VíTEJTE NA NáVšTěVě U JITKY ASTEROVé: V KRáSNéM BYTě V CENTRU PRAHY SKRýVá JóGOVOU OáZU A šATNU PLNOU FLITRů

Herečka Jitka Asterová pozvala magazín Lifee.cz do svého bytu v centru Prahy. Ukázala obrazy, ke kterým má vztah, překvapila svým uměním jógy a pustila nás i do své koupelny a do šatny. „Splnila jsem si svůj sen, cítím se teď trochu jako Carrie Bradshawová ze Sexu ve městě!“ směje se a dodává: „Jen těch bot nemám tolik! Zatím!“

Do našeho pořadu Vítejte! jsme tentokrát pozvali herečku Jitku Asterovou – nebo spíš jsme se my pozvali do jejího království. Byt, ve kterém žije, si zařídila přesně podle svého vkusu a potřeb. Protože hned poté, co jsme se v obývacím pokoji posadili, prohlásila: „Tady relaxuji, přijímám návštěvy a je to i moje jógovna!“ A nelenila a předvedla něco málo ze svého jogínského umění. V koupelně pak redaktorku Šárku pěkně vylekala – jak a čím, to se nechte překvapit! A nakonec se pochlubila šatnou, která je snem mnoha žen.

Vítejte na návštěvě u Petry Černocké: Provedla nás svým domem a ukázala i vzácnou vzpomínku na Saxanu

O józe si Jitka myslela, že je to hrozná nuda

Vidím tady u tebe krásný obraz Buddhy!

Jak jsi k němu přišla?

Dala mi ho bývalá přítelkyně mého syna. Je to originál a přivezla ho srolovaného z Vietnamu. Mám ho moc ráda, protože takhle něžného Buddhu jsem ještě nikde neviděla. Krásně mě uklidňuje.

Zmínila ses, že tady cvičíš jógu, to se hodí, ne?

Přesně tak. Žáci jsou k obrazu čelem, já zády a čerpám z něj energii. Je to nejkrásnější Buddha, co znám.

Jak ses vůbec dostala k józe?

Byla to docela dlouhá cesta, prošla jsem všemožným cvičením, dokonce jsem i posilovala a vzpírala. Pamatuješ, že jsme chodili cvičit kdysi dávno i spolu a s námi Mahulena Bočanová? Ale už tehdy jsem slýchávala: „Měla bys, Jitko, začít cvičit jógu!“ Zkusila jsem to a hned toho nechala se slovy: „To je ale hrozná nuda!“ Ale pak jsem přišla ve správný čas na správné místo… a už to bylo!

Zázrak zvaný jóga: V čem je tak prospěšná?

Historky z knížky O sexu s Jitkou Asterovou si už její autorka radši ani nepamatuje

Všimla jsem si, že sis zaplnila obývák květinami. Jsou všechny pravé?

Některé ano – miluju především kvetoucí kytky – pokojové neexistují takové, aby kvetly dlouho, od jara přes léto i přes zimu. Ale mám kamarádku, herečku Kláru Jirsákovou, která vyrábí krásné květinové dekorace. No a když mě navštívila, tak prohlásila: „Jitko, vidím, co máš ráda,“ a několik jich vyrobila i pro mě, přesně na míru mému bytu.

Kde jsi přišla k těm zvláštním židlím, ty mě opravdu zaujaly!

Vyrobil je jeden můj kamarád, který je truhlář a žil dlouho v Indii. Strávili jsme spolu mnoho večerů a mluvili o židlích… A nejlepší je židle pro mého ex přítele – pokaždé, když přijde, tak ho s potutelným úsměvem k ní nasměruji. Netuší dodnes proč.

A kamarád truhlář byl jen kamarád? Nic víc?

No, jiskřilo to mezi námi. To bylo všechno. Ale inspiraci pro pořad o sexu, který jsem dělala léty v radiu i pro moji knihu, jsem hledala všude kolem sebe. A u kamarádek. I u tebe. Ale když si tak v knížce listuju, tak jen koukám, co jsem se já sama navyváděla… Už si to radši ani nechci pamatovat. Některé věci by měl člověk stejně zapomenout!

Bydlení zpěvačky Lucie Černíkové a bubeníka Chinaski: Dům hlídá zlatá soška indické bohyně, s manželem mají růžovou ložnici

V koupelně Jitka tráví spoustu času a užívá si i relaxační koupele

Vybafla jsi na mě v jakési masce, kdes ji vzala, k čemu je?

Je z Jižní Koreje a když si ji nasadíš, budeš osvícená! Ale vážně: některé světlo je hojivé, jiné povzbuzuje kolagen… Používám ji každé ráno a když náhodou někdo zazvoní, jdu klidně otevřít s maskou na obličeji. Hodně lidí se lekne a podruhé už nepřijdou.

Řekni mi – trávíš v koupelně s přibývajícím věkem víc času?

Ráda bych řekla, že míň – ale víc. Snažím se o svoji pleť poctivě starat. Pro každou partii v obličeji je nějaké zvláštní ošetření. To není jako za našich maminek – moje maminka například používala po celý život dětský olejíček, protože nic jiného nebylo.

Pamatuji si na tvoji koupelnu v jednom z minulých bytů, která byla černá – jako hrobka…

Byla černobílá. A tahle je béžová s bílou, mám tu spoustu bílých atributů, i když ty ji asi zase vnímáš jako tmavou, viď. Mám tady i vanu a jednou za čas si dopřávám koupel s vůněmi.

Jitka Asterová na večírku bez make-upu: Cítím se bez něj lépe, stačí mi řasenka a tvářenka

Svůj nejvzácnější kousek nosím hozený přes rameno

V čem nejradši chodíš? Jaké oblečení tě dostává?

Musím se teď pořád třpytit, mám u ruky pořád svoje neoblíbenější kousky. Žádné halit se do černé – ne, naopak barva a veselost. Klidně se třpytím i během dne, jdu nastrojená nakoupit, zlatou košili si vezmu k džínům…

Vidím ale, že máš svoji šatnu plnou až přeplněnou, co s tím vším děláš?

Vyřazuju. To umím, právě nedávno jsem dala velkou tašku Báře Nesvadbové na charitu. A vyřazuji nekompromisně. Mívala jsem hubenou a tlustou skříň, podle toho, jak jsem na tom právě byla – teď už mám jen hubenou. Ta tlustá musela pryč. Když budu tlustá, nemám co na sebe.

Máš něco, co se dá nazvat vzácným kouskem?

Mám, ale šaty to nejsou. Mým nejvzácnějším kouskem je kabelka, kterou mám pětadvacet let a je vyrobená z víček od limonád. Když jsem s ní kdysi byla v Paříži, tak se prodavačkám v luxusních obchodem moc líbila. Ale já ji nedám nikomu.

Co dalšího ještě ve videoreportáži s Jitkou Asterovou uvidíte a uslyšíte:

  • Proč jí ve škole říkali Tarzan
  • Před kolika lety začala cvičit jógu
  • Co to znamená, když o někom řekne že je "sjízdnej"
  • Kterou část těla si nejraději nechává masírovat
  • Co si dávala na obličej pro krásu před lety
  • Proč si oblíbila třpytivé oblečení
  • Jaký kousek oblečení dostala redaktorka Šárka
  • Jaké boty jsou nejmodernější

Související články

2024-05-07T04:18:11Z dg43tfdfdgfd