PATRIZIA REGGIANI: KDE JE KONEC žENě, KTERá PřIVEDLA KE ZKáZE MóDNí ZNAčKU GUCCI A NECHALA ZABíT MANžELA

Logo se dvěma propojenými písmeny G a typický červený pruh ohraničený dvěma zelenými zná dnes téměř každý. Značka Gucci ale již dávno s rodinou Gucci nemá nic společného. Svůj podíl na tom má i Patrizia Reggiani, bývalá manželka jednoho z dědiců značky Maurizia Gucciho. Ta, který si objednala vraždu svého manžela.

Maurizio Gucci, jeden z dědiců módního impéria Gucci, byl výhodnou partií, to bylo Patrizii Reggiani jasné od prvního okamžiku. Ten nastal na jednom z večírků milánské elity, kam sice Patrizia, která byla z chudších poměrů, nespadala, cestičku si tam ale našla. Představa toho, že stane po boku člověka, který zdědí půlku značky Gucci, pro ni byla neodolatelná, a tak se snažila získat srdce svého vyvoleného.

Ve jménu Gucci

Nebylo to údajně nic složitého a Maurizio se dokonce kvůli kráse dvaadvacetileté Patrizie vzdal i své rodiny. Jeho otec totiž s jejich vztahem nesouhlasil a Patrizii považoval za obyčejnou zlatokopku, což nebylo daleko od pravdy. Zaláskovaný Maurizio se ale své milé vzdát nehodlal, v roce 1976 ji pojal za manželku a dlouhé dva roky s otcem nepromluvil. Byla to právě Patrizia, která časem díky tchánovu bratrovi stmelila rodinu opět dohromady. Pravděpodobně především proto, aby získala to, pro co si Maurizia vlastně vzala.

Jejich manželství v prvních letech vypadalo víc než idylicky, Patrizia si žila na vysoké noze a na starosti měla jen své dvě dcery Alessandru a Allegru. Vztah s manželem ale začínal mít trhliny. Maurizio byl zcela pohlcený prací a soudy, kdy se snažil značku Gucci dostat z moci příbuzných pouze pod svá křídla, v čemž ho Patrizia podporovala. Když se nicméně Maurizio přestal téměř vracet z práce, bylo jasné, že manželství spěje ke konci.

Mohlo by se vám líbit

Priscilla Presley: Žena krále rock'n'rollu pohřbila manžela, vnuka i dceru. S plastikami už není k poznání

V rukou má pohádkové jmění a továrnu na peníze v podobě značky Elvis Presley, je však důkazem toho, že za peníze si štěstí koupit nelze. Priscilla Presley mohla mít po boku krále rock'n'rollu Elvise Presleyho snový život, osud jí ho však nedopřál a postavil jí do životní cesty kruté překážky. Čím vším si Priscilla prošla?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Od lásky k nenávisti

Došlo k němu po deseti letech, kdy Maurizio odjel do Florencie a domů už se jednoduše nevrátil. Patrizii zničilo hned několik věcí najednou. Nejen, že si Maurizio našel novou a mladší partnerku, ale svoji značku Gucci nakonec prodal za 150 až 200 milionů dolarů bahrajnské investiční společnosti Investcorp. Patrizia se navíc nechtěla vzdát luxusu, a tak se kvůli soudům a sporům o majetek rozvod táhl dlouhé roky. Poslední kapkou pak bylo, když Patrizia v roce 1993 prodělala náročnou operaci nádoru v mozku a její exmanžel ji ani nenavštívil v nemocnici. Kdysi žhavá láska se proměnila v čirou nenávist, která Patrizii doslova sžírala.

Svojí nenávistí vůči manželovi byla Patrizia proslulá, i když nadále chtěla nosit jeho příjmení. Přesto se netajila tím, že by se ho nejraději zbavila, a nájemnou vraždu řešila dokonce i se svým právníkem nebo uklízečkou, po níž chtěla, ať jí vraha sežene. „Jsi zdeformovaným výrůstkem, jsi bolestivým slepým střevem, na které každý z nás chce zapomenout. Pro tebe si peklo teprve přijde,“ nahrála Patrizia svému bývalému do telefonní zprávy. Maurizia podle svých slov chtěla vidět mrtvého, i kdyby to měla být poslední věc, kterou udělá.

Mohlo by se vám líbit

Manželka vizionáře Stephena Hawkinga: Jane o svého muže pečovala třicet let, měla však povoleného milence

Jen málokdo dnes nezná jméno Stephen Hawking. Britský teoretický fyzik, kosmolog a spisovatel, který byl většinu svého života upoutaný na speciální invalidní vozík, přesto však díky svým teoriím a zejména prostřednictvím bestselleru Stručná historie času dokázal změnit pohled na fyziku i vesmír a získat řadu cen a uznání. Nic z toho by se ale možná nestalo, nebýt neuvěřitelné podpory jeho první ženy. Kdo byla Jane Hawking?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Zločin a trest

Její vrbou a nejbližší osobou se v té době stala žena jménem Giuseppina (Pina) Auriemma. Byla samozvanou čarodějnicí, ke které Patrizia chodila nejen pro věštění osudu, ale i pro rady. Pina se v roce 1994 dokonce k Patrizii nastěhovala, aby jí pomohla s psaním memoárů, protože bývalá Gucciho manželka měla podezření, že její vzpomínky mohou být po operaci mozku zkreslené. Co se dělo za zavřenými dveřmi, není doposud zcela zřejmé, protože výpovědi obou žen se rozcházejí, podíl na vraždě Maurizia nicméně měly zřejmě obě.

Byla to totiž právě Pina, která Patrizii pomohla najít nájemného vraha. Maurizio Gucci byl zavražděn čtyřmi střelnými ranami původně neznámým pachatelem 27. března 1995 v Miláně před domem, kde měl kancelář, trvalo však dlouhé dva roky, než vyšetřovatelé nalezli vraha. Pomohla k tomu víceméně náhoda, kdy host milánského hotelu v lednu 1997 zaslechl, jak se noční vrátný Ivan Savioni chlubí tím, že Gucciho vraha najal. S Ivanem jednala právě Pina, a on zase dopomohl sehnat vraha Benedetta Ceraula, jenž za úkladnou vraždu údajně shrábl balík v hodnotě 375000 dolarů.

Původní trest pro Patrizzi byl devětadvacet let, poté vzal soud v potaz fakt, že prodělala operaci nádoru v mozku, který mohl ovlivnit její chování, a trest snížil na šestadvacet let. Patrizia si nakonec odseděla pouhých osmnáct a podle spoluvězeňkyň se i za mřížemi chovala jako hvězda. Měla sice možnost opustit vězení na podmínku dřív s tím, že bude pracovat v sociálních službách, to však hrdá Patrizia povýšeně odmítla. „V životě jsem nepracovala, a teď s tím nebudu začínat,“ pronesla tehdy. Ve vězení se ostatně neměla špatně díky nejrůznějším výhodám. Mimo jiné ve své cele chovala fretku Bambi, ačkoliv to bylo proti pravidlům.

Mohlo by se vám líbit

Manželka narkobarona Pabla Escobara: Maria Victoria Henao poznala svou lásku ve 12 letech, s jeho smrtí se nikdy nesmířila

Jméno nejslavnějšího obchodníka s kokainem Pabla Escobara je známé po celém světě i těm, kteří nemají s drogami co do činění. Kdo by snad proslulého narkobarona neznal, tomu jeho příběh už před několika lety přiblížil netflixovský seriál Narcos. Kdo však byla žena, která sedmnáct let věrně stála po jeho boku?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Zpátky na svobodě

Po propuštění z vězení si to namířila rovnou na nákupy na Rodeo Drive, kde budila pozornost papouškem na rameni. Pokud by se čekalo, že skončí na ulici nebo bude muset vykonávat nějakou podřadnou práci, pak se tak nestalo. Majetku měla nastřádáno dostatek a překvapivě jí ani nebyl zabaven.

Jejím cílem bylo se opět dostat ke značce Gucci, když tvrdila: "Potřebují mě. Myslím, že ze všech jsem já nejvíce Gucci.“ Světoznámá módní značka, kterou momentálně vlastní Francouzi, o její služby ale zájem neměla, což však neznamená, že by se Patrizii po jejich odmítnutí vedlo špatně. Soud jí uznal milionovou roční rentu po bývalém manželovi, žije v Miláně a pracuje jako módní návrhářka a interiérová designérka. K objednání vraždy se nikdy nepřiznala.

Dramatický příběh o Patrizii Reggiani, Mauriziovi Guccim i o tom, jak impérium Gucci padlo v roce 1993 do rukou bahrajnských podnikatelů, kteří do čela obsadili návrháře Toma Forda, byl v roce 2021 zpracován ve snímku Klan Gucci. Maurizia si zahrál Adam Driver a Patrizii herečka a zpěvačka Lady Gaga, která za svůj výkon sklidila řadu cen včetně Zlatého Glóbu.

Mohlo by se vám líbit

Manželky slavných Čechů, které neznáte: Jak vypadají a co dělají? Paní Donutilová vlastní kavárnu v Praze

Být manželkou slavného muže jistě není snadná disciplína. Ženy, jejichž manželé jsou veřejně známí, se vypořádávají se situacemi, které rozhodně musí být náročné. Každá žena by jistě nebyla schopna zvládnout velké časové vytížení, pozornost médií a také mlsné slídění ostatních žen kolem jejich manželů. Ale ne nadarmo se říká, že za každým úspěšným mužem stojí schopná žena. Co tedy dělají paní Rosáková, Donutilová a další?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Související články

2024-06-23T06:41:58Z dg43tfdfdgfd