NáRAMEK PROTI NEVOLNOSTI, SKLáDACí LAHEV NEBO OPěRKA NOHOU. SKVěLé VYCHYTáVKY, KTERé VáM USNADNí CESTOVáNí

Foto: Shutterstock

Polštáře a podhlavníky

Určitě si nezapomeňte na cesty přibalit polštářek, na kterém si během cesty dobře odpočinete. Na ten klasický ale zapomeňte, ten není praktický. Mnohem vhodnější jsou nejrůznější nafukovací polštářky a podhlavníky, které zaberou minimum místa. Většinou disponují i pouzdry a návleky, do nichž je můžete složit. Velmi pohodlné jsou i ergonomické opěrky z paměťové pěny. Pořídit si můžete dokonce i novinku-polštář, který umožňuje příjemný odpočinek i v předklonu.

Nerušený odpočinek

Určitě nezapomeňte přibalit také masku na oči a špunty do uší, které vám zaručí, že si v klidu během cesty zdřímnete. A protože se to v dopravních prostředcích někdy přehání s klimatizací, zachrání vás cestovní deka, kterou smotáte do malého balíčku. Hodit se vám můžou také i kvalitní sluchátka, která nabízí funkci potlačení hluku. V letadle už vás tak nevyvedou z míry hluční spolucestující.

1. Nafukovací cestovní opěrka, Allegro, 229 Kč 2. Cestovní deka Cocoon Coolmax, 1070 Kč 3. Závěsná opěrka nohou, 504 Kč 4. Lokátor Tag na kufr a další osobní věci, 590 Kč 5. Kompresní ponožky Aries, 229 Kč 6. Bezdrátová sluchátka Fixed Buds Pro, 1439 Kč 7. Cestovní organizér na elektroniku, 199 Kč 8. Mini skládací silikonová láhev Vuci, 499 Kč 9. 3v1 cestovní sada, 649 Kč 10. Náramky Sea Band proti nevolnosti, 349 Kč

Bez zdravotních komplikací

Aby vaše cesta proběhla v klidu a ve zdraví, důkladně se na ni připravte. Pořiďte si kompresní podkolenky, které podpoří krevní oběh a snižují riziko otoků nebo trombózy. V tom vám pomůže také skladná opěrka nohou, kterou jednoduše zavěsíte na ramena odkládacího stolku v letadle či autobuse a nohy umístíte do podnožky.  A pokud vy nebo vaše děti trpí při cestování na nevolnosti, myslete na to dopředu. Polykat ale nemusíte jen prášky.Vyzkoušet můžete také méně známé, ale spolehlivé náramky proti nevolnosti. Jde akupresurní pásky, který stimulují bod P6 (Neiguan / Nei-Kuan) na zápěstích a účinně snižují nejrůznější nevolnosti. Skvělým tipem je také skládací lahev, kterou oceníte všude na cestách. Když ji nepoužíváte zabere opravdu jen málo místa a ušetříte také za kupované nápoje. Stačí, když ji naplníte vodou před vstupem do letadla.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Související články

2024-06-28T14:02:30Z dg43tfdfdgfd