CHRAňTE SE PřED HORKEM VHODNýM OUTFITEM: TYTO VZDUšNé šATY NA SOBě TéMěř NECíTíTE A NAVíC VáS OCHLADí

Léto sice přináší spoustu slunečního svitu a tepla, vyvstává ale také otázka, co si obléci, když parna překročí únosnou mez, abychom se cítily pohodlně a zároveň stylově. Jednou z nejlepších voleb pro horké letní dny jsou dlouhé šaty. Jaké si vybrat, abychom vypadaly krásně?

Nosit dlouhé šaty v letním horku přináší mnoho výhod. Poskytují ochranu před sluncem, pohodlí a prodyšnost, a zároveň mohou efektivně zakrýt nedostatky postavy. Ať už máte jakýkoliv tvar těla, vždy existuje styl dlouhých šatů, který vám bude dokonale sedět a dodá vám pocit pohodlí během horkých letních dnů.

Ochrana před sluncem

Dlouhé šaty nabízejí skvělou ochranu před škodlivými UV paprsky. I když může být lákavé nosit krátké oblečení, abychom se ochladily, je důležité si uvědomit, že dlouhé šaty pokrývají více pokožky a tím minimalizují riziko spálení. Ochrana kůže před sluncem je nezbytná nejen kvůli riziku rakoviny kůže, ale také kvůli předčasnému stárnutí pokožky. Dlouhé šaty z lehkých a prodyšných materiálů jako je bavlna nebo len poskytují optimální ochranu a zároveň pohodlí.

Na rozdíl od těsných šatů nebo kalhot, dlouhé šaty poskytují větší volnost pohybu. Volné střihy umožňují lepší cirkulaci vzduchu kolem těla, což zajišťuje, že se nebudete cítit přehřátě. Materiály jako bavlna, len a hedvábí jsou obzvláště vhodné pro letní měsíce, protože jsou lehké a prodyšné, což pomáhá udržovat tělo chladné. Slunce se totiž neopírá přímo do pokožky a pod tkaninou tak vzniká přirozené mikroklima zabraňující přehnanému pocení. Kombinace lehkých látek a pohybu navíc zaručuje, že na vás budou šaty vzdušně vlát a chladit.

Mohlo by se vám líbit

Inspirujte se: 3 nejlepší letní outfity, kterými nikdy nešlápnete vedle

Léto je tu a s ním i tipy na nejvíc trendy outfity, se kterými zkrátka nešlápnete vedle. Letní sezóna 2024 se nese ve stylu pohodlí, elegance a praktičnosti. My vám přinášíme 3 nejlepší outfity, díky kterým budete letošní léto vypadat nadčasově a šik.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Zakrytí nedostatků postavy

Dlouhé šaty jsou také skvělým řešením pro ty, kdo chtějí zakrýt určité nedostatky postavy. Ať už se jedná o větší boky, břicho nebo silnější stehna, dlouhé šaty mohou tyto oblasti efektivně zakrýt a dodat vám pocit sebevědomí. Správný střih a design šatů může navíc opticky prodloužit postavu a vytvořit zeštíhlující efekt.

Jak si vybrat správný typ dlouhých šatů podle postavy?

Pro postavu typu hruška

Ženy s postavou typu hruška mají širší boky a užší ramena. Pro tento typ postavy jsou ideální šaty, které přitahují pozornost k horní části těla a zároveň jemně splývají přes boky a stehna. Hodí se šaty s výrazným dekoltem, například s výstřihem do V nebo se zajímavými detaily na ramenou.

Pro postavu typu jablko

Postava typu jablko se vyznačuje větším bříškem a štíhlýma nohama. Nejvhodnější jsou šaty, které prodlužují trup a zakrývají oblast břicha. Střihy, které se rozšiřují pod prsy, jsou ideální, protože odvádějí pozornost od břicha. Vyhněte se šatům s příliš úzkým pasem nebo příliš volným střihem, které by mohly zvýraznit nedostatky.

Pro postavu typu přesýpací hodiny

Tento typ postavy je vyvážený s výrazně štíhlým pasem. Pro postavu přesýpacích hodin jsou ideální šaty, které zdůrazňují křivky a pas. Spíše užší střihy, pásky v pase a šaty s elastickými materiály mohou podtrhnout tuto postavu a dodat jí elegantní vzhled. Vyhýbejte se beztvarým šatům, které by mohly skrýt vaše krásné křivky.

Mohlo by se vám líbit

Chcete pevnější paže do letních tílek? Deset minut denně stačí, ta změna vás dostane

V šatníku máte plno krásných letních šatů a pohodlných tílek, ale stydíte se je nosit kvůli vzhledu vašich paží? Jsou oplácané, kůže na nich povolená, trpí viditelnou celulitidu? Rozhodně nemusíte v letních vedrech trpět v dlouhých rukávech. Nevzdávejte se oblíbeného oblečení a získejte krásnější paže jednoduchým cvičením. Nezapomeňte také na vhodnou péči o pokožku.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Pro postavu typu obdélník

Ženy s postavou typu obdélník mají méně výrazné křivky a boky rovnoběžné s rameny. Pro tento typ postavy jsou vhodné šaty, které vytvářejí iluzi křivek. Šaty s volány, vrstvením nebo páskem v pase mohou dodat objem tam, kde je potřeba, a vytvořit tak ženský tvar. Volte šaty s asymetrickými střihy nebo výraznými detaily na bocích a ramenou.

Pro postavu typu obrácený trojúhelník

Postava typu obrácený trojúhelník se vyznačuje širšími rameny a užšími boky. Pro vyvážení této postavy je vhodné volit šaty, které přitahují pozornost k dolní části těla. Šaty s rozšířenou sukní mohou vytvořit iluzi širších boků a vyrovnat proporce. Vhodné jsou také šaty s jednoduchým horním dílem a zajímavými detaily ve spodní části.

Inspiraci najdete v naší galerii! Pokud vás zajímá móda a potřebujete tipy, co si obléct toto léto, přečtěte si, jaké sukně vám letos budou slušet.

Mohlo by se vám líbit

Nejkrásnější střih šatů na léto, které musíte mít: Zavinovací šaty sluší všem typům postavy. Inspirujte se

Zdá se, že se venkovní teploty konečně umoudřily, a tak můžeme pomalu odhazovat vrstvy oblečení a do svého šatníku naopak opět zařadit letní šaty, sukně a šortky. Pokud hledáte ideální šaty na léto, ve kterých vám bude pohodlně, ale zároveň vám budou lichotit, máme pro vás dobrou zprávu - existuje totiž střih šatů, který dokonale sedí všem typům postavy, zároveň je všestranný a naprosto univerzální.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Související články

2024-06-28T03:31:09Z dg43tfdfdgfd