CO Z NěJ DěLá SKVěLéHO TáTU, ODHALí ZNAMENí HOROSKOPU. SLAVíME DEN OTCů

Každý rodič se snaží být pro své děti tím nejlepším a vychovat je, jak nejlépe dokáže. Že je to úkol často neuvěřitelně složitý a velmi záslužný, se snaží připomínat i dva svátky. Druhá květnová neděle tradičně patří oslavě mateřství. Zatímco Den matek je už v kalendáři pevně zakotvený, na tatínky se stále trochu zapomíná. I oni přitom mají svůj svátek, Den otců připadá právě na třetí neděli v červnu. Vzpomeňte si na svého tatínka ovšem nejen 16. června.

Výchovné metody máme různé, jde nám ale o jediné - vychovat z dětí čestné a slušné lidi. Každý přinášíme do rodičovství jedinečné rysy, což je dáno prostředím, ve kterém jsme sami vyrůstali, kulturou, ale třeba i znamením horoskopu. V jakých znameních se rodí nejlepší a nejsrdečnější tatínkové, kterým jde rodičovství samo, a kteří se musí k roli životního vzoru propracovat s větším úsilím? Zjistěte, co nadělily do vínku hvězdy právě vám. 

Beran - 20.března - 20.dubna

Beran je dominantní osobnost a snadno se stane pro své děti inspirativním průvodcem a učitelem. Je pro něj důležité, aby jeho potomci někam směřovali, byli cílevědomí, asertivní, učí je nezávislosti, povzbuzuje je v jejich rozhodnutích a životních krocích. Nedokáže vždy jen v klidu přihlížet, prožívá životní výzvy vášnivě. Někdy je trochu tvrdohlavý, ale jako otec se snaží být hlavně chápavý, trpělivý a nápomocný. 

Býk - 20. dubna - 21. května

Není snad milejší znamení, než Býci. Jako rodiče oplývají neuvěřitelnou trpělivostí, v životě jim nejde o nic tolik jako o rodinné štěstí, bezpečný domov a jistotu pro své nejbližší. Přísně, až staromilsky dbají na hodnoty, rodinou loajalitu, minulost je pro ně stejně důležitá, jako budoucnost. Cení si svých kořenů, místa, kde žijí, přírody. Respekt a lásku se snaží probudit i v dětech. Budí obrovský pocit důvěry, jejich děti se na ně mohou kdykoli s čímkoli obrátit, a to i později v dospělosti.   

Blíženci - 21. května - 21. června

Náruč jiného znamení není tolik vřelá a láskyplná, jako právě Blíženců. Jako by v sobě měli dvě osobnosti - přísnou otcovskou, a něžnou, ženskou, mateřskou. Jsou velmi pečující, vnímají u dětí sebemenší fyzické i psychické nepohodlí, děti vždy a ve všem povzbuzují. Vedou je k životu aktivnímu, plnému pohybu, cestování, otevírání se novým zážitkům. Pro otce Blížence není nic problém, dokážou otevřeně mluvit o čemkoliv, vybruslí ze všech potíží, s respektem přistupují k palčivým otázkám i výzvám. Mají obrovský smysl pro humor a velké charisma. 

Mohlo by se vám líbit

Týdenní horoskop od 17. do 23. června 2024: Kozorohy potrápí peníze, Vodnáře čekají velké změny ve vztazích

Je tu další červnový týden, který poznamená nejen přesun Slunce ze znamení Býka do Blíženců. Svou energií bude působit také úplněk, jež se odehraje 22. června pod taktovkou zemského Kozoroha. Jeho stabilita bude přát realizaci našich dlouhodobých plánů. Co dalšího čeká na zrozence vašeho znamení zvěrokruhu? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Rak - 21. června - 23. července

Pro Raky má rodina přednost před vším ostatním. Jakmile se stanou tatínky, přizpůsobí tomu sto procent svého volného času. Nic je nebaví tolik, jako s dětmi něco kutit, podnikat výlety, učit se společně novým věcem. Je pro ně důležité trávit čas společně a kvalitně, cení si toho, když rodinné hodnoty předají dál i svým potomkům. Respektují individualitu svých dětí, dávají jim prostor pro to, vydat se vlastní cestou a mít své soukromí. Raci jsou citliví, pečující, starostliví, cení si tradic a loajality. 

Lev - 23. července - 23. srpna

Zrozenci ve Lvu jsou jako jejich zvířecí předobraz - draví, ale hraví. Je s nimi legrace, umí být impulzivní, prožívat okamžiky štěstí naplno. Jsou milující, děti jsou pro ně středobodem vesmíru, vždy jim věnují plnou pozornost, dokážou se naladit na dětskou energii. Prožívají naplno úspěchy a životní posuny svých dětí, s radostí sledují, kam v životě směřují.

Panna - 23. srpna - 23. září

Panny jsou hodně organizované a prakticky orientované, to z nich dělá i zodpovědné rodiče, kteří mají vždy vše pod kontrolou. Jsou milovníci tradice, dbají na hodnoty, jsou loajální. Děti se snaží vést k zodpovědnosti, úctě a slušnosti. Ve všem jsou perfekcionisté, jsou na sebe přísní i jako rodiče a snaží se být tím nejlepším tátou pod sluncem. Přísní umí být i vůči dětem, mají od nich velká očekávání, dokážou ale vnímat a respektovat jejich pocity, nechtějí působit jako rodiče tvrdí a bezcitní. 

Mohlo by se vám líbit

Výklad mariášových karet na červen 2024: Jana Rubešová odkrývá, co nás čeká a nemine

Jste zvědaví, co přinese první letní měsíc? Pokud vás zajímají věci mezi nebem a zemí a kromě horoskopu věříte i předpovědi karet, nahlédněte do výkladu známé kartářky Jany Rubešové. Upozorňuje, na co se v červnu připravit, čeho se vyvarovat a čemu se věnovat se zvýšenou pozorností.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Váhy - 23. září - 23. října

S tatínky zrozenými ve Vahách je legrace. Jsou chytří, vtipní, k dětem velmi liberální, nenároční, dávají jim prostor k vlastnímu růstu. Touží po velké rodině, ve které dokážou udržovat harmonii, k dětem jsou spravedliví a shovívaví. Jsou jako rodiče záviděníhodně vyrovnaní, snadno si získávají důvěru dětí. Jsou otevření upřímné diskusi, trpěliví, láskyplní, neradi něco skrývají.

Štír - 23. října - 22. listopadu

Tátové Štíři rozhodně vychovávají z dětí lenochy. Hodně dbají na to, aby byly v životě aktivní. Zapojují je do domácích povinností, vedou ke sportu a mimoškolním aktivitám. Vychovávají lidi aktivní a iniciativní, kteří se nebojí ozvat a angažovat. Ve svých činech jsou Štíři někdy příliš dominantní a intenzivní a mohou děti až přetěžovat, až coby rodiče se učí naslouchat druhým a slevovat z touhy po dokonalosti. I když mají přirozenou touhu ovládat, dětem se učí dát prostor pro osobní růst, nikdy na ně ale nepřestanou dohlížet.

Střelec - 22. listopadu - 22. prosince

Tátové Střelci jsou milovníci dobrodružství, s dětmi cestují, sportují, tráví čas v přírodě. Nesouzní s klasickým vzděláváním, mnohem raději učí aktivním prožitkem, chtějí, aby děti prožily při učení se vzrušení a neopomenutelnou atmosféru. Neradi se nudí a nudu chtějí vyhnat i z života vlastních potomků. Cení si svobody a nezávislosti, svou roli otce ale umí brát vážně a zodpovědně. I přesto jsou ze všech znamení pro své děti víc než rodičem tím nejlepším přítelem a parťákem. 

Je krásné, když se z tatínků a dětí stanou parťáci a dělají vše společně

Mohlo by se vám líbit

Co dědíme po rodičích: Genetika ovlivňuje váhu, plodnost i náladu. Za tuk může otec

Genetická dědičnost je záhadným koktejlem, kde se vlastnosti míchají v neuchopitelném tanci genů. I když je těžké jednoznačně určit, co pochází od otce a co od matky, existují jasné indikace o tom, jaké vlastnosti můžeme zdědit. Váha, nálada a dokonce i plodnost jsou faktory, které mohou být ovlivněny genetikou a mohou se různě přenášet od rodičů na potomstvo.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Kozoroh - 22. prosince - 20. ledna

Kozorozi jsou pro rodičovství zrození, i v nepříjemných výzvách se dokážou řídit svou intuicí a morálními zásadami, které se snaží předat i svým dětem. Žijí tradičně, cení si pracovitosti, čestnosti a zodpovědnosti. Děti vedou ke slušnosti, pravdomluvnosti, upřímnosti. Snaží se vychovat z nich nezávislé jedince, kteří budou schopni nezastavit se před první překážkou, poučit z vlastních chyb, budou stále duševně růst. Velmi si cení vzdělávání, sportu, aktivně tráveného volného času.

Vodnář - 20. ledna - 19. února

Táta Vodnář může oproti jiným znamením působit poněkud chladně. Je racionální, s dětmi jedná spíše jako s dospělými, respektuje je, bere je jako sobě rovné. Ctí jejich nezávislost, důvěřuje jim, nechává je přijít si na řadu věci sami, poučit se z vlastních chyb, budovat si vlastní cestu, věci si v životě zasloužit. Na děti se nedokáže rozzlobit nebo je pokárat, v klidu diskutuje, v čem chybovaly a jak to udělat příště lépe. Jako rodič je klidný, racionální, i když se může jevit necitlivě, je k dětem velmi pozorný. 

Ryby - 19. února - 20. března

Tátové Ryby jsou velmi vnímaví, chápaví, respektují svobodné myšlení svých dětí, podporují jejich touhy. Jako rodiče dokážou být velmi velkorysí a soucitní. Podporují v dětech kreativitu, respektují jejich zájmy. Snaží se v nich probudit soucit, laskavost, touhu jít osobním příkladem a nezapomínat na druhé.  

Každý otec, který své děti miluje, chrání, nedusí jejich osobní růst a snaží se je vychovávat odpovědně, je dobrý otec. Občas musí být přísný, je s ním ale i legrace. Snaží se děti vést a motivovat k tomu, aby se staly zodpovědnými a dobrými lidskými bytostmi. Zatímco maminky se starají o primární potřeby svých dětí, tátové se často výrazněji otisknou v charakteru svých potomků, více ovlivňují duševní zdraví. Vytváří pro své děti bezpečné útočiště, ovlivňují jejich hodnoty a morálku. 

Související články

2024-06-16T05:16:04Z dg43tfdfdgfd