Trending:


Pomáhá dochutit jídlo a prospívá zdraví: Seznamte se s miso pastou, není jenom jeden druh

Miso pasta patří mezi tradiční japonská dochucovadla. Tato zajímavá pochoutka je jedním z nejznámějších reprezentantů páté chuti, která nese název umami. Díky tomu dokáže každé jídlo pozvednout na vyšší úroveň, jak se můžete přesvědčit i v našem článku. To ale není jejím jediným přínosem — látky, které obsahuje, totiž přináší celou řadu zdravotních benefitů.


Pomalu pečená krkovice se smetanovým špenátem

Maso, které se po mnoha hodinách pečení úplně rozpadá jsme doplnili jemný smetanovým špenátem. Jaká je výhoda pomalu pečeného masa? Můžete ho upéct velký kus a část si nechat v mrazáku na příště.


Jak daleko od plotu můžeme vysadit stromy a keře?

Jarní paprsky nás pomalu lákají do zahradnictví a možná si hodláte dokoupit keře, případně stromy, kterými buď chcete zakrýt nevzhledný plot, či jen vizuálně oddělit pozemek od vedlejšího. Věděli jste, že podle zákona musíte dodržet určitý odstup od plotu, abyste si nezadělali na nepříjemné dohadování se sousedem? Jak je to podle zákona Zákon říká, že […]


Vývoj rozvodu: od studu k oslavě

Je těžké si to představit, ale není to tak dávno, co jsme neměli vliv na své vlastní životy a vztahy. Po desetiletích pomalých změn v legislativě a tradicích se dnes rozvody staly celkem standardní záležitostí. Pohled na rozvody odráží širší společenský posun v posledních letech v tom, co to znamená být v oddaném vztahu. Jak jsme se vlastně dostali do bodu, kdy je rozvod považován za něco, co je třeba oslavovat? Kliknutím na tento článek se dozvíte, jak se rozvody vyvíjely.


Alice (29): Jsem pořád panna. Ne snad kvůli orientaci, ale líbí se mi jen vzácné Lipstick lesbians

Alicin problém je spíše zvláštní. Ráda by se vážně zadala, ale pořád nemůže narazit na tu pravou. Potíž přitom nespočívá v její orientaci, ale v nabídce dostupných žen. Ať Alice dělá, co dělá, svůj typ prostě nepotkává.


Barevné kalhotové kostýmky jsou skvělou volbou pro jarní šatník žen v každém věku. Inspirujte se královnou Letizií

Španělská královna Letizia mezi členkami královských rodin patří mezi jednu z nejsledovanějších a mnoho žen po celém světě se rádo inspiruje jejími oufity. Obzvláště pak těmi, které se dají často snadno sehnat například ve fast fashion obchodech jako jsou Zara nebo Mango. Kousky z těchto řetězců oblékla manželka španělského panovníka nejednou. Královna Letizia také velmi ráda obléká kalhotové kostýmky. A právě ty frčí už několikátou sezonu.


Chutnou zmrzlinu z čerstvého ovoce zvládne každý začátečník

S příchodem teplých dnů a dozráváním čerstvého ovoce přichází automaticky chuť na zmrzlinu. Ta ovocná bývá pro děti nejlepší. A není nad zmrzlinu domácí. Provedeme vás postupem její přípravy.


Školačka z Hradce po snězení bonbonu: Kolaps! Zhroutila se na toaletách

Zvědavost se krutě nevyplatila žačce druhého stupně základní školy v Hradci Králové. Ochutnala bonbony, které obsahovaly muscimol, látku vyskytující se v muchomůrkách. Děvče ve škole zkolabovalo, hodinu proleželo na toaletách, než se spolužačky odhodlaly vše říct učitelce. Ta hned zalarmovala záchranáře.


Panelový byt přestavěli v útulný domov se skandinávským nádechem

Přáním majitelky bylo vytvořit minimalistický interiér se skandinávskou atmosférou. Architekti tak sáhli po dřevě, mědi a šedomodré.


Jak (a proč) vytvořit plán osobního rozvoje

Přemýšleli jste někdy o tom, jak byste se mohli v životě zlepšit? Ať už mluvíme o dovednostech a schopnostech, pohledu na život, motivaci nebo o něčem úplně jiném, osobní rozvoj je zásadní ideál, o který bychom měli vždy usilovat. Ve své podstatě je osobní rozvoj pohledem dovnitř a vypracováním plánů, jak se zlepšit, a to pro sebe. Lze jej využít jak v osobním, tak v profesním životě a zásadně pozitivně mění váš život. Využití vašich snů o osobním rozvoji v plánu osobního rozvoje vám pomůže rozdělit velké problémy na dosažitelné cíle, které se dají rozkouskovat. Zajímá vás, jak si vytvořit vlastní plán osobního rozvoje? Kliknutím získáte další informace.


Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický

Dobrý guláš s lehce pikantní omáčkou ocení nejen hospodští štamgasti. Dokonale ho připravit a ochutit, to neumí každý. Víte, která znamení horoskopu uvaří gulášek, který nadpozemsky chutná a na jazyku se jen rozplývá?


Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek

Omáčky jsou tím nejlepším stavebním kamenem nedělního oběda. Je jedno, zda zvolíte koprovou, rajskou nebo houbovou, stačí jen přidat knedlík a maso a máte jídlo, za které se nemusí stydět žádná hospodyňka. Aby se však omáčka povedla, potřebujete dokonalý základ. Podle slavného českého kuchaře Viléma Vrabce jej zvládnete jako nic.


Peruánský angrešt chrání proti stárnutí: musíte ale konzumovat správný druh. Tento druh mochyně ale nikdy nejezte

Mochyně jsou vcelku dekorativní rostliny, které krášlí zahrady především v době zrání plodů. Ve své domovině je sice vytrvalá, ale v našich podmínkách většinou nezvládne mráz, a proto je nutné ji každým rokem vypěstovat znovu. Typické oranžové kuličky se využívají na ozdobu jídel či nápojů, ale často si ji lidé pletou s jiným druhem, který je mírně jedovatý. Podoba je značná, takže buďte velmi opatrní, co přesně si dáváte k dochucení vašeho...


Při výběru dortu je důležité místo i styl svatby. Nejoblíbenější jsou elegantní bílé dorty s kytkami, říká svatební cukrářka

Snad žádná svatební hostina se neobejde bez svatebního dortu. Bývá to ta nejhezčí a nejchutnější ozdoba slavnostního stolu. Také následné krájení dortů novomanžely patří k oblíbeným tradicím. A tak je důležité vybrat takový, který bude nejen krásný na pohled, ale také bude chutnat všem hostům. Podle čeho ho tedy vybírat? Jaké jsou momentální trendy a co vše taková příprava svatebního dortu obnáší? O všem jsme si povídali s cukrářkou Barborou...


Nádherný keř, který bude na vaší zahradě zářit jako sluníčko. Zákula japonská často vykvétá opakovaně, na jaře i na podzim

Zákula japonská patří mezi běžně vysazované keře, najdete ji v parcích i soukromých zahradách, ale možná jste se ještě nesetkali s její původní formou s jednoduchými květy, které připomínají květy pryskyřníku.


LinkedIn: Jak si vytvořit dokonalý profil?

LinkedIn je víc než jen sociální síť - je to místo, kde ostatním můžete ukázat, kdo jste a jaké pracovní zkušenosti máte. Je to jako váš digitální životopis a je důležitý pro vaši online reprezentaci. LinkedIn má více než 700 milionů uživatelů a je místem pro navazování kontaktů a zvyšování kariérních vyhlídek. Když objevíte tajemství toho, jak si na LinkedIn vytvořit působivý profil, můžete vyniknout z davu! Ať už hledáte práci, zveřejňujete nabídky volných pozic nebo třeba něco úplně jiného, LinkedIn může být mocným nástrojem, pokud víte, jak ho používat. Zajímá vás víc? Tak klikněte na článek a čtěte.


Nejzáludnější moře a oceány na světě

Moře a oceány nás fascinují hlavně díky své kráse a rozmanitosti mořského života, který v nich žije. Tyto vodní plochy však mohou být také dost nebezpečné a nepředvídatelné. Faktory, jako jsou například extrémní výkyvy počasí, lodní doprava, nedostatečná bezpečnostní opatření a ozbrojené konflikty, mohou klidné moře proměnit ve smrtící a životu nebezpečné prostředí. Kde na Zemi se tedy nacházejí nejzrádnější moře a oceány? Klikněte na tuto galerii a vše se dozvíte.


Proč je třeba dbát na stav fasády a jak jí udržovat

Opláštění domu je vizitkou každého majitele domu. Fasádu je ale nutné udržovat v dobrém stavu nejen z estetických a hygienických důvodů, ale i pro udržení správné tepelné a izolační vrstvy domu. Na samém povrchu je třeba zbavit se hlavně přebytečných mikroorganismů.


Krizová záchrana pro tvrdé a nesavé ručníky: Pomůže šálek octa

Krizová záchrana pro tvrdé a nesavé ručníky: Pomůže šálek octa. Představte si, že se zabalíte do ručníku, který je hebký jako obláček a svěží jako jarní vánek. Zní to luxusně, že? Často se však stává, že naše domácí ručníky začnou být časem drsné a méně savé, což může snižovat naše pohodlí.


Miláno: Srdce Itálie, které pulzuje módou a historií

Miláno, druhé největší město Itálie, je nejen centrem módy a designu, ale také místem, kde se prolínají bohatá historie, kultura a moderní životní styl. Toto kosmopolitní město, ležící v severní Itálii, láká turisty z celého světa svými ikonickými památkami, luxusními butiky a vynikající gastronomií.


Jaká byla průměrná strava ve středověké Evropě?

Když si představíme jídlo ve středověku, máme tendenci si představit něco z filmů Pán prstenů. Vousatí muži se cpou obrovskými krocaními stehny a kusy chleba a popíjejí přitom pivo. Ve skutečnosti byla středověká strava v mnoha ohledech jednodušší, ale v jiných ohledech také velmi podivná! Lékaři té doby nejsou zrovna vzpomínáni pro svou zručnost a přesnost. Tehdejší názory na jídlo a zdraví vedly k velmi podivným dietám. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jak to ve skutečnosti vypadalo s průměrným člověkem ve středověké Evropě.


Od rýže po houby: 5 potravin, které není dobré ohřívat a pak znovu konzumovat

Znáte to, zapomenete se a vystydne vám jídlo nebo třeba čaj a vy si to musíte znovu ohřát. Anebo vám zbylo jídlo z minulého dne a studené ho také jíst nechcete. Ne všechny potraviny je však dobré ohřívat. Klinická dietoložka Garima Goyal pro magazín Indian Expres vysvětlila proč.


Co způsobuje mužská prsa? Mohou za to potraviny, jako je sója, ale i pivo!

Gynekomastie je to, co nazývám jako „mužská prsa“. Jedná se o stav, při kterém dochází ke zvětšování poprsí u mužů. Prsní tkáň oteče a vypadá tak trochu jako ženská ňadra. Hlavní příčinou je hormonální nerovnováha, ke které mohou přispět různé důvody. Na vině je genetika, ale také obezita, užívání některých léků ale i konzumace některých potravin. Zejména těch, které simulují funkci hormonů v lidském těle.


Půvabná srdcovka aneb Jak na pěstování májových srdíček

Rostlinu, kterou nelze přehlédnout díky květům v podobě růžových srdíček. Zkrášlí každý exteriér. Srdcovka rozkvétá v máji. Jak na pěstování a na co si dát pozor?


Objevte svou skrytou životní cestu pomocí numerologie

Numerologie je víra v mystický vztah mezi čísly a událostmi, které se shodují. Podle numerologie mají čísla důležitý vliv na váš život. Ať už si to uvědomujete, nebo ne, vaše konkrétní číslo životní dráhy je jedním z nejlepších míst, kde můžete začít zjišťovat více o sobě a svých životních lekcích. Podobně jako vaše sluneční znamení v astrologii i číslo životní dráhy v numerologii prozrazuje něco o vaší identitě a roli, kterou v tomto životě zastáváte. Zajímá vás to? Klikněte na a zjistěte, jaké číslo životní dráhy se skrývá ve vašem datu narození.


Vistárie: Popínavá dřevina, která zkrášlí vaši zahradu a schová vás před sousedy

Pokud chcete svou zahradu ozvláštnit něčím skutečně jedinečným, zkuste vsadit na vistárii, popínavou dřevinu, která je oblíbená například v Japonsku. Vistárie se pyšní nádhernými květy, ale aby vás jimi potěšila, musíte jí poskytnout dostatečnou péči.


Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu

Hned několik restaurací a kaváren z různých koutů naší vlasti bylo nominováno do soutěže Interiér roku. Posezení v těchto podnicích oceníte nejen po gastronomické stránce, ale ještě v nich potěšíte svého ducha a oko. Z těchto restaurací se vám zkrátka ani nebude chtít domů.


Velký trend se vrací: Široké kalhoty 100x jinak a co k nim nosit, abyste byly podle stylistky neodolatelné a ještě vám prodloužily nohy

Široké kalhoty znovu potvrdily svou pevnou pozici ve světě módy. I letos je opět vidíme jak ve značkových kolekcích, tak v nabídce běžných obchodů s konfekcí. Co byste si k nim však měly obléct, abyste nevypadaly zvláštně? Na to jsme se zeptali módní stylistky.


Nejvýdělečnější písně všech dob

Představte si, že byste dokázali napsat jednu dokonalou píseň, která by vám vydělala dost peněz na to, abyste mohli žít jako královská rodina po zbytek života. To je případ mnoha skladatelů z tohoto seznamu, ale protože jsou to geniální talenti, raději pokračovali v práci z lásky k hudbě, než aby to zabalili a odešli do důchodu ve velkém stylu. V některých případech se coververze stala mnohem úspěšnější než původní píseň. To může skutečného majitele trochu mrzet, ale masivní každoroční šeky za autorské honoráře jsou pravděpodobně účinným balzámem! Zaujalo vás to? Klikněte na tuto galerii a objevte komerčně nejúspěšnější písně v historii.


Objevte svůj typ lidského designu a jeho význam

Snaha rozluštit tajemné "proč" naší lidské existence je trendem už odjakživa. Někteří se při tom obracejí k podvědomí a nevědomí a k metodám, které nám pomáhají jim lépe porozumět: vzpomeňme na astrologii, tarot a další archetypální praktiky. Human Design je jedinečný v tom, že kombinuje několik prastarých systémů moudrosti: I-ťing, čakrový systém, astrologii, kabalu a Myers-Briggsovu teorii (mimo jiné); jejich spojením do jednoho systému vzniká pět různých energetických typů. Každý z těchto energetických typů má jiný způsob, jak se vztahovat ke světu a jak v něm prospívat. Praktici věří, že když se naučíte pracovat se svým energetickým typem, můžete si usnadnit život. Představte si to, jako byste se naučili plavat s proudem místo proti proudu. Zaujalo vás to? Klikněte na a zjistěte, jaký je váš typ lidského designu a co znamená.


Bakterie, které lidem pomáhají

Všude kolem nás je neviditelný svět mikroskopických zázraků, které každý den pomáhají při životně důležitých funkcích. Ačkoli bakterie mají obecně negativní pověst, ve skutečnosti jsou pro život na Zemi klíčové a jsou to skutečně malí hrdinové přírody! V této galerii jsme sestavili seznam těch nejdůležitějších bakterií, a přestože vám jejich názvy asi nic neřeknou, každá z nich má nějaký zajímavý a důležitý přínos pro blaho člověka. Zajímá vás víc? Klikněte a zjistěte, které bakterie pomáhají lidstvu!


Předpovídání úmrtí a čtení myšlenek: šokující věci, které už umělá inteligence umí

Ponořte se do vzrušující říše umělé inteligence, do světa, kde se kdysi představitelné stává překvapivě skutečným. Představte si technologii, která předpovídá délku života, čte myšlenky a mluví za ty, kteří nemají hlas. Představte si bezpilotní letouny, které se autonomně pohybují po obloze a přetvářejí náš svět. Při cestě za těmito pokroky se také setkáváme s hlubokými etickými otázkami. Může umělá inteligence zlepšit lidský život, aniž by narušila naše soukromí a autonomii? Co se stane, až stroje budou schopny interpretovat naše nejniternější myšlenky? Vydejte se s námi na průzkum převratných úspěchů umělé inteligence a zásadních morálních debat, které vyvolávají. Jste připraveni vstoupit do budoucnosti, v níž jsou hranice technologie a lidskosti neustále redefinovány?


Máte raději psy, anebo kočky? Může to o vás ledacos napovědět

Je to věčná debata, příběh starý jako lidstvo samo. Klasická otázka: „Máš raději kočky, nebo psy?“ K této otázce směřuje skoro každý rozhovor mezi majiteli domácích mazlíčků. Dřív se nevědělo moc o tom, jak moc výběr domácího mazlíčka vypovídá o něčí osobnosti nebo životním stylu. Spousta studií však odhalila, že vámi preferovaný domácí mazlíček o vás může říct mnohem víc, než si myslíte. Zajímá vás víc? Klikněte a zjistěte, jaké jsou hlavní rozdíly mezi milovníky koček a psů.


Jak ochutit marinádu na grilování? Je báječná s čerstvým česnekem i s bylinkami

Grilování je velmi oblíbenou činností především v letním období, kdy nejčastěji grilujeme různé druhy masa, uzenin nebo zeleniny. Maso nakládáme do marinády, aby bylo dokonale křehké, šťavnaté a ochucené.


Nejlepší tipy pro spokojený odchod do důchodu

Po několika desítkách let, kdy jste většinu dní v týdnu vstávali a chodili do práce, může být přechod do důchodu náročný. Někteří lidé mají dokonce pocit, že se ztratili, a snaží se najít smysl života. Je však dobré si uvědomit, že odchod do důchodu může být skvělou příležitostí, jak konečně začít dělat všechny ty věci, kterým jste se chtěli věnovat, ale nikdy jste na ně neměli čas. Jste připraveni začít plánovat? Podívejte se do této galerie na několik nejlepších tipů pro šťastný odchod do důchodu!


Zdravý životní styl, který by měly dodržovat všechny ženy

Neustále nám všichni připomínají, že bychom měli žít zdravě. Co to ale vůbec znamená? Mnozí z nás se považují za zdravé. Jíme vyváženou stravu, cvičíme a máme celkově vyvážený životní styl. Je v tom ještě něco víc? Stručně řečeno ano. Někdy je třeba udělat krok zpět a přehodnotit svůj životní styl. Děláme skutečně vše pro to, abychom žili zdravě? Jedná se o trvalý proces, ale sestavili jsme pěkný seznam zdravých doporučení, která by měly všechny ženy dodržovat. Prohlédněte si galerii a začněte ve svém životě dělat pozitivní změny ještě dnes!


KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří také jedlé květiny.


Zvířata, která se páří se stejným pohlavím

Stejnopohlavní partnerství je běžné u všech hlavních skupin živočišných druhů v téměř všech zeměpisných oblastech světa. Vědci plně nechápou evoluční důvody, proč se zvířata páří se stejným pohlavím, ale je to zjevně v živočišné říši rozšířené chování. Zde v galerii se dozvíte, která zvířata se páří se stejným pohlavím.


Chyby v kuchyni, které byste měli přestat dělat

V dokonalém světě by naše kuchyně byla bez jediné skvrnky, měli bychom v ní spoustu místa a také by neustále nádherně voněla! Ale my nežijeme v dokonalém světě. Věci jsou někdy v nepořádku, dochází nám úložný prostor a opakujeme jisté chyby znovu a znovu. Dobrou zprávou však je, že to tak být nemusí. V této galerii najdete spoustu běžných chyb, kterých se dopouští většina z nás. Nejsme tu však proto, abychom na vás ukazovali prstem - jsme tu proto, abychom vám pomohli! Klikněte na článek a dozvíte se, jak na to.


Vyzrajte letos na plíseň při pěstování rajčat: dopřejte jim co nejlepší podmínky a budete sbírat obří úrodu

Rajčata patří mezi oblíbenou plodovou zeleninu, která zdánlivě nemá vysoké nároky na znalosti a zkušenosti pěstitele. Rajčata přece vypěstuje každý! To sice ano, ale abychom sklidili co největší úrodu, je potřeba i přizpůsobivým rajčatům dopřát co nejlepší podmínky k růstu, protože jestli něco rajčata skutečně ohrožuje, pak jsou to jarní nízké teploty a letní plísně.


Brownies podle bohyně domácí kuchyně Nigelly Lawson: Zapomeňte na dietu a zažijte čokoládovou extázi

Nigella Lawson dokázala přilákat k obrazovkám diváky po celém světě a ze svých kuchařek učinila bestsellery. Nejspíš je jasné, že recept na brownies v jejím podání není dietní záležitostí, ale jednou za čas stojí za to zhřešit, zvlášť když vám sladký hřích posvětí sama bohyně.


Jak vybrat nejsilnější sazenice rajčat? Tipy, na co se při koupi dívat

Silné sazenice mají větší pravděpodobnost, že se z nich vyvinou i silné rostliny, které přinesou velkou úrodu. Ne každý má ale možnost předpěstovat si vlastní sazenice doma. Koupě sazenic zvolí i ten, komu se letošní výsev nepodařil a vzrostly mu jen maličké rostliny. Pokud nejste odborníkem v oboru, můžete váhat, co je u sazenice ještě v pořádku a co se naopak nespraví. Proto přicházíme s několika tipy, jak byste měli nové sazenice do své...


Jak úspěšně pěstovat jiřiny ve vaší zahradě: Tipy a triky pro krásné květy

Jiřiny jsou krásné kvetoucí keře, které mohou zvýšit estetiku vaší zahrady. Tento článek vám přinese užitečné rady a informace o pěstování jiřin, díky kterým dosáhnete bohatého kvetení a zdravého růstu. Jiřiny jsou oblíbenými rostlinami pro zahradníky všech úrovní – pro začátečníky, ale i pokročilé. Jejich bohaté květenství a široká paleta barev je dělají atraktivními prvkem […]


Neuvěřitelná místa z řecké mytologie, která můžete navštívit ještě dnes

Na spoustě míst najdete krásné pláže, ostrovy plné zábavy, lahodnou kuchyni a slunečnou oblohu. Ale jen málo z nich kombinuje všechny tyto věci s fascinujícími pozůstatky antického světa a mytologie. Řecko, ponořené do starověké historie, je jednou z mála zemí, které toto vše kombinují s vysněnou destinací pro každého, kdo se zajímá o mytologii. Klikněte na výběr skutečných míst, která byla ústředním dějištěm mnoha slavných řeckých mýtů.


Tajemství odhaleno: Ze kterého masa připravíte nebesky dobrou sekanou? Objevili jsme několik variant

Na sekanou se vždycky používá mleté maso. Zvolit můžete vepřové, hovězí, krůtí, telecí i jehněčí nebo jejich směs. Často se kombinují různé druhy masa, aby se dosáhlo bohatší chuti, šťavnatosti a lepší struktury.


Slunce vstupuje do znamení Blíženců: Tři znamení zvěrokruhu zlepší své vztahy a zdraví

V pondělí 20. 5. 2024 vstupuje Slunce do znamení Blíženců. Jak toto vnímavé, ale také trochu proměnlivé znamení zvěrokruhu zasáhne do našich životů? Připravili jsme přehled, která tři znamení zasáhnou Blíženci nejvíc.


Slané pohoštění: Z mnoha chutných možností si vybere každý mlsný jazýček

Chcete si užít filmový večer nebo nachystat pár chuťovek pro návštěvu? Máme pro vás tipy, jak rychle a snadno vykouzlit rozmanité občerstvení na stůl. Při chystání budete často potřebovat jen minimum nádobí.


Vodnářům se bude dařit, Panny budou mít rušný týden? Co čeká na ostatní znamení?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Potřebujete neustále čůrat uprostřed noci? Tady je návod, co s tím můžete dělat

Zdá se, že nezáleží na tom, zda jste mladí nebo staří: mnoho lidí se uprostřed noci budí s nutkáním na močení. Potřeba vstát uprostřed noci z postele může zcela narušit váš spánkový režim. Než se nadějete, jste zpátky v posteli, snažíte se ještě více vyspat a sledujete, jak se na hodinách krátí hodina, kdy musíte vstát. Dá se však něco udělat pro to, abyste tomuto nutkání vůbec zabránili? Kliknutím na tento článek zjistíte, proč se vám chce uprostřed noci na záchod a co s tím můžete dělat.


Nový umělecký prvek mění barvy fasády přístavby jabloneckého muzea

Jablonec nad Nisou - Nový umělecký prvek z dichroického skla barevně oživil šedou fasádu přístavby muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Díky dennímu světlu se barva fasády přístavby označované i jako Pelantovo schodiště přes den mění, řekla dnes ČTK ředitelka muzea Milada Valečková.