PŘED A PO: MALá REKONSTRUKCE PROMěňUJE TMAVOU A NEVSTříCNOU KUCHYNI

Tento dvoupatrový dům z roku 1900 v historické čtvrti East Village v Georgetownu ve Washingtonu, D.C., je vintage klenot. Je to dům s dobrým základem a stropy, obložení a původní dřevěné podlahy obstály v testu času, čímž většina místností, včetně kuchyně, působí nadčasově.

Existovalo však místo, které se vyznačovalo jako zvláště zastaralé – tmavá a nepřívětivá kuchyně. Ale pro interiérovou designérku Saru Swabb z kolektivu Storie Collective to byla příležitost oživit prostor. Nová paleta, unikátní materiálové schéma a inteligentní úložné řešení dělají tuto malou kuchyni téměř nepoznanou.

‘Millennial Grey’ je barevný trend, který celé generaci neomrzí

Ve spolupráci s Tanyou Smith-Shiflettovou z Unique Kitchens & Baths se podíváme na podrobnosti této nádherné kuchyňské rekonstrukce níže.

PŘED

Kuchyně byla dříve temným prostorem s dřevěnou podlahou a tmavě šedými skříněmi, které plně nevyužívaly omezené přirozené světlo prostředí. Sara Swabb z kolektivu Storie Collective se rozhodla změnit ji na moderní kuchyni s světlejší paletou a představila vizuálně atraktivní materiály a doplňky pro zlepšení prostředí.

“Cílem tohoto dvoupatrového domu z roku 1900 bylo uctít historické kouzlo domu a zároveň přidat moderní vybavení a jednoduché linie,” říká Sara. “Bylo věnováno velké úsilí ochraně dědictví domu a zároveň aktualizaci jeho klíčových prvků.”

PO

“Zvolili jsme odvážné kuchyňské pracovní desky z mramoru a bohaté dřevěné tóny a vyvážili jsme je neutrální paletou barev a stěnovými povlaky,” říká Sara. “Skříně Unique Kitchens and Baths spolu s historickým nábytkem, včetně starožitných kusů a osvětlení inspirovaného vintage, uctívají historické kouzlo.”

Pro zdůraznění barevného schématu kuchyně designér vybral kombinaci neutrálních a bílých barev ‘s Farrow & Ball Shaded White na skříních a Benjamin Moore Cloud White na stěnách’, podle Sary. “Milujeme, jak kombinace dělá prostor útulným a nadčasovým, zatímco zajišťuje, že prostor vypadá větší, než ve skutečnosti je.”

Doplněk v podobě kuchyňského závěsu přidává pohyb do prostředí a láme jednotvárnost bílé barvy. “Milujeme přírodní materiály jak pro závěsy, Macchia Vecchia Marble, tak pro umyvadlo, matný nikl kováním,” říká Sara. “Oba oslovují moderní dědictví, které jsme chtěli dosáhnout. Umyvadlo je obzvláště indulgentní a snadno se čistí a udržuje.

Starožitný kohoutek a stropní osvětlení udržují vintage přitažlivost v souladu s celkovou vibrací domu.

“Milujeme, jak byl každý čtvereční centimetr tohoto domu promyšlený,” říká Sara. “Nikdy nechceme, aby prostor vypadal jako sklad nebo aby vypadal, že se příliš snaží ukládat věci, snížili jsme kontrast a umožnili, aby se kuchyňské skříně míchaly s stěnami. I když je tu úložný prostor, nezdá se to, protože skříně jsou stejné barvy jako stěny, nebo blízko nich.

Starožitné mosazné madlo přidává další detail přechodného stylu, který propojuje kuchyni s širším domem, ozývající se mosaznými doplňky na schodech venku. “Kování je živé a zašlé mosaz,” informuje Sara. “Jsme nadšeni touto volbou, protože výrobce již výrobek zastaral a s každodenním používáním bude ještě krásnější.”

Pokud jde o osvětlení stěn kuchyně, “milujeme, jak osvětlení oslovuje historický charakter okolí, kde bydlí,” uvádí designér. “Přírodní mosazné, matně niklové a olejem leštěné bronzo zavěšené s skleněnými a textilními stínidly vyvažují čisté linie nábytku.”

V tomto nádherném showroomu materiálu, kování a osvětlení přidává kuchyňský koberec pohodlí a takéuvolněnou atmosféru. “Koberce jsou skutečnou pracovní silou v kuchyni,” říká Sara. “Doporučujeme starožitné vlněné koberce. Krásně stárnou a v létě se snadno čistí a suší! Pro malé polštáře a prodloužení životnosti těchto již starých koberců doporučujeme kobercovou podložku s gumovou podšívkou.”

Zdroj: Livingetc

Zůstaňte v obraze s novinkami na naší stránce na Facebooku.

Tento obsah byl přeložen pomocí AI.

O post Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni apareceu primeiro em DecorStyle.

2024-06-26T14:09:23Z dg43tfdfdgfd