ZAPOMNěLI JSTE SI KOUPIT DEODORANT? ZKUSTE LIMETKU

V létě, kdy se všichni více potíme a slunce se opírá o pokožku čím dál více, musíme řešit následky. Potní žlázy produkují při horku i fyzické námaze stále více potu, který po čase nelibě zapáchá. Cítit se celý den svěže je snem téměř každého. Nemusíte proto ale běžet hned do obchodu a kupovat drahé antiperspiranty, které navíc nemusí každému vonět. Zkuste během léta obyčejnou limetku.

Přírodní antiperspirant je nejúčinnější

Vmasírujte si mezi dlaně šťávu z limetky a zkuste si přivonět. Silná omamná vůně čerstvých citrusů ve vás zaručeně probudí jiskru. A přesně taková vůně může udělat radost úplně každému. Účinná, bez umělých přípravků, a přitom i levná a svěží. Tohle malé klubko temně zelené barvy se tak může hodit nejen do smoothie nápojů, ale i na váš pot.

Pot je zapotřebí krotit

Potu se ale jen tak nezbavíte. Pot navíc není sám o sobě špatný. Obsahuje např. dermicin, tedy látku, která chrání váš organismus před různými infekcemi. Bohužel ale také vyplavuje odumřelé bakterie i plísně z kůže, a proto nelibě zapáchá.

I pot má v boji proti nemocem svůj podíl. Není účelem se ho zbavit, nýbrž potlačit jeho nelibou vůni. Jakmile ale zahltíte potní kanálky vrstvami těžkých deodorantů, či snad těžkým pudrem, nebude divu, že se vaše imunita oslabí. Aby mohly potní kanálky volně dýchat a současně neztratily správnou funkčnost je třeba dbát na jejich průchodnost. Jak to všechno skloubit dohromady?

Foto: Pixabay

Limetka jako deodorant

Rozkrojenou limetku přiložte do podpaží. Třete plodem po pokožce po nějakou dobu. Šťávu z limetky nechte na daném místě vždy dobře zaschnout a vaše podpaží zůstane díky tomu několik hodin suché a svěží.

Limetku můžete též vymačkat do lahvičky s rozprašovačem, přidat můžete na zředění i pár kapek vody. Limetkový deodorant pak nastříkejte na místa, kde se potíte nejvíc. Ale pozor!

Citrusovou šťávu nestříkejte do podpaží v době, kdy se čerstvě oholíte, mohlo by vás to nepříjemně štípat. Chraňte se také více před slunečními paprsky, citrusy zvyšují riziko spálení sluncem. Dlouhé rukávy či ochranné krémy budou protentokrát opravdu zapotřebí.

Limetkový deodorant ocení ve výbavě téměř každá rodina. Používat tento lehký deodorant může nakonec úplně každý. Jen je třeba trochu opatrnosti.

Zdroje informací: https://www.plnezdravi.cz/limetka-jako-ucinny-prirodni-deodorant-bez-vedlejsich-ucinku/

https://jakzdrave.cz/zdravi/limetka-prirodni-deodorant-rizika/

Náhledové foto: Pixabay 

The post Zapomněli jste si koupit deodorant? Zkuste limetku first appeared on Náš dům.

2024-07-04T11:09:20Z dg43tfdfdgfd