MRAVENCE ODPUDí OBLíBENé DOMáCí KOřENí – JEDNA LžIčKA JE VYžENE ZE VšECH MíST, KDE JE NECHCETE

Mravence odpudí oblíbené domácí koření – jedna lžička je vyžene ze všech míst, kde je nechcete. Skořice, běžné domácí koření známé svou sladkou a pikantní chutí, se nehodí jen na pečení a vaření. Má také vlastnosti, které z ní činí účinný a přírodní odpuzovač mravenců.

Přírodní vlastnosti skořice

Silná vůně skořice je pro mravence velmi neatraktivní, což z ní činí ideální volbu pro ty, kteří chtějí udržet zahradu (nebo ještě lépe některé její části) bez přítomnosti tohoto hmyzu. Její účinnost se připisuje přítomnosti skořicového aldehydu, sloučeniny, která je pro mravence toxická.

Jak použít skořici k odrazení mravenců

Vše je opravdu velmi jednoduché. Stačí skořici rovnoměrně rozptýlit v místech, kde je zaznamenána aktivita mravenců. Přítomnost prášku nejen naruší jejich pachové stopy, ale také je odradí od přechodu do ošetřených oblastí.

Foto: Pixabay

Čaj ze skořicových tyčinek

Pro cílenější přístup mohou zahrádkáři povařit skořicové tyčinky (tedy svitky z kůry) v troše vody a vytvořit tak silný skořicový čaj. Můj recept, Vařte jednu tyčinku v litru vody asi pět minut – to bohatě stačí. Ještě horký skořicový nálev nalijte přímo na hnízda mravenců nebo podél jejich cestiček. Okamžitě se těmto místům začnou vyhýbat.

Zvýšení účinnosti skořice

Pro zesílení repelentního účinku lze skořicový prášek smíchat se sušenými citrusovými slupkami. Přidání citronové nebo pomerančové kůry nejen zvýší účinnost, ale také prodlouží repelentní účinek. A to se rozhodně hodí. Podobně lze ve spojení se skořicí použít také hřebíček. Jeho silná vůně působí jako další přírodní bariéra.

TIP: Kromě odpuzujících vlastností má skořice také protiplísňové účinky, které chrání rostliny před houbovými infekcemi a plísněmi.

 

Zdroj: https://www.dewolf.cz/blog/jak-se-zbavit-mravencu/, https://www.pasti.cz/blog/jak-se-zbavit-mravencu/

Náhledové foto: Pixabay

The post Mravence odpudí oblíbené domácí koření – jedna lžička je vyžene ze všech míst, kde je nechcete first appeared on Naše zahrada.

2024-06-15T23:12:34Z dg43tfdfdgfd