TřI BARVY VLASů, KTERé JSOU PRO žENY PO 50 NAPROSTO TABU: JEDNA ZVýRAZNí VAšE VRáSKY, V DALšíCH BUDETE VYPADAT KOMICKY

Je poměrně obvyklé, že si ženy ve středním věku barví vlasy. Ať už je to z toho důvodu, že se snaží zakrýt šediny, nebo se jim jednoduše nelíbí jejich přirozený odstín vlasů, existují některé barvy, kterých je lepší se po padesátce vyvarovat. Zjistěte, na jaké barevné odstíny byste měla raději ihned zapomenout.

Vlasy jsou věčné téma, které řešíme téměř celý život. Ať už se jedná o jejich střih, hustotu, objem nebo barvu, témat, kterým věnujeme pozornost, je v tomto směru opravdu hodně. Dnes se ale zaměříme na barvy vlasů, konkrétně pak na ty, kterým by se měly ženy nad 50 let obloukem vyhnout. O jaké barvy se jedná a proč nadělají více škody než užitku?

 
Mohlo by se vám líbit

Mob Wife Bob je trendem pro jaro/léto 2024: Účes lichotí dámám nad 50 let. Zamilujete si jeho retro nádech i jednoduchou přípravu

Hledáte účes, který vám dodá šmrnc, sofistikovaný vzhled a zalichotí i dámám hodně nad padesát let? Inspirujte se střihem, který vynesla již herečka Michelle Pfeiffer v kultovní gangsterce 80. let. Tohle jaro a léto je rozhodně v kurzu.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Některé barvy mohou zvýraznit vrásky v obličeji

Tělo se po padesátce přirozeně mění. Svaly nejsou tak pevné jak bývaly, kůže není tak elastická, vlasy ztrácí svou hustotu a vitalitu. V obličeji se objevuje čím dál více vrásek, proti kterým se snažíme bojovat všelijakými způsoby - od kvalitních anti-aging krémů, přes suplementaci kolagenu až po estetické zákroky. Zamaskovat své vrásky se můžete snažit sebevíc, ovšem, pokud zvolíte nesprávnou barvu na své vlasy, naopak docílíte jejich zvýraznění. Právě tento efekt s sebou přináší příliš tmavé barvy, především pak havraní černá. I přes její eleganci působí tato barva velmi tvrdým dojmem, čímž ještě více zdůrazňuje každý náznak stárnutí na vaší pleti. Pakliže se tmavé barvy na vlasy nechcete vzdát, dejte šanci například kaštanově hnědé či vínově červené barvě. Barvy v teplejším odstínu jsou stejně šik jako černá s tím rozdílem, že nezvýrazní vrásky ve vašem obličeji v takové míře.

Pozor na výrazné melíry

Pokud toužíte po melíru, rozhodně zapomeňte na tvrdé přechody mezi jednotlivými barvami. Mít jeden pramen vlasů hnědý a druhý výrazně blonďatý rozhodně není něco, co byste na svých vlasech měla mít. Tomuto stylu již dávno odzvonilo! Dnes existuje nespočet jiných, šetrnějších a především mnohem přirozenějších metod, které dodají vašim vlasům naprosto dokonalý vizuál. Profesionální kadeřník s praxí vám dokáže pomocí bronzování, balayage nebo tónování vytvořit na vlasech dokonalou harmonii barev, která bude působit trendy a svěžím dojmem.

Výrazným barvám dejte navždy sbohem

Ačkoliv možná patříte mezi dámy, které s barvami na vlasy rády experimentují, v určitém věku je čas dát výrazným barvám sbohem. Odstíny světle růžové, éterické fialové, jasné modré, výrazně zelené a další výrazné barvy raději přenechte mladším generacím. Navzdory tomu, že se vám tyto barevné varianty na vlasech mohou sebevíc líbit, vzhledem k věku by mohl výsledný efekt působit spíše komicky. Raději se proto s těmito odstíny nadobro rozlučte.

Mohlo by se vám líbit

Ofina podle tvaru obličeje: Vhodný střih vás zeštíhlí, zjemní rysy a odvede pozornost tam, kam potřebujete

Možná jste v dětství nosili ofinku a při pohledu na fotky z té doby by vás ani nenapadlo tento účes opakovat. Ale dejte ofině šanci, dokáže totiž divy. Chcete-li výrazně proměnit svůj vzhled a získat mladistvý a šmrncovní styl, může být právě tento účes skvělou volbou. Slušet může opravdu každému, jen dobře vybírejte střih na míru právě vašemu tvaru obličeje.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Jaké barvy na vlasy ženám po 50 sluší?

Pokud dumáte nad tím, jaký barevný odstín by pro vás byl nejlepší, máme pro vás několik tipů. Ženám nad 50 let obzvláště sluší hnědé vlasy - ať už kaštanový odstín, nebo ten světlý. Pakliže patříte mezi milovnice světlých odstínů vlasů, zapomeňte na vyperoxidovaně bílou barvu. Dejte šanci přirozenějším odstínům blonďaté, jako je například sunbeam, což je barva, která působí, jako byste měla vlasy krásně vyšisované od sluníčka. Tabu ale rozhodně není ani to, když dáte prostor svým přirozeným šedinám. Šediny nejsou nic, za co byste se měla stydět, naopak! Šedá nebo stříbrná barva vlasů působí šik a trendy, což si uvědomují i některé světové celebrity, které své šedé vlasy hrdě ukazují.

 

Zajímá vás, které celebrity se pyšní svými šedými vlasy? To zjistíte v tomto článku.

Související články

2024-06-12T06:45:22Z dg43tfdfdgfd