MAGDA (25): MůJ VZTAH S CIZINCEM NEVYšEL, ALE POMOHLA JSEM TETě ZíSKAT žIVOTNí LáSKU

Magda byla zamilovaná, ale časem se ukázalo, že mezi ní a jejím klukem jsou opravdu velké kulturní rozdíly. Následoval rozchod. Tato životní situace přeci jenom přinesla jedno pozitivum...

Z naší rodiny jsem měla nejlepší vztah s Terezou (35), sestřenicí mé mámy. Dělilo nás rovných deset let. Pro mě to bylo akorát dost, abych ji nevnímala jako dospělou autoritu, kterou musím bezvýhradně poslouchat. Ona mě naopak nebrala jako otravné dítě. Nesnažila se mě poučovat ani se o mě přehnaně starat.

Sabina (40): Životní lásku jsem potkala na lyžích. Málem jsme do sebe narazili na svahu

Potkala jsem okouzlujícího kluka

Tereza pro mě byla vzorem a životním rádcem. Obdivovala jsem ji a měla k ní naprostou důvěru. Svěřovala jsem se jí s věcmi, o kterých jsem nechtěla mluvit s rodiči. A právě za Terezou jsem šla se svým problémem týkajícím se Tushara (24).

Poznala jsem ho na cestě z párty. Jeden z kamarádů mi zavolal taxi přes aplikaci, protože usoudil, že jsem příliš opilá a neměla bych se domů vracet sama. Za volantem seděl opravdu pohledný kluk. Měl tmavé oči, černé vlasy a snědou pleť. Byla jsem úplně uvolněná a ve skvělé náladě, tak jsem s ním začala flirtovat. Odpovídal mi zdvořile, bez náznaku flirtování.

Proč jsi tak napjatý? Nelíbím se ti?“ zeptala jsem se přímo.

Jsi úžasná, ale trochu jsi pila,“ řekl s lehkým cizím přízvukem a okouzlujícím úsměvem.

A co kdybych nepila?

Pak bych se do tebe zbláznil...“ odpověděl a znovu se usmál.

Co bys řekl na rande? Slibuju, že budu střízlivá!

Když jsme stáli na červené, dala jsem mu své telefonní číslo. Potom mě odvezl domů a odjel. Nečekala jsem, že se ozve. Myslela jsem, že si vzal moje číslo jen pro klid.

K mému překvapení zavolal po pár dnech a pozval mě na rande. Když jsem se s ním setkala střízlivá, udělal na mě ještě větší dojem. Byla jsem tak okouzlená, že si z toho setkání pamatuji jen jeho pohled, náš první polibek a mrazení po celém těle...

Jasmína (34): Díky úplňku jsem našla zatoulaného pejska a životní lásku

Měla jsem pochybnosti

Na začátku byl náš vztah skvělý, hlavně díky silné přitažlivosti, kterou jsme oba cítili. Postupem času se ale začaly projevovat rozdíly plynoucí z našeho původu a výchovy. Tushar vyrůstal v Indii a do Evropy se přestěhoval jako teenager se svými dvěma bratry, takže byl samozřejmě jiný než kluci, které jsem předtím poznala. Například kladl velký důraz na svůj vzhled. Na jednu stranu se mi líbilo, že o sebe tak pečuje, ale když to začal vyžadovat i ode mě, moje nadšení opadlo.

Očekával, že se budu denně líčit, složitě si upravovat vlasy a hezky se oblékat. Chápu, že pro některé ženy je to normální, ale já taková nebyla. Ráda jsem se cítila pohodlně a byla sama sebou. Ta spousta peněz a času... ne, nedávalo mi to smysl. Začalo mi vadit, že mě chtěl změnit. Jako bych nebyla dost dobrá taková, jaká jsem.

Kdykoli jsem toto téma nadhodila, vždy to popřel a tvrdil, že chce jen, abych byla nejlepší verzí sebe sama. To mě ale úplně nepřesvědčilo. Každým dnem jsem si byla jistější, že pocházíme z úplně jiných světů a dříve nebo později se naše cesty rozejdou.

Lucka (42): Nejdřív mě potrápil rozvod, pak šílená bouřka. Díky ní jsem ale potkala životní lásku

Požádala jsem ji o radu

Udělala jsem to, co vždy v podobných situacích - šla jsem za Terezou. Pozorně poslouchala a když jsem skončila, položila mi otázku: „Proč myslíš, že jsem stále sama?

Tato otázka mě zaskočila, protože nesouvisela s naším rozhovorem.

Možná proto, že si ceníš samostatnosti a nezávislosti?“ zkusila jsem hádat.

Tereza se usmála. V jejích očích jsem ale vycítila smutek a hořkost.

Ne, to není pravda. Jsem sama, protože jsem kdysi odmítla muže, který pro mě hodně znamenal. Usoudila jsem, že mezi námi jsou příliš velké rozdíly, které nelze překonat."

Nikdy jsi o něm nemluvila...

Když jsem ho potkala, bylo ti teprve čtrnáct. A později už byly ty vzpomínky příliš těžké, nechtěla jsem o tom mluvit...

Tak proč teď?

Protože teď je skvělá příležitost ti o tom říct. Ali přijel do Evropy na dovolenou. Plánoval krátkou zastávku v Česku, jen pár dní, ale osud tomu chtěl jinak. Potkal mě a rozhodl se zůstat déle. Mezi námi přeskočila jiskra, cítili jsme něco zvláštního. Věděla jsem, že to je něco mimořádného. Byl odhodlaný usadit se v naší zemi..." řekla smutně.

"Požadovala jsem, aby se pro mě vzdal své víry. Nedokázala jsem si představit, že bychom mohli vychovávat naše děti podle jeho tradic. Strašně jsme se pohádali a oba jsme řekli příliš mnoho. Slova někdy mohou pořádně zranit... Rozešli jsme se a on se odstěhoval. Myslela jsem, že na něj zapomenu a vzpamatuji se. Po třicítce jsem stále sama, protože nedokážu nikoho milovat tak hluboce, jako jsem milovala Aliho..."

Renata (32): Po složitém rozchodu jsem si nedokázala nikoho najít. Pro životní lásku jsem musela jet až do Itálie

Chtěla jsem jí pomoct

Objala jsem ji a řekla, že jistě v budoucnu ještě najde lásku.

Chtěla jsem tě varovat. Pravá láska se objeví jen jednou a musíš o ni bojovat za každou cenu...“ otřela si slzy.

Slíbila jsem jí, že důkladně analyzuji svůj vztah s Tusharem a neudělám ukvapené rozhodnutí o jeho ukončení. Svůj slib jsem dodržela, ale nakonec se ukázalo, že z naší lásky nic dobrého nevzejde. Ukončili jsme náš vztah, byť s jistou lítostí.

Něco jiného mi však nedalo spát – Tereziny milostné peripetie. Když nedokázala zapomenout na Aliho, zjevně se neměli rozejít. Ale ještě nebylo vše ztraceno. Najdu toho chlapa!

Šance, že není zadaný a stále k Tereze něco cítí, byly sice malé, ale rozhodla jsem se to risknout. Od Tereziny přítelkyně jsem získala celé jeho jméno. Vrhla jsem se na sociální sítě a našla správného Aliho.

Zjistila jsem, že žije v Německu, jen dvě hodiny jízdy autem od našeho města. Když jsem procházela jeho fotky, jedna mi padla do oka – on, nějaká žena a malé dítě. Zklamalo mě, že má rodinu! Ale když jsem si procházela Aliho profil dál, pocítila jsem úlevu. Byla to jeho bývalá žena...

Nikola (28): Odjela jsem do Londýna, abych si vyčistila hlavu. Nenapadlo mě, že tam potkám životní lásku

Jejich láska nikdy nezemřela

Nenašla jsem žádnou zmínku o Aliho současné přítelkyni. To mě potěšilo. Vytvořila jsem si falešný profil, vydávala se za Terezu a poslala mu zprávu. Byla jsem přesvědčená, že ona by to neudělala. Tolikrát mi pomohla, takže teď byl čas, abych já pomohla jí.

Ali odpověděl překvapený, ale šťastný, že se s ním Tereza po tak dlouhé době spojila. Poslala jsem mu ještě pár zpráv a on odpověděl, že by se rád setkal...

Teprve po této výměně zpráv jsem přiznala Tereze, co jsem udělala. Bála jsem se jejího hněvu, ale byla tak dojatá a nadšená, že mi to nevyčítala. Šla na rande s Alim a ukázalo se, že mezi nimi stále něco je.

Před dvěma lety se vzali. Tereza se přestěhovala k němu do Německa a teď čekají dítě. Už nemají dilema, jak budou své dítě vychovávat, Ali se přizpůsobil životu v Evropě. Když jsem se nedávno setkala s Terezou, zářila štěstím. A to všechno je moje práce...

Další příběhy ze života →

Daniela (40): Konečně jsem se dočkala polibku od své životní lásky. Bohužel ve chvíli, kdy už není návratu

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na [email protected].

Související články

2024-06-27T15:18:09Z dg43tfdfdgfd