ORIGINáLNí OBčERSTVENí: PřEKVAPTE BLíZKé NETRADIčNíM A ZáBAVNýM POHOšTěNíM

Už vás nebaví stále stejné chlebíčky, jednohubky, dorty, listoví šneci a další okoukané a předvídatelné druhy občerstvení? Udělejte tomu přítrž a buďte originální! Pojměte tentokrát občerstvení jinak, vesele a netradičně.

Sestavili jsme pro vás přehled plný inspirace, ve kterém si jistě každý najde to pravé, s čím ostatní překvapí. V přehledu jsou recepty na sladké i slané pohoštění, najdete v něm nápady pro děti, které ale pobaví i dospělé. Proto popusťte uzdu fantazii a pojďte tvořit.

Desatero rad: Přinášíme nápaditou inspiraci na pohoštění přátel i rodiny

Nápadité občerstvení pro děti

Děti mají rády roztomilé i veselé věci a tak je radost pro ně připravovat zábavné a lákavé jídlo. Jejich bezprostřední a upřímná radost umí dojmout nejednu maminku. Nejlépe se připravuje ovoce a zelenina, kterou snadno upravíme do požadovaných tvarů.

Kacatko z jablka

Hruškoví ježci

Pizza meloun

Nápadité občerstvení naslano

Naskládaná uzenina, sýry, olivy a další vypadají sice moc hezky a nikdo proti takovému obloženému talíři plnému dobrot nemůže nic namítat, ale proč si trošku nezvednout laťku a trošku si s jídlem nepohrát? Prohlédněte si, co všechno jde vyrobit.

Květináčky z chlebového těsta

Olivoví tučňáci

Studený talíř nejen pro děti :)

Nápadité občerstvení nasladko

Po sladkém často saháme ke kávičce, ale i během různých oslav a slavností jsou mini zákusky samozřejmostí. I ty se dají pojmout trošku jinak než jen mini dortík nebo moučník. Mnohdy postačí na cupcake přidat vtipný element, který vykouzlí úsměv na tváři.

Ježečci

"Čokoládové lístky"

Cupcakes Mimoni

Nápadité a veselé dorty

Dorty pečeme na oslavu a na oslavě má být veselo. Proto si i zde můžeme dovolit přidat nějaký ten zábavný prvek, který potěší především oslavence. Dorty leckdy vylepšíme čerstvým ovocem, ale nemusí být jen sladké, velké oblibě se těší i slané dorty.

Slaný dort kulatý

Dort Hamburger

Rychlý jahodový dort (Jahodoví bubáci)

Dorty často zdobíme také marcipánem. Z něj můžeme vymodelovat prakticky cokoliv. Jak si takový marcipán vyrobit a jak s ním pracovat, to vám ukáže následující videorecept.

 

Přečtěte si také:

2024-06-16T06:16:17Z dg43tfdfdgfd