Trending:


Sociální Fobie: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Různé fobické poruchy charakterizované strachem z toho, že je pozorují ostatní. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi nejčastěji pozorované příznaky patří: Výrazný strach nebo úzkost v jedné nebo více společenských situacích Nadměrné červenání Rychlá řeč Strach z toho, že mě ...


Starou kamennou kapli přestavěli v překvapivě útulné a romantické ubytování

Posaďte se k praskajícímu krbu a užijte si dechberoucí výhled na divoké pobřeží britského Cornwallu. V útulném domku, který v sobě snoubí skandinávské, rustikální i francouzské prvky, budete jako v bavlnce.


Pět tipů, jak zařídit chodbu a předsíň: Nebojte se barev a nezapomeňte na zrcadla

Chodba a předsíň jsou vizitkou našich domovů. Navzdory jejich významu jsou však často opomíjené a přehlížené. Lidé je vnímají pouze jako prostupy do dalších místností nebo jen jako funkční prostory, které slouží především k ukládání všeho nepotřebného. Chodby a předsíně tak často působí přeplácaně a jsou v disharmonii se zbytkem interiéru. Jak zařídit tyto prostory tak, aby byly útulné a udělaly skvělý první dojem?


Zdravý jídelníček podle Pavla Berkyho z Masterchefa: Originální recepty nejen pro sportovní šampiony

Semifinalista MasterChef 2020 a módní návrhář Pavel Berky už nejednou ukázal svůj vrozený talent pro vytříbenou chuť a originální recepty, které si sám vymyslel. Exkluzivně pro Marianne vytvořil zdravý fit recept pro sportovce a připravil si několik rad, jak zpestřit náročný jídelníček farmářskými a bio surovinami.


Letní trendy 2024: Nejlepší klobouky a čepice, které vás stylově ochrání před sluncem

Léto je tady a s ním přichází i nové módní trendy v oblasti pokrývek hlavy. Letos se návrháři zaměřili na pohodlí, udržitelnost a jedinečnost, což se promítá do pestré nabídky stylových kousků, které můžete nosit na pláž, do města nebo na zahradní party. Podívejme se na to, co je letos v módě a jakými klobouky a čepicemi oslníte své okolí.


Salát je skvělý pokrm (nejen) na léto. Jak připravit nejlahodnější zeleninové kombinace?

Salát se stal ve 20. století synonymem redukční diety. Neprávem se mu přičítá role pokrmu, který uždibují neurotické slečny toužící po kariéře modelky. Přitom může být stejně vydatným a hodnotným jídlem jako teplý hlavní chod. S grácií hraje roli chutné přílohy i předkrmu.


Kam schovat popelnice: elegantní řešení, které bude ladit s domem a předzahrádkou

Jestliže jste stavěli dům, určitě jste otázku hledání nejlepšího místa pro popelnice museli řešit. Zcela možná nemáte tuto situaci ještě vyřešenou a přemýšlíte, kde by bylo nejlepší umístit prostor pro odpad tak, aby to nenarušilo celkový dojem ze zahrady či předzahrádky. Někdy je to oříšek, ale jde to. Dokonce, přístřešek na popelnice nebo i na kola se může stát velmi zajímavým dekoračním prvkem, záleží na tom, jak to celé uchopíte. Poradíme...


Syrečky: Hanácká pochoutka s více než čtyřsetletou tradicí je jediný původní český sýr

Milovaná hanácká specialita, na kterou většina místních nedá právem dopustit, si vysloužila chráněné zeměpisné označení: Olomoucké tvarůžky. Většinou se konzumují tvarůžky naslano, ale v Lošticích existuje úspěšná a oblíbená Tvarůžková cukrárna. Že nevěříte? Tak s chutí do čtení a potom třeba na výlet!


Kvíz: Poznáte české pohádky podle emotikon? Všechny dokáže určit jen opravdový odborník

Pohádky v dětství miloval snad každý. A ruku na srdce, jakmile televizní programy spustí každoročně svoji vánoční pohádkovou nálož, rádi se na některé z nich s nostalgickým úsměvem podíváme i v dospělosti. Pokud jste ten případ, máte šanci v tomto testu uspět!


Duchovní význam letního slunovratu a jeho přínos pro jednotlivá znamení

Letní slunovrat je před námi a s ním začíná pravé léto! Tato událost má své kořeny v pohanském starověkém kultu, takže slunovrat má dlouholetý duchovní význam. Ale proč vlastně? A jak se tyto tradice slaví dnes? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký duchovní význam má letní slunovrat a co přináší pro jednotlivá znamení horoskopu.


Kalhoty? Ne, díky. Letos v létě nosíme boxerky

Loni jsme vzaly útokem trend kalhot ve vzhledu dámských spodních kalhotek, letos se pro změnu přikláníme k pánskému spodnímu prádlu. Boxer shorts jsou možná trochu kontroverzní, ale rozhodně neuvěřitelně pohodlné. A pokud jsou zkombinované se správnými kousky, jsou také zatraceně stylové. Sečteno podtrženo – letos v létě se opět obejdeme bez kalhot.


KVÍZ: Považujete se za ostřílené houbaře a jak se vyznáte se v houbách?

Jste houbaři a poznáte již z dálky každou houbu, která se sotva vyklubala? Víte, jak nasbírané lesní poklady nejlépe zužitkovat? Pokud jste odpověděli kladně, jistě víte, že houby se dají sbírat prakticky po celý rok. Každý druh má trochu jiné využití a chutná rozdílně, ale všechny jsou naprosto delikátní. Pojďte si tedy oživit svoje znalosti v článku a pak si zkuste kvíz.


Bazalka by vám doma neměla chybět. Je zdravá a vyrobíte z ní chutné pesto

Bazalka je jednou z nejpopulárnějších bylinek používaných v kuchyních po celém světě, i když typická je hlavně pro tu italskou. Je nejen chutná, ale také plná zdraví prospěšných látek. Pojďme se na tuto bylinku podívat blíže a zjistit, jak vyrobit lahodné bazalkové pesto.


Který pražský větrník je nejlepší: Ceny se pohybují od 82 Kč do 155 Kč, ne vždy ale dostanete dokonalý zákusek

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Katkou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k otestování větrníků. Větrníky jsou totiž český fenomén. Přitom se mezi sebou mohou dost lišit. Jak v kvalitě krému a odpalovaného těsta, tak v estetickém působení. Jak má vypadat ideální větrník a který se ideálu přiblížil nejvíc?


Jak uspořádat dokonalé grilování na zahradě

Léto je ideálním obdobím pro grilování na zahradě, kde můžete trávit čas s rodinou a přáteli, užívat si slunečních paprsků a dobrého jídla. Pokud chcete uspořádat grilování, které bude mít úspěch a na které budou všichni vzpomínat, zde je několik tipů, jak na to.


Jamie Oliver začínal jako umývač nádobí v hospodě svých rodičů, kvůli dyslexii nechtěl psát kuchařky

Co se vám vybaví, když se řekne britská kuchyně? Nám spousta skvělých kuchařů a kuchařek, od kterých se necháváme rádi inspirovat. Věděli jste, jak svou kariéru začal Gordon Ramsay, Jamie Oliver nebo Heston Blumenthal?


Nejkrásnější manikúra léta 2024: Vedou netradiční barvy i motiv šťavnatého ovoce

Léto a čas dovolených je tu! Pojďme si při této příležitosti shrnout klíčové trendy, které právě teď promlouvají do manikúry. Na své si přijdou milovnice elegantního minimalismu, šťavnatých motivů i barev, které bychom si s prázdninovými měsíci hned tak nespojili.


Nejlepší destinace pro pánské jízdy

Od rozlučky se svobodou až po oslavy narozenin - vždycky se najde nějaká záminka, proč se sejít s kluky. Až se příště budete chtít sejít při nějaké zvláštní příležitosti, proč si neobjednat víkendový pobyt nebo dovolenou? Pokud vás láká historie, vydejte se do Chorvatska, ale pokud se chcete bavit, zamiřte do Las Vegas. Tato informativní galerie zahrnuje destinace pro všechny typy chlapských skupin a obsahuje několik užitečných tipů, které vám pomohou zorganizovat příští velkou sešlost. Klikněte na a zjistěte více.


Váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení

Už teď se na vesmír obracíme s mnoha dotazy - na barvu síly, na nejlepší parfém nebo na to, jak lépe spát. Proč ne styl? Osobní styl je pro každého jedinečný a vy můžete využít své hvězdné znamení k tomu, abyste se dozvěděli, která módní volba vám pomůže cítit se silněji. Objevit svůj osobní styl může chvíli trvat a může to být složité. Když se poradíte s hvězdami, bude o něco snazší upřesnit vlastní oblíbenou estetiku. Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký je váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení.


6 nejinteligentnějších znamení zvěrokruhu: Zjistěte, kdo oplývá analytickým myšlením, sociálním cítěním či kreativní duší

Inteligence se projevuje mnoha způsoby – analytickým myšlením, kreativitou, sociálními dovednostmi či intuicí. Každé znamení zvěrokruhu přináší do života své jedinečné vlastnosti a schopnosti, které ovlivňují způsob myšlení a chování jedinců. Proč právě tato znamení vynikají svým intelektem, jak se jejich inteligence projevuje a jaké nevýhody mohou z těchto vlastností plynout?


Věci, které byste nikdy neměli kupovat v obchodě s potravinami

Může být velmi pohodlné udělat si jen jednu cestu do obchodu s potravinami pro všechny základní věci, ale ve skutečnosti vás to může stát více. A pokud se chcete vyhnout vyššímu účtu, pak existují určité věci, které byste v obchodě s potravinami nikdy neměli kupovat, například balené nakrájené ovoce nebo již balený salátový dresink. Takové položky sice šetří čas a další věci, ale při celkovém pohledu byste si jejich nákup měli dvakrát rozmyslet. Než se tedy vydáte do obchodu s potravinami, prohlédněte si tuto galerii. Klikněte dál!


Jak vylepšit brownies? Přidejte ořechy, čerstvé ovoce, sýr nebo sůl

Brownies patří mezi nejoblíbenější sladké pečivo. Mají bohatou čokoládovou chuť, jsou dokonale vláčné a jejich přípravu zvládnete velmi rychle. I když jsou klasické brownies vynikající, existují perfektní způsoby, jak je obměnit.


Jak připravíte vždycky dobrý džem i bez receptu? Stačí znát pár pravidel

Domácí džem je skvělý způsob, jak zpracovat ovoce ze zahrady a uchovat jeho chuť na později. Připravit džem není věda, jeho příprava se odvíjí hlavně od druhu zpracovávaného ovce.


Romana (55): Syn nám přivedl přestavit vážnou známost. Když jsem ji spatřila, myslela jsem, že hrůzou omdlím

Romana s manželem vychovali dvě děti. Oba synové jsou sportovci, bez tetování, nekuřáci a abstinenti. Starší syn nedávno přivedl rodičům ukázat svou přítelkyni a Romana byla v šoku. Slečna má potetované celé tělo včetně obličeje.


Nina (38): Jsem velký pes na hygienu. Příteli jsem kvůli smradlavým nohám dala kopačky

Možná si to neuvědomujeme, ale hygiena je klíčem nejen k lidskému zdraví, ale i lepšímu životu. Není potřeba mýt si ruce pětkrát za hodinu, ale zároveň není šťastné chovat se jako „prasátko“. Nina po svém okolí vyžaduje základní hygienické návyky, přesto má pocit, jako by chtěla zázrak.


Jen oběd pro koaly? Ne, krásně voňavý a léčivý eukalyptus můžete pěstovat i doma

V Austrálii, kde má svoji domovinu, dorůstá až do výšky sta metrů a je hlavní složkou potravy koal. Eukalyptus, známý také jako blahovičník, patří mezi nejvyšší dřeviny na světě. Víc než 700 druhů eukalyptů se navzájem liší vzrůstem i velikostí a tvarem listů. Exotický eukalyptus tak můžete mít jako keř na své zahradě a také doma v květináči jako pokojovou rostlinu. Bohaté využití má eukalyptus pro své pozitivní účinky na lidské zdrav i při...


Svatojánská noc plná magie: Třem znamením zvěrokruhu přinese zvláštní energii a splní sny

Svatojánská noc nás čeká v neděli 23. června 2024. Je to noc, která hýří magií a dějí se podivuhodné věci. Podívejte se na tři znamení zvěrokruhu, která svatojánská noc ovlivní nejvíc.


Znamení zvěrokruhu, která stále myslí na své ex a nemohou se z bývalých vztahů dostat. Možná k nim patříte i vy

Rozchody nejsou nic jednoduchého. I když víme, že byl rozchod nutný, někdy umí pěkně potrápit, i když se člověk snaží, aby mu vše bylo jedno. Trvá dlouho než se člověk přenese přes svého ex, než zvládne a zpracuje pocit křivdy, opuštění, smutek, bolest, vztek a další emoce, které se vztahují k rozchodům. Jsou však znamení zvěrokruhu, která stále myslí na své ex. Jsou jimi přímo posedlá.


Špatná snídaně, dlouhý spánek nebo málo světla. Změňte ranní návyky, kvůli kterým nehubnete

Vyhýbáte se rychlému občerstvení a sladkostem, snažíte se večer nepřejídat a pravidelně cvičíte a přesto ručička na váze ne a ne se pohnout? Nebo číslo na displeji je dokonce vyšší? Vaše váha má také co dělat s ranními návyky, které jsou základem celého dne. Mají vliv i na fungování našeho těla, tedy i spalování. V čem tedy často chybujeme a na co bychom měli myslet?


Velryby: Proč je milujeme a potřebujeme?

Keporkaci jsou jedni z nejkrásnějších a nejoblíbenějších mořských tvorů. Jsou monolitické a tajemné a díky své náklonnosti k pobřeží jsou oblíbené u pozorovatelů velryb po celém světě. Jejich podmanivé velrybí zpěvy a majestátní vyplouvání z vody vzbuzují úctu téměř u každého, kdo má to štěstí a stráví čas v blízkosti těchto nádherných mořských mamutů. Pro mnohé však může být překvapením, že keporkaci jsou jedním z našich největších spojenců v boji proti změně klimatu. Keporkaci jsou více než jen neuvěřitelná stvoření, ale také pomáhají udržovat naše oceány a ovzduší co nejčistší. Chcete vědět jak? Čtěte dál a dozvíte se to.


Grilované špízy s bylinkovými párečky a zeleninou

Připravte si jednoduché špízy na gril. V hlavní roli je křupavá paprika všech barev, cibule a oblíbené bylinkové párečky. Marináda? Vyberte si tu, kterou máte rádi.


Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v kondici

Lednice není úplně levná záležitost a rozhodně od ní očekáváte, že vydrží dobře sloužit spoustu let. Když se ale stane obětí nesprávného zacházení, dojde k výraznému zkrácení její životnosti. Dodržováním jednoduchých tipů můžete předejít poruchám a prodloužit tak funkčnost vašeho spotřebiče. Jak na to? Zvolte pro lednici vhodné umístění Lednička by měla mít kolem sebe dostatek […] The post Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v...


Nejhorší trendy generace mileniálů: Bezbarvé rty, soví náhrdelníky i tenisky na klínu

Všem vám teď jistě přijdou zcela mimo, ale přiznejte si, všem (nebo alespoň některým) těmto trendům jste v určitou dobu podlehli také… tedy pokud patříte mezi mileniály. Jaké jsou ty nejhorší modely či doplňky, které se právě s touto generací pojí?


Špatně v noci spíte? Himálajský mistr odhaluje dávná tajemství hlubokého spánku

Možná vám nedělá problém usnout, dokonce strávíte v posteli ukázkových osm hodin. I přesto se ráno budíte bez pocitu, že by vás spánek osvěžil, jste bez energie, psychicky rozladění. Na vině může být nedostatek opravdu hlubokého spánku.


Recepty na ty nejlepší mléčné koktejly!

Mléčné koktejly jsou jedním z nejchutnějších vynálezů vůbec, že? Jistě, ne každý konzumuje mléčné výrobky, ale v dnešní době je lze snadno nahradit rostlinnými alternativami. V této galerii najdete celou řadu receptů – od klasických až po koktejly s alkoholem. A taky pár opravdu exotických chutí! Jste připraveni vyzkoušet něco nového? Pak klikněte na galerii a inspirujte se!


Barvy malby mohou ovlivnit hodnotu vašeho domova?

Výběr barev malby domu nejen ovlivňuje estetiku a atmosféru prostředí, ale může mít také významný dopad na hodnotu nemovitosti. O post Barvy malby mohou ovlivnit hodnotu vašeho domova? apareceu primeiro em DecorStyle.


Špinavé věci, které uklízíme jen zřídka, ale potřebujeme je co nejdříve vyčistit

Většina z nás se při úklidu řídí určitou rutinou a často vykonává práce v určitém pořadí. Přitom však pravděpodobně existují věci, které vás nikdy předtím nenapadlo uklízet, nebo jste se jim aktivně rozhodli vyhnout. A tyto méně nápadné předměty skončí pokryté bakteriemi a špínou bez vaší pozornosti. Proto je na čase vyhrnout si rukávy a tyto věci důkladně vyčistit. Klikněte dále a objevte špinavé věci, které čistíme jen zřídka, ale měli bychom je začít drhnout co nejdříve.


Hovězí roštěná na houbách: Recept s grilovanými bramborami chutná celé rodině

Na přípravu perfektního jídla vám postačí voňavé lesní houby a šťavnaté roštěnky. Nejlepší roštěnky samozřejmě vařily naše babičky ale s naším receptem je zvládnete i vy.


Jak nejlépe krmit ptáky na dvorku?

Přilákat ptáky na zahradu je jednoduché. Stačí je nalákat na různé chutné potraviny. Pokud našim opeřeným přátelům nabídnete sezónní menu plné neodolatelných pochoutek, můžete z každé zahrady udělat celoroční ptačí restauraci! Zvláště v chladných zimních měsících, kdy je přirozené potravy málo. Odměnou vám budou pravidelné návštěvy hejn okřídlených a podivuhodných divokých zvířat, která vás svými komickými způsoby stolování a podivným zasedacím pořádkem budou bavit celé hodiny. Jak tedy nejlépe krmit ptáky na dvorku? Klikněte na tuto stránku a naplánujte si, jak si poradit s krmením.


Pánské šortky 5x jinak: Stylistka naučí vaše muže oblékat šortky nejen na pláž, ale i do společnosti

V novém díle pořadu 3 minuty stylu si dnes přijdou na své muži, protože stylistka Nikola Marková připravila speciál pro ně. Pět outfitů, jejíchž základem jsou šortky a hodí se pro různé příležitosti od společenských až po volnočasové, si můžete prohlédnout přímo na modelovi.


Nikdy si v hotelovém pokoji nedávejte oblečení do polic a šuplíků, varuje lékař

Lidé jsou různí. Někdo přijede na dovolenou a veškeré své oblečení nechává v kufru a postupně si z něj vybírá, co zrovna potřebuje. Jiní zase okamžitě vše přeskládají do skříněk a zásuvek, které jsou v hotelových pokojích k dispozici. To ale není nejlepší nápad.


Velký horoskop na 2. polovinu roku 2024 prozradí, co čeká každé znamení zvěrokruhu

Druhá polovina roku 2024 přináší nové výzvy a příležitosti pro všechna znamení zvěrokruhu. Co vás čeká v oblasti lásky, práce a rodinných vztahů? Přečtěte si náš podrobný horoskop a zjistěte, na co se můžete těšit a na co si dát pozor.


Nevšedně rychlý chutný a vyvážený recept do shonu všedních dní: barevné pity z pánve

Také milujete chutné, zdravé a snadné obědové recepty z pár ingrediencí, které jsou navíc do pár minut hotové? Oceníme je zejména přes týden, kdy se většině z nás u sporáku stát nechce, nebo na to prostě není čas. Náplň pit si můžete obměnit dle gusta, nebo dle toho, co se u vás v ledničce právě nachází. Nejen z těchto důvodů bude recept aspirovat na váš nový oblíbený oběd!


Zdravější alternativy kalorického jídla na párty

Sezóna večírků je před námi, ale to nemusí znamenat, že se vzdáte svých cílů v oblasti zdravého stravování - s těmito lahodnými alternativami tradičního občerstvení na párty se nemusíte omezovat. Místo toho, abyste si na talíř nacpali smažená jídla a nedostatek kalorií, můžete si místo toho dopřát chutné, ale zároveň zdravé varianty. V této galerii najdete keto, nízkosacharidové, bezlepkové a veganské varianty. A co je na tom nejlepší? Všechny tyto zdravé svačinky chutnají tak dobře, že hosté na večírku ani nepoznají, že jsou dietní, pokud jim to neřeknete! Jste připraveni zahájit (zdravou) párty? Prohlédněte si tuto galerii a objevte několik chutných zdravých alternativ jídla na párty.


Vztahů, kde je žena starší, je o 30 procent víc. Přibývá také starších rodičů

Mladá žena po boku staršího zajištěného muže. To byli ještě nedávno typičtí nastávající rodiče. V současné době se ale trend začíná obracet a přibývá žen, které se zamilovaly do mladšího muže a rozhodly se s ním založit rodinu. Vidět je to zejména u klientů reprodukčních klinik, kam tyto páry směřují ve chvíli, kdy se jim nedaří počít dítě.


Červnový úplněk podle čísel a hvězd: Dopoledne pozor na agresivitu, večer raději zůstaňte doma

Je tu další z řady úplňků roku 2024, tentokrát pod taktovkou ambiciózního Kozoroha. Jako obvykle jej doplní zajímavé číselné kombinace, které spolu s konzervativním zemským znamením vytvoří zcela unikátní příběh. Jaká témata na nás čekají, nač bude dobré dát si pozor a k čemu bude naopak 22. červen vhodný? Pokračujte ve čtení a dozvíte se víc.


Rodinný byt pro milovníky klasického stylu

Tapety, kvalitní textil, vhodně vybrané dekorace. Díky těmto jednoduchým trikům přetvořili manželé svůj třípokojový byt v harmonické místo plné pohody.


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Denní horoskop na neděli 23. 6. 2024: U Štírů bude panovat dusná atmosféra, Střelce bude deptat nervozita

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 23. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Retro zmrzliny: Polárka získala název po medvědovi, Míša se prodával v pergamenovém papíru

Eskymo, Míša, Ledňáček, mražená rybízová dřeň alias Táboráček… pamatujete? V redakci Apetitu jsme nostalgicky zavzpomínali na zmrzliny našeho dětství. A to nás přivedlo k nápadu napsat článek o historii zmrzliny v Česku. Kdy se začala vyrábět a jaké mražené pochoutky byly nejoblíbenější?