JAK VYPADAT NA FOTKáCH LéPE? ZAPOJTE OčI, NEZATAHUJTE BřICHO A POZOR NA úHEL

Ne každý se narodí s darem vypadat na fotkách dobře. Dobrá zpráva ale je, že se to dá naučit. Stačí znát pár praktických tipů, kterými se řídí světové celebrity a modelky. Jak tedy pózovat, aby výsledný snímek vypadal co nejlépe? Zapamatujte si následující rady.

Fotogeničnost má někdo v malíčku, ale někdo na svých výrazech a postojích musí trošku zapracovat. Určitě to ovšem jde natrénovat, takže pokud si na fotkách připadáte děsně, nezoufejte, stačí se řídit jednoduchými radami odborníků, které vaše snímky posunou úplně na jinou úroveň.

A v čem lidé dělají nejčastěji chyby při focení? „Myslím, že se často podceňuje světlo. Nedostatečné osvětlení nebo silné protisvětlo může způsobit to, že ani nejjednodušší selfie nebude vypadat tak, jak by si člověk představoval. Také máme všichni často špinavou čočku na mobilu. Tip je si udělat zvyk a pokaždé před focením si čočku očistit. Věřte, že se to děje i profíkům, a to neustále,“ poradila fotografka Anna Klečková v rozhovoru pro web Prima Ženy.

Nevyužíváte oči

Říká se, že oči jsou bránou do duše. Pomocí nich dokážete zaujmout prakticky okamžitě. Jak je tedy využívat na fotkách? Vyzkoušejte si mírný sexy pohled a přimhuřte oči. Perfektně to funguje například u zpěvačky Jennifer Lopez. Lehce uvolněte horní víčka a nahoďte mírný úsměv, váš obličej bude působit svůdně, ale zároveň mile.

Mohlo by vás zajímat: Budíček ve tři ráno a deset zemí za měsíc. Miss World Krystyna Pyszková se rok nezastaví

Nevíte, co s rukama

Když přijde na věc, nevíte, jestli máte ruce položit na své boky nebo břicho. Ruce mohou být někdy při focení na obtíž, pokud nevíte, co s nimi. Zkuste působit uvolněně a dejte si například jednu ruku do kapsy, upravte si brýle, hrejte s vlasy nebo držte kelímek s kávou. Zkrátka a dobře se snažte vypadat nenuceně. „Stůjte přirozeně a uvolněně. Nechte ruce volně viset u těla nebo je položte na boky. Zbytečně to nepřehánějte s gesty,“ radí Klečková.

Neusmíváte se

Pamatujete si na staré rodinné fotografie, na nichž se všichni členové tváří vážně? Působí to tak trochu jako rekvizita do hororového příběhu. Určitě se usmějte a nebojte se při tom ukázat zuby. Pokud se zrovna nepyšníte výstavním chrupem, méně je někdy více. Stačí přirozený milý úsměv a hned bude fotka působit veseleji a lépe. „Na úsměv určitě nezapomínejte. Pokud je to vhodné pro danou situaci, zkuste mírný a milý úsměv. Emoce jsou důležité,“ dodává fotografka.

Fotíte se zespoda

„Když se necháváte fotit, ujistěte se, že fotograf nefotí zespodu. Nemusí to být extrém, ale zaměřte se na to, aby byl fotoaparát dostatečně vysoko, aby objekt musel mírně zvednout bradu. To mu prodlouží krk a dodá bradě lepší tvar,“ poradila odbornice a fotografka Marissa Wu v rozhovoru pro web Pure Wow.

Stojíte čelem k foťáku

Fotky v pohybu vypadají skvěle. Vyzkoušejte stát bokem a natočit hlavu nebo se naopak zatočte, zvedněte jednu nohu nebo nohy překřižte. Zkrátka a dobře se pokuste vymyslet něco originálního, abyste u toho nevypadali staticky a nudně. „Mírné otočení těla do strany může být většinou výhodné, protože to dodá fotografii dynamiku a zajímavou kompozici. Držte hlavu vzpřímeně, abychom i viděli krk na fotografii,“ radí fotografka.

Čtěte také: Perkausová slaví třicátiny. Cítím se polozralá, ještě mi to nedochází, žertuje moderátorka

Zatahujete břicho a vypadáte nafoukle

Nestíhali jste se zrovna moc dobře připravit na plavkovou sezonu a myslíte si, že vám bude stačit na fotce zatáhnout břicho? Tak na to raději zapomeňte. Jakmile se totiž nadechnete a přestanete dýchat, na vašem obličeji to bude poznat a snímek nebude vypadat dobře. Raději si na focení zvolte oblečení, ve kterém se cítíte komfortně a které vám například zvýrazní pas nebo jiné přednosti.

Nejste sami sebou

Nesnažte se být na fotkách někdo jiný. Nemusíte vypadat jako modelka s dokonalými mírami, ale pokud se budete cítit dobře ve svém těle, bude to na vás vidět a bude z vás vyzařovat ta správná pozitivní energie.

Fotografie neupravujete

Určitě nedoporučujeme používat umělé filtry, které vám zmenší nos nebo přifouknou rty. Nicméně malá úprava je velice žádoucí. Vaše fotky díky tomu získají výraznější barvy, zvládnete díky tomu také mírně vyhladit pleť nebo zvýšit jas na místech, kde je to potřeba. Určitě ze sebe nedělejte nikoho jiného, ale pokud si s fotkou trochu pohrajete, bude v konečném výsledku vypadat úplně jinak.

Podívejte se, jak vypadal Playboy casting na novou Playmate:

2024-06-24T09:15:10Z dg43tfdfdgfd