Trending:


Pět tipů, jak zařídit chodbu a předsíň: Nebojte se barev a nezapomeňte na zrcadla

Chodba a předsíň jsou vizitkou našich domovů. Navzdory jejich významu jsou však často opomíjené a přehlížené. Lidé je vnímají pouze jako prostupy do dalších místností nebo jen jako funkční prostory, které slouží především k ukládání všeho nepotřebného. Chodby a předsíně tak často působí přeplácaně a jsou v disharmonii se zbytkem interiéru. Jak zařídit tyto prostory tak, aby byly útulné a udělaly skvělý první dojem?


Nejlepší outfity léta 2024 pro milovnice minimalismu: Snadno je napodobíte a ještě ušetříte

Minimalismus byl v posledních letech velice oblíbený, a to nejen v bytovém designu, ale také v módě. Není se čemu divit, jelikož čisté linie a tlumené barvy všeobecně lahodí oku a vnášejí klid do duše. Navíc lidé, kteří mají tento vkus, vždy vypadají elegantně, upraveně a nadčasově. Pro někoho může být minimalismus nuda, někomu se v něm odráží celý životní styl. Podívejte se na pět snadných letních outfitů a pořiďte si nadčasové kousky, které...


Keramzit v zahradě: lepší propustnost půdy a zadržování vlhkosti

Keramzit běžně používáme u hrnkových květin. Věděli jste ale, že mají své využití i ve vaší zahradě? Jedná se o malé jílové kuličky, které jsou vypálené v peci při vysokých teplotách. Tím se vytvoří porézní materiál s voštinovou strukturou. Tato struktura je skvělá pro růst kořenů rostlin, protože jim zajišťuje dostatek vzduchu a také vlhkosti. Navíc je velmi lehký, takže ho snadno přepravíte tam, kam potřebujete. Je odolný, a proto ho můžete...


Svatojánská noc plná magie: Třem znamením zvěrokruhu přinese zvláštní energii a splní sny

Svatojánská noc nás čeká v neděli 23. června 2024. Je to noc, která hýří magií a dějí se podivuhodné věci. Podívejte se na tři znamení zvěrokruhu, která svatojánská noc ovlivní nejvíc.


3 ingredience, které dokonale vyčistí pleť

Kdo chce mít krásnou, a především zdravou, pleť, ten ji musí každý den čistit. Jak ale vybrat správný cleanser? Řiďte se nejen svým typem pleti, ale i ingrediencemi, které odličovací produkty obsahují. Některé totiž vaší pokožce přinesou mnohem víc benefitů než ty ostatní. Pokud z tváře neodstraníte make-up, odumřelé kožní buňky, maz a nečistoty, bude zanesená, zašedlá, a začne tíhnout k pupínkům i rychlejší tvorbě vrásek. Při výběru vhodného...


Červnový úplněk v nebezpečném aspektu varuje před nečekanými problémy

Úplněk 22. 6. je nebezpečný pro naše zdraví, proto pozor na jedy a nečekané infekce, které sice budou krátkodobé, ale mohou nám udělat nepříjemnou čáru přes plány. Na druhou stranu však zesiluje magickou Svatojánskou noc. Ta totiž vychází krásně na sobotu a den poté bude magická noc, která tím získává na síle a magii. I bylinky sbírané tuto noc o půlnoci budou mít pravděpodobně mnohem větší sílu než obvykle.


Proč vyrazit ven „naostro“? Snížíte riziko kožních alergií i poranění

22. června slavíme Mezinárodní den bez kalhotek, tudíž se nám nabízí skvělá příležitost vyzkoušet si, jaké to je být „naostro“. Tento výraz se používá pro označení stavu, kdy na sobě člověk nemá žádné spodní prádlo. Někdo tak chodí běžně, někomu to přijde přinejmenším zvláštní. Pokud jste to ještě nevyzkoušela, nechte v tento den kalhotky doma. Přináší to spoustu benefitů.


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Ryby by si měly dovolit dělat věci po svém. A nejen Ryby. Co vás čeká a nemine v příštím týdnu se dozvíte v našem horoskopu

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Jahody potřebují ochránit před ptáky. Už jste zkoušeli „jahodové“ kameny?

Jahody jsou oblíbenou pochoutkou nejenom pro lidi, ale také pro různá zvířata. Zejména ptáci a slimáci si na nich rádi pochutnávají. Výjimkou ale nejsou ani vosy, mravenci a různí broučci. S nimi se o svou úrodu rozhodně dělit nechcete. Dobrou zprávou je, že ani nemusíte, pokud zavedete určitá opatření. Nenechte se jimi okrádat a vyzkoušejte metody, které fungují. Díky tomu můžete sklidit maximum plodů, o které jste se zasloužili.


Duchovní význam letního slunovratu a jeho přínos pro jednotlivá znamení

Letní slunovrat je před námi a s ním začíná pravé léto! Tato událost má své kořeny v pohanském starověkém kultu, takže slunovrat má dlouholetý duchovní význam. Ale proč vlastně? A jak se tyto tradice slaví dnes? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký duchovní význam má letní slunovrat a co přináší pro jednotlivá znamení horoskopu.


Recepty na ty nejlepší mléčné koktejly!

Mléčné koktejly jsou jedním z nejchutnějších vynálezů vůbec, že? Jistě, ne každý konzumuje mléčné výrobky, ale v dnešní době je lze snadno nahradit rostlinnými alternativami. V této galerii najdete celou řadu receptů – od klasických až po koktejly s alkoholem. A taky pár opravdu exotických chutí! Jste připraveni vyzkoušet něco nového? Pak klikněte na galerii a inspirujte se!


KVÍZ: Považujete se za ostřílené houbaře a jak se vyznáte se v houbách?

Jste houbaři a poznáte již z dálky každou houbu, která se sotva vyklubala? Víte, jak nasbírané lesní poklady nejlépe zužitkovat? Pokud jste odpověděli kladně, jistě víte, že houby se dají sbírat prakticky po celý rok. Každý druh má trochu jiné využití a chutná rozdílně, ale všechny jsou naprosto delikátní. Pojďte si tedy oživit svoje znalosti v článku a pak si zkuste kvíz.


Nevšedně rychlý chutný a vyvážený recept do shonu všedních dní: barevné pity z pánve

Také milujete chutné, zdravé a snadné obědové recepty z pár ingrediencí, které jsou navíc do pár minut hotové? Oceníme je zejména přes týden, kdy se většině z nás u sporáku stát nechce, nebo na to prostě není čas. Náplň pit si můžete obměnit dle gusta, nebo dle toho, co se u vás v ledničce právě nachází. Nejen z těchto důvodů bude recept aspirovat na váš nový oblíbený oběd!


Jak zajistit rychlejší růst cibule, okurek či rajčat? Vsaďte na obyčejné koření

Venku je už opravdu teplo a mnozí z nás už chodí denně kontrolovat, jak se daří rostlinám na zahrádce. Pohled na mnohé z nich potěší a mnohdy už se nemůžeme dočkat, až ochutnáme sladké plody. Všichni bychom pochopitelně chtěli, aby se rostlinám dařilo co nejvíce a aby rostly doslova raketově. Pomoct jim můžeme jak různými hnojivy ze zahradnictví, tak i ryze přírodními produkty. Výbornou volbu představuje především kurkuma. Toto skvělé koření...


Věnec z růží, bylinek, citrusů a doplněný kořením: krásná ozdoba na stůl, která odpudí komáry

Teplé a slunečné počasí je tady, a my si tak můžeme vychutnávat plnými doušky stolování na terase či na balkoně. Jen kdyby se k našemu stolu okamžitě neslétli všichni komáři z širokého okolí! Máme pro vás tip, jak vytvořit kouzelnou dekoraci, která bude navíc držet protivný bzučivý hmyz v uctivé vzdálenosti. Vytvořte si věnec z růží a doplňte je voňavými bylinkami a plátky citrusů. A nezapomeňte na hřebíček!


Krásná dcera Jiřího Dvořáka ukázala luxusní křivky. Anička odložila herectví a v roli modelky jen zářila

Anna Dvořáková (22) byla ozdobou módní přehlídky Martiny Pipkové Loudové. Poprvé v životě si vyzkoušela, jaké to je být modelkou. V hledišti seděl i její tatínek, herec Jiří Dvořák, který rozhodně má být na co pyšný. V rozhovoru pro eXtra.cz Anička zavzpomínala na své prarodiče, kteří už bohužel nejsou mezi námi, a prozradila, co zdědila po své babičce Janě Hlaváčové (†85).


Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v kondici

Lednice není úplně levná záležitost a rozhodně od ní očekáváte, že vydrží dobře sloužit spoustu let. Když se ale stane obětí nesprávného zacházení, dojde k výraznému zkrácení její životnosti. Dodržováním jednoduchých tipů můžete předejít poruchám a prodloužit tak funkčnost vašeho spotřebiče. Jak na to? Zvolte pro lednici vhodné umístění Lednička by měla mít kolem sebe dostatek […] The post Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v...


Pánské šortky 5x jinak: Stylistka naučí vaše muže oblékat šortky nejen na pláž, ale i do společnosti

V novém díle pořadu 3 minuty stylu si dnes přijdou na své muži, protože stylistka Nikola Marková připravila speciál pro ně. Pět outfitů, jejíchž základem jsou šortky a hodí se pro různé příležitosti od společenských až po volnočasové, si můžete prohlédnout přímo na modelovi.


Špatná snídaně, dlouhý spánek nebo málo světla. Změňte ranní návyky, kvůli kterým nehubnete

Vyhýbáte se rychlému občerstvení a sladkostem, snažíte se večer nepřejídat a pravidelně cvičíte a přesto ručička na váze ne a ne se pohnout? Nebo číslo na displeji je dokonce vyšší? Vaše váha má také co dělat s ranními návyky, které jsou základem celého dne. Mají vliv i na fungování našeho těla, tedy i spalování. V čem tedy často chybujeme a na co bychom měli myslet?


Týdenní horoskop od 24. do 30. června 2024: Berany zaskočí nečekané výdaje, Váhy čeká o víkendu chaos

Je tu nový týden a spolu s ním i nové energie, které vás mohou ve vašich záměrech podpořit nebo naopak přibrzdit. Slunce vstoupilo do vodního a velmi emocionálního znamení Raka, pro něhož je rodina a zázemí na prvním místě. Právě tato charakteristika se promítne do života i ostatních znamení zodiaku. Co dalšího čeká v tomto týdnu právě na vás? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.


Návod, jak vzít psa na výlet

Výlety jsou zábava, a tak je přirozené, že při nich nechcete opustit svého čtyřnohého přítele. Psi jsou skvělými parťáky na cesty, ale je třeba se na ně pořádně připravit. Od toho, co udělat předem, až po zásadní věci, jako je co si zabalit a co dělat během cesty, to vše popisujeme v této galerii. Prohlédněte si našeho průvodce, jak vzít psa na výlet.


Trendy fasáda pro váš dům

Prosklené fasády se staly symbolem moderní architektury, a pokud hledáte materiál, který dodá vašemu domu estetický šmrnc a nabízí neuvěřitelnou variabilitu, hliník je jasnou volbou. Proč tedy zvolit hliník na prosklené fasády? Představte si svůj vysněný domov. Velká okna, spousta přirozeného světla a úžasný výhled. Prosklené fasády z hliníku vám přesně toto mohou nabídnout. Hliník je jako […] The post Trendy fasáda pro váš dům appeared first on...


Romana (55): Syn nám přivedl přestavit vážnou známost. Když jsem ji spatřila, myslela jsem, že hrůzou omdlím

Romana s manželem vychovali dvě děti. Oba synové jsou sportovci, bez tetování, nekuřáci a abstinenti. Starší syn nedávno přivedl rodičům ukázat svou přítelkyni a Romana byla v šoku. Slečna má potetované celé tělo včetně obličeje.


Romantický trend fairy core ovládne léto 2024: Přenese vás do dětství, ale nosit ho můžete i do práce

Zavzpomínejte na chvíle, kdy jste jako malá holčička toužila po tom vypadat jako vaše oblíbená princezna či víla z pohádky. Přinášíme vám dobrou zprávu – do fashion průmyslu se zcela jistě probojoval trend fairy core, který je specifický svým éterickým designem. A ještě lepší zpráva je, že právě tento trend naprosto ovládne módní svět v sezóně 2024! Jste připravena stát se konečně pravou vílou?


Hladké přechody: dokonalý kontrolní seznam připravenosti na školku

Když dítě nastoupí do mateřské školy, může to být pro něj i pro vás vzrušující období! Tento milník představuje začátek jejich formální vzdělávací cesty, ale před prvním dnem je důležité zajistit, aby byly připraveny jak po emocionální, tak po akademické stránce. To vyžaduje kombinaci praktických kroků a výchovného povzbuzování. Každé úsilí, které nyní vynaložíte, jim usnadní adaptaci a připraví půdu pro úspěšnou školní docházku - od zavedení rutinních postupů až po podporu sociálních dovedností. Zajímá vás, jak můžete svému dítěti pomoci s přípravou? Klikněte na tuto stránku a získejte další informace.


Kvíz: Poznáte české pohádky podle emotikon? Všechny dokáže určit jen opravdový odborník

Pohádky v dětství miloval snad každý. A ruku na srdce, jakmile televizní programy spustí každoročně svoji vánoční pohádkovou nálož, rádi se na některé z nich s nostalgickým úsměvem podíváme i v dospělosti. Pokud jste ten případ, máte šanci v tomto testu uspět!


Nejčastější chyby při výběru koberce: Nepodceňte tento důležitý prvek domova

Kusový koberec dokáže obývacímu pokoji dodat teplo, útulnost i potřebnou členitost. Pokud i vy plánujete prostor obýváku ozvláštnit kobercem, v dnešním článku vám přinášíme pár tipů, jak ho správně vybrat a zlepšit stávající vzhled vašeho interiéru. Když přijde na výběr podlahy do domácnosti, většinou vsázíme na takový materiál, který je odolný a snadno se udržuje. V kategorii […] The post Nejčastější chyby při výběru koberce: Nepodceňte tento...


Vítězka Top Image Look Lucie Cikrytová: Trendům v líčení 2024 vévodí přirozenost, na svatbu využijte pomoc profesionální vizážistky

Lucie Cikrytová, svatební vizážistka a stylistka, se svému oboru věnuje již více než 15 let. Bohaté zkušenosti získala při líčení nespočtu modelek na přehlídkových molech, což ji nakonec přivedlo až k zaměření na styling a vizáž nevěst. V exkluzivním rozhovoru pro Marianne.cz nám Lucie prozradila, proč je důležité ve svatební den využít služeb opravdových profesionálů.


Nina (38): Jsem velký pes na hygienu. Příteli jsem kvůli smradlavým nohám dala kopačky

Možná si to neuvědomujeme, ale hygiena je klíčem nejen k lidskému zdraví, ale i lepšímu životu. Není potřeba mýt si ruce pětkrát za hodinu, ale zároveň není šťastné chovat se jako „prasátko“. Nina po svém okolí vyžaduje základní hygienické návyky, přesto má pocit, jako by chtěla zázrak.


Zahradní trpaslíci 21. června slaví svůj den. Užijte si s nimi jejich svátek

Ať už je považujete za kýč nebo roztomilou dekoraci do zahrady, trpaslíci slaví dokonce i svůj oficiální svátek, který vyhlásila Fronta za osvobození zahradních trpaslíků na 21. června. Možná se vám to zdá jako typicky česká recese, ale není tomu tak. Skupina byla založena ve Francii a později se rozpadla na několik menších skupin, rozesetých v několika evropských zemích. Podobná skupina funguje i v Americe.


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Zajímavé způsoby, jak propašovat zeleninu do jídla

Pokud jste jako většina lidí, překvapí vás pokaždé, když slyšíte doporučené množství zeleniny, které bychom měli denně zkonzumovat, a které se v různých zdrojích liší, ale obvykle se pohybuje kolem tří šálků denně. Dokonce i pro lidi, kteří rádi jedí zeleninu, se to může zdát jako výzva. Když se k tomu přidají vybíraví jedlíci (a nemluvíme jen o dětech), může se to zdát ještě těžší. Ale nebojte se! Existují různé chytré způsoby, jak zeleninu do pokrmů zakomponovat, aniž byste přišli o špetku chuti. Klikněte na několik záludných nápadů na jídla, která zeleninu buď skvěle skryjí, nebo ji promění v něco mnohem chutnějšího.


Royal Ascot: oslava více než století ikonických vzhledů

Slavné anglické dostihy Royal Ascot mají více než stoletou historii. Během této doby se mnozí věnovali koňským dostihům, jiní však stejně nadšeně sledovali výběr módy na každoroční události, která nikdy nezklame. Dostihové závodiště Ascot v anglickém Ascotu založila královna Anna v roce 1711. V roce 1813 se Ascot těšil takovému významu, že parlament přijal zákon, který zajistil, že zůstane veřejným závodištěm. Přesto se zde až do roku 1945 mohly konat pouze čtyřdenní dostihy Royal Meeting. Pokud jde o Royal Meeting, ten se poprvé oficiálně konal v roce 1911 během třetího červnového týdne a tato tradice trvá dodnes. Každoročně se ho účastní britská královská rodina. V roce 2004 bylo závodiště na 20 měsíců uzavřeno kvůli rekonstrukci. V roce 2005 se proto Royal Meeting konal na závodišti York Racecourse v anglickém Yorku. Zesnulá královna Alžběta II, majitelka panství Ascot, dostihové závodiště v roce 2006 znovu otevřela. V poslední době navštěvuje týden Royal Ascot více než 300 000 návštěvníků, což z něj činí nejnavštěvovanější akci svého druhu v Evropě. Royal Ascot je bezpochyby místem, kde se setkává sport a rodokmen (lidský i koňský). Nesmíme však přehlížet ani jeho vliv na módu. Kde jste kdy viděli unikátnější pokrývky hlavy? Jednoduše ne. V tiskovém středisku v Ascotu musí být na sportovní a módní novináře, kteří se tam po celý týden mísí, opravdu pěkný pohled. Byl však Royal Ascot vždy hoden módního rozruchu, který se kolem něj strhl? No, obrázek vydá za tisíc slov, tak jich zkusme několik desítek! V následující galerii si prohlédněte historické snímky z Royal Ascot v celé jeho historii.


Zákaz starých kotlů na uhlí je tu. Co dělat? Nejlevnější náhrada je pořád dřevo

Tepelné čerpadlo, kotel na dřevo či dřevěné pelety, elektrické přímotopy anebo plynový kondenzační kotel. To jsou příklady způsobů vytápění, jimiž lze nahradit neekologické kotle 1. a 2. třídy, jejichž provoz bude od 1. září letošního roku definitivně zakázán. Desítky tisíc domácností nyní stojí před otázkou, čím staré topení nahradit. Jaké jsou výhody i nevýhody jednotlivých variant, představuje Deník ve druhém dílu nového seriálu.


Salát je skvělý pokrm (nejen) na léto. Jak připravit nejlahodnější zeleninové kombinace?

Salát se stal ve 20. století synonymem redukční diety. Neprávem se mu přičítá role pokrmu, který uždibují neurotické slečny toužící po kariéře modelky. Přitom může být stejně vydatným a hodnotným jídlem jako teplý hlavní chod. S grácií hraje roli chutné přílohy i předkrmu.


Co přenášejí komáři: opatrnost před nimi je na místě

Začíná léto a večerní pobyt na zahradě nebo terase nám znepříjemňují otravní komáři. Otevřená okna v noci lákají komáry také do našich ložnic. Probdělá noc kvůli komářímu bzučení a štípání není nic příjemného. Co komáry přitahuje a jak je odpudit? Přinášíme několik rad a inspirací, jak se s těmito vetřelci vypořádat.


Trendy 2024: Módě vládne 6 oblíbených materiálů. Které vás ochladí a které si ponechat až na podzim?

Rok 2024 přináší do světa módy svěží vítr v podobě různých materiálů a látek, které dominují přehlídkovým molům i ulicím světových metropolí. Vrací se oblíbené stálice, ale objevují se i novinky, které jdou ruku v ruce s udržitelností a technologickým pokrokem. Pojďme se podívat na nejpopulárnější módní látky tohoto roku a jak je můžete začlenit do svého šatníku.


Mladá rodina se s interiérem starého bytu popasovala na jedničku

Stoletý interiér se dočkal citlivé rekonstrukce, která ctí dobové detaily. Třípokojový byt je skvěle naplánovaný, a tak dnes dokonale slouží mladé rodině.


Skrytá funkce myčky: O co se jedná, kde se nachází a k čemu slouží

Myčka na nádobí je praktickým pomocníkem v kuchyni. Těžko se bez ní dnes obejdeme. Víte však, že má skrytou funkci, která dokáže ušetřit čas i naše nervy? O jakou funkci se jedná, kde se nachází a k čemu slouží?


Velký horoskop na léto 2024: Blíženci, pozor na nevyžádané rady, Lvy čekají životní změny

Letošní astronomické léto 2024 začne už 20. června, přesně ve 22 hodin a 51 minut, kdy vstoupí Slunce do znamení Raka. Pro mnoho lidí odstartuje nejkrásnější období roku, plné výletů, zážitků, dovolených a poznávání. Zajímá vás, jaké léto na vás čeká podle horoskopu? Nahlédněte s námi do naší předpovědi, ať máte menší náskok.


Váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení

Už teď se na vesmír obracíme s mnoha dotazy - na barvu síly, na nejlepší parfém nebo na to, jak lépe spát. Proč ne styl? Osobní styl je pro každého jedinečný a vy můžete využít své hvězdné znamení k tomu, abyste se dozvěděli, která módní volba vám pomůže cítit se silněji. Objevit svůj osobní styl může chvíli trvat a může to být složité. Když se poradíte s hvězdami, bude o něco snazší upřesnit vlastní oblíbenou estetiku. Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký je váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení.


Syrečky: Hanácká pochoutka s více než čtyřsetletou tradicí je jediný původní český sýr

Milovaná hanácká specialita, na kterou většina místních nedá právem dopustit, si vysloužila chráněné zeměpisné označení: Olomoucké tvarůžky. Většinou se konzumují tvarůžky naslano, ale v Lošticích existuje úspěšná a oblíbená Tvarůžková cukrárna. Že nevěříte? Tak s chutí do čtení a potom třeba na výlet!


Jak se britské královské páry seznámily?

Většina královských milostných příběhů je neobyčejně obyčejná. Zamilovat se do prince zní jako něco z Disneyho filmu, ale ve skutečném životě se mnoho takových vztahů odehrává jako každý jiný! Seznámí se prostřednictvím přátel a spojí je společné zájmy - jediný rozdíl je v tom, že jejich přáteli jsou lordi a dámy a jejich zájmy jsou koně a lyžování! Klikněte na následující galerii a objevte příběhy vzniku nejslavnějších královských románků.


Esfahán: Perla Persie, kde se historie snoubí s uměním

Esfahán, často přezdívaný „Polovina světa“, je jedním z nejvýznamnějších a nejkrásnějších měst Íránu. Toto město, které je známé svými dechberoucími architektonickými skvosty, bohatou historií a kulturními poklady, láká návštěvníky z celého světa. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších aspektů tohoto fascinujícího města.


Špatně v noci spíte? Himálajský mistr odhaluje dávná tajemství hlubokého spánku

Možná vám nedělá problém usnout, dokonce strávíte v posteli ukázkových osm hodin. I přesto se ráno budíte bez pocitu, že by vás spánek osvěžil, jste bez energie, psychicky rozladění. Na vině může být nedostatek opravdu hlubokého spánku.


Zdravý jídelníček podle Pavla Berkyho z Masterchefa: Originální recepty nejen pro sportovní šampiony

Semifinalista MasterChef 2020 a módní návrhář Pavel Berky už nejednou ukázal svůj vrozený talent pro vytříbenou chuť a originální recepty, které si sám vymyslel. Exkluzivně pro Marianne vytvořil zdravý fit recept pro sportovce a připravil si několik rad, jak zpestřit náročný jídelníček farmářskými a bio surovinami.


Kvíz: Slovenská slova, kterým Češi často nerozumí. Jak jste na tom s jejich znalostí vy?

Patříte-li do generace husákových dětí, jejich rodičů nebo prarodičů, vyrostli jste v Československu. Slovenština byla běžnou součástí našich životů, minimálně proto, že jsme ji všichni slýchali z televize a rádia. Po rozdělení republiky se ale tento krásný slovanský jazyk vytratil a slovíčka jsme pomalu začali zapomínat. Obzvlášť ta méně častá. Pokud vás zajímá, jak jste na tom se znalostmi slovenštiny vy, zkuste si vyplnit náš kvíz.


Denní horoskop na neděli 23. 6. 2024: U Štírů bude panovat dusná atmosféra, Střelce bude deptat nervozita

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 23. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Nejlepší omáčka na těstoviny? Ta bez vaření, říká účastnice MasterChefa a bývalá šéfredaktorka Apetitu Lucka Králová

Lucii Královou si můžete pamatovat z televizních obrazovek, účastnila se reality show MasterChef. Ve svém ročníku skončila na bronzové příčce a svět gastronomie ji natolik uchvátil, že už v něm zůstala. Stala se nejdříve produkční a později i šéfredaktorkou Apetitu. V roce 2021 odešla na rodičovskou dovolenou, ale do Apetitu se stále ráda vrací. Připravuje nové recepty a sepsala dvě kuchařky Apetit – Kuchařku pro začátečníky a...