MóDNí TREND 2024: V LéTě SE BUDEME OBLéKAT VE STYLU 90. LET

Pokud jste si módní styl 90. let dostatečně neužili, budete mít v létě 2024 nejlepší příležitost si ho vychutnat naplno. Retro styl "devadesátek" totiž s letošním létem hlásí návrat. Jaké módní kousky ve stylu 90. let rozhodně nesmí chybět ve vašem šatníku?

Pro někoho nové a neotřelé, pro jiné nostalgická vzpomínka a návrat ke kořenům. To přesně bude léto 2024! Móda devadesátek si žádá spojení elegance s nádechem retra, kterým okouzlíte při každé příležitosti.

Slipové šaty: Elegance bez námahy

Jedním z kousků, které hlásí návrat ve stylu 90. let, jsou bezpochyby slipové šaty. Tato jednoduchá a sofistikovaná varianta, kterou s oblibou nosily modelky i světové hvězdy, lichotí každému typu postavy a hodí se doslova pro každou příležitost. Slipové šaty můžete snadno přeměnit z obyčejných denních šatů na večerní. Můžete je zkombinovat se sandály a džínovou bundou pro neformální vzhled během dne nebo je obléknout s podpatky a sakem na večerní party.

Slipové šaty zkrátka a jednoduše musíte mítHedvábná tkanina slipových šatů obepíná tělo tak akorát a vytváří lichotivou siluetu každému typu postavy, aniž by příliš zdůrazňovala nedostatky. Volte modely s nastavitelnými ramínky a šikmými střihy, které působí rafinovaným dojmemSlipové šaty se v současné době vyrábějí z různých materiálů, od klasického hedvábí až po ležérnější bavlněné směsi. Vzory, jako jsou květy, puntíky a zvířecí potisky, dodávají tomuto kousku 90. let nový moderní nádech.

Mohlo by se vám líbit

Dejte sbohem podpatkům: Dlouhé nohy, které navíc budou v pohodlí, vykouzlí úplně jiný typ bot

Pokud toužíte po tom si opticky prodloužit nohy, boty na podpatku zdaleka nejsou jedinou možností. Nohy si opticky prodloužíte, a tím je i zeštíhlíte, pomocí jiného typu bot, který zaručí, že narozdíl od “jehel” budou vaše nohy v pohodlí a bez sebemenšího problému v nich vydržíte klidně celý den. A léto je naprosto ideální čas na to si alespoň jeden takový pár pořídit.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Tip pro styling

Pro skutečný vzhled devadesátek navrstvěte slipové šaty na vypasované tričko nebo je noste samostatně s páskem a nízkými sandály. Doplňte je choker náhrdelníkem a malou crossbody kabelkou a váš outfit bude nezapomenutelný. Kousky, které jsme pro vás vybrali, najdete v galerii.

Mohlo by se vám líbit

Trend 2024: kalhoty s vysokým pasem

Tytam jsou naše oblíbené kalhoty se spadlým pasem, harémky anebo boyfriendy. Letošnímu létu budou dominovat zcela jiné trendy. Budou se totiž opět nosit kalhoty s ultra vysokým pasem. Tyto stylové kalhoty se vracejí na scénu a i když je ne všichni milují, slibují prodloužení nohou a zvýraznění siluety a poskytují elegantní a pohodlnou volbu pro všechny módní fanynky.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Stará dobrá džínovina

Denim byl charakteristickým znakem módního průmyslu 90. let a letos v létě se bez něj neobejdete. I když je vám 50, přesně pro vás existují džíny, které byste měla mít ve skříni. Od džín s vysokým pasem po klasické džínové bundy a overaly - to vše si žádá místo ve vašem šatníku. Obliba džínoviny tkví v její neochvějné nadčasovosti. Džínovina zkrátka nikdy nevyjde z módy. Zejména džíny s vysokým pasem mají lichotivý střih, který prodlužuje nohy a pohodlně zakrývá, co je potřebaKrása džínoviny spočívá v její univerzálnosti. Kombinujte klasické modré džíny s tričkem s grafickým potiskem nebo je oblékněte s halenkou, která padne každé ženě, a elegantním sakem. Overaly, které bývaly oblíbeným kouskem 90. let, můžete nyní zmodernizovat krátkým nařaseným topem a stylovými teniskami.

Džínové bundy jsou ideálním kouskem denimu pro vrstvení, který dodá každému letnímu outfitu ležérní nádech. Lze je nosit přes šaty, sukně nebo dokonce kombinézy.

Tip pro styling

Abyste oživili styl devadesátek, volte džíny s vysokým pasem a mírně rozšířeným nebo rovným střihem, který prodlouží nohy a ubere vám pár kilogramů. Pro vyváženost siluety je kombinujte se zastrčenou halenkou nebo crop topem. K letním šatům přidejte džínovou bundu a získáte elegantní vzhled. I tentokrát najdete námi vybrané kousky v galerii.

Čtěte také: Džíny, které ovládnou rok 2024: Sluší všem typům postavy a navíc zeštíhlí nohy

Denim je nadčasová záležitost, která nikdy nevyjde z módy. V šatníku žádné z nás by tedy neměly chybět kvalitní džíny. A ne jedny! Džíny se hodí pro nejrůznější příležitosti a dají se kombinovat všemi možnými způsoby. Rok 2024 přináší nové módní trendy, včetně těch džínových. Které džíny by vám tedy rozhodně neměly chybět ve skříni?
Číst více

Must have léta: Crop top a kalhoty s vysokým pasem

Pohodlí i elegance a nekonečně možností představují crop topy a kalhoty s vysokým pasem. Kombinace crop topu a kalhot s vysokým pasem byla oblíbená právě v 90. letech a je trendy také v roce 2024. Toto spojení vytváří dokonalou siluetu postavy. Volbou denimu žádná žena nešlápne vedle.

Kalhoty s vysokým pasem zvýrazní naše přednosti a stylově nás zbaví nedostatků v podobě vystouplejšího bříška či madel lásky. V kombinaci s crop topem tak vytvoříte outfit, ve kterém se budete cítit šik a v pohodě. Kousky s vysokým pasem nemusíte omezovat pouze na kalhoty a obyčejný svršek. Můžete vyzkoušet sukně či legíny, které stylově propojíte s různými typy crop topů v podobě triček, halenek a úpletů. Bránit byste se neměla ani volánům a výšivkám.

Tip pro styling

Volte crop top, který se bude dotýkat horní části vašich kalhot s vysokým pasem. Pro ženský vzhled kombinujte sukně s vysokým pasem se splývavými crop topy, nebo zvolte kalhoty s vysokým pasem s volnější halenkou pro elegantní styl. Zapomínat byste neměli ani na doplňky, jako jsou výrazné náušnice a sluneční brýle. A do třetice, kousky, které jsme pro vás vybrali, najdete v galerii.

Mohlo by se vám líbit

Základ šatníku pro každou ženu všech tvarů a velikostí: Pár kousků oblečení by vám rozhodně nemělo chybět

Módní trendy jsou jedna věc, ale stará dobrá klasika má také něco do sebe. Existuje několik základních kousků oblečení, které by neměly nikomu chybět nezávisle na věku a vaší konfekční velikosti. Do takových věcí se vyplatí investovat. Jsou totiž nadčasové a nepodléhají žádným trendům.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Devadesátky nabízejí ženám po čtyřicítce možnost vrátit se k ikonickým trendům svého mládí a interpretovat je novým neotřelým způsobem. Ať už se rozhodnete pro slipové šaty, kousky denimu nebo zvolíte crop top a kalhoty s vysokým pasem, buďte si jistí, že zazáříte.

Související články

2024-06-26T05:07:59Z dg43tfdfdgfd