Trending:


Iva z Ulice: Snad změna účesu přinese i změnu dějové linky a z ufňukané, nesnesitelné Ivy se stane normální ženská

Hana Baroňová, představitelka Ivy Klímové z Ulice, už dlouho toužila po šmrncovní ofině. Dodává ale, že v seriálu bude vlasy nadále nosit stáhnuté dozadu, jak mívá její postava ve zvyku, a tak si diváci téhle změny k lepšímu možná ani nevšimnou.


Víkendový horoskop: Ryby probudí svou kreativitu, Berani budou spontánní

První červencový prodloužený víkend je tady a po nepříznivých dnech je tu konečně lepší počasí. Možná však ne každý z nich bude mít radost. Jak na tom budete vy? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Čištění pánví, které funguje – na jiné skvrny platí soda a na jiné kečup

Čištění pánví, které funguje – na jiné skvrny platí soda a na jiné kečup. Nápadů a triků, jak vyčistit připálené a špinavé nádobí jednoduše a za pomoci běžných surovin, který má každý doma, je plný internet. Ale kdo by chtěl zkoušet 50 vychytávek na jednu malou pánev? Proto jsme se rozhodli ty nejčastější pro vás otestovat. Jak dopadla opěvovaná jedlá soda, alobal nebo třeba i kečup?


Vytvořte si minizahrádku se sukulenty. Nenáročná dekorace rozzáří balkon, terasu i byt

Patříte mezi hodně zaměstnané lidi s nedostatkem volného času a často odjíždíte na delší výlet či dovolenou, a máte proto pocit, že by ve vaší nepřítomnosti všechna zeleň na balkoně uschla? Je pravda, že většina rostlin vyžaduje pravidelnou zálivku – až na čestnou výjimku, a tou jsou sukulenty. Vyskytují se v různých variantách a snadno se pěstují. Z malých sukulentů lze snadno sesázet působivé bytové krajinky a skalky či minizahrádky na balkon.


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Druhy těsta: Víte, k čemu které použít? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Těsto je základní složkou pekařských a cukrářských výrobků. Jeho hlavními stavebními prvky jsou mouka a voda. Pomocí ostatních ingrediencí, dochucovadel a kypřidel získáme výrobek podle svých požadavků.


Jak připravit omáčku ke kuřecímu steaku? Jako základ můžete zvolit víno, smetanu či hořčici

Dobře ochucená omáčka nebo sós dovedou i z prostého kuřecího steaku udělat gurmánský zážitek. Chuť i strukturu kuřecího masa totiž skvěle doplní. Až budete příště připravovat kuřecí prsa jako minutku, už se nebudete muset potýkat s nevýraznou chutí a suchým masem.


Letní výlety za moravským a českým vínem podle abecedy (L-Z)

Tradiční letní výpravu po republice za vinařskou turistikou by letos stálo za to pojmout trochu netradičně, třeba podle abecedy. Lákavých turistických cílů je u nás víc než dost a jen jedna abeceda na ně nejspíš stačit ani nebude. Hledejte tak inspiraci a nové úhly pohledu, jak krásu našeho vína a naší vinorodé krajiny poznávat.


Moruše: nenápadné letní ovoce, které můžete trhat plnými hrstmi

Sladké moruše patří k podceňovaným letním bobulím, přitom mají stejně široké využití jako jiné drobné plody. Možná jste je doposud míjeli, protože vás nenapadlo, že si je můžete bez obav vychutnat. Zkuste je právě teď, v prázdninové sezoně.


Žena kvůli skvrně přes půlku obličeje trpěla a trávila hodiny maskováním. Nakonec z ní udělala přednost

Příběh třiadvacetileté modelky a influencerky z Turína je důkazem toho, že skutečná krása nespočívá v dokonalosti, ale v přijetí našich nedostatků a oslavě naší jedinečnosti. Od narození pokrývá totiž její tvář velké mateřské znaménko, které se snažila pracně skrývat. Za svůj nevšední vzhled se ale jednoho dne přestala stydět a prosadila se dokonce v modelingu…


Mango můžete pěstovat i doma. Stačí vám pecka

Kdo by neměl rád mango? Toto tropické ovoce má nejen lahodnou chuť, ale také obsahuje spoustu vitamínů a je skvělým zdrojem draslíku i vlákniny. Sehnat ho v obchodě či supermarketu už není v dnešní době nic složitého, a to hlavně teď před Vánoci. Tak jeho pecku nevyhazujte a vypěstujte si z ní vlastní rostlinu. Zvládne to každý. Ovoce […] The post Mango můžete pěstovat i doma. Stačí vám pecka appeared first on HomeInCube.


Sezóna komárů je tu: Podněty, které komáry skutečně přitahují, vyhněte se jim

Koupání, grilování, nebo třeba zahradní párty, to jsou nejpříjemnější činnosti, které k létu neodmyslitelně patří. Takové radovánky nám však dokáží pěkně znepříjemnit nezvaní hosté, a to komáři. Pojďme se podívat na to, co komáry skutečně přitahuje a co je pouze mýtus.


Rajčata a okurky na sladko: Ochutnejte okurkovou limonádu a rajčatovou marmeládu

Léto je v plném proudu a ve žhavých letních dnech jsou velice osvěžující rajčata a okurky. Sklizeň plodů přirozeně dozrálých na zahradách a balkonech nabírá na obrátkách, a tak máme šanci ochutnat je i jinak, než „jen“ v tradičních salátech a dalších oblíbených pokrmech. Už jste zkusili zpracovat okurky a rajčata na sladko? Ne? Tak to byste měli napravit! Okurková limonáda se zázvorem a rajčatová marmeláda vás oslní.


Proč starší ženy často chtějí mladšího partnera? Jedním z důvodů je nová energie a touha po změně

Vztahy a láska jsou témata, která se neustále vyvíjejí a přizpůsobují modernímu světu. Jedním z fenoménů, který si v poslední době získává na popularitě, je randění starších žen s mladšími muži. Tento trend, který byl dříve tabuizovaný, dnes nachází stále více zastánců a otevřenější přístup společnosti. Co stojí za touto změnou a proč se stále více žen rozhoduje pro vztahy s mladšími partnery?


Mirka Myšička, Shu Uemura Art of Hair: Tvoříme styl nejen hvězdám

Mirka Myšička je kadeřnicí, hair stylistikou a ambasadorkou značky Shu Uemura Art of Hair a stálicí ELLE Beauty Lounge Red, kde připravuje hvězdy českého filmu na červený koberec. Jaké jsou její oblíbené produkty a jak se pozná zdravý vlas?


30 příznaků, že žijete v minulosti

Frustruje vás dnešní technologie nebo vás mate? Možná prostě nemáte zájem jít s dobou nebo to nepovažujete za smysluplné. Bez ohledu na konkrétní důvod lze říci, že jste uvízli v minulosti. Život v minulých časech je pro některé jako doma a na životě v jednodušších časech není navzdory moderním inovacím z podstaty nic špatného. Existuje však několik poznávacích znamení, že dáváte přednost životu ve zlatých časech minulosti, to je jisté! Které z těchto věcí stále děláte? Klikněte a prozkoumejte 30 příznaků, že žijete v minulosti.


KVÍZ: Chystáte se o prázdninách na výlet po Česku aneb jak se vyznáte v lokálních specialitách?

Pokud rádi cestujete po vlastech českých a ještě k tomu jste milovníci lokálních specialit, pak je tu pro vás náš článek, kde se dozvíte několik tipů na české i moravské vybrané lahůdky. Vyzkoušet si můžete i náš kvíz. Třeba zjistíte nějaké zajímavosti, které vás podnítí k poznávání nových míst a degustaci dosud nepoznaných chuťovek.


Vztahy mezi Kate Middleton a Meghan Markle: Kdy se skutečně pokazily?

Je veřejným tajemstvím, že mezi vévodkyní Kate Middleton a Meghan Markle není příliš dobrý vztah. Přestože důvodem může být mnoho faktorů, zdá se, že jeden z hlavních sporů vznikl v souvislosti se svatební přípravou, konkrétně při hádce o šaty pro družičky.


Každý nanuk máme několikrát v ruce, je to poctivá řemeslná výroba, říkají Lelí a Jakub Hnidákovi

Na začátku byla touha udělat dětem dobrý, poctivý nanuk. Dnes je Lelí a Jakub Hnidákovi vyrábějí pod značkou Lunar – jejich chladivé sladkosti jsou neobvyklé, hrají barvami a chuťově vás vynesou do nebes, ať je vám pět nebo padesát let. Řemeslné nanuky jsou dokonce už druhým sladkým projektem manželského páru. Tím prvním jsou neméně úspěšné Lelí's cupcakes. Jak přišel Lunar na svět a co se chystá nového?


Konec módním mýtům: Bílá nerozšiřuje. Naučte se ji nosit tak, aby vám lichotila

Ve společnosti panují různé módní stereotypy a mýty, kterým zarytě věříme. Černá zeštíhluje, bílá naopak rozšiřuje a tak dále. Vše je ale pouze o tom, jaké kousky si v těchto designech oblékneme a zda je dokážeme zkombinovat tak, aby byl výsledek lichotivý. Dnes se zaměříme na bílou barvu a ukážeme vám, že když zvolíte to pravé oblečení, které dobře zkombinujete, rozhodně se jí nemusíte bát.


Češi u vaření zbytečně utrácí, říká Těhotnej kuchař. Vyprošťovák je mýtus, poradil svůj recept

Projekt Těhotnej kuchař je částečně dílem pandemie covidu, kdy musel jeho autor Jaroslav Vajgl zavřít své provozovny a peníze mu postupně docházely. S vařením měl zkušenosti bohaté, ale s natáčením na sociální sítě žádné. Teď už jeho videorecepty s vtipným komentářem sleduje v součtu okolo 1,5 milionu lidí. Co práce Těhotnýho kuchaře obnáší a jakou největší chybu podle něj Češi při vaření dělají?


Elle Beauty Lounge Red, Kiss goodbye: Natália Germani

V ELLE Beauty Lounge Red hvězdy odchází na poslední letošní červený koberec ve Varech. Natália Germani v duchu oslav třicetin ELLE, oblečená v malých černých, posílá z hotelu Thermal pusu na rozloučenou.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Kočičí hovínka na zahradě? Jak ochránit svůj zeleninový záhon před čtyřnohými přáteli

Kočičky jsou skvělí parťáci, kteří navíc ochrání váš záhonek před krysami a jinými hlodavci. Jejich výkaly ale mohou poškodit úrodu. Jak uzpůsobit záhonky ke všeobecné spokojenosti?


Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny

Hydrangea je rostlina známá svými bujnými květy, ale někdy může mít potíže s kvetením. O post Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny apareceu primeiro em DecorStyle.


Žahour: Tradiční česká borůvková omáčka a její příprava

Když se řekne žahour, mnozí z nás si vybaví léto na venkově, fialové prsty a chuť čerstvě nasbíraných borůvek. Žahour je tradiční česká sladká omáčka z borůvek, která se skvěle hodí k různým druhům knedlíků, palačinkám nebo lívancům. Tento recept, který pochází z kuchyně našich babiček, je jednoduchý na přípravu a jeho chuť vás okamžitě přenese do dětských let.


Klobása, špekáček, salsiccia: Jak nejlépe připravit uzenářské hvězdy všech grilovaček

Nepatříte-li mezi ostřílené mistry grilu a na hovězí steak si zatím netroufáte, nezoufejte. I tak si můžete pochutnat na dobrotách opečených na ohni. Klobásy patří mezi nejsnadnější suroviny na přípravu, navíc jim stačí pár minut. A my vám navíc poradíme, jak dosáhnout skutečně dokonalého výsledku.


Rozhodla se babičku umístit do domova seniorů. „Byla to noční můra, musela jsem podat stížnost. Chci, aby babička byla šťastná," říká Eva

I když se někdy snažíme sebevíc, jsme na lidi kolem sebe milí a přívětiví, často se můžeme setkat s tím, že ostatní, kteří jsou fundovaní a které jsme poprosili o pomoc, jsou nakonec těmi, kdo nám přitíží. Totéž se stalo v případě paní Evy (46), která nám napsala o radu.


Velký horoskop na červenec: Štíři si povinně naplánují dovolenou a Rybám se zase konečně vrátí hravost

Po rychlém a divokém tempu, kterému vládli v červnu Blíženci, se můžeme těšit, že se tzv. vyčistí vzduch a celá atmosféra kolem se zněžní. Budeme se moci odtrhnout od každodenních starostí a zaměřit se na to, že si zasloužíme žít vlastní sny.


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Jak na zdravé stravování v létě? Vsaďte na sezónní potraviny a pitný režim, radí nutriční terapeutka Karolína Beranová

Léto je období plné slunce, teplých dnů a venkovních aktivit. Je to ale také čas, kdy se naše stravovací návyky mohou výrazně změnit. S nutriční terapeutkou Karolínou Beranovou jsme se podívali na to, jaké potraviny by měly být součástí vašeho letního jídelníčku, abyste se cítila dobře a zdravě.


Andělská poselství na neděli: Blíženci, životní překážky vítejte s otevřenou náručí, Kozorozi, užijte si dobré zprávy naplno

Nedostatek duchapřítomnosti nám bere radost ze života. Přitom tento život žijeme jen jednou a měli bychom být vděčni za každé zpestření, pozitivní i to ne tak dobré. Bez těchto událostí by náš život byl černobílý, nudný.


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Pět jednoduchých letních drinků: Kokosová Margarita s plátkem zázvoru, mangový Mango Mule nebo nealko bublinky na ledu

Léto patří večírkům pod širým nebem, posezením u plážového baru nebo různým festivalům. Nějaké osvěžující více či méně alkoholické drinky se k nim báječně hodí. S těmito pěti koktejly budou vaše prázdniny dokonalé bez ohledu, zda je strávíte na pláži třeba v Itálii nebo u jihočeského rybníka.


Jak se oblékat v létě ve stylu Pařížanek: Na tyto kousky nedají Francouzky dopustit

Pařížanky už po generace udávají módní styl a trendy, které jsou naprosto nadčasové. Sázejí na jednoduché kousky oblečení, které se dají kombinovat do sofistikovaných outfitů. Jakmile přijde léto, své šatníky zaplní hravými, lehkými oblečky, které jsou nejen pohodlné, ale i neodolatelně šarmantní. Inspirujte se módními ikonami a prožijte léto jako pravá Pařížanka.


Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.


Lahodné máslové krémy, které sluší nejen dortům: Naučte se cukráři oblíbený swiss meringue buttercream

Co by bylo za dort bez nadýchaného krému? Máslový krém přitom není tak složitý. Navíc ho lze různě obměňovat, proto nemá šanci začít nudit.


Vědci odhalili odpověď na otázky, proč kočky škrábou nábytek a jak tomu zabránit

Ankara - Kočičí škrábance na křeslech a skříních nebo rozdrásané koberce; ostré drápy těchto domácích mazlíčků mohou popudit nejednoho majitele. Ve studii prezentované v časopise Frontiers in Veterinary Science nyní vědci z mezinárodního týmu dospěli k závěru, že na škrábání kočičích mazlíčků má vliv jejich osobnost, herní chování, noční aktivita, nedostatek rutiny a v neposlední řadě také přítomnost dětí v domácnosti.


Tipy na nejkrásnější sandály léta 2024, které nebudete chtít celou sezónu sundat: Na platformě, páskové i robustní gladiátorky

S rostoucími teplotami a dlouhými letními večery je čas nechat nohy dýchat a volit obuv zajišťující styl a pohodlí. Nabídka sandálů na letošní léto uspokojí vkus i příležitost každého - od minimalistických vzorů až po odvážné kousky. Jaké jsou hlavní trendy sandálů a perfektní boty pro léto 2024, které nebudete chtít sundat?


Divoké bylinky jsou hitem kuchařů i příznivců zdravé kuchyně


Přeměna, která ohromí: Dvousetletý dům doplněný o fascinující moderní přístavbu

Dvousetletý dům potřeboval radikální rekonstrukci. Architekt Guillaume Levesque rozhodl, že využije také dvora a kromě rekonstrukce přistaví ke stávající budově moderní objekt.


Grilování se letos pořádně prodraží. Víc stojí kuřecí prsa, pečeně i makrely

Při shánění potravin na grilování můžete při využití slevových akcí ušetřit až čtvrtinu ceny nákupu. Zatímco některé položky výrazně zdražily, u jiných proti loňsku ušetříte. Méně zaplatí třeba milovníci bavorských klobásek.


Zralost melounu prozradí už jeho slupka

Meloun k létu neodmyslitelně patří. Radost z jeho koupě ale může vzápětí zkazit jeho chuť. Existuje ale několik tipů, díky kterým budete na cestě k nalezení dokonalého plodu zase o kousek blíž.


Ludmila (56): Hledala jsem vztah bez intimností. Když už jsem to chtěla vzdát, stal se zázrak

Ludmila je frigidní. Celý život. Intimnosti ji vždy obtěžovaly. V inzerátu měla jasně dané požadavky na partnera a světe, div se, našla svou spřízněnou duši.


ELLE Beauty Lounge: Hvězdy posledního červeného koberce

Karlovarský festival byl včerejším večerem oficiálně ukončen. Nejvyšší cenu, Křišťálový glóbus, 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu získal film Náhlý záblesk hlubších věcí. V ELLE Beauty Lounge se poslední večer blýskalo róbami hvězd. Jak vypadalo vyvrcholení festivalu a opravdu poslední červený koberec?


Panna cotta s jahodami: Připravte si tento lahodný italský dezert podle videonávodu

Patříte mezi milovníky italských dezertů? Pak určitě musíte vyzkoušet tento recept na lahodný dezert do skleničky - panna cottu se šťavnatými jahodami. Její příprava je velmi snadná a podle našeho videonávodu ji zvládne i úplný začátečník.


16 receptů na moučníky s rybízem: Užijte si období sklizně lahodně nakyslých bobulí

Červený, bílý, růžový nebo černý - takto zbarvený rybíz může být, když je zralý a připravený ke sklizni. Na keři roste po hroznech a stejně tak se také sklízí. Malé kuličky je třeba co nejrychleji zpracovat nebo uložit do chladu.


Žhavá mořská panna Geislerová, dechberoucí Křenková a Stivínová bez kalhot. Móda z červeného koberce

Poslední červený koberec ve Varech je tady a vy se naposledy můžete kochat pohledem na krásné róby a pozvednout obočí nad některými módními kreacemi. Pojďme se společně podívat na to, co která celebrita na slavnostní zakončení 58. ročníku filmového festivalu vynesla.


Slaný bramborový koláč máte hotový za chvíli a skoro zadarmo: Využijete zbytky a přitom vykouzlíte báječně šťavnaté jídlo

Slaný koláč je v české kuchyni oblíbenou záležitostí hned z několika důvodů. Především se jedná o jednoduchou přípravu, ale také možnost využití zbytků, které byste jinak možná vyhodili do koše. Bramborový koláč, na který nabízíme recept, je navíc chuťově skvělý a rozhodně se stane oblíbeným pokrmem vaší rodiny.


Rady pro cestování s dětmi