Auto

Trending:


Úchvatná kultura a tradice Austrálie

Austrálie je proslulá svými nedotčenými plážemi, krásným vnitrozemím a pohodovým životním stylem. Víte ale něco o zvycích této země? Australská kultura je dynamická a stále se vyvíjí - od bohaté kultury domorodců a obyvatel ostrovů Torresova průlivu až po přistěhovalce, kteří sem přinesli nové tradice a jazyky. V této galerii se dozvíte něco nového o australské kultuře a zvycích, ledacos vás jistě překvapí! Stačí kliknout a pustit se do čtení.


Líbání podle horoskopu: Tři znamení zvěrokruhu, která si mohou otevřít školu polibků

Světový den polibku si každý rok připomínáme 6. července. Proč jsou polibky tak důležité? Při líbání spalujeme kalorie, prohlubujeme pouto se svým miláčkem a je to také docela příjemné. Víte, která tři znamení zvěrokruhu jsou v líbání opravdovými mistry?


Teplá léta jsou ideální pro pěstování melounů: Jak předejít žloutnutí listů a praskání plodů

Teplá léta u nás jsou čím dál lákající k pěstování vodního melounu. Není nad vlastní meloun. Jak na jeho pěstování? Jaké podmínky jsou zásadní? A jak předejít nejčastějším chybám?


Dokonalé kalhoty na léto 2024, na které přísahají stylové Italky i elegantní Francouzky

Léto zdaleka nejsou jen prosluněné horké dny, kdy nosíme krátké šortky, rozevláté sukně a lehké šaty. Občas přijde období, které teplotami připomíná spíše začátek jara nebo podzimu. Právě pro tyto případy je dobré mít ve skříni letní kalhoty, které vypadají stylově, jsou prodyšné, ale zároveň dokonale splní svou funkci. A největší evropské módní ikony, tedy Francouzky a Italky, si letos oblíbily především jeden typ takových kalhot.


KVÍZ: Chystáte se o prázdninách na výlet po Česku aneb jak se vyznáte v lokálních specialitách?

Pokud rádi cestujete po vlastech českých a ještě k tomu jste milovníci lokálních specialit, pak je tu pro vás náš článek, kde se dozvíte několik tipů na české i moravské vybrané lahůdky. Vyzkoušet si můžete i náš kvíz. Třeba zjistíte nějaké zajímavosti, které vás podnítí k poznávání nových míst a degustaci dosud nepoznaných chuťovek.


Suvenýry z Karlových Varů, které vám obnoví mládí a zpestří chuť: Znáte karlovarskou léčebnou kosmetiku nebo třináctý pramen?

MFF v Karlových Varech se chýlí ke konci a pokud jste milovníky tohoto prestižního festivalu, možná nevíte, že se nacházíte ve městě, které je známé nejen svou filmovou tradicí, ale také unikátní přírodní kosmetikou, proslulými lahodnými oplatkami a samozřejmě hořkou chutí Becherovky.


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Na skok do lékárny a drogerie: Mravence bleskově zlikviduje domácí recept z běžných surovin

Na skok do lékárny a drogerie: Mravence bleskově zlikviduje domácí recept z běžných surovin. Než začnete míchat jakýkoli domácí odpuzovač mravenců, je důležité pochopit, s čím máte co do činění. Mravenci jsou společenský hmyz, což znamená, že žijí ve velkých koloniích a spolupracují, aby kolonii uživili. Přitahuje je vše, co může být zdrojem potravy, včetně sladkostí, masa a tuků.


Princ William před trápením oči nezavírá! S Kate má dobré srdce!

Kate Middleton a princ William nepřehlížejí ničivé následky počasí. Princ a princezna z Walesu poskytli soukromý finanční dar lidem v Karibiku, kteří byli postiženi hurikánem Beryl, a nadále pečlivě sledují vývoj situace.


Slaný bramborový koláč máte hotový za chvíli a skoro zadarmo: Využijete zbytky a přitom vykouzlíte báječně šťavnaté jídlo

Slaný koláč je v české kuchyni oblíbenou záležitostí hned z několika důvodů. Především se jedná o jednoduchou přípravu, ale také možnost využití zbytků, které byste jinak možná vyhodili do koše. Bramborový koláč, na který nabízíme recept, je navíc chuťově skvělý a rozhodně se stane oblíbeným pokrmem vaší rodiny.


Andělské poselství pro červenec 2024: Stačí pochopit význam sdělení a změní se vám život

Andělské poselství pro červenec 2024 ukazuje, co musíme udělat, abychom získali podporu anděla strážného. Žádný nebeský přítel nám neodmítne pomoci, pokud víme, jak na to. Stačí správně pochopit danou zprávu a váš život se může obrátit vzhůru nohama. Jak chápat červencové poselství?


Mirka Myšička, Shu Uemura Art of Hair: Tvoříme styl nejen hvězdám

Mirka Myšička je kadeřnicí, hair stylistikou a ambasadorkou značky Shu Uemura Art of Hair a stálicí ELLE Beauty Lounge Red, kde připravuje hvězdy českého filmu na červený koberec. Jaké jsou její oblíbené produkty a jak se pozná zdravý vlas?


Mozarella je italský jemný sýr, který má své stálé místo i v české kuchyni

Mozzarella se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Je to měkký sýr, který se musí uchovávat v miskách v syrovátkové tekutině. Dá se lehce krájet nožem a jeho uplatnění v kuchyni je velmi univerzální.


Jak na zápichy barevných květin z kovových zátek: máme pro vás přesný návod a foto postup. Zápichy budou slušet všem květináčům.

Jednoduché kytičky, sestavené z kovových zátek na láhve a nastříkané barevnými spreji zvládnete vyrobit během chvilky, jen bude pak potřeba počkat, až nastříkané barvy zaschnou. Květinky můžete zapíchnout mezi barevně kvetoucí pelargonie, stejně jako do květináčů s pokojovkami, které se do kvetení zrovna nehrnou.


Jak udělat polevu na Míša řezy? Musíme ji dokonale vymíchat, aby byla hladká

Míša řezy patří mezi klasiku české sladké kuchyně - přitom jde o obyčejnou kakaovou buchtu s krémem a polevou. Předlohou jí byl oblíbený tvarohový nanuk s čokoládou, který si zamilovaly všechny generace - děti i dospělí.


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Víte, co je filírování masa? Filírované maso určitě dobře znáte, ani o tom nevíte

Zaujalo vás na jídelním lístku vyhlášené restaurace filírované maso, ale zábrany vám nedovolí zeptat se, co to vlastně znamená? Tenhle pojem může na první pohled budit dojem exotiky, jeho význam je ale poněkud prozaičtější. Pojďte se s námi ponořit do tajů filírování, přijdete mu na kloub a určitě i na chuť!


Nenápadný domek skrývá dokonalé bydlení uprostřed přírody

Dům na víkendové pobyty v přírodě, chata – tak na nás na první pohled působí tato dřevostavba. Když se podíváme do interiéru, uvědomíme si, že jen klame tělem. Pro milovníky přírody se klidně může stát plnohodnotným letním sídlem na velkou část roku nebo i místem pro trvalé bydlení. Nechybí zde vůbec nic – pracovna, dětský pokoj […] The post Nenápadný domek skrývá dokonalé bydlení uprostřed přírody appeared first on HomeInCube.


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Kráskám ve Varech narostla křídla: Rozevláté rukávy si zamilovala Petra Nesvačilová i Miss Adéla Štroffeková

Nejen flitry zaplavily Vary. Dalším hitem, který dominuje střihům opulentních rób i večírkových kreací je prvek netopýřích či motýlích křídel v podobě dlouhých rukávů, nekonečných vleček a jiných rozevlátých modelací, které nelze minout pohledem.


Prohlédněte si byt snů: Proč je skandinávský minimalismus klíčem k dokonalému domovu

Jednoduché linie, výrazné detaily, pečlivě vybraný nábytek i dekorace. Takový je současný skandinávský design, který si nelibuje v mnoha věcech, ale dává přednost kvalitě.


Elle Beauty Lounge, Untold stories: Monika Marešová

V ELLE Beauty Lounge se to hemžilo outfity a beauty looky hvězd červeného koberce. Na chodbách, v pokojích a v místnostech Grandhotelu Pup se psali příběhy, inspirované filmem, módou, krásou a úchvatnými prostory grandhotelu. Jaký příběh s námi napsala Monika Marešová?


Smart domy: Budoucnost bydlení je tady

Technologické inovace mění naše životy a domovy nejsou výjimkou. Smart domy, vybavené nejmodernějšími technologiemi, přinášejí nový standard pohodlí, bezpečnosti a efektivity. Tento článek se zaměřuje na to, co smart domy jsou, jaké technologie využívají, a jak tyto inovace přetvářejí naše každodenní životy.


V Česku začnou růst desítky nových druhů hub. Nechutnají, ale škodí zdraví

Se začátkem prázdnin zamíří do lesů větší počty lovců, kteří pátrají potom, kde rostou jedlé houby. Houbaři studují houbařské mapy, popisy jednotlivých druhů a připravují recepty. V posledních letech stoupá ale i zájem o další poznání, studium nepůvodních, invazních druhů hub. Odborníci nabádají, aby na ně lidé upřeli větší pozornost. Očekávají totiž, že se v Česku objeví desítky nových druhů. A zatímco gastronomický potenciál mají minimální,...


Vytvořte si minizahrádku se sukulenty. Nenáročná dekorace rozzáří balkon, terasu i byt

Patříte mezi hodně zaměstnané lidi s nedostatkem volného času a často odjíždíte na delší výlet či dovolenou, a máte proto pocit, že by ve vaší nepřítomnosti všechna zeleň na balkoně uschla? Je pravda, že většina rostlin vyžaduje pravidelnou zálivku – až na čestnou výjimku, a tou jsou sukulenty. Vyskytují se v různých variantách a snadno se pěstují. Z malých sukulentů lze snadno sesázet působivé bytové krajinky a skalky či minizahrádky na balkon.


Moruše: nenápadné letní ovoce, které můžete trhat plnými hrstmi

Sladké moruše patří k podceňovaným letním bobulím, přitom mají stejně široké využití jako jiné drobné plody. Možná jste je doposud míjeli, protože vás nenapadlo, že si je můžete bez obav vychutnat. Zkuste je právě teď, v prázdninové sezoně.


Bento3D je roztomilý webový generátor krabiček, které si vyrobíte na 3D tiskárně

Každý fanoušek japonské kuchyně zná skladné a modulární krabičky 弁当箱 (bentóbako), ve kterých si lidé berou svačinu do práce a do školy. Bentoboxy...


Zmrzlinové perličky – prozkoumejte zajímavosti, které jste o ledové pochoutce nevěděli

Zmrzlina patří mezi celosvětově oblíbené pochutiny a dávno nepatří jen k horkému létu. Tuto ledovou dobrotu si rádi dopřáváme kdykoliv během roku. Kde se jí sní nejvíc? A kde vůbec vznikla? Toto a spoustu dalšího se dozvíte v tomto článku.


Divoké bylinky jsou hitem kuchařů i příznivců zdravé kuchyně


Jak sušit česnek: nedělejte zbytečné chyby, které ho znehodnotí a zkrátí trvanlivost. Udělejte si zásobu této zdravé zeleniny

Starší zkušení zahrádkáři si možná pamatují dobu, kdy se tradovalo, že česnek musí ze země na svatého Jakuba 25.7. Dokonce známe staré přísloví: Jakub, Jakub, česnek nakup, na tvůj svátek Evžene, těžko se už sežene. To vše už dávno neplatí a obzvláště v tomto roce. Sklizeň česneku je již v plném proudu. Kterých chyb se při sušení vyhnout, abyste si udělali jeho dostatečnou zásobu, která vám vydrží až do jara příštího roku?


Vztahy mezi Kate Middleton a Meghan Markle: Kdy se skutečně pokazily?

Je veřejným tajemstvím, že mezi vévodkyní Kate Middleton a Meghan Markle není příliš dobrý vztah. Přestože důvodem může být mnoho faktorů, zdá se, že jeden z hlavních sporů vznikl v souvislosti se svatební přípravou, konkrétně při hádce o šaty pro družičky.


Mějte vítr pod kontrolou: Jak efektivně využít větrolamy na zahradě a terase

Vytvoření ideálního venkovního prostoru je umění, ve kterém hrají klíčovou roli nejen rostliny a nábytek, ale i promyšlené architektonické prvky, jako jsou větrolamy. Ty představují nejen praktickou bariéru proti větru, ale také skvělý způsob, jak zvýšit soukromí a estetickou hodnotu zahrady či terasy. Prozkoumejte, jak můžete větrolamy využít k maximalizaci pohodlí a funkčnosti zahrad či teras, […] The post Mějte vítr pod kontrolou: Jak...


Chléb očima našich předků: Nebyl jen potravinou, ale také symbolem úcty nebo neštěstí

Po celé světnici chalupy se line vůně, ze které se až sliny sbíhají. To zrovna hospodyně z pece vytáhla čerstvý pecen chleba… Dřív běžná situace, dnes spíše rarita.


Znáte černuchu? Pokud ne, napravte to. Dokáže být užitečná

Černucha připomíná na první pohled o něco větší zrnka setého máku. Lidé si často tuto rostlinu pěstují doma. Jedná se totiž o léčivku, která dokáže působit nejen protizánětlivě. Zbavit dokáže vaše tělo mikrobů. Semena jsou vzácná a působí podobně jako přírodní antibiotikum.


Dítě před utopením může zachránit i barva plavek. Pod vodou dobře uvidíte oranžovou a žlutou

Napadlo vás někdy přemýšlet nad barvou plavek jako nad faktorem, který může ovlivnit bezpečnost při koupání? Až uvidíte srovnání na fotce, možná výběr plavek přehodnotíte. Některé totiž pod hladinou nejsou vůbec vidět.


Proč starší ženy často chtějí mladšího partnera? Jedním z důvodů je nová energie a touha po změně

Vztahy a láska jsou témata, která se neustále vyvíjejí a přizpůsobují modernímu světu. Jedním z fenoménů, který si v poslední době získává na popularitě, je randění starších žen s mladšími muži. Tento trend, který byl dříve tabuizovaný, dnes nachází stále více zastánců a otevřenější přístup společnosti. Co stojí za touto změnou a proč se stále více žen rozhoduje pro vztahy s mladšími partnery?


5 nejlepších animovaných komedií, které vám okamžitě zvednou náladu

Hledáte-li způsob, jak si zlepšit náročný den, s vybranou pěticí animovaných komedií nemůžete sáhnout vedle. Přesvědčte se, že znáte všechny z nich.


Jak posílit oslabenou imunitu: Komplexní průvodce

Zejména v době, kdy se po světě šíří různé viry a bakterie, je důležité věnovat zvláštní pozornost posilování naší imunity. Silný imunitní systém je klíčem k ochraně před infekcemi a nemocemi. Tento článek vám poskytne několik praktických a ověřených tipů, jak posílit svůj imunitní systém.


Čištění pánví, které funguje – na jiné skvrny platí soda a na jiné kečup

Čištění pánví, které funguje – na jiné skvrny platí soda a na jiné kečup. Nápadů a triků, jak vyčistit připálené a špinavé nádobí jednoduše a za pomoci běžných surovin, který má každý doma, je plný internet. Ale kdo by chtěl zkoušet 50 vychytávek na jednu malou pánev? Proto jsme se rozhodli ty nejčastější pro vás otestovat. Jak dopadla opěvovaná jedlá soda, alobal nebo třeba i kečup?


Panna cotta s jahodami: Připravte si tento lahodný italský dezert podle videonávodu

Patříte mezi milovníky italských dezertů? Pak určitě musíte vyzkoušet tento recept na lahodný dezert do skleničky - panna cottu se šťavnatými jahodami. Její příprava je velmi snadná a podle našeho videonávodu ji zvládne i úplný začátečník.


7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku

Snížení nepořádku doma často začíná hodnocením produktů, které používáme každodenně. Výměnou určitých položek za více organizované a efektivní alternativy můžeme proměnit náš prostor na klidnější a organizované prostředí. O post 7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku apareceu primeiro em DecorStyle.


Lidé jsou z 99,8 % stejní jako šimpanzi. Hlavní rozdíly přitom neznáte všechny

I když jsou šimpanzi našimi nejbližšími příbuznými, genetická shoda 98,8 procenta se může i tak zdát obrovská. Dělá lidi lidmi opravdu jen 1,2 procenta pro nás unikátních genů?


Nejlepší šaty pro léto 2024 jsou neobyčejně obyčejné. Ihned si je zamilujete a jiné už nebudete chtít

Ačkoliv se v posledních dnech trochu ochladilo, ty pravé letní dny, na které se těšíme celý rok, opět co nevidět přijdou. Vysoké teploty jsou sice hezkou, ale mnohdy lehce nepříjemnou záležitostí. Právě proto je třeba zvolit takový outfit, ve kterém se budete cítit krásně, pohodlně a svěže celý den. Stačí sáhnout po jednom druhu šatů, které právě tento pocit zaručují, ať už je venku jakkoliv.


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny

Hydrangea je rostlina známá svými bujnými květy, ale někdy může mít potíže s kvetením. O post Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny apareceu primeiro em DecorStyle.


Kočičí hovínka na zahradě? Jak ochránit svůj zeleninový záhon před čtyřnohými přáteli

Kočičky jsou skvělí parťáci, kteří navíc ochrání váš záhonek před krysami a jinými hlodavci. Jejich výkaly ale mohou poškodit úrodu. Jak uzpůsobit záhonky ke všeobecné spokojenosti?


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Mohou komáři létat v dešti a za mlhy?

Komáři jsou ve výhodě díky nízké tělesné hmotnosti a odolnosti vůči zrychlení. Za určitých podmínek je pro ně však pohyb obtížný, jindy jsou naopak šťastní jako blechy. Jak to má tento dvoukřídlý hmyz s letem v dešti, těsně po něm a za mlhy?


Štíři by se měli odvázat a Váhy naopak být na sebe opatrné. Jak hvězdy ovlivní naše životy v příštím týdnu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Jitka (35): Na dovolené bez manžela jsem otěhotněla. Ukázalo se, že on má také jedno tajemství

Jitka se dlouho snažila otěhotnět, ale nešlo to. A pak, na dovolené bez manžela, potkala sympatického muže, který ji okouzlil. Po této krátké aférce zjistila, že je v tom. Její manžel to přijal chladně a Jitka později zjistila, že to souvisí s jeho velkým tajemstvím.