Lifestyle

Trending:


Jak poznat, že máte vysokou emoční inteligenci: Sledujte tyto tři znaky

Emoční inteligence, někdy také emoční kvocient, je ukazatel, který hodnotí schopnost zacházet s vlastními emocemi, ale také schopnost komunikace a empatie vůči ostatním lidem. V některých případech je vysoká emoční inteligence dokonce i určitým ukazatelem úspěchu. Máte vysokou emoční inteligenci i vy? Sledujte tyto 3 znaky.


Největší český pavouk začíná vylézat z nor. Chová se jako vlk

Největší český a vlastně i evropský pavouk. To je slíďák tatarský, kterému se může klidně říkat česká tarantule. Právě na jaře samice vytvoří velký kulovitý kokon, který může obsahovat až 500 vajíček s budoucími mláďaty. S tímto kokonem samice vychází ve slunečných dnech ze svého obydlí a vyhřívá se. Jde o celkem mimořádnou podívanou, spatřit tohoto impozantního tvora je poměrně vzácné. Ale o to více zajímavé a svým způsobem i adrenalinové.


Prostorné 2+kk: Žádné zbytečné příčky navíc, raději větší pokoje

Tento byt nás chytil za srdce od samotného začátku. Dekor dřeva, příjemně zvolený nábytek a kombinace pastelových barev vytváří harmonický domov pro mladý manželský pár. Velká okna, otevřený prostor a světle zvolené stěny byt navíc opticky zvětšují, takže ani na chvíli nemáme pocit stísněnosti. A o to šlo majitelům v první řadě. Nechtěli více místností, ale […]


Nejmocnější a nejvlivnější královny všech dob

V hodinách dějepisu jsme většinou slyšeli spíše o mužských panovnících, ale existovaly i mocné ženy, jejichž koruny zářily stejně jasně, ne-li více. Příběhy těchto královen, od starověkého Egypta až po éru renesanční Evropy, jsou důkazem toho, že i ženy mohou vládnout. Projděte si tuto galerii, ve které se podíváme na některé z nejmocnějších královen, které kdy žily.


Burrata: Zabodujte na plné čáře a připravte italský sýr se sametovým středem

Burrata je podobná mozzarelle, avšak s tím rozdílem, že její střed je plný smetanové náplně. Vyrábí se z kravského mléka a její chuť je nepřekonatelná. Nechte ji vyniknout například s pečenou zeleninou.


Cesta z města: Prozkoumejte levnou chatku, která nabízí dokonalé pohodlí

Dánský architekt Sigurd Larsen, který je známý svými inovativními nápady tentokrát navrhl chatku, která dokonale souzní s okolní přírodou. Hlavní myšlenkou je orámování výhledů do krajiny a maximální využití velmi omezeného prostoru.


Vítejte na návštěvě u Jitky Asterové: V krásném bytě v centru Prahy skrývá jógovou oázu a šatnu plnou flitrů

Herečka Jitka Asterová pozvala magazín Lifee.cz do svého bytu v centru Prahy. Ukázala obrazy, ke kterým má vztah, překvapila svým uměním jógy a pustila nás i do své koupelny a do šatny. „Splnila jsem si svůj sen, cítím se teď trochu jako Carrie Bradshawová ze Sexu ve městě!“ směje se a dodává: „Jen těch bot nemám tolik! Zatím!“


Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na neodolatelné náplně do croissantů

Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena Fléglová. Pokud k nim připravíte i některou ze tří náplní podle Heleniných receptů, gurmánský zážitek bude opravdu nedostižný.


V bratislavském domě z 50. let proběhla rekonstrukce: V interiéru plném hravosti, optimistmu a pozitivní energie našla bydlení mladičká Ema

Byt v lukrativní lokalitě slovenské metropole původně pořídili rodiče vysokoškolačky Emy jako investici. „Než jej koupili, požádali nás, abychom posoudili, zda má potenciál a jestli v něm nečíhají nějaké nástrahy, technické, právní nebo jiné,“ říká architekt Ivan Príkopský z ateliéru Toito, jeden z autorů projektu.


Den matek 2024 se blíží: Jak oslavujeme maminky?

Češi nejspíš zatím vyhlížejí hlavně zítřejší Den vítězství, protože jim přinese den volna navíc. Součástí tohoto týdne je ale i Den matek. Jak oslavujeme maminky napříč stoletími?


Máslo, nebo margarín: co je pro vás lepší?

Když se rozhodujeme mezi máslem a margarínem, je těžké určit, který je pro naše zdraví vhodnější. Na jedné straně máslo obsahuje nasycené tuky, které bychom měli omezovat, protože jejich nadbytek škodí srdci. Na druhou stranu je margarín ultra zpracovaná potravina a někdy obsahuje transmastné kyseliny, které jsou většinou považovány za ještě horší než jejich nasycené protějšky. To je skutečně jedna z debat o potravinách, která se táhne už desítky let, a bohužel tím složitost nekončí. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


První slova maminky náhle zesnulé Postlerové. Bolest, zoufalství a strach o vlastní život

Zpráva o úmrtí Simony Postlerové vyrazila všem dech. Oblíbená herečka navždy odešla v pouhých 59 letech. Zanechala po sobě dceru Janu Magdalénu a syna Damiána, který je těžký autista. Po Simoně truchlí nejen děti, ale i její maminka. "Je mi hrozně zle," řekla zlomeně pro web TN.cz.


Video: nejvyšší čas na poslední pikýrování sazenic je právě teď. Nezapomeňte na správnou hloubku přesazení

Kdo si piplá sazeničky od semínka, ten to dobře zná: na začátku jara je potřeba je dvakrát vyjednotit, tzv. přepikýrovat, aby byly dostatečně silné na přesazení do záhonů. Právě teď, začátkem května, je čas na to, abyste je přepikýrovali podruhé.


Destilovanou vodu si vyrobíte i doma. Čas od času se vyplatí nalít ji do lahve na pití nebo do konvičky pro květiny

Destilovanou vodu si vyrobíte i doma. Čas od času se vyplatí nalít ji do lahve na pití nebo do konvičky pro květiny. Mnoho lidí věří, že destilovaná voda je pro tělo lepší a užitečnější než běžná voda. Jenže neustále ji kupovat může přijít hodně draho. Dozvíte se, jak si destilovanou vodu vyrobit doma – snadno a rychle.