SLEDOVáNí SPRáVNýCH LIDí NA SOCIáLNíCH SíTíCH MůžE I ZACHRAňOVAT žIVOTY. VYPLATí SE TO U MARKA DVOřáKA I MICHALY KNěžKOVé

Přinášíme vám tipy na několik influencerů, u kterých najdete kvalitní obsah, a pokud už je nesledujete, mohli byste začít.

Foto: Shutterstock

Marek Dvořák

Lékař a influencer Marek Dvořák, kterého můžete na Instagramu najít pod přezdívkou dvorak155, pracuje na urgentním příjmu letecké záchranné služby a zachraňování životů a řešení krizových situací je jeho denním chlebem. Dvojnásobného tatínka sleduje přes tři sta tisíc lidí a do povědomí širší veřejnosti se dostal také jako ten, který pomohl synovi herečky a influencerky Nikol Leitgeb, když jako malé miminko přestal dýchat. Kromě toho, že na svém profilu dává nahlédnout do práce záchranáře, šíří také nejrůznější osvětu týkající se třeba zdravotních problémů či úrazů nejen dětí, ale i dospělých. Spolu s Nikol stojí za projektem kurzu první pomoci s názvem Kryjeme vám záda a vyšla o něm kniha Mezi nebem a pacientem.

Marka Dvořáka můžete sledovat zde

Michala Kněžková

Neméně záslužnou práci dělá na sociálních sítích a mimo ně i lékařka Michala Kněžková, kterou spravuje instagramový profil mklife_prvni_pomoc_detem. Přestože je autorkou několika živých kurzů i komplexního online programu první pomoci dětem, řadu rad a tipů sdílí zadarmo a bez nároku na honorář. Jako maminka čtyř dětí má s nemocemi a úrazy bohaté zkušenosti, takže její rady nejsou založené jen na teorii, ale vycházejí i z praktických zkušeností. Důležité pro ni je problémům předcházet a rizika předpovídat. V minulosti upozornila například na to, že párek v rohlíku představuje pro děti velké riziko s ohledem na možné dušení.

Michalu Kněžkovou můžete sledovat zde

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Sára Zelená

Větší a větší popularitu v poslední době nabírá instagramový profil Učíme děti mluvit, který tvoří Sára Zelená, doktorandka na Karlově univerzitě, která se specializuje na osvojování jazyka u dětí a dospělých. Se svými sledujícími se dělí o řadu praktických tipů, které se mohou hodit při snaze rozmluvit dítě a osvětlit mu některé záludnosti mateřského jazyka. Před časem jsme vám se Sárou, kterou sleduje přes 37 tisíc lidí, přinesli rozhovor.

Sáru Zelenou můžete sledovat zde

Karel Kovář

Stálicí české influencerské scény je samozřejmě Karel Kovy Kovář. Přestože svým obsahem chtěl diváky původně hlavně bavit a tvořil jednu parodii za druhou, postupem času se posunul ke společenským a politickým tématům, v rámci kterých se snaží šířit osvětu. Točí například videa, kde mladší generaci edukuje o důležitosti toho jít volbám apod. Jedním z jeho velkých úspěchů byla možnost natočit rozhovor s dalajlamou.

Kovyho můžete sledovat zde

Nikol Leitgeb

Od dob, kdy herečka Nikol, rozená Štíbrová, hrála v seriálu Pojišťovna štěstí, ušla tato žena zajímavou cestu. Sdílením nejrůznějších sbírek, které pomáhaly lidem v nouzi, přispěla k tomu, že se řadě lidí podařilo životy zachránit nebo alespoň zlepšit. V loňském roce díky tomu obdržela medaili předsedy Senátu a také se rozhodla svou dobročinnou činnost ukotvit a spoluzaložila Nadační fond Radovan.

Nikol Leitgeb můžete sledovat zde.

Zdroje: autorka článku, Instagram, Nadační fond Radovan, Kryjeme vám záda

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Související články

2024-06-27T09:12:02Z dg43tfdfdgfd