NAMíCHEJTE SUPERLAHODNé NáPOJE SOBě I PřáTELůM A NA PIVO SI NIKDO ANI NEVZPOMENE

Máte raději martini ve stylu Jamese Bonda, klasickou mexickou margaritu nebo dáváte přednost osvěžujícímu sorbetu? Ať jsou vaše nápojové preference jakékoli, z našich tipů si jistě vyberete. Poradíme vám také, jak se na letní party připravit dopředu, aby vám pak drinky neubraly z času, který můžete trávit s přáteli. 

Nechte se vést svou chutí

Zatímco někdo si nejlépe vychutná ostrý říz whiskey v klasickém manhattanu, jiný dává přednost drinkům na bázi rumu. Málokdo v létě pohrdne svěží španělskou sangrií s ovocem nebo chladivým sorbetem. Před party se tak nezapomeňte zazásobit kvalitním alkoholem podle chuti a příležitosti.

Co dalšího budete k přípravě drinků potřebovat? K základní barmanské výbavě patří shaker, který můžete nahradit jinou uzavíratelnou nádobou, například zavařovačkou. Dále se vám bude hodit:

  • odměrka 
  • dostatečné množství ledu
  • čerstvé ovoce
  • naložené ovoce (např. třešně)
  • míchátko (nebo nerezové brčko) 
  • sklenice na aperitiv a long drink

Na doslazení drinků můžete použít skvělé domácí sirupy. Pravé letní osvěžení zvýrazníte přidáním kyselého citronového sirupu. Na bezovou sangrii budete potřebovat sirup z bezinkových květů.

Efektní ledové kostky do každého drinku

Máme pro vás osvědčený trik, jak i obyčejný drink proměnit v luxusní záležitost. Připravte si dopředu efektní kostky ledu se zmraženým ovocem. Kreativně vytvořené ledy pak můžete použít nejen do koktejlů. Skvěle se vyjímají v obyčejné sklenici s vodou nebo domácí limonádou.

  • Do tvořítek na led nalijte vodu a vložte: malinu, ostružinu, jahodu, borůvky a jiné lesní ovoce, plátek pomeranče, plátek okurky (skvěle se hodí do drinků na bázi ginu, např. střik s okurkou a ginem) nebo jedlé květy, zalijte vodou a dejte zamrazit.

Bowle: nejlepší drink na zahradu

Jak připravit letní drink, který chutná všem a vy v průběhu party nemusíte neustále odbíhat k přípravě nových koktejlů? Osvědčeným a velmi oblíbeným drinkem je ovocná bowle.

  • Jednoduše smíchejte nápoje uvedené v receptu, přidejte nakrájené ovoce a nechte společně chladit alespoň tři hodiny.
  • Bowli připravte do velké mísy, kterou můžete efektně vytvořit i z vydlabaného melounu. 

Dostatek vody = základ v boji proti kocovině

O množství vypitých opojných drinků nás spolehlivě ujistí ranní kocovina. Bolest hlavy a nevolnost, kterou nemá nikdo rád a které můžeme snadno předejít. Stačí každý drink prokládat stejně velkou sklenicí vody.

Pokud se ale přecijen nepříjemné třeštění hlavy a pocit žaludku na vodě dostaví, máme pro vás několik spolehlivých triků, jak vyzrát na kocovinu.

Zdroj informací: časopis Apetit 

2024-05-25T15:16:29Z dg43tfdfdgfd