JARNí VIETNAMSKé ZáVITKY CHUTNAJí BáJEčNě. PODLE VIDEONáVODU JE HRAVě ZVLáDNETE

Jarní vietnamské závitky nejen vypadají úžasně, ale také tak chutnají. Připravte si tuto lehkou delikatesu a pochutnejte si na ní z pohodlí vašeho domova. Závitky jsou lehce stravitelné, dodají vám potřebné množství bílkovin i zeleniny, a navíc vás velmi příjemně zasytí. Tak s chutí do toho.

Jarní vietnamské závitky známé také jako "Nem Rán" jsou velmi oblíbenou vietnamskou pochoutkou, se kterou se často setkáme i u nás. Připravují se z rýžového papíru, do kterého se zabalí uvařené rýžové nebo skleněné nudle se zeleninou, ovocem, bylinkami a vybraným druhem masa. Zní to možná složitě, ale jakmile zabalíte krásný závitek, už do vietnamské restaurace nezavítáte. Připravíme si rovnou dvě varianty. 

Vietnamské jarní závitky: Plněná asijská pochoutka z rýžového papíru

Příprava vietnamských závitků

Na přípravu budete potřebovat: Povařené rýžové nudle, rýžový papír, sezam, mrkev, římský salát, koriandr, červené zelí, mango a krevety. 

  1. Nejprve si pečlivě nakrájejte zeleninu a ovoce
  2. Následně si nachystejte rýžový papír a hrnec s vodou na namočení.
  3. Namočený papír si položte na prkénko nebo větší talířek.
  4. Jeho prostředek posypte sezamem a začněte dávat ingredience.
  5. Vrstvit můžete podle vlastní chuti: Nejprve dejte uvařené krevety, rýžové nudle, mrkev a dokonalou bylinku - koriandr.
  6. Začněte motat závitek tak, že boční strany přehnete doprostřed, následně stočíte ruličku zezadu a točíte směrem dopředu.
  7. Nebojte se pořádně utáhnout.
  8. Závitek nechte pár minut odpočívat.
  9. Mezitím si připravte omáčky např. chilly mayo, sójovou omáčku, rybí nebo arašídovou.

Podívejte se na kompletní znění receptu na vietnamské závitky.

Vietnamská kuchyně je plná bohatých a velmi výrazných chutí, které se vzájemně spojují a vznikají opravdu výborné kombinace, které jsou přímo návykové. Taky patříte mezi milovníky vietnamské kuchyně? Pak si doma vyzkoušejte připravit další známou specialitku Bún bò Nam Bô.

Vietnamská kuchyně: Připravte si doma vlastní nudlový salát Bún bò Nam Bô. Takhle jednoduše se dělá

Do komentáře pod článek se s námi podělte s tím, jak vám jarní závitky chutnaly, a kterou vietnamskou specialitu připravujete doma. Na vaši odezvu se budeme těšit

Přečtěte si také:

2024-06-25T06:32:19Z dg43tfdfdgfd