VLASTA (22): NECHALA JSEM SE ZBRKLE POTETOVAT A TEď SE STYDíM SVLéKNOUT

Tetování je do jisté míry v módě, už si kérku nechají dělat jen „divní“ lidé, ale klidně i mamina odvedle nebo soused, který na to vůbec nevypadá. Nakonec proč ne, když o to stojí a jsou si svým výběrem jisti. Odstranění tetování už totiž není tak jednoduché jako jeho realizace.

Dlouho jsem toužila po tom, nechat si něco hezkého vytetovat na kůži. Ale váhala jsem, a to z mnoha důvodů. Bála jsem se bolesti a taky toho, že se třeba rozhodnu špatně. Je tolik možností, tolik obrázků a tolik míst, kde si můžu něco nechat vytetovat!

Tomáš (40): Nová kamarádka mi kazí manželku, obrážejí bary a teď se nechaly tetovat

Byla jsem dívka s M na hrudi

Vzpomínám si, že když jsem byla malá holka, moc se mi líbil jeden kluk. Abych svojí lásce dodala na vážnosti, vyšila jsem si na lacláče přímo na hruď písmeno M – jmenoval se totiž Miloš. A chtěla jsem, aby celý svět viděl, že M patří ke mně. Časem mě ale už Miloš přestal zajímat a líbil se mi Pavel, ale co s tím velikánským červeným M? Jen tak vypárat to nešlo a taky jsem chtěla ty super džínové kalhoty dál nosit – a tak jsem na dotazy, co že to M vlastně je, prohlásila: „To znamená MILÁČEK!“ a bylo vystaráno. Když jsem na to tak myslela, napadlo mě, že bych právě proto měla být, pokud jde o tetování, moudřejší.

Jan (29): Do každé holky se vždycky rychle zamiluji a pak ji i rychle opustím. Prý za to může trauma z dětství

Přítel byl celý potetovaný

Člověk míní a život mění. Než jsem se rozhoupala k nějaké akci, tím myslím realizaci kérky, totálně jsem se zabouchla do jednoho muže, který byl automobilovým závodníkem. Úplně jsem z něho šílela – a zdálo se, že on je na tom podobně. Vtipné bylo, že byl potetovaný od hlavy až k patě, možná že i proto mě zaujal. „Kde jsi přišel k téhle kérce?“ ptávala jsem se, „… a k téhle?“ a snažila jsem se pochopit, jestli má mít tetování nějaký význam, nebo jde jen o to vybrat si hezký obrázek. To, co odpovídal, mi právě připomínalo moje M. „Mělo by to být něco, co máš ráda, co tě charakterizuje…“ Přišel mi moudrý a rozvážný a brala jsem naši lásku jako něco, co bude trvat – věčně.

Marie (61): V šedesáti jsem se nechala tetovat a začínám druhý život. Děti si myslí, že jsem mimo

Auto mi jezdí po zádech

Takže co jsem udělala? Největší hloupost, která mě mohla napadnout, šla jsem úplně proti svému přesvědčení. (Nikdy jsem nechtěla tetování na místě, kam neuvidím a takové, které bude něco jako M, tedy připomínka někoho.) Nechala jsem si přes celá záda a částečně i ruce zvěčnit závodní auto i s číslem, které jsem na jeho autě jednou viděla… A myslela jsem si, jak jsem moudrá, že jsem vynechala jeho jméno. Trvalo to věčnost, šlo o několik sezení během doby, kdy byl můj milý pryč a já jsem se těšila, až mu ho předvedu.

Když se tak stalo, podíval se na moje záda, pak na mě a podotkl: „A kdybych byl rybář, měla bys tam rybu? A kdyby doktor, tak stetoskop? A kdyby popelář, tak…“ Radši to ani nedopověděl.

Láska skončila, jak jinak. Auťák mi ale po zádech jezdí pořád. Prý se to dá odstranit, ale bojím se, že to bude bolet. A že to bude drahé. No jo, jak říkával můj tatínek: „Každý špás něco stojí!“

Další příběhy ze života →

Míša (34): Manžel mě opustil kvůli jiné ženě. Překonala jsem zármutek a vrhla se do náruče své první lásky

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na [email protected].

Související články

2024-06-14T05:17:43Z dg43tfdfdgfd