PřIROZENé šEDINY NOSí Už žENY 40+: INSPIRUJTE SE TRENDY účESY ANDIE MCDOWELL čI TEREZY HOFOVé

Přiznat šediny už není slabina, a to v žádném věku. A když už se k prezentaci přirozené změny vlasů otevřeně hlásí řada známých tváří, nemusíte se bát přiznat je i vy. Inspiraci u celebrit, které se rozhodly seknout s barvením, najdete u nás i ve světě.

Přirozený vzhled hlásí nebývalý úspěch. Přestože se svět předhání v novinkách zdokonalujících vzhled po všech stránkách, návrat k přirozenosti se těší také velké oblibě. A souvisí to nejen s líčením, kterému právě trendy ordinují co nejnenápadnější charakter. Pozornost se stáčí i k přirozenému odstínu vlasů. Týká se to i procesu stárnutí a s ním spojenou ztrátou pigmentace. Šedivé přelivy se sice těšily velké oblibě už pár měsíců zpět, ani zcela přirozené a přírodní odstíny ale nejsou out, naopak, mnoho žen se rozhodlo přiznat je a hrdě je nosit.

Největší trendy ve zvětšování rtů roku 2024: Srdíčko podle Rihanny i tvar Amorova luku podle Taylor Swift

Oblíbený i zatracovaný trend

Svět ale tento trend také částečně rozděluje. Těch, kteří se kloní k přirozenosti, sice přibývá, mnoho žen, ale i mužů ovšem stále nehodlá tento neodvratný proces připomínající nám vlastní smrtelnost přijmout za vlastní. K dispozici tak máme obě varianty, jak se k přibývajícím šedinám postavit.

Určitě není chybou rozhodnout se rezignovat na kadeřnické procedury, které přibývající stříbro ve vlasech zdařile skryjí. Ani opačný postup ale není k zahození. Důkazem je třeba herečka Andie MacDowell, která svým přirozeným kudrnám přestala uměle dodávat pigment po šedesátce a už řadu let nechává prokvétat svou neustále bohatou a neodolatelnou hřívu přibývajícími šedinami. A na kráse jí to rozhodně neubírá. Stejně stylová a nezaměnitelná je i další herečka s přiznanými šedinami, britská dáma Helen Mirren. Ta je občas vyšperkuje barevným přelivem, ani tehdy ale Helen není přízemní a sahá po pastelových barvách, které její šediny nikdy nepřekryjí zcela.

Šest trendy účesů na léto 2024: Nosí se nepřehlédnutelná foukaná, platinová blond i radikální sestřih

Stříbrovláska už před čtyřicítkou

Šedivým vlasům dává prostor ve své image i řada tuzemských dam. Mezi nimi například herečka Tereza Hofová, která se s prvními šedinami setkala už v 38 letech a nijak ji nevyděsily. Naopak, udělala si z nich přednost a pro své okolí je svou přirozenou image nezaměnitelná a nepřehlédnutelná. Sice si je k vůli roli musí občas odepřít, ráda se k nim ale po odchodu z natáčení zase vrací. „Můj přirozený vzhled příliš nezapadá do českého mainstreamu, takže mám vždy s maskérkou nástup o dvě hodiny dřív než zbytek štábu a rovnáme a barvíme vlasy,” prozradila pro Aha Tereza Hofová detail z jednoho z jejích natáčení. „Mě to ale to baví, proměna k herectví patří,” dodala herečka.

Vlasy si přestala barvit i další česká herečka, Lucie Trmíková: „Přestala jsem se barvit, protože mě to strašně otravovalo,” přiznala v rozhovoru pro časopis Vlasta. „Vlasy mi rostou rychle, takže byly odrosty za chvilku vidět, a tudíž bylo vidět i to, že si je barvím, což jsem samozřejmě nechtěla – to je ta praktická stránka. Ale druhým, důležitějším důvodem bylo, že jsem se s obarvenými vlasy cítila hodně nepřirozeně, připadalo mi, že se každým dalším kadeřnickým počinem oddaluju od toho, kdo doopravdy jsem, sama už to vlastně ani nevím, matu tělem, prostě to nejsem já,“ vysvětluje své rozhodnutí seknout s barvením Lucie Trmíková.

Trend roku 2024 v nanášení tvářenky: Styl "boyfriend blush" je hitem sítí i vizážistů

Dokonale přirozený vzhled

Takže, jak je to s šedinami ve vlasech právě teď? Svět se, zdá se, konečně pomalu smiřuje s tím, že krása netkví jen v trendy odstínech. Tu nejjednodušší a nejúčinnější variantu můžeme najít v její přirozené podobě. Důležité ale je především to, zda se s ní ztotožňuje její nositelka či nositel. A pak nikdy takové rozhodnutí nevyjde z módy. Nosit šediny se totiž nosí především proto, že jsme sami se sebou spokojeni.

K dokonalému vzhledu trendy přírodních odstínů šedin i jejich syntetických napodobenin vede především skvělá péče o ně. Samozřejmostí tak je používání speciálního šampónu s fialovými pigmentovými podtóny nebo mytí ve vlažné, nikoli horké vodě, která šedivým vlasům škodí.

Na krásky, které stárnou s grácií a jsou skvělou předlohou pro oblíbený stříbřitý trend, se můžete podívat do fotogalerie. Najdete tam i několik kosmetických produktů určených pro štříbrovlásky.

Související články

2024-06-16T07:26:32Z dg43tfdfdgfd