MANDLOVé MLéKO JE DOSLOVA UNIVERZáLNí. POTěší VšECHNY SE šPATNýM TRáVNíM I TY S ALERGIí NA LAKTóZU. A JAKO BONUS OBSAHUJE I řADU žIVIN

Mandlové mléko je doslova univerzální. Potěší všechny se špatným trávním i ty s alergií na laktózu. A jako bonus obsahuje i řadu živin. 3 věci, které jste o mandlovém mléku nejspíš nevěděli: Mandlové mléko se těší své oblíbenosti zejména v posledních letech. Všechny druhy rostlinných mlék se začínají dostávat v žebříčku nad to typické kravské mléko. Co jste možná nevěděli o mandlovém mléku?

Pro jakýkoliv druh rostlinného mléka se rozhodne každý, kdo chce ze svého jídelníčku vyřadit kravské mléko a laktózu. Laktóza je totiž pro mnohé špatně stravitelná a může zadělat na velké zažívací potíže.

Mandlové mléko je možné přidat do mnoha chutných pokrmů. Vedle klasického přidání mléka do vaření můžete rostlinné mléko použít v:

  • kávě
  • smoothie
  • k snídaňovým cereáliím

Foto: Pixabay

Mandlové mléko obsahuje mnoho prospěšných vitamínů

V mandlovém mléce najdete vysoký obsah vitamínu D a E. Už jeden šálek mandlového mléka denně vám výrazně pomůže pro doplnění těchto dvou vitamínů do těla. Vitamín E vám pomůže s pevnějšími kostmi nebo se zářivou pokožkou, zatímco vitamín D může za redukci váhy při hubnutí. Vědecké studie dokazují, že vitamín D v mandlovém mléce dokáže pomoci výrazně zredukovat váhu během jednoho roku ženám s mírnou nadváhou.

Mandlové mléko je také skvělým zdrojem vápníku

Obsah vápníku v mandlovém mléku je totiž až o 50 % vyšší než v tom kravském. V šálku kravského mléka se většinou vyskytuje kolem 300 mg vápníku, zatímco v mandlovém mléku najdete až 450 mg vápníku. Vápník je v lidském těle důležitý zejména pro vaše zdravé kosti.

Mandlové mléko má mnohem méně kalorií

Jestliže se staráte o váš denní přísun kalorií, pak vás určitě bude zajímat i kalorická hodnota obsažená v mandlovém mléku. V něm je totiž asi o polovinu méně kalorií než v mléku kravském. V jednom šálku mandlového mléka najdete přibližně 30 – 60 kalorií.

 

Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/mandle-jsou-out-jake-mleko-pit-kdyz-se-chceme-vyvarovat-mlecnych-vyrobku.A200203_131306_dobra-chut_ape, https://www.toprecepty.cz/clanky/768-11-skvelych-vlastnosti-mandloveho-mleka-o-kterych-jste-nevedeli/

Náhledové foto: Pixabay

The post Mandlové mléko je doslova univerzální. Potěší všechny se špatným trávním i ty s alergií na laktózu. A jako bonus obsahuje i řadu živin first appeared on Naše zahrada.

2024-06-23T23:12:30Z dg43tfdfdgfd