám levandule letos vykvetla v plné parádě ještě jednou, musíte ji právě teď správně seříznout. Pomůže technika „na lišáka“. Levandule, známá svou nádhernou vůní a krásnými květy, vyžaduje pečlivé stříhání víc než jednou do roka. Jedině tak si zachová svou perfektní vitalitu a dopřejte vám pohled na své opakované kvetení.


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Péče o matraci a prodloužení její životnosti: Pravidelné otáčení, vysávání a ochrana před vlhkostí

Kvalitní matrace má podstatný vliv na náš spánek. Klíčová je správná péče. Vhodná údržba může podstatně ovlivnit náš spánek, celkový zdravotní stav a prodloužit životnost matrace. Poradíme, jak na to.


Letní výlety za moravským a českým vínem podle abecedy (L-Z)

Tradiční letní výpravu po republice za vinařskou turistikou by letos stálo za to pojmout trochu netradičně, třeba podle abecedy. Lákavých turistických cílů je u nás víc než dost a jen jedna abeceda na ně nejspíš stačit ani nebude. Hledejte tak inspiraci a nové úhly pohledu, jak krásu našeho vína a naší vinorodé krajiny poznávat.


Boty, na jejichž návrat jsme netrpělivě čekali, jsou v roce 2024 opět trendy: Víme, jak je stylově nosit

Typ bot, které jsou známé pod označením Clarks podle svého nejslavnějšího výrobce, se na první pohled nemusí zamlouvat všem. Jejich vzhled vyvolává poměrně rozporuplné názory. I přes to jsou ale velmi oblíbené, a právě proto si pomalu, ale jistě vydobývají čestné místo mezi nejpopulárnějšími módními trendy roku 2024. Jak je nosit a s čím je kombinovat?


Překvapivé použití jedlé sody

Jedlá soda je jednou z těch ingrediencí, které má většina lidí ve skříni, ale používá je jen zřídka. Ve skutečnosti spousta lidí svou malou krabičku jedlé sody nikdy nespatří. Tento šikovný malý produkt pravděpodobně znáte jako kypřící prostředek při pečení, ale věděli jste také, že se dá použít k mnoha dalším účelům v domácnosti? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Žhavá mořská panna Geislerová, dechberoucí Křenková a Stivínová bez kalhot. Móda z červeného koberce

Poslední červený koberec ve Varech je tady a vy se naposledy můžete kochat pohledem na krásné róby a pozvednout obočí nad některými módními kreacemi. Pojďme se společně podívat na to, co která celebrita na slavnostní zakončení 58. ročníku filmového festivalu vynesla.


Jak připravit párky a vyhnout se jejich popraskání

Zdá se vám ohřívání párků jako zcela banální věc? Věda to určitě není, ale dost často dochází k chybám vedoucím k popraskání, vysušení nebo ztrátě chuti. Párky při ohřevu zachovejte vždy v neporušeném stavu, střívko u párku nesmí být příliš napnuté, jinak praskne. Pozor dejte i na prudkou změnu teplot. Pojďme se na to podívat detailněji.


Malé domy: Jak žít velký život v malém prostoru

V době, kdy ceny nemovitostí neustále stoupají a stále více lidí hledá alternativy k tradičnímu bydlení, získávají malé domy na popularitě. Tento trend představuje nový způsob života, který klade důraz na jednoduchost, udržitelnost a kreativitu při využívání omezeného prostoru. V tomto článku prozkoumáme fenomén malých domů, jejich výhody a výzvy, a nabídneme praktické rady pro ty, kteří se rozhodli pro tento minimalistický životní styl.