VLASOVý TREND, KTERý OVLáDNE LETOšNí LéTO: MOTýLí STřIH SLUší KAžDé Z NáS, I PO 45

S příchodem léta 2024 se do popředí zájmu dostávají také nejnovější vlasové trendy. Jedním z nich je i motýlí střih. Tento účes se vyznačuje jemným, vrstveným vzhledem a nedbalou elegancí, kterou vytvoříte zcela bez námahy. Motýlí střih padne každému. Díky tomu rychle získává na oblibě mezi ženami, které si přejí vypadat a cítit se skvěle, a to bez ohledu na věk.

Co je motýlí střih?

Motýlí střih je moderní vrstvený účes, který kombinuje kratší prameny s dlouhými a vzniká účes, který unosíte nejen ve dne, ale s přehledem s ním zazáříte také na večerní party u bazénu. Motýlí střih se obvykle skládá z kratších pramenů vlasů kolem obličeje, které se postupně prodlužují směrem dozadu. Vzniká tak jemný kaskádovitý efekt, který dodává vlasům vzdušnost a objem. Výjimečnost motýlího střihu spočívá především v jeho univerzálnosti; lze jej přizpůsobit různým délkám a typům vlasů, což z něj činí jasný trend, který toto léto ovládne.

Mohlo by se vám líbit

V létě zapomeňte na make-up a nahraďte ho BB krémem: Redakční tipy na produkty, které stojí za pozornost

V parných dnech je samozřejmě nejlepší vydat se někam na pláž, kde se člověk nemusí nijak líčit. Vystačíte si s opalovacím krémem a případně voděodolnou řasenkou. Jenže strávit tak celé léto dost dobře nejde. V horkých slunečných dnech je pak vhodné upravit styl líčení. A začněte třeba tím, že vyměníte make-up za lehčí variantu v podobě BB krému. Jak jej vybrat a aplikovat? Poradíme a máme pro vás také tipy na produkty, které stojí za vaši pozornost.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Proč se motýlí střih hodí pro každého

1. Přizpůsobí se různým typům vlasů

Jedním z klíčových důvodů, proč si motýlí střih získává oblibu, je jeho přizpůsobivost různým typům vlasů. Těm, kteří mají jemné vlasy, dodají vrstvy potřebný objem a vytvoří iluzi silnějších vlasů. Na druhou stranu jedinci s hustými nebo kudrnatými vlasy mohou využít tohoto střihu pro eliminaci přebytečného objemu a zároveň jím zvýraznit přirozené kudrny.

Mohlo by se vám líbit

Bílá košile je letní must have. Praktická, elegantní a oceníte ji i v tropických vedrech

Necítíte se na to chodit v létě v tílku na ramínka nebo krátkých rukávech? Je vám lépe ve volných tunikách a dlouhých rukávech, které mistrně zakryjí nějaké to kilo navíc i povolenou kůži? Vsaďte na bílou, v letním slunku je mimořádně slušivá.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

2. Lichotí všem tvarům obličeje

Strategické vrstvení motýlího střihu se hodí pro každý tvar obličeje. Kratší prameny kolem obličeje pomáhají orámovat a zjemnit rysy, což je vítané zejména pro kulatý nebo hranatý tvar obličeje. Oválným nebo srdcovým typům tváře pak může motýlí střih dodat výraz a rovnováhu. Úpravou délky a rozmístění vrstev mohou stylisté přizpůsobit tak, aby zdůraznili to nejlepší v naší tváři a naopak skryli případné nedostatky.

3. Nenáročný na údržbu, přesto stylový

Kromě estetického vzhledu je motýlí střih chválen také pro svou relativně nízkou náročnost. Vrstvený charakter střihu znamená, že půvabně roste, což snižuje potřebu častého zastřihování. To z něj dělá jedinečnou volbu pro ty, kteří dávají přednost stylovému, ale nenáročnému účesu. Kromě toho lze střih snadno upravovat různými způsoby - od hladkého a rovného až po rozcuchaný a vlnitý. Kreativitě se tak meze nekladou.

Čtěte také: Kadeřníci radí: Chyby v péči o vlasy a 5 účesů, kvůli kterým budete po 50 vypadat starší

Nejen vrásky a povolující kontury dokážou nelítostně prozradit váš věk. Snažíte-li se působit mladší, zaměřte se i na vlasy. S přibývajícími roky slábnou a mění se jejich struktura, lichotit vám nemusí i nevhodný účes. Které střihy jsou podle kadeřníků po padesátce smrtící volbou, a co vám naopak dodá žádoucí šmrnc?
Číst více

Jak upravit motýlí střih?

1. Zachovejte přirozenou strukturu vlasů

Chcete-li dosáhnout uvolněného plážového vzhledu, zachovejte přirozenou strukturu svých vlasů. Na vlhké vlasy naneste lehkou pěnu nebo fixační sprej a jemně pročesejte, abyste zvýraznili vlny nebo kudrny. Nechte vlasy uschnout bez použití fénu. Pro nadýchanější objem použijte difuzér.

2. Hladké a rovné vlasy

Chcete-li dosáhnout uhlazeného vzhledu, narovnejte vlasy žehličkou na vlasy. Před úpravou vlasů použijte sprej na ochranu před teplem, abyste zabránili jejich poškození. Na závěr použijte uhlazující sérum, které dodá vlasům lesk a omezí jejich krepatění. Zároveň zajistí, aby byly vrstvy motýlího střihu jasně definované.

3. Jemné vlny

Jemné romantické vlny vytvoříte pomocí kulmy s velkým nástavcem. Obtočte silnější prameny vlasů kolem nástavce a několik sekund je držte. Poté pomalu uvolněte. Jakmile jsou všechny prameny vlasů natočené, jemně si vlasy prohrábněte prsty, abyste kudrliny rozbili a vytvořili přirozenější, splývavý vzhled. Lehce tužící lak na vlasy pomůže udržet vzhled vln po celý den.

 
Mohlo by se vám líbit

7 nejlichotivějších účesů pro ženy po padesátce: Není pravda, že dlouhé vlasy jsou tabu

S přibývajícím věkem může být nalezení dokonalého účesu, který doplní naše měnící se rysy, osvěžující, ale také obtížné. Existují například klišé, že ženy by od určitého věku neměly nosit dlouhé vlasy, protože je to spíše pro mladší, a co pak teprve copánky nebo dredy! To by byly na ulici ukamenovány. Co na to ale říkají módní stylisté?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Výběr správného stylisty

Abyste dosáhli dokonalého střihu, je důležité vybrat si kadeřníka, který má s tímto typem střihu zkušenosti a ví, jak přizpůsobit účes vašim individuálním potřebám. Během konzultace s ním proberte svůj typ vlasů, tvar obličeje a vaše vlastní preference, abyste měli jistotu, že střih podtrhne vaši přirozenou krásu.

Zajímá vás, jaké další účesy lichotí ženám po 50? Nebojte, ani dlouhé vlasy nejsou tabu.

Související články

2024-07-04T03:54:21Z dg43tfdfdgfd