Trending:


Rozhodla se babičku umístit do domova seniorů. „Byla to noční můra, musela jsem podat stížnost. Chci, aby babička byla šťastná," říká Eva

I když se někdy snažíme sebevíc, jsme na lidi kolem sebe milí a přívětiví, často se můžeme setkat s tím, že ostatní, kteří jsou fundovaní a které jsme poprosili o pomoc, jsou nakonec těmi, kdo nám přitíží. Totéž se stalo v případě paní Evy (46), která nám napsala o radu.


Jak se oblékat v létě ve stylu Pařížanek: Na tyto kousky nedají Francouzky dopustit

Pařížanky už po generace udávají módní styl a trendy, které jsou naprosto nadčasové. Sázejí na jednoduché kousky oblečení, které se dají kombinovat do sofistikovaných outfitů. Jakmile přijde léto, své šatníky zaplní hravými, lehkými oblečky, které jsou nejen pohodlné, ale i neodolatelně šarmantní. Inspirujte se módními ikonami a prožijte léto jako pravá Pařížanka.


Týrané kachny


Taky chci být hvězda: Outfity z KVIFF 2024, které si můžete poskládat ze zboží v obchodech

Karlovarský filmový festival je každoročně přehlídkou nejen těch nejlepších filmů, ale také modelů, které si na sebe vzaly hvězdy českého šoubyznysu. Ani letos tomu nebylo jinak. Některým se povedlo zazářit, jiní šlápli malinko vedle, přesto bylo neustále na co se dívat. Nyní si ukážeme 3 nejlepší outfity KVIFF 2024 a dáme vám návod, jak i vy můžete zazářit stejným způsobem. Ukážeme vám co nejpodobnější kousky, které seženete v běžné konfekci, a...


Proč byste měli vědět o pasivním příjmu

Pro každého, kdo si chce vytvořit životní situaci, v níž se nebude muset tolik starat o peníze, je zásadní zavádění strategií, jak získat pasivní příjem. Jedná se o takový příjem, který vám vydělá dolary, aniž by vyžadoval vaši práci nebo čas. Může to být například pronájem vašeho auta v době, kdy ho nepoužíváte. Přesto si nepleťte pasivní příjem s vedlejším přivýdělkem, kdy obchodujete se svým časem a úsilím, abyste dostali zaplaceno. U pasivního příjmu vyděláváte peníze, které nejsou vázány na vaši aktivní účast. Chcete-li se o něm dozvědět vše a zjistit, jak můžete začít vydělávat pasivní příjem ještě dnes, klikněte na tuto galerii.


Nejlepší tipy proti stárnutí od nejkrásnějších celebrit

Standardy krásy v Hollywoodu jsou velmi vysoké. Tlak na to, aby zůstaly mladé a svěží, musí být nesnesitelný, přesto existuje řada fantastických žen, které se stárnutím nebojují a vypadají naprosto úžasně. Poměrně hodně žen, které vypadají, že mají vážný případ Benjamina Buttona, si ani na sobě nenechaly udělat žádnou změnu (nebo to alespoň tvrdí). Každá žena na tomto seznamu je podle všech měřítek krásná, ale mnohé z nich vypadají o dobrých 20 let mladší, než ve skutečnosti jsou. Pojďme zjistit jejich tajemství. Klikněte do galerie a začněte.


Bento3D je roztomilý webový generátor krabiček, které si vyrobíte na 3D tiskárně

Každý fanoušek japonské kuchyně zná skladné a modulární krabičky 弁当箱 (bentóbako), ve kterých si lidé berou svačinu do práce a do školy. Bentoboxy...


Žhavá mořská panna Geislerová, dechberoucí Křenková a Stivínová bez kalhot. Móda z červeného koberce

Poslední červený koberec ve Varech je tady a vy se naposledy můžete kochat pohledem na krásné róby a pozvednout obočí nad některými módními kreacemi. Pojďme se společně podívat na to, co která celebrita na slavnostní zakončení 58. ročníku filmového festivalu vynesla.


Úchvatná kultura a tradice Austrálie

Austrálie je proslulá svými nedotčenými plážemi, krásným vnitrozemím a pohodovým životním stylem. Víte ale něco o zvycích této země? Australská kultura je dynamická a stále se vyvíjí - od bohaté kultury domorodců a obyvatel ostrovů Torresova průlivu až po přistěhovalce, kteří sem přinesli nové tradice a jazyky. V této galerii se dozvíte něco nového o australské kultuře a zvycích, ledacos vás jistě překvapí! Stačí kliknout a pustit se do čtení.


7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku

Snížení nepořádku doma často začíná hodnocením produktů, které používáme každodenně. Výměnou určitých položek za více organizované a efektivní alternativy můžeme proměnit náš prostor na klidnější a organizované prostředí. O post 7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku apareceu primeiro em DecorStyle.


Moruše: nenápadné letní ovoce, které můžete trhat plnými hrstmi

Sladké moruše patří k podceňovaným letním bobulím, přitom mají stejně široké využití jako jiné drobné plody. Možná jste je doposud míjeli, protože vás nenapadlo, že si je můžete bez obav vychutnat. Zkuste je právě teď, v prázdninové sezoně.


Lidé jsou z 99,8 % stejní jako šimpanzi. Hlavní rozdíly přitom neznáte všechny

I když jsou šimpanzi našimi nejbližšími příbuznými, genetická shoda 98,8 procenta se může i tak zdát obrovská. Dělá lidi lidmi opravdu jen 1,2 procenta pro nás unikátních genů?


Nejvlivnější nemanželské děti historie

Po většinu historie a v mnoha kulturách bylo nemanželské narození velkým tabu. Morální systém trestal nemanželské potomky za něco, na čem neměli absolutně žádný podíl. Tyto nemanželské děti se musely prostě protloukat životem, jak nejlépe uměly, a zároveň se vyrovnávat se stigmatem spojeným s jejich narozením. Nebylo to však nutně obrovské strádání pro všechny. Někteří z nich dokonce změnili svět. Zde jsou některé z nejvlivnějších nemanželských dětí v historii - od admirálů přes generály až po umělce. Klikněte na ně a objevte je.


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Znáte černuchu? Pokud ne, napravte to. Dokáže být užitečná

Černucha připomíná na první pohled o něco větší zrnka setého máku. Lidé si často tuto rostlinu pěstují doma. Jedná se totiž o léčivku, která dokáže působit nejen protizánětlivě. Zbavit dokáže vaše tělo mikrobů. Semena jsou vzácná a působí podobně jako přírodní antibiotikum.


Britové mají Haryyho a Meghan plné zuby? Prozradili, co si o královském páru myslí!

Harry a Meghan předloni opustili řady pracujících členů britské královské rodiny a pouto mezi nimi a monarchií se dále trhá. Ukazují to i dva průzkumy, v nichž hvězdná dvojice nedopadla zrovna nejlépe.


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Recept na krásné vlasy, pleť i nehty: pomůže levná ingredience – droždí!

Potraviny, které máte v lednici, nemusíte používat pouze ke konzumaci. Poslouží i ke zkrášlování! Pro tyto účely se hodí i droždí. Kupujte si ale to, které je čerstvé – tedy kostkové. Instantní čili sušené droždí v prášku není příliš vhodné. Ty čerstvé totiž obsahují látky, ze kterých může prosperovat vaše pokožka, nehty i vlasy. Existuje několik způsobů, jak můžete droždí užívat pro dosažení krásného vzhledu.


Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny

Hydrangea je rostlina známá svými bujnými květy, ale někdy může mít potíže s kvetením. O post Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny apareceu primeiro em DecorStyle.


Leoš Mareš a Monika Marešová: Blond Affair

V ELLE Beauty Lounge jsme měli vzácnou návštěvu, Leoše Mareše a Moniku Marešovou. Přišli se připravit na večírek, během kterého určitě byli hvězdami večera. Leoš odešel s razantní vlasovou proměnou, nechal se odbarvit na blond. Co ho k takovému nápadu přivedlo a jaká byla reakce jeho manželky Moniky?


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Dokonalé kalhoty na léto 2024, na které přísahají stylové Italky i elegantní Francouzky

Léto zdaleka nejsou jen prosluněné horké dny, kdy nosíme krátké šortky, rozevláté sukně a lehké šaty. Občas přijde období, které teplotami připomíná spíše začátek jara nebo podzimu. Právě pro tyto případy je dobré mít ve skříni letní kalhoty, které vypadají stylově, jsou prodyšné, ale zároveň dokonale splní svou funkci. A největší evropské módní ikony, tedy Francouzky a Italky, si letos oblíbily především jeden typ takových kalhot.


Proč starší ženy často chtějí mladšího partnera? Jedním z důvodů je nová energie a touha po změně

Vztahy a láska jsou témata, která se neustále vyvíjejí a přizpůsobují modernímu světu. Jedním z fenoménů, který si v poslední době získává na popularitě, je randění starších žen s mladšími muži. Tento trend, který byl dříve tabuizovaný, dnes nachází stále více zastánců a otevřenější přístup společnosti. Co stojí za touto změnou a proč se stále více žen rozhoduje pro vztahy s mladšími partnery?


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Hana (35): Moje energické děti všude šíří chaos. Kvůli tomu, co provedly, se stydím jít do obchodu

Hana miluje svoje dva syny, ale rovněž si uvědomuje, že jejich chování není obvyklé. Kluci jsou až moc energičtí a nikam nezapadají, nikdo si s nimi neumí poradit. Co z nich bude, až vyrostou?


Všechno, co jste chtěli vědět o koupacích sudech a báli se zeptat: Celoroční pohoda zaručena

Máte v plánu pořídit horký sud neboli hot tub? Zjistěte, jaké důležité parametry byste si měli hlídat, než vyrazíte do showroomu nebo prodejny. Koupání si navíc můžete užívat po celý rok!


Nejlepší venkovní práce pro ty, kteří neradi zůstávají doma

Pokud rádi chodíte do přírody, je pravděpodobné, že i vy rádi pracujete venku. Ve skutečnosti je pro vás nejhorší noční můrou být celý den zavřený za stolem a nasávat klimatizovaný vzduch. Potřebujete práci snů pod širým nebem, profesi, která vás vyvede z očistce do nedotčeného světa polí, lesů, hor, řek a oceánů. Hledáte volné místo? Projděte si následující galerii, kde najdete nápady na zaměstnání, které vás zavedou do přírody.


5 nejlepších animovaných komedií, které vám okamžitě zvednou náladu

Hledáte-li způsob, jak si zlepšit náročný den, s vybranou pěticí animovaných komedií nemůžete sáhnout vedle. Přesvědčte se, že znáte všechny z nich.


Velký horoskop na červenec: Štíři si povinně naplánují dovolenou a Rybám se zase konečně vrátí hravost

Po rychlém a divokém tempu, kterému vládli v červnu Blíženci, se můžeme těšit, že se tzv. vyčistí vzduch a celá atmosféra kolem se zněžní. Budeme se moci odtrhnout od každodenních starostí a zaměřit se na to, že si zasloužíme žít vlastní sny.


Kráskám ve Varech narostla křídla: Rozevláté rukávy si zamilovala Petra Nesvačilová i Miss Adéla Štroffeková

Nejen flitry zaplavily Vary. Dalším hitem, který dominuje střihům opulentních rób i večírkových kreací je prvek netopýřích či motýlích křídel v podobě dlouhých rukávů, nekonečných vleček a jiných rozevlátých modelací, které nelze minout pohledem.


Lidský Respirační Syncytiální Virus: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Virová infekce dýchacích cest způsobená virem Respirační syncytiální viru. To se běžně týká dětí mladších 2 let. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky závisí na závažnosti, věku a zdraví infikované osoby. Mírné příznaky podobné chřipce u starších dětí a dospělých, jako js...


V Česku začnou růst desítky nových druhů hub. Nechutnají, ale škodí zdraví

Se začátkem prázdnin zamíří do lesů větší počty lovců, kteří pátrají potom, kde rostou jedlé houby. Houbaři studují houbařské mapy, popisy jednotlivých druhů a připravují recepty. V posledních letech stoupá ale i zájem o další poznání, studium nepůvodních, invazních druhů hub. Odborníci nabádají, aby na ně lidé upřeli větší pozornost. Očekávají totiž, že se v Česku objeví desítky nových druhů. A zatímco gastronomický potenciál mají minimální,...


Druhy těsta: Víte, k čemu které použít? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Těsto je základní složkou pekařských a cukrářských výrobků. Jeho hlavními stavebními prvky jsou mouka a voda. Pomocí ostatních ingrediencí, dochucovadel a kypřidel získáme výrobek podle svých požadavků.


Rady pro cestování s dětmi


Nejlepší šaty pro léto 2024 jsou neobyčejně obyčejné. Ihned si je zamilujete a jiné už nebudete chtít

Ačkoliv se v posledních dnech trochu ochladilo, ty pravé letní dny, na které se těšíme celý rok, opět co nevidět přijdou. Vysoké teploty jsou sice hezkou, ale mnohdy lehce nepříjemnou záležitostí. Právě proto je třeba zvolit takový outfit, ve kterém se budete cítit krásně, pohodlně a svěže celý den. Stačí sáhnout po jednom druhu šatů, které právě tento pocit zaručují, ať už je venku jakkoliv.


Slaný bramborový koláč máte hotový za chvíli a skoro zadarmo: Využijete zbytky a přitom vykouzlíte báječně šťavnaté jídlo

Slaný koláč je v české kuchyni oblíbenou záležitostí hned z několika důvodů. Především se jedná o jednoduchou přípravu, ale také možnost využití zbytků, které byste jinak možná vyhodili do koše. Bramborový koláč, na který nabízíme recept, je navíc chuťově skvělý a rozhodně se stane oblíbeným pokrmem vaší rodiny.


Chléb očima našich předků: Nebyl jen potravinou, ale také symbolem úcty nebo neštěstí

Po celé světnici chalupy se line vůně, ze které se až sliny sbíhají. To zrovna hospodyně z pece vytáhla čerstvý pecen chleba… Dřív běžná situace, dnes spíše rarita.


Pierre Cardin byl ikonický návrhář, ale také úspěšný podnikatel a majitel zámku po slavném markýzi

Spolu s Paco Rabannem a André Courrègesem byl, je a vždy bude považován za vynálezce futuristické módy 60. let. A právě pro svůj extrémně futuristický styl se zapsal do letopisů světové módy. A navíc díky jeho obchodním a podnikatelským schopnostem ještě více navýšil své jmění.


Víte, co je filírování masa? Filírované maso určitě dobře znáte, ani o tom nevíte

Zaujalo vás na jídelním lístku vyhlášené restaurace filírované maso, ale zábrany vám nedovolí zeptat se, co to vlastně znamená? Tenhle pojem může na první pohled budit dojem exotiky, jeho význam je ale poněkud prozaičtější. Pojďte se s námi ponořit do tajů filírování, přijdete mu na kloub a určitě i na chuť!


Vzpomínáte? Zmrzlina za odměnu od Itala ve Vodičkově nebo točená z Ovocenky

Když se redakce Apetitu sejde, řeší se... Jídlo! Vždycky a za všech okolností. S kolegyněmi si nadšeně vyměňujeme zážitky, nové objevy a vzpomínky na staré pecky. Vydejte se s námi na nostalgickou jízdu po zmrzlinových stáncích, sídlištních samoobsluhách i vyhlášených cukrárnách našeho dětství. Ano, vypravíme se spolu do hluboké minulosti. Jaké mražené pochoutky jsme milovali? Vzpomínáte si také?


Víkendový horoskop: Ryby probudí svou kreativitu, Berani budou spontánní

První červencový prodloužený víkend je tady a po nepříznivých dnech je tu konečně lepší počasí. Možná však ne každý z nich bude mít radost. Jak na tom budete vy? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Smart domy: Budoucnost bydlení je tady

Technologické inovace mění naše životy a domovy nejsou výjimkou. Smart domy, vybavené nejmodernějšími technologiemi, přinášejí nový standard pohodlí, bezpečnosti a efektivity. Tento článek se zaměřuje na to, co smart domy jsou, jaké technologie využívají, a jak tyto inovace přetvářejí naše každodenní životy.


16 receptů na moučníky s rybízem: Užijte si období sklizně lahodně nakyslých bobulí

Červený, bílý, růžový nebo černý - takto zbarvený rybíz může být, když je zralý a připravený ke sklizni. Na keři roste po hroznech a stejně tak se také sklízí. Malé kuličky je třeba co nejrychleji zpracovat nebo uložit do chladu.


Divoké bylinky jsou hitem kuchařů i příznivců zdravé kuchyně


Velký partnerský horoskop na červenec: Nechte se vést svou divokou energií

Červenec považujte za měsíc svých nejdivočejších snů, a to doslova. Tento měsíc je o velkém snění, o představách o budoucnosti a vytváření prostoru pro vaše sny.


Jak připravit omáčku ke kuřecímu steaku? Jako základ můžete zvolit víno, smetanu či hořčici

Dobře ochucená omáčka nebo sós dovedou i z prostého kuřecího steaku udělat gurmánský zážitek. Chuť i strukturu kuřecího masa totiž skvěle doplní. Až budete příště připravovat kuřecí prsa jako minutku, už se nebudete muset potýkat s nevýraznou chutí a suchým masem.


Mozarella je italský jemný sýr, který má své stálé místo i v české kuchyni

Mozzarella se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Je to měkký sýr, který se musí uchovávat v miskách v syrovátkové tekutině. Dá se lehce krájet nožem a jeho uplatnění v kuchyni je velmi univerzální.


Zmrzlinové perličky – prozkoumejte zajímavosti, které jste o ledové pochoutce nevěděli

Zmrzlina patří mezi celosvětově oblíbené pochutiny a dávno nepatří jen k horkému létu. Tuto ledovou dobrotu si rádi dopřáváme kdykoliv během roku. Kde se jí sní nejvíc? A kde vůbec vznikla? Toto a spoustu dalšího se dozvíte v tomto článku.


Jitka (35): Na dovolené bez manžela jsem otěhotněla. Ukázalo se, že on má také jedno tajemství

Jitka se dlouho snažila otěhotnět, ale nešlo to. A pak, na dovolené bez manžela, potkala sympatického muže, který ji okouzlil. Po této krátké aférce zjistila, že je v tom. Její manžel to přijal chladně a Jitka později zjistila, že to souvisí s jeho velkým tajemstvím.