7 ROSTLIN K PROřEZáNí V čERVENCI V BRAZíLII

Červenec je strategickým měsícem pro zahradničení v Brazílii, zejména co se týče prořezávání. Během tohoto období mnoho rostlin vstupuje do stavu dormance nebo pomalejšího růstu, což je ideální čas pro prořezání a přípravu zahrady na jaro.

Zde jsou sedm rostlin, které byste měli zvážit pro prořezání v červenci:

Jak mohu zlepšit větrání v kuchyni? 6 triků pro čistší a zdravější vzduch

Růže

Růže jsou klasikou v zahradě a vyžadují každoroční prořezávání pro silný květ. V červenci lze provést zimní prořezávání odstraňováním suchých, nemocných nebo špatně umístěných větví. To pomáhá stimulovat zdravý a hojný růst na jaře.

Hortenzie

Hortenzie kvetou ve velkých keřích, které je třeba udržovat v dobré formě. Prořezávání by mělo probíhat odstraňováním starších větví a podporou nových výhonků. To zajistí bujný květ a zabrání rostlině stát se neuspořádanou.

Bougainvillea

Prořezávání bougainvillií v červenci pomáhá kontrolovat růst a podporovat intenzivní kvetení. Odstraňte staré a slabé větve pro podporu nových výhonků. Pamatujte, že při práci s těmito rostlinami používejte rukavice kvůli trnům.

Levandule

Levandule jsou známé svou vůní a jemnými květy. V červenci lze provést prořezávání pro odstranění suchých květů a starých větví, což podporuje nový růst a kompaktní tvar.

Citrusové stromy (pomerančovníky a citronovníky)

Citrusové stromy se dobře hodí ke lehkému prořezávání pro odstranění zkřížených, nemocných nebo mrtvých větví. To zlepšuje cirkulaci vzduchu a sluneční expozici, což pomáhá předcházet chorobám a podporuje zdravé plodnost.

Azalky

Azalky kvetou na podzim a v červenci je dobrý čas na jejich prořezávání po odkvětu. Odstraňte staré a nemocné větve a lehce zastřihněte zbývající větve pro udržení požadovaného tvaru.

Jasmín

Jasmín lze v červenci prořezávat k regulaci růstu a podpoře nového květu. Odstraňte staré větve a lehce zastřihněte delší větve pro udržení kompaktního tvaru a bohatého kvetení na jaře.

Tipy pro efektivní prořezávání

  • Ostré Nástroje: Používejte dobře naostřené nůžky a pily pro čisté řezy.
  • Hygiena: Před a po prořezávání čistěte nástroje, abyste předešli šíření nemocí.
  • Řez ve Správném Úhlu: Proveďte řezy pod úhlem 45 stupňů, hned nad pupenem nebo výhonkem, pro podporu zdravého růstu.
  • Odstraňování Odpadu: Vyčistěte a odstraňte posekané větve a listy, abyste předešli škůdcům a chorobám.

Správné prořezávání v červenci připraví vaši zahradu na silný růst během jara, zajistí zdravější rostliny a úžasný květ.

Zůstaňte informováni o novinkách na naší stránce Facebook.

Tento obsah byl přeložen pomocí AI.

O post 7 rostlin k prořezání v červenci v Brazílii apareceu primeiro em DecorStyle.

2024-07-03T21:32:47Z dg43tfdfdgfd