TIPY, JAK SI V LéTě NEZNIčIT VLASY. DOPřEJTE JIM SPECIáLNí PéčI A ODLOžTE BARVENí I FéN

Foto: Shutterstock.com

Návštěvu kadeřníka odložte

Je jasné, že na dovolené chcete vypadat krásně, ale pokud se zrovna chystáte k moři, kde vaše vlasy budou vystaveny všem náročným vlivům, odložte barvení vlasů až po návratu. Byly to vlastně vyhozené peníze, jelikož slunce, chlór i slaná voda způsobí, že barva na vašich vlasech dlouho nevydrží a rychleji se vám bude vymývat. Barvení také naruší a oslabí vlas, který se bude snadněji ničit.

Nezapomeňte přibalit kvalitní kosmetiku

Stejně jako staráme o ochranu pleti a těla před UV zářením, tak bychom neměli zapomínat i na naši korunu krásy. Agresivní UV záření proniká totiž až do vnitřní části vlasového vlákna, kde způsobuje vysoušení, ztrátu lesku, dokonce může dojít i k rozpadu vlasu zevnitř. A o to jistě nestojíme. Proto dbejte na zvýšenou hydrataci vlasů, tak i na UV ochranu. A na kvalitní vlasové péči určitě nešetřete. Vyberte si vhodné přípravky určené přímo na barvené vlasy či sluncem poškozené vlasy. Na trhu jich je jich celá řada. A pořiďte si ideálně celou řadu, tedy nejen šampon a kondicionér, ale také masku, sprej na ochranu před sluníčkem s UV faktorem, případně další ochranné přípravky, které vlasům poskytnou tu nejlepší a kompletní péči. S výběrem vám nejlépe podaří vaše kadeřnice či kadeřník, každopádně platí, že sortiment, který je běžně dostupný v drogériích není tak kvalitní, jako přípravky profesionální. Obsahují často sulfáty, které způsobují, že šampon pěkně pění, ale pro vlasy už nejsou tak vhodný. Sulfáty sice na sebe spolehlivě vážou všechny nečistoty a kožní maz, ale všeho moc škodí. Nedostatek kožního mazu brání přirozené hydrataci vlasů, pokožka hlavy i vlasy jsou po nich vysušené a také oslabují vlasové folikuly. 

Foto: Shutterstock.com

Připravte se, než vyrazíte na pláž

Myslete na ochranu vlasů ještě předtím, než vyrazíte na sluníčko a za vodními hrátkami. Hned ráno si vlasy postříkejte ochranným olejem či sprejem na vlasy určený přímo na slunce. Klidně si ho ale přibalte i do plážové tašky a během dne aplikaci zopakujte. Tyto přípravky ochrání vlasy před UV zářením, před poškozením od chloru i soli a zároveň zamezí i případnému blednutí barvy. Stačí nastříkat do suchých nebo vlhkých vlasů těsně před vystavením slunci a nechat vstřebat.

A jaké další rady a tipy se vám budou hodit?

  • Noste klobouky či jiné pokrývky hlavy. Nejen, že vás ochrání před úpalem, ale dopřejete i vlasům další ochranu před přímým sluncem, kterou ocení.  
  • Pokud častěji plavete v chlorovaných bazénech, pořiďte si koupací čepici. I když v ní nebudete vypadat úplně stylově, vlasy vám budou vděčné. Chlor totiž vlasy přesušuje, a navíc v silnější koncentraci vám mohou vlasy zelenat.
  • U vody si také vytvořte vhodný plážový účes. I když je pro vás nejpohodlnější drdol, takto zamotané vlasy se mohou ještě více lámat. Nejvíc vlasům prospěje, pokud je necháte rozpuštěné nebo je spletete do ležérního copu.
  • Pokud je to jen trochu možné, vlasy nijak více nezatěžujte, a to dalším horkým vzduchem a teplem z fénu či žehličky. Nechte je volně uschnout a třeba i přirozeně zvlnit. Za tohle „volno“ bez úprav budou jistě vděčné.
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Zdroj: Dama.cz, tetadrogerie.cz, notino.cz

·          

Související články

2024-06-26T08:08:10Z dg43tfdfdgfd