BUJNá ROSTLINA MíSTO POVADLéHO šLAHOUNU: ZAHUšTěNíM DODáTE VAší PřEVISLé POKOJOVCE TEN SPRáVNý šMRNC

Zdroj foto: Shutterstock

S tímto „problémem“ se setkávají všichni ti, kteří doma podobnou pnoucí se pokojovou rostlinu mají. Potos (případně voděnka nebo filodendron) je rostlina, která není nijak náročná na pěstování, a proto po ní sahá mnoho lidí. Abyste z ní však měli více než jen jeden hubený šlahoun, je zapotřebí se jí alespoň trochu věnovat. Jak tedy z jednoho nevzhledného šlahounu vytvořit bujnou a košatou rostlinu?

S návodem, jak na to přichází paní Hanka z Plant Lady Prague. Její rady týkající se pěstování rostlin můžete sledovat nejen na YouTube, ale například i na stejnojmenném instagramovém profilu nebo facebooku. Rozdíl mezi rostlinou, která je plná zdravých a bohatých listů a tou, která má pouze jeden dlouhý šlahoun, na němž listy pomalu odumírají, nebo se už ani nevyskytují, je velký. Přechod od jedné rostlinky k druhé ale nijak zvlášť obtížný není.

Rostlinku, kterou tedy tvoří pouze jeden šlahoun, je nejprve potřeba namnožit – tedy zjednodušeně nastříhat na kratší úseky, řízky. Rostlinu stříháme vždy mezi dvěma kolínky. V místě střihu vzniká nový růstový bod, z něhož se postupně vyvinou nové listy. Vzniklé řízky pak vložíme do sklenice s vodou a necháme zakořenit. Po pár týdnech je pak můžete opět zasadit zpět k původní rostlině.

Zdroj info: YouTube kanál Plant Lady Prague, ireceptar

Související články

2024-06-14T11:09:11Z dg43tfdfdgfd