Auto

Trending:


Teplá léta jsou ideální pro pěstování melounů: Jak předejít žloutnutí listů a praskání plodů

Teplá léta u nás jsou čím dál lákající k pěstování vodního melounu. Není nad vlastní meloun. Jak na jeho pěstování? Jaké podmínky jsou zásadní? A jak předejít nejčastějším chybám?


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Plážové vlny, okouzlující drdoly a sexy ofiny: Top účesy, které zdobí červený koberec na MFF v Karlových Varech

Nejen překrásné modely šatů, ale i nádherné šperky a stylizace vlasů zdobí hvězdné dámy na červeném koberci na KVIFF. Každý účes, který si hvězdy zvolily ke svým úchvatným garderobám, se stal nezapomenutelnou součástí jejich vzhledu. Pojďme se podívat na ty nejkrásnější vlasové kreace, které letos i v průběhu minulých let zdobily festival a dodaly slavným ženám na červeném koberci nezaměnitelný šarm.


Kate a William opět prokázali, že mají dobré srdce!

Kate Middleton a princ William nepřehlížejí ničivé následky počasí. Princ a princezna z Walesu poskytli soukromý finanční dar lidem v Karibiku, kteří byli postiženi hurikánem Beryl, a nadále pečlivě sledují vývoj situace.


Panna cotta s jahodami: Připravte si tento lahodný italský dezert podle videonávodu

Patříte mezi milovníky italských dezertů? Pak určitě musíte vyzkoušet tento recept na lahodný dezert do skleničky - panna cottu se šťavnatými jahodami. Její příprava je velmi snadná a podle našeho videonávodu ji zvládne i úplný začátečník.


Klobása, špekáček, salsiccia: Jak nejlépe připravit uzenářské hvězdy všech grilovaček

Nepatříte-li mezi ostřílené mistry grilu a na hovězí steak si zatím netroufáte, nezoufejte. I tak si můžete pochutnat na dobrotách opečených na ohni. Klobásy patří mezi nejsnadnější suroviny na přípravu, navíc jim stačí pár minut. A my vám navíc poradíme, jak dosáhnout skutečně dokonalého výsledku.


Rozhodla se babičku umístit do domova seniorů. „Byla to noční můra, musela jsem podat stížnost. Chci, aby babička byla šťastná," říká Eva

I když se někdy snažíme sebevíc, jsme na lidi kolem sebe milí a přívětiví, často se můžeme setkat s tím, že ostatní, kteří jsou fundovaní a které jsme poprosili o pomoc, jsou nakonec těmi, kdo nám přitíží. Totéž se stalo v případě paní Evy (46), která nám napsala o radu.


Budoucnost české gastronomie v Prostřeno! Učni raději vaří pod dozorem učitelů

Repríza Prostřeno! bude tentokrát speciálně s budoucími kuchaři, možná šéfkuchaři. Jen jediná studentka odborné školy mezi čtyřmi studenty. Bude to souboj na nože. Půjde totiž nejen o vaření, ale také o budoucí kuchařskou čest.


Levandule krásně voní, má léčivé účinky i skvělou chuť. Udělejte si čaj a sirup, upečte sušenky

Výjimečná vůně a jedinečné odstíny modrých květů levandule jsou ozdobou každé zahrady, balkonu či terasy. Levandule toho však umí daleko víc než jen nádherně vonět a dobře vypadat. Tahle léčivá rostlina pomáhá léčit tělo i duši, uklidňuje, dodává energii, osvěžuje, dezinfikuje, odpuzuje hmyz a můžeme ji využít do ovocných salátů, přidat do nápojů, do pečiva, vyrobit sirup, olej nebo ocet.


Týrané kachny


Chléb očima našich předků: Nebyl jen potravinou, ale také symbolem úcty nebo neštěstí

Po celé světnici chalupy se line vůně, ze které se až sliny sbíhají. To zrovna hospodyně z pece vytáhla čerstvý pecen chleba… Dřív běžná situace, dnes spíše rarita.


Když okurky žloutnou: Co dělat, aby okurky na rostlině zůstávaly zelené

Pěstování okurek je v našich končinách poměrně rozšířené, a to jak nakládačky, tak salátové odrůdy. Někdy se stane, že okurky začnou během růstu žloutnout. Příčin může být hned několik a problém lze poměrně jednoduše řešit.


Petra (35): Sousedka mě požádala, abych jí hlídala dům. Co jsem našla u ní ve sklepě, mě šokovalo

Petra se chtěla zachovat jako správná sousedka a vypomoct starší paní s hlídáním domu, ale co tam našla, ji bude děsit ve snech ještě dlouho.


Jak připravit omáčku ke kuřecímu steaku? Jako základ můžete zvolit víno, smetanu či hořčici

Dobře ochucená omáčka nebo sós dovedou i z prostého kuřecího steaku udělat gurmánský zážitek. Chuť i strukturu kuřecího masa totiž skvěle doplní. Až budete příště připravovat kuřecí prsa jako minutku, už se nebudete muset potýkat s nevýraznou chutí a suchým masem.


Jak udělat polevu na Míša řezy? Musíme ji dokonale vymíchat, aby byla hladká

Míša řezy patří mezi klasiku české sladké kuchyně - přitom jde o obyčejnou kakaovou buchtu s krémem a polevou. Předlohou jí byl oblíbený tvarohový nanuk s čokoládou, který si zamilovaly všechny generace - děti i dospělí.


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Milia

Souhrn Hrboly, které se běžně objevují na obličeji, nose nebo tvářích dítěte a jsou obvykle malé a bílé. Příznaky Charakteristickým příznakem jsou kožní hrboly. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Způsobená zachycením keratinu pod povrchem kůže a je spojena s traumatem způsobeným vyrážkou, alergií nebo jin...


Iva z Ulice: Snad změna účesu přinese i změnu dějové linky a z ufňukané, nesnesitelné Ivy se stane normální ženská

Hana Baroňová, představitelka Ivy Klímové z Ulice, už dlouho toužila po šmrncovní ofině. Dodává ale, že v seriálu bude vlasy nadále nosit stáhnuté dozadu, jak mívá její postava ve zvyku, a tak si diváci téhle změny k lepšímu možná ani nevšimnou.


Deset ikonických filmových hrdinek, které inspirují nás všechny

Od Elle Woods po Amy March, ženské filmové ikony ztělesňují různé aspekty síly, ženskosti, inteligence a odvahy. Tyto postavy nejenže boří stereotypy, ale také inspirují generace mladých dívek k tomu, aby byly samy sebou a věřily si.


Za nejlepší pizzou se vydejte do Neapole, dejte si ale pozor při placení, píše Kristína

Kristína Nemčková se zapsala do paměti všech fanoušků gastronomie jako nejmladší vítězka reality show MasterChef Česko. Díky své neuvěřitelné píli a nezměrnému talentu se po výhře vypracovala až na pozici sous chef vyhlášené dánské restaurace Geranium. Pro Apetit už více než rok píše sloupek, ve kterém se s vámi dělí o své zážitky a zkušenosti ze zahraničí. Tentokrát se s ní vydáme do slunné Itálie za tou nejlepší pizzou na světě.


Elle Beauty Lounge, Untold stories: Monika Marešová

V ELLE Beauty Lounge se to hemžilo outfity a beauty looky hvězd červeného koberce. Na chodbách, v pokojích a v místnostech Grandhotelu Pup se psali příběhy, inspirované filmem, módou, krásou a úchvatnými prostory grandhotelu. Jaký příběh s námi napsala Monika Marešová?


Tipy na nejkrásnější sandály léta 2024, které nebudete chtít celou sezónu sundat: Na platformě, páskové i robustní gladiátorky

S rostoucími teplotami a dlouhými letními večery je čas nechat nohy dýchat a volit obuv zajišťující styl a pohodlí. Nabídka sandálů na letošní léto uspokojí vkus i příležitost každého - od minimalistických vzorů až po odvážné kousky. Jaké jsou hlavní trendy sandálů a perfektní boty pro léto 2024, které nebudete chtít sundat?


Jak se oblékat v létě ve stylu Pařížanek: Na tyto kousky nedají Francouzky dopustit

Pařížanky už po generace udávají módní styl a trendy, které jsou naprosto nadčasové. Sázejí na jednoduché kousky oblečení, které se dají kombinovat do sofistikovaných outfitů. Jakmile přijde léto, své šatníky zaplní hravými, lehkými oblečky, které jsou nejen pohodlné, ale i neodolatelně šarmantní. Inspirujte se módními ikonami a prožijte léto jako pravá Pařížanka.


Práce kojné ve středověku: Vlastní dítě musela opustit, držela celibát, důležitý byl správný tvar prsou

Umíte si představit nechat své dítě plakat doma hladem, zatímco kojíte potomka úplně cizích lidí? Takové situace musely kojné zvládat denně několik měsíců, aby uživily vlastní rodinu. Byly navíc nuceny projít přísným výběrem a k tomu se vzdát milostného života se svým manželem. Jaký byl život kojných ve středověku?


16 receptů na moučníky s rybízem: Užijte si období sklizně lahodně nakyslých bobulí

Červený, bílý, růžový nebo černý - takto zbarvený rybíz může být, když je zralý a připravený ke sklizni. Na keři roste po hroznech a stejně tak se také sklízí. Malé kuličky je třeba co nejrychleji zpracovat nebo uložit do chladu.


Bento3D je roztomilý webový generátor krabiček, které si vyrobíte na 3D tiskárně

Každý fanoušek japonské kuchyně zná skladné a modulární krabičky 弁当箱 (bentóbako), ve kterých si lidé berou svačinu do práce a do školy. Bentoboxy...


Znamení zvěrokruhu, která jsou předurčena k bohatství: Peníze mají Kozorozi i Štíři

Zajímá vás, jací lidé jsou předurčeni k bohatství? Některá znamení zvěrokruhu k sobě přirozeně přitahují peníze díky svým jedinečným vlastnostem. Představíme vám čtyři lídry, kteří se v žebříčku umístili na předních příčkách, a odhalíme to, co je odlišuje od ostatních.


Dokonalé kalhoty na léto 2024, na které přísahají stylové Italky i elegantní Francouzky

Léto zdaleka nejsou jen prosluněné horké dny, kdy nosíme krátké šortky, rozevláté sukně a lehké šaty. Občas přijde období, které teplotami připomíná spíše začátek jara nebo podzimu. Právě pro tyto případy je dobré mít ve skříni letní kalhoty, které vypadají stylově, jsou prodyšné, ale zároveň dokonale splní svou funkci. A největší evropské módní ikony, tedy Francouzky a Italky, si letos oblíbily především jeden typ takových kalhot.


Mirka Myšička, Shu Uemura Art of Hair: Tvoříme styl nejen hvězdám

Mirka Myšička je kadeřnicí, hair stylistikou a ambasadorkou značky Shu Uemura Art of Hair a stálicí ELLE Beauty Lounge Red, kde připravuje hvězdy českého filmu na červený koberec. Jaké jsou její oblíbené produkty a jak se pozná zdravý vlas?


Lidé jsou z 99,8 % stejní jako šimpanzi. Hlavní rozdíly přitom neznáte všechny

I když jsou šimpanzi našimi nejbližšími příbuznými, genetická shoda 98,8 procenta se může i tak zdát obrovská. Dělá lidi lidmi opravdu jen 1,2 procenta pro nás unikátních genů?


Víte, co je filírování masa? Filírované maso určitě dobře znáte, ani o tom nevíte

Zaujalo vás na jídelním lístku vyhlášené restaurace filírované maso, ale zábrany vám nedovolí zeptat se, co to vlastně znamená? Tenhle pojem může na první pohled budit dojem exotiky, jeho význam je ale poněkud prozaičtější. Pojďte se s námi ponořit do tajů filírování, přijdete mu na kloub a určitě i na chuť!


Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.


Víkendový horoskop: Ryby probudí svou kreativitu, Berani budou spontánní

První červencový prodloužený víkend je tady a po nepříznivých dnech je tu konečně lepší počasí. Možná však ne každý z nich bude mít radost. Jak na tom budete vy? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Žena kvůli skvrně přes půlku obličeje trpěla a trávila hodiny maskováním. Nakonec z ní udělala přednost

Příběh třiadvacetileté modelky a influencerky z Turína je důkazem toho, že skutečná krása nespočívá v dokonalosti, ale v přijetí našich nedostatků a oslavě naší jedinečnosti. Od narození pokrývá totiž její tvář velké mateřské znaménko, které se snažila pracně skrývat. Za svůj nevšední vzhled se ale jednoho dne přestala stydět a prosadila se dokonce v modelingu…


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Druhy těsta: Víte, k čemu které použít? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Těsto je základní složkou pekařských a cukrářských výrobků. Jeho hlavními stavebními prvky jsou mouka a voda. Pomocí ostatních ingrediencí, dochucovadel a kypřidel získáme výrobek podle svých požadavků.


Může se Meghan a Kate někdy usmířit? Expert promluvil!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Jak posílit oslabenou imunitu: Komplexní průvodce

Zejména v době, kdy se po světě šíří různé viry a bakterie, je důležité věnovat zvláštní pozornost posilování naší imunity. Silný imunitní systém je klíčem k ochraně před infekcemi a nemocemi. Tento článek vám poskytne několik praktických a ověřených tipů, jak posílit svůj imunitní systém.


Mozarella je italský jemný sýr, který má své stálé místo i v české kuchyni

Mozzarella se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Je to měkký sýr, který se musí uchovávat v miskách v syrovátkové tekutině. Dá se lehce krájet nožem a jeho uplatnění v kuchyni je velmi univerzální.


Jak se zbavit břicha: Proč „panděro“ není jen o kráse a proč ohrožuje zdraví

Mezi břišním tukem a smrtí existuje přímá linka. Typický pivní pupek není jen otázkou estetického vnímání. V případě, že se jedná o nebezpečný viscerální tuk, je do značné míry ovlivněno i zdraví a život jako takový. Je dobré vědět, jak poznat, že se jedná o viscerální tuk a jak ho změřit, i to, proč je tuk na břiše tak nebezpečný. Podívejte se na rady, jak zhubnout v oblasti břicha.


Modelka Kristýna Schicková o modelingu, plastických operacích a výhodách malých prsou

Pozvání do pořadu Lifee Talk webu Lifee.cz přijala modelka, sestra fotbalisty Patrika Schicka, Kristýna Schicková. Ta se zde rozpovídala o svých názorech na plastické operace, estetické trendy poslední doby i o tom, jaké výhody vidí v tom, že má menší prsa. Srovnala také modeling v Čechách a v zahraničí, přičemž, ačkoliv se nechtěla nikoho dotknout, dle ní Česko v tomto ohledu zdaleka nedosahuje světové úrovně.


Smart domy: Budoucnost bydlení je tady

Technologické inovace mění naše životy a domovy nejsou výjimkou. Smart domy, vybavené nejmodernějšími technologiemi, přinášejí nový standard pohodlí, bezpečnosti a efektivity. Tento článek se zaměřuje na to, co smart domy jsou, jaké technologie využívají, a jak tyto inovace přetvářejí naše každodenní životy.


Kvíz: Logický kvíz pro bystré hlavy. Všechny otázky zodpoví správně jen génius, je to opravdu těžké

Logické myšlení je klíčovou dovedností, kterou využíváme každý den, ať už si to uvědomujeme nebo ne. Pomáhá nám řešit problémy, přijímat rozhodnutí a orientovat se v každodenních situacích. Rozvíjení této schopnosti může přinést nejen lepší výsledky ve škole či práci, ale také větší spokojenost v osobním životě. Prověřte si vaši schopnost rychlého a správného uvažování.


Rady pro cestování s dětmi


Konec módním mýtům: Bílá nerozšiřuje. Naučte se ji nosit tak, aby vám lichotila

Ve společnosti panují různé módní stereotypy a mýty, kterým zarytě věříme. Černá zeštíhluje, bílá naopak rozšiřuje a tak dále. Vše je ale pouze o tom, jaké kousky si v těchto designech oblékneme a zda je dokážeme zkombinovat tak, aby byl výsledek lichotivý. Dnes se zaměříme na bílou barvu a ukážeme vám, že když zvolíte to pravé oblečení, které dobře zkombinujete, rozhodně se jí nemusíte bát.


Přilákejte do zahrady hady. Vyženou hlodavce, slimáky a hmyz. Potřebují však hadník

Pokud se nebojíte plazů, přilákejte na svou zahradu užovky, slepýše a ještěrky. Přirozeně ochrání vaši úrodu před invazivními nájezdy drobných hlodavců, slimáků i hmyzu a udrží vaši zahradu ve skvělé kondici. Postavte hadník, který dodá hadům pocit bezpečí a poslouží ke kladení vajíček. Poradíme vám, jak na to.


Andělská poselství na neděli: Blíženci, životní překážky vítejte s otevřenou náručí, Kozorozi, užijte si dobré zprávy naplno

Nedostatek duchapřítomnosti nám bere radost ze života. Přitom tento život žijeme jen jednou a měli bychom být vděčni za každé zpestření, pozitivní i to ne tak dobré. Bez těchto událostí by náš život byl černobílý, nudný.


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Ne každý dokáže vyřešit tento jednoduchý rébus: Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


Mějte vítr pod kontrolou: Jak efektivně využít větrolamy na zahradě a terase

Vytvoření ideálního venkovního prostoru je umění, ve kterém hrají klíčovou roli nejen rostliny a nábytek, ale i promyšlené architektonické prvky, jako jsou větrolamy. Ty představují nejen praktickou bariéru proti větru, ale také skvělý způsob, jak zvýšit soukromí a estetickou hodnotu zahrady či terasy. Prozkoumejte, jak můžete větrolamy využít k maximalizaci pohodlí a funkčnosti zahrad či teras, […] The post Mějte vítr pod kontrolou: Jak...