PAVEL BERKY: NEJPODCEňOVANěJší SUROVINOU JE PODLE Mě CIBULE, KDYž ZKOUšíM NOVý RECEPT VšECHNY SUROVINY DáVáM DO MISEK

Jaký největší experiment jste uvařil a jaké na to byly reakce? 

Zrovna teď mě napadá, že to bude asi wagyu steak, který budu vařit i dnes na pódiu. Strašně jsem se té přípravy bál, protože je to opravdu velmi drahé maso. Když jsem ho ale zkoušel, dopadl úplně skvěle. Chtěl bych si ho dopřávat pořád!  

Co to vlastně je?  

Je to vlastně speciální maso z japonských krav. Má takové zvláštní pravidelné mramorování tukem. Údajně je to jeden z nejlepších steaků na světě.  

Je nějaké jídlo, které se vám někdy vůbec nepovedlo?

Takových bylo docela dost. Vlastně často, když zkouším nějaké nové věci, tak se něco srazí nebo se něco nepovede. Ale třeba včera, když jsem ten recept na wagyu steak zkoušel doma, zjistil jsem, že je potřeba všechno připravovat pomalu a všechno si přichystat do mističek. To je jeden z klíčů k úspěchu. 

Jakou ingredienci považujete za nejpodceňovanější a proč?

Podle mě je to asi cibule. Je to surovina, která se používá do základů jídel, ale lidi jí málokdy berou jako surovinu, která hraje na talíři prim. Mrzí mě, že se z ní nesnaží uvařit nějaká zajímavější jídla než třeba cibulačku.

Co si na Apetit pikniku ochutnal?

Zatím nic, ale strašně se těším. Byl jsem i minulý rok a odcházel jsem úplně přecpaný, ale moc spokojený. Vždycky tady objevím nějaký stánek, který ještě nezám.

2024-06-26T09:16:50Z dg43tfdfdgfd