DESATERO RAD: PřINášíME NáPADITOU INSPIRACI NA POHOšTěNí PřáTEL I RODINY

Ohlásila se vám návštěva a vy se jistě chcete blýsknout a připravit to nejlepší pohoštění. I když se mnohdy nejedná o žádnou velkou oslavu, něco bychom návštěvě připravit měli. I třeba něco malého ke kávě. Co by to ale mělo být?

Nejprve si musíme ujasnit, jestli chceme připravovat něco sladkého ke kávě, něco slaného k vínu či pivu, nebo nějaké větší jídlo. Podle toho potom vybíráme konkrétní recepty. Abychom vám ušetřili práci, vybrali jsme deset možností, jak návštěvu pohostit.

Desatero rad na téma servírování chlebíčků a jednohubek: Připravte vše chutně a lákavě

  1. Co rychlého připravit pro návštěvu
  2. Jaké slané pohoštění připravit
  3. Co sladkého připravit ke kávě
  4. Co upéct bez mléka
  5. Co upéct bez mouky
  6. Co nabídnout návštěvě k pití
  7. Co naopak přinést na návštěvu
  8. Co rychle připravit pro nečekanou návštěvu
  9. Co uvařit pro návštěvu
  10. Co dát na stůl, když očekáváme návštěvu

1

Co rychlého připravit pro návštěvu

Pokud k vám na návštěvu přišli výletníci, kteří měli zrovna cestu okolo, jistě budou mít hlad. Během chvilky jim tak můžete připravit toasty, pokud máte doma potřebné suroviny. Především toastový chléb. Co do něj? Co zrovna bude po ruce, šunku, sýr a zeleninu.

2

Jaké slané pohoštění připravit

Klasikou jsou jednohubky nebo chlebíčky. Na oboje se hodí různé pomazánky a zvlášť chlebíčky můžeme krásně nazdobit. Oblíbené jsou také mini pizzy nebo listové šneky. S jejich přípravou mohou pomoci děti a vy se tak budete mít možnost věnovat jiným věcem.

3

Co sladkého připravit ke kávě

Pokud nás tlačí čas, vystačíme si s balíčkem sušenek. Mnohem lepší ale je mít upečený nějaký moučník. Receptů je nepřeberné množství, ale rozhodně doporučujeme neexperimentovat, ale vsadit na jistotu a upéct něco osvědčeného a vyzkoušeného.

4

Co upéct bez mléka

Nemůže vaše návštěva mléko? Potom je třeba přizpůsobit tomu i pohoštění. Existuje mnoho receptů, které neobsahují mléko, a tam, kde je, ho velmi často můžeme nahradit obyčejnou vodou. Patří sem třeba štrúdl, makovec, vánočka nebo bublanina.

5

Co upéct bez mouky

Pokud nikdo z rodiny netrpí celiakií, běžně doma speciální mouky nemáme. Když ale tímto nepříjemným onemocněním trpí někdo z našich hostů, měli bychom na ně brát ohled a připravit pohoštění vhodné i pro ně. Připravit můžete cheesecake, perník nebo jahodový dortík.

6

Co nabídnout návštěvě k pití

Návštěvě bychom měli hned na začátku nabídnout kávu nebo čaj a případně přesněji specifikovat daný druh nápoje. Pokud je velké teplo, jistě hosté ocení chlazené pití, třeba v podobě míchaného nápoje. Později také nabízíme pivo nebo víno. Pro dětskou návštěvu je na místě mít připravenou limonádu nebo džus.

7

Co naopak přinést na návštěvu

Jestli jste byli pozváni na návštěvu, je slušnost něco donést. Pokud mají hostitelé děti, potěší je pytlík bonbónů nebo tabulka čokolády. A hostitelům samotným udělá radost kvalitní káva, oblíbená lahev vína nebo květiny. Můžete také upéct něco dobrého.

8

Co rychle připravit pro nečekanou návštěvu

Občas se stane, že nás za dveřmi překvapí nečekaná návštěva. Vyplatí se proto mít ve spíži i v lednici několik základních věcí, ze kterých rychle vytvoříme pohoštění. Je to čerstvé pečivo, ovoce a zelenina, oříšky a sušené ovoce, sýr nebo kvalitní uzenina. 

9

Co uvařit pro návštěvu

Ani v tomto případě se nevyplatí experimentovat a pustit se do nevyzkoušených jídel. Raději vyberte snazší jídlo, které umíte dobře uvařit, a jehož příprava nezabere mnoho času. I jednoduchý pokrm může být vynikající a kuchař s ním sklidí úspěch.

10

Co dát na stůl, když očekáváme návštěvu

Naprostou samozřejmostí je uklizený a čistý stůl. Na něm může být ubrus nebo prostírání. Neměla by chybět nějaká dekorace v podobě květiny či svíčky. Očekáváme-li hosty večer, můžeme rovnou uchystat do misek oříšky, tyčinky nebo chipsy.

Pohoštění na malou oslavu

Jednoduché sýrové pohoštění

Malé melounové pohoštění

Šneky z listového těsta jsme již v našem článku zmínili, ale protože se jedná o opravdu oblíbenou pochoutku, přidáváme také videorecept, podle kterého je snadno připravíte v případě, že si nejste jistí, jak na to.

 

Přečtěte si také:

2024-06-15T10:43:13Z dg43tfdfdgfd